Utama > Mangpaatna > Mangpaat sprinting - solusi inovatif

Mangpaat sprinting - solusi inovatif

Naon anu dilakukeun sprint pikeun awak anjeun?

Nyemprotmangrupikeun salah sahiji latihan anu paling ngabeledug anjeun tiasangalakukeun. Éta lengkep, total-awaklatihan - nargétkeun butut, pinggul, hamstring, quad, anak sapi sareng abs - anu ngawangun otot anu panjang sareng langsing. Nyatana, seueur atlit profesional ngasupkeunsprintkana palatihan aranjeunna pikeun alesan éta.



Olahraga rutin ngagaduhan seueur manpaat. Éta tiasa nurunkeun résiko anjeun katerap panyakit sapertos panyakit jantung, stroke, diabetes tipe 2, sareng bahkan kanker dugi ka 50%. Éta tiasa ngirangan résiko maot mimiti dugi ka 30%, sareng dipercaya ku seueur diantaranana nyaéta terapi sareng téhnik pemberdayaan méntal anu hébat.

Naon sababna anjeun olahraga, aya seueur manpaat anu tiasa didapet. Nanging, nalika mikirkeun latihan, seueur jalma mikirkeun jogging atanapi treadmill tina latihan intensitas tinggi, tulisan ieu ngabandingkeun pangaruh jogging sareng sprinting sareng pamustunganana mutuskeun latihan anu pangsaéna. Janten hayu urang nutupan dasar-dasarna heula.

Jogging mangrupikeun latihan aérobik anu ngandelkeun oksigén sareng ngalir dina laun anu laun salami waktos anu lami. Nyemprot hartosna ngajalankeun sakumaha gancang-gancang pikeun waktos terbatas atanapi jarak anu kawates. Éta mangrupikeun latihan anaérobik anu mimitina ngandelkeun oksigén, tapi pas tingkat oksigén awakna henteu sayogi nalika awak henteu cekap kakuatan, éta ngalih kana modeu anaérobik sareng ngaduruk gajih sareng glikogén pikeun énergi.



Sprinting diklasifikasikeun salaku latihan interval intensitas tinggi. Janten kategori munggaran pikeun ngabandingkeun jogging sareng sprinting nyaéta leungitna gajih kusabab ieu mangrupikeun salah sahiji alesan umum jalma mimiti latihan. Sakumaha didadarkeun di tadi, jogging mangrupikeun latihan aérobik sareng ngandelkeun utamina kana oksigén pikeun énergi tanpa nambihan tambahan kana awak Narik énergi.

Nyemprot henteu ngandelkeun oksigén, janten ngabakar gajih pikeun énergi. Salaku hasilna, sprinting ngabeuleum langkung gajih tibatan jogging. Salaku tambahan, sprinting ningkatkeun tingkat metabolisme basal anjeun langkung seueur tibatan jogging kanggo sadidinten.

sabaraha sering anjeun ngarobih latihan

Laju metabolisme dasar anjeun nyaéta jumlah énergi anu diperyogikeun ku awak anjeun pikeun istirahat. Ieu ngandung harti yén sanajan anjeun istirahat, sprinting bakal teras ngaduruk gajih dina awak anjeun. Nyatana, panilitian taun 1994 mendakan yén lalaki sareng awéwé anu ngiringan program intensitas luhur 15 minggu kaleungitan langkung gajih tibatan anu nyandak bagian dina program ketahanan 20-minggu.



Sesi sprint has diwangun ku 30 detik tina total sprint dituturkeun ku 4 menit istirahat sareng diulang 4-6 kali. Ieu ngandung harti yén sési sprint ngan ukur peryogi 3-4 menit latihan, anu hartosna yén sprinting ngabeuleum langkung gajih sareng kirang waktos pikeun ngalakukeunana tibatan jogging. Kategori anu kadua nyaéta tumuh otot.

