Utama > Waleran Pangsaéna > Sapédah pikeun awéwé pondok - buku panduan komprehensif

Sapédah pikeun awéwé pondok - buku panduan komprehensif

Sapédah ukuran naon anu kedah diperyogikeun awéwé 5 kaki?

Pikeunawéwéantawis5 ft.5inci na5 ft. 7 inci, asapédahpiguraukurantina 17 atanapi 18 inci anu idéal.06.12.2021



Nalika ngeunaan mésér sapédah énggal, milih ukuran anu pas penting pisan. Aya seueur setelan anu tiasa dilakukeun dina sapédah anjeun sapertos bobot, sadel, bahkan pos korsi atanapi panjang engkol - pangaluyuan anu béda anu dilakukeun dina sapédah anjeun bakal mangaruhan kinerja sareng anu karaos. Mésér sapédah anu leutik teuing atanapi bahkan ageung teuing moal raoseun leres.

Kami bakal ngabantosan anjeun milih ukuran sapédah anu sampurna pikeun anjeun. (Joy musik éléktronik) - Sateuacan urang mimitian, hayu atuh ngajelaskeun ukuranana. Kusabab éta henteu gampang pikeun nangtukeun sapédah dumasar kana sabaraha jangkungna anjeun.

Kaseueuran pabrikna bakal labél sapédah na dina ukuran alit, sedeng, ageung, sareng sanésna. Nanging anu sanésna bakal labél ku nomer ogé. Ieu umumna aya ti 48 dugi ka 62, sareng éta sami sareng ukuran inci tina kurung handap anu aya di dieu dugi ka luhur tabung luhur.

sapédah kasaimbangan



Nanging, teu aya anu saluyu sareng cara pengendara ngukur sepédahna. Ngan kusabab anjeun kantos gaduh 54 ti hiji mérek sanés hartosna 54 ti mérek anu sanés bakal cocog sareng anjeun. Panjang tabung korsi anu épéktip mangrupikeun salah sahiji tina tilu cara anu penting pisan pikeun ngukur sapédah anjeun salajengna.

Dua cara séjén pikeun ngukur sapédah anjeun katelah jangkauan sareng tumpukan, sareng ieu standar anu diakui sacara internasional. Jangkauanna ngarujuk kana garis tengah tina kurung handapeun kana garis tengah tabung sirah. Sareng tumpukan anjeun aya hubunganana sareng tingkat anu sami pisan. tapi teras ogé kalebet jangkungna sapédah.

Éta panginten rada rumit, tapi mugia grafik dina layar anjeun bakal ngabantosan. Ibarat ngagaleuh sapasang calana. Calana datang kalayan ukuran cangkéng, tapi éta ogé ngagaduhan ukuran panjang.



Sareng sapertos ngagaleuh calana, anjeun kedah nyobian sababaraha pasang atanapi numpak sababaraha motor anu béda pikeun milari anu pas pikeun anjeun - tapi sateuacan urang lebet kana éta, hayu urang parios heula. Hayu urang parios heula hiji poin anu saderhana tapi dasar. Nya, naon jangkungna sadel kami sareng kumaha urang mendakanana? Ayeuna gampang pisan mendakan témbok sapertos kitu, naék kana sapédah, pasang dua tangan dina setang, pencét pedal dugi ka tabuh 6. Ayeuna pasang keuneung anjeun dina pedal.

Anjeun ayeuna kedah mendakan suku lempeng. Teras saatos anjeun masangkeunana sareng masangkeunana kana posisi normalna, anjeun bakal mendakan yén suku anjeun rada ngagulung. Gampang pisan tapi épéktip pisan dina milarian jangkungna sadél anu pas pikeun anjeun - Milarian jangkungna pelana anu pas relatif gampang sareng éta kusabab anjeun gaduh seueur leupas pikeun disaluyukeun.

Nalika ngeunaan nyaluyukeun jangkauan anjeun, anjeun kumaha ogé, langkung terbatas dina panyesuaian anu anjeun tiasa buat, sanaos panginten langkung penting pikeun kanyamanan anjeun dina sapédah. Ayeuna kisaran sapédah anu bénten-bénten beda-beda dina pabrikan, tapi ogé ti mérek ka mérek sareng ieu gumantung kana jinis numpak sapédah anu didesain, tapi ogé kana ukuran sapédah anjeun d. tingali e Perancis umumna panjang pisan sareng lemah pisan.