Anjeun ngan ukur kedah ningali bédana antara pelari maraton sareng sprinter kanggo terang jawaban na. Sanaos duanana latihan nargétkeun kelompok otot anu sami, sprinting nyababkeun otot-otot suku janten ngontraksi langkung gancang tibatan jogging, hasilna langkung otot nyaring sahingga ngaktipkeun sistem ngawangun otot awak ngawangun langkung otot. Salaku tambahan, sprinting ngabalukarkeun awak ngaleupaskeun langkung hormon pertumbuhan manusa, nyaéta wangunan otot sareng hormon pembakaran lemak.

Sprinting meunang kategori ieu sacara gampang. Alesan umum jalma latihan pikeun sipat terapi na, janten kategori akhir nyaéta kabagjaan sareng setrés. Panilitian 2017 ti Universitas Turku mendakan yén latihan inténsitas luhur ngaleupaskeun langkung endorphins tibatan joging sajam.



Endorfin mangrupikeun hormon dina awak urang anu naékkeun sumanget urang sareng nyiptakeun rasa rélaxasi sareng ngaleupaskeun langkung seueur nalika nyemprot. Panilitian 2014 anu sanés mendakan yén pamilon anu ilubiung dina latihan intensitas luhur resep latihanana langkung-langkung sareng langkung dipikaresep neraskeun tibatan anu latihan latihan ketahanan. Barina ogé, sakumaha anu tos disebatkeun tadi, sprinting ngaleupaskeun langkung seueur hormon pertumbuhan sareng téstostéron sareng hormon ieu nurunkeun kadar kortisol dina awak.

Setrés ngalangkungan seueur panilitian sareng nyababkeun nyéépkeun tingkat na. Ringkesna, tiasa dicarioskeun yén jalma anu gancang-gancang ngahasilkeun langkung seueur hormon kabahagiaan, ngahasilkeun kirang hormon setrés, sareng condong ngalatih jangka panjang. Aya seueur faktor anu kedah diperhatoskeun nalika milih latihan, tapi saatos tilu faktor anu dibahas dina tulisan ieu, sprinting mangrupikeun juara anu jelas.

Éta anu nyarios, sprinting nyaéta p Éta ningkatkeun tekanan dina awak sareng sendi sareng tiasa ningkatkeun kamungkinan cilaka dina jangka panjang. Salaku tambahan, kusabab intensitasna, éta kedah dihindari ku jalma-jalma anu panyakit jantung anu tos aya, tekanan darah tinggi, atanapi masalah pernapasan sareng tiasa nyababkeun cilaka salajengna. Pamustunganana, naha lumpat atanapi jogging gumantung kana tujuan pribadi, katerampilan, sareng minat.

Duanana mangrupikeun bentuk latihan anu hadé sareng henteu paduli mana anu anjeun pilih; Anjeun masih tiasa ngaraosan seueur manpaat olahraga. Upami anjeun resep kana tulisan ieu, punten langganan saluranna sareng nonton tulisan-tulisan anu sanés.

Naha langkung saé lumpat atanapi jogging?

Sedengkeunjoggingogé ngabantosan ngabakar kalori, nyarankeun para ahlilumpatsalaku bentuk kardio anu paling saé pikeun ngajaga beurat séhat sareng tetep bentukna. Panilitian parantos nunjukkeun anjeun tiasa ngabakar 200 kalori dina ngan ukur dua satengah menit tina dampak anu luhurlumpat.23 Pébruari 2021

Sakumaha sering kuring kedah ngalakukeun sprint?