Ngabuburit anjing



Sedengkeun sapédah gravel rada pondok sareng jangkung. Angka-angka anu aya hubunganana sareng kumaha damelna sapédah disebut Stack and Reach, upami anjeun émut deui ti mimiti bersepeda, anjeun rada santai ngeunaan tunggang gunung, atanapi anjeun rada kirang fleksibel, anjeun panginten langkung resep kana hal éta pondok sareng jangkung. Di sisi anu sanésna, upami anjeun balap, anjeun sigana bakal resep anu langkung panjang sareng langkung handap.

Salaku conto, tina tipena béda géométri, Canyon parantos ngabagi tilu sapédah na kana kategori anu béda, Pro, Pro Sport, sareng Sport Geometry. Janten kumaha anjeun badé mutuskeun kamana kétang anjeun kedah angkat? Nya éta bakal gumantung kana sababaraha hal. Upami anjeun gaduh panangan panjang sareng tonggong panjang, sareng anjeun fleksibel pisan, anjeun panginten tiasa kana posisi anu langkung panjang sareng langkung handap.

Upami anjeun kirang fleksibel, atanapi gaduh tonggong sareng panangan anu langkung pondok, maka sabalikna tangtosna ogé kitu. Tungtungna, jenis tunggang gunung anu anjeun bakal lakukeun ogé bakal maénkeun peran; Nanging, upami sadel dina posisi anu leres, taktak dugi ka sudut hip kedah 40 dugi 45 derajat ka horisontal handapeun roda, kalayan panangan anjeun 80 dugi 90 derajat saluhureun batang Anjeun kedah ngaluyukeun jangkungna kutub anjeun, ieu relatif gancang sareng gampang ku nyaluyukeun jarakna, ngetrokan aranjeunna teras nahan aranjeunna handapeun naékkeun kutub anjeun atanapi sabalikna pikeun nurunkeunana. Tapi upami anjeun kedah ngaluyukeun jajaranana, éta bakal janten langkung sesah.

Anjeun sigana bakal kedah ngagaleuh batang anyar atanapi, dina kasus kuring, pertukaran kaluar sadayana setang setang. Nanging, upami anjeun kedah ngaluyukeun bobot anjeun langkung ti dua atanapi langkung inci anjeun panginten kedah gaduh ukuran pigura anu béda. Sareng nalika anjeun tiasa ngagésér sadél anjeun bulak-balik sababaraha inci, éta henteu kedah ngalakukeun éta pikeun ngirangan jangkauan anjeun.

Sadel anjeun ngan ukur kedah didikte ku suku anjeun, maka lebetkeun kana posisi anu leres sareng tinggalkeun dimana éta. (musik éléktronik anu bagja) - Janten anjeun parantos mendakan sepédah anu anjeun cinta pisan, tapi anjeun aya di antawis ukuranana. Meureun éta mangrupikeun 54 atanapi 56, medium atanapi anu ageung.

Ayeuna bédana antara sapédah ieu nyaéta tumpukan sareng jangkauanna. Kisaranana kieu, sareng tumpukanna aya di dieu. Upami anjeun pangendara anu langkung jangkung anjeun bakal ngagaduhan postingan korsi anu langkung ageung, hartosna anjeun peryogi setang sakedik langkung luhur, maka tumpukanana, tapi upami anjeun hoyong sapédah anu raoseun sareng raos anu raos, kaseueuran pengendara bakal milih sapédah anu langkung alit sareng tambahkeun gagang langkung panjang.

Nanging, upami anjeun hoyong posisi anu langkung stabil sareng nangtung dina sapédah maka angkat pikeun sapédah anu langkung ageung ku tumpukan anu langkung luhur ieu. Pamustunganana, anjeun tiasa milih ukuran bingkai dumasar ukur kana jangkungna sareng jangkungna sadél anjeun, tapi anjeun leres-leres kedah nangtoskeun naon jinis pigura anu dipikahoyong. Naha anjeun hoyong panjang sareng handap atanapi anjeun hoyong jejeg? Upami anjeun resep kana tulisan ieu, maka jempolkeun jempol sareng kanggo langkung seueur tulisan kumaha, naha henteu pencét kuring?

peunteun lungkawing

Naon sapédah anu saé pikeun awéwé pondok?

KlérésSapédah. Trek Ngajantenkeun langkung alitsapédahsakumaha ogéAwéwé-khusussapédah. Buta Anu Disayogikeun ditujukeunawéwétapi henteu katingali super feminin. Brompton.

Naha sapédah 24 inci leutik teuing pikeun awéwé?