Nyandak. Ngagabungkeunsprintkana rutinitas latihan anjeun mangrupikeun cara anu éfisién sareng épéktipkangalatih sistem anaérobik anjeun, ngaduruk kalori, sareng ningkatkeun massa otot langsing dina suku anjeun. Kusabab jinis latihan ieu menuntut pisan, anjeunkudunaukur nedunanlumpatinterval duakatilu dinten saminggu.8 jul. Des 2019

Ngajalankeun mangrupikeun olahraga serbaguna anu tiasa anjeun laksanakeun dimana waé, iraha waé, tapi sabaraha anu anjeun kedah lakukeun ayeuna? Abdi didieu di Girona janten panginten langkung saé kuring kéngingkeun bantosan tuan rumah GCNspaniel Maya Maya, hatur nuhun kanggo éta ku kami ayeuna, tong dibobodo ku kanyataan yén Maya tiasa disebat tukang sepeda kusabab anjeunna leres-leres seueur taun balap salaku triathlete profésional. Hatur nuhun Heather sumuhun kuring parantos nyéépkeun waktos pisan bersepeda, ngojay sareng tangtosna ngaji sareng kuring terang yén anjeun ogé upami anjeun énggal ngaji, atanapi anjeun hoyong nambihan jarak tempuh atanapi ngajantenkeun abdi sesah pisan. titik anu sampurna pikeun dipilarian pikeun ngalakukeun éta, enya, janten dinten ieu kami masihan anjeun panduan sabaraha kali saminggu anjeun kedah ngajalankeun Éta henteu gampang sakumaha ngajalankeun langkung, ngajalankeun langkung gancang, upami anjeun teu ati-ati anjeun bakal tungtungna ngaruksak diri anjeun bakal terang yén pagelaran anjeun ngahontal dataran luhur sareng ngan upami anjeun henteu acan ngagaduhan papan anjeun sareng miceun sapatu ngaji anjeun Yeah, running is great for your fitness that's for your mental health You I think you a You tend to off and ngan ukur mikaresep diri tapi anjeun kedah ati-ati pisan sareng henteu setrés Kami bakal masihan anjeun pituduh tapi anjeun leres-leres kedah nempatkeun éta dina kahirupan anjeun upami anjeun énggal ngajalankeun sareng nembé ngamimitian Pikeun ngamimitian, penting pisan pikeun laun ngawangun hal-hal nepi sahingga awak anjeun gaduh waktos kanggo nyaluyukeun ieu rangsangan anyar. Janten upami anjeun mangrupikeun palari anu énggal sareng ngan ngajalankeun dua saminggu, anjeun tiasa ningkatkeun ieu janten tilu kali saminggu - paling henteu sapoé saatos unggal lumpat sahingga awak anjeun ngagaduhan waktos istirahat sareng ngarobih, sareng nalika anjeun ngamimitian tingkatkeun ieu, pastikeun anjeun salawasna ngupingkeun awak anjeun, enya sareng upami anjeun parantos ngajalankeun bari sareng biasa pikeun anjeun sareng anjeun badé nganggo deui kanggo ningkatkeun kabugaran anjeun atanapi damel ngan ukur ngausahakeun tilu jalan nepi Ngajaga opat puteran saminggu ngan ukur tujuan upami anjeun ayeuna ngalakukeun tilu kali saminggu tapi karaos yén anjeun gaduh waktos sareng tanaga pikeun ngajalankeun tambahan maka éta pantes diperhatoskeun anjeun ngingetkeun salah sahiji jalan anu ayeuna sareng anjeun gaduh tanaga pikeun nambihan 1/4 enya sareng cobian ngalaksanakeun paling henteu 20 menit tapi nambihan tambahan tambahan per minggu sanaos pondok éta bakal e Upami anjeun lumpat pikeun kompetisi, tempat anu saé pikeun ngamimitian nyaéta saleresna dina dinten cuti janten awak anjeun salawasna ngagaduhan dinten anu lengkep pikeun cageur.

Ayeuna, diakui, seuseueurna urang damel sakitar tujuh dinten minggu, éta mangrupikeun nomer ganjil sareng enya anjeun tiasa neraskeun sareng silih jalanan ieu, tapi sacara réalistis kami gaduh langkung seueur waktos kanggo anjeun dina akhir minggu janten raos janten langkung lami ngaji dina waktos anu sami unggal minggu. Leres, sareng upami anjeun badé mimitian ngajalankeun anjeun peryogi langkung seueur struktur dina rencana anjeun, tapi éta henteu hartosna anjeun bakal ngajalankeun langkung seueur. Anjeun tiasa ningkatkeun kinerja ku ngajalankeun opat kali saminggu, tapi anjeun kedah ngalaksanakeun palatihan lintas latihan sareng latihan beurat kalayan émutan, ieu mangrupikeun pitunjuk pikeun struktur anu lemah, nempatkeun anjeun langkung lami ngajalankeun salaku dinten pamulihan, sareng Kemis lumpat Kaayaan kerja Jumaah salaku pamulihan teras lumpat dina dinten Sabtu mangrupikeun padamel pilihan opsional Upami anjeun hoyong ningkatkeun ngaji anjeun janten lima kali saminggu maka pertimbangkeun nyandak sési pamulihan Rebo sareng ngagentos éta sareng ngajantenkeun gampang ngaji, tapi pastikeun anjeun ngalakukeun Ngajaga inténsitas saé sareng lemah sareng upami anjeun aya di tungtung spéktrum sareng mendakan seueur teuing, anjeun tiasa ngirangan janten tilu ku cara ngagentos lari Sabtu kanggo sési latihan silang, henteu paduli intensitas, kagancangan sareng jarak, ieu mangrupikeun struktur padet pikeun ngawangun ti saprak awak anjeun tiasa olahraga kalayan janten dina sési Anjeunna leres-leres saé pisan ku ngamungkinkeun anjeunna istirahat sareng bersantai di antawisna.

Tenang sareng pamulihan leres-leres kedah dihormat, tapi kuring hoyong nunjukkeun yén aya bédana anu signifikan antara keduanya, ayeuna kuring ngalebetkeun Senén salaku dinten istirahat sareng éta leres-leres kedah janten, janten sanés ngan ukur hartosna henteu ngaji tapi henteu aya latihan atanapi olahraga pisan da kuring terang anjeun sigana masih kedah jalan-jalan damel sareng kuring henteu nyarios yén anjeun hoyong cicing di ranjang sadidinten tapi éta mangrupikeun kasempetan pikeun pikiran sareng awak anjeun ngan ukur ngagaduhan sésana sadidinten sareng ieu penting pisan pikeun mastikeun anjeun tetep séhat sareng ngirangan résiko panyakit sareng latihan teuing sareng ogé, mangrupakeun ide anu saé pikeun ngan ukur terasrasakeun Senén ieu, sabab anjeun bakal kerja keras sésana dina saminggu pikeun pulih, éta sami , éta masihan awak anjeun istirahat tina ngaji sahingga abdi tiasa adaptasi sareng beban latihan ti dinten-dinten sateuacanna, tapi éta béda kusabab urang ngalakukeun gerakan sareng urang ngarangsang sirkulasi deui pikeun awak urang tiasa sembuh pas, dina dinten-dinten ieu anjeun tiasa ngaruksak sadayana, tapi anjeun kedah ngajauhan ngaji sapertos ayeuna sanés latihan sahingga henteu dimaksudkeun pikeun ningkatkeun kabugaran kardiovaskular anjeun, éta ngan ukur aya pikeun ngabantosan awak anjeun pikeun beuheung anjeun Leres enya contona anjeun tiasa jalan-jalan ka kota dina sapédah awas anjeun resep kelas atanapi bahkan ngojay di kolam renang lokal kalayan saé henteu janten masalah sabaraha kali anjeun ngarencanakeun ngaji per minggu tapi upami anjeun hoyong ningkatkeun ieu pastikeun anjeun ngalakukeun ieu laun sareng perhatoskeun yén langkung seueur dilakukeun aranjeunna, sareng ku intensitas anu langkung luhur sacara alami nempatkeun langkung seueur setrés dina awak anjeun. Éta panginten ayeuna jelas yén teu aya aturan hideung sareng bodas sabaraha sering anjeun per minggu kedah dibuka. Ngan anjeun tiasa tumut kana sadaya faktor dina kahirupan anjeun babarengan sareng tujuan ngajalankeun anjeun nyalira jadi turutan pituduh kami tapi tungtungna anjeun kedah ngupingkeun ati-ati kana awak anjeun hatur nuhun Maya pikeun kuring parantos babarengan sareng anjeun ti jaman anjeun, hatur nuhun Heather pikeun ngagaduhan kuring sareng kuring miharep, Anjeun resep kana tulisan ieu sapertos kuring.