Awéwéanu jangkungna 5,4 jeung handap tiasa naek a24-sapédah inci. Ieu kusabab pigura anu jangkungna pas pikeun nampung panjang suku sareng bakal mastikeun yén aranjeunna gampang dijalankeun. Upami suku anjeun némpél kana taneuh nalika nangtung ngalangkungan pigura, maka anjeun tiasa naék.

Hei dulur! Éta Arleigh sareng Sapédah Toko Girl, sareng dinten ieu kuring hoyong sababaraha menit pikeun ngajelaskeun ka anjeun naon anu dibutuhkeun ku sapédah dasar. Ieu sanés janten pas sapédah anu super komprehensif pisan, tapi éta bakal masihan anjeun alat dasar pikeun mastikeun sapédah anjeun ayeuna, atanapi meureun sapédah anu anjeun milari, cocog pikeun anjeun leres. Upami anjeun saurang pengendara sepeda anu resep, kuring nyarankeun pikeun investasi dina fit sapédah.

Janten kuring bakal gancang dirobih sareng nganggo Jamis Xenith ieu anu urang kedah marios sareng masihan petunjuk dasar kuring pikeun mastikeun sapédah anjeun bakal cocog sareng anjeun. (Sapédah buru-buru) (manuk ngirut) Janten urang nganggo sababaraha spandex kanggo ngarakit sapédah. Janten hal anu pangpayunna anjeun peryogikeun nyaéta rerencangan anu kersa.

Janten sobat éta bakal janten jalma anu leres-leres bakal ningali anjeun dina sapédah anjeun sareng nyaluyukeun setélan Sumuhun, anjeun tiasa ngalaksanakeunana nganggo eunteung; hese, kuring nyieun. Éta langkung saé pisan nalika anjeun ngagaduhan réréncangan anu ningali anjeun sareng ngalakukeun iklan dina ngajantenkeun langsung. Hal anu kadua nyaéta pakakas anu pas.

Kaseueuran alat anu anjeun peryogikeun sigana tiasa dipendakan dina multitool. Upami anjeun damel sareng karbon, anjeun peryogi rengkuh torsi sareng bob plumb pikeun nyaluyukeun tuur anjeun nganggo spindle pedal. Teras akhirna ukuran pita pikeun ngukur sadayana nalika anjeun parantos beres.

sapédah ngalereskeun biaya

Sacara pribadi, kuring nyandak ukuran sateuacan nyaluyukeun sapédah kuring teras, upami anjeun terang, panginten kuring ngalakukeun anu lepat, panginten tuur kuring bakal mimiti nyeri saatos kuring nyaluyukeun. sareng kuring bakal balik deui ka tempat kuring mimiti ngagunakeun éta salaku garis dasar tibatan pas anu ngaganggu tuur atanapi tonggong kuring. Janten kuring nganggo sapatu sareng urang mimitian nganggo Jamis Xenith Endura 1 ieu anu katampi ti JensonUSA.

Dasarna aya dua cara pikeun ngajaga sapédah anjeun cukup stabil pikeun ngajaga sapédah anu pas. Cara anu munggaran sareng anu paling dipikaresep nyaéta ngagunakeun palatih sapédah. Upami anjeun mangrupikeun pengendara sepeda anu anyar sareng henteu ngagaduhan pelatih sapédah, dinten ayeuna kuring bakal nunjukkeun cara condong kana témbok sareng éta mangrupikeun salah sahiji alesan urang gaduh sobat ieu ngalakukeun pangaluyuan pikeun kami janten kami henteu condong, tingali atanapi tip.

Salajengna, kuring bakal ngaluyukeun jangkungna korsi kuring dina kisaran anu saurna mah. Upami anjeun ngagaduhan sapédah ayeuna anu anjeun paling raoseun, laksanakeun pangukuran ieu. Upami henteu, urang ngan ukur mendakan bagian luhur tulang tonggong urang sareng ngukurna sareng pelana, sareng éta kedah dina kisaran jangkung anu sami, gumantung kana naha anjeun aya dina sapédah jalan, sapédah silang, sapédah gunung sareng sapatu naon anjeun anjeun Anggo, tapi éta tempat anu saé pikeun nyandak anjeun inci tina korsi pilihan anjeun.

Léngkah salajengna, kuring bakal ngayunkeun hiji sampéan kana sapédah, condong kana témbok, sareng ati-ati pencét kana tempatna supados henteu kiat tina tembok. (musik anu naék) Janten anu pangpayunna urang badé disaluyukeun nyaéta jangkungna korsi. Anjeun hoyong lentong anu saé dina tuur anjeun, henteu dikonci, henteu agrésif teuing.