Pastikeun pikeun masihan anjeunna jempol sareng ulah hilap ngalanggan dunya. Upami anjeun hoyong ningali tulisan kami ngeunaan kumaha carana janten langkung kuat dina sapédah ngan klik di handap sareng upami anjeun nuju nyeri leumpang sareng hoyong terang iraha bade lirén sareng iraha bade ngaliwat, anjeun tiasa mendakan tulisan di dieu

Sabaraha dinten saminggu kuring kedah gancang?

Laksanakeunlumpatrutinitas latihan tilukali saminggu. Ngawenangkeun sahenteuna hiji ka duapoéistirahat atanapi latihan gampang sanés antaralumpatlatihan.5 Maret 2021

Dupi abdi tiasa ngalakukeun sprint sapopoé?

Panilitian nunjukkeun yén latihan interval intensitas luhur dina bentuklumpatunggal dinten sanéstiasaningkatkeun sensitipitas insulin dina lalaki ku 23%. Tapi,lumpatkaduruk langkung gajih dina kecepatan anu langkung luhur - sakitar 200 kalori dina 3 menit— tibatan ngaji.

Naha sprinting tiasa ngarusak haté anjeun?

Sarengétaaliran ngagaluratinagetih liwatanjeunarteri koronér nalika ngajalankeun tiasa nyumbang kanaétaformasitinaplak-clogging arteri, nambahanétarésikotina hatéserangan (kasumbatantinaaliran getih kahaténutiasa, kahareupna ngakibatkeun ditewak jantung dumadakan, dimanahaté anjeunliren sadayana).27 Sep 2016

Naha OKÉ ngajalankeun sprint sapopoé?

Duanana bentuk latihan ningkatkeun metabolisme anjeun - anu kritis. Panilitian nunjukkeun yén latihan interval intensitas luhur dina bentuklumpatunggal dinten sanés tiasa ningkatkeun sensitipitas insulin dina lalaki ku 23%. Tapi,lumpatkaduruk langkung gajih dina kecepatan anu langkung luhur - sakitar 200 kalori dina 3 menit— tibatanlumpat.

Naha Sprinting saé pikeun uteuk?

Langkung saéKognisi sareng ingetan Mémori - studi nunjukkeunlumpatnurun peradangan dinauteuksareng ningkatkeun kasaimbangan hormon.Otakplastisitas ningkat ku latihan, sareng ogé aliran getih, utamina dina hippocampus, anu mangrupikeun bagian tina sistem limbik anu dipikaterang pikeun diajar sareng mémori.10 Maret 2014

Naha OKÉ pikeun ngalakukeun sprint sapopoé?

Duanana bentuk latihan ningkatkeun metabolisme anjeun - anu kritis. Panilitian nunjukkeun yén latihan interval intensitas luhur dina bentuklumpatunggal dinten sanés tiasa ningkatkeun sensitipitas insulin dina lalaki ku 23%. Tapi,lumpatkaduruk langkung gajih dina kecepatan anu langkung luhur - sakitar 200 kalori dina 3 menit— tibatan ngaji.

Naha sprinting ngaduruk gajih beuteung?

JUMAAT, 6 Juli 2012 -Nyemprot, henteu jogging, panginten janten konci pikeun gancangbeuteungsareng visceralgendutkaleungitan, panaliti di University of South Wales mendakan dina kajian anu diterbitkeun dina International Journal of Obesity. r.

Naon manpaat kaséhatan sareng kabugaran tina sprinting?

Nyemprotkeun manpaat kaséhatan sareng olahraga. Ngajalankeun sprint mangrupikeun salah sahiji rutinitas latihan anu paling nangtang anu sayogi. Nalika anjeun lumpat, denyut jantung anjeun ningkat pikeun ngimbangan paningkatan kabutuhan aliran getih kana otot sprinting anjeun. Dua jinis dasar latihan nyaéta anaérobik sareng aérobik.

Naha sprinting di pantai anu saé pikeun Anjeun?

Éta alesan anu saé pikeun dugi ka pantai. Ngalakukeun sprint anjeun kana keusik ngajantenkeun aranjeunna langkung épéktip (sareng langkung sesah). Panilitian anyar mendakan yén sési latihan interval sprint dilakukeun dina keusik nyababkeun pagelaran anu langkung saé dina latihan saatosna, ngéléhkeun jukut salaku permukaan latihan.

Naha goréng pikeun Sprint sadaya waktos?

Ieu bahaya anu kedah diémutan: Sanaos program latihan naon waé anu disayogikeun ku sababaraha résiko cilaka, usaha sadayana sapertos sprinting tiasa ningkatkeun résiko éta ngan saukur sabab nempatkeun langkung setrés dina unggal bagian awak anjeun. Éta henteu teras-terasan hal anu goréng - tingkat tingkat inténsitas éta anu ngajantenkeun latihan gancang sareng latihan anu manpaat.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Hasil olimpiade 2008 - solusi praktis

Sabaraha medali anu dimeunangkeun dina Olimpiade 2008? Atlit ti 87 nagara meunang medali, sareng 55 diantarana meunang sahenteuna hiji medali emas. Duanana kategori ieu nyetél rékor énggal dugi ka éléh dina 2016. Atlit ti Cina meunang medali emas panglobana, kalayan 48 medali emas. Atlit ti Amérika Serikat kéngingkeun medali panglobana, ku 112.

Kumaha carana nyageurkeun diri anjeun ku pikiran anjeun - kumaha ngabéréskeun

Naha pikiran ngagaduhan kakuatan pikeun ngubaran? Panilitian biologis kontémporér nyatakeun yén panyakit mangrupikeun hasil tina pamikiran sareng pikiran bawah sadar. Kalayan kecap séjén, pikiran nyiptakeun panyakit. Éta alesan yén lamun pipikiran nyiptakeun panyakit, éta tiasa ngubaran panyakit. Di Amérika Serikat nyalira, langkung ti 1,3 triliun dolar dihasilkeun pikeun perawatan médis unggal taun.

Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di tempat layung - jalan kaluar jalan

Naon kota anu pangsaéna pikeun cicing di Cotswolds? Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di CotswoldsCirencester.Bourton-on-the-Water.Tetbury.Kingham.Broadway.Painswick.Burford.Bibury.

Tekanan darah rendah Vegan - kumaha anjeun méréskeun

Naha diét vegan nyababkeun tekanan darah rendah? Diét vegetarian sareng vegan sareng henteu lengkep produk sato parantos dipikaterang pikeun nurunkeun tekanan getih dibandingkeun sareng diet omnivora. 24.07.2020

Wah tetep nabrak 2017 - kumaha ngalereskeun

Naha wow mah tetep nabrak? Parobihan kana setélan parangkat lunak dina supir kartu vidéo anjeun tiasa nyababkeun masalah kacilakaan atanapi kinerja. Reset setélan supir pidéo anjeun pikeun menerkeun masalah ieu. Panas teuing tiasa nyababkeun masalah kinerja, kacilakaan game, sareng konci komputer pinuh. Upami masalah tetep aya, uninstall sareng pasang deui permainan.