Janten, upami suku anjeun rata di handapeun stroke pedal, sadaya anu anjeun badé lakukeun nyaéta pastikeun anjeun gaduh tikungan gen anu hadé dina tuur. Dina léngkah salajengna urang bakal mastikeun yén korsi éta pikaresepeun pikeun kami. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kuring ngingkig nyobian milarian titik lemes éta sareng nalika kuring mendakan éta kuring ngurilingan kasét na panon sareng mendakan cangreud sakedik handapeun tuur kuring sareng pastikeun éta aya spindle pedal kuring.

Ieu ngan ukur mastikeun yén gaya diarahkeun langsung kana spindle pedal sareng kuring teu gaduh nyeri tuur ningali sudut cangkéng kuring, pastikeun pinggel kuring henteu ditutup teuing janten tonggong kuring henteu buleud teuing anu hartosna kuring henteu ngaraos nyaman dina korsi atanapi sapédah sanés panjang anu pas dina waktos ayeuna. Tanda séjén yén sapédah henteu cocog sareng anjeun nyaéta anjeun manteng dina taktak atanapi tonggong kanggo setang. Posisi sapédah balap idéal panginten tiasa sapertos kieu.

Punggung abdi saé sareng rata sareng nyaman, taktak kuring henteu manteng, siku abdi saé sareng santai, sareng kuring henteu ngawaskeun teuing ku cara naon waé. Janten éta mangrupikeun jalan anu gancang tina naon anu kuring milari dina pas sapédah dasar Avry. Upami anjeun ngagaduhan masalah kalenturan, upami anjeun ngalaman nyeri tuur, tonggong, taktak, saleresna, upami anjeun siklus (nyikikik) jarak naon, utamina kajebak, tingali toko sapédah lokal anjeun, milari spesialis korsi sapédah caket anjeun.

fosfat dina tuangeun

Upami anjeun ngagaduhan patalékan, upami kuring henteu sono, punten buang koméntar anjeun di handap. Upami tulisan ieu ngabantuan, langganan atanapi resep kuring di YouTube janten kuring terang kuring bakal neraskeun jalan tulisan ieu pikeun Bike Shop Girl, awas pikeun ulasan artikel anu bakal datang tina Jamis Xenith Endura 1 ieu anu urang gaduh di JensonUSA. Dugi waktos sanésna éta Arleigh sareng Sapédah Toko Girl janten pastikeun ngalanggan, didatangan bikeshopgirl.com sareng urang bakal ningali deui waktos salajengna.

Sapédah naon anu diboncéng awéwé pondok?

Seringna sapédah jalan nganggo ukuran ban 650c anu cukup jarang pikeun pengendara awéwé pondok. Tabung sareng ban pikeun mesin sapertos kitu jarang dijual di luar toko sapédah khusus. Toko sapédah bata sareng mortir sareng pangecér sapédah online biasana nyandak sapédah anu dirancang pikeun awéwé. Toko kotak ageung sering ngan ukur nampilkeun pigura anu bérés sareng tabung luhur anu condong.

Sakumaha biaya sapédah gunung pikeun Lady pondok?

Sapédah murah anu dirancang pikeun awéwé pondok sering hargana sahandapeun $ 200 sareng sababaraha desain khusus awéwé leres. Sapédah gunung tingkat Éntri anu kualitas anu dirancang khusus pikeun pengendara awéwé hargana antara $ 300 sareng $ 500. Sapédah pikeun pengendara sepeda serius sareng pembalap amatir hargana $ 500 dugi ka $ 1.500.

Mana sapédah pangleutikna pikeun jalma pondok?

Kona Coco - Ukuran pangageungna nyaéta 42 cm. Brooklyn Bicycle Co. - Sepédah khusus sareng seueur pilihan pikeun jangkungna 4 ″ 11 ka luhur. Civia - Ngalangkungan sareng campuran pilihan. Sapédah Jumaah– Desain khusus pikeun jalma pondok, pilihan kargo. Biria - Seueur pilihan pikeun ngalangkungan, sareng gampang naek kapal.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Bolt elemen vs elemen - réspon kana masalah

Naon bédana antara Wahoo Elemnt sareng baud? Beda sareng Elemnt aslina, anu ngagaduhan dua strip LED, Wahoo Elemnt Bolt ngan ukur ngajalankeun LED di bagian luhur unit. Tampilan 2.2in dina Wahoo Elemnt Bolt jelas sareng nomer gampang dibaca dina layar. Beda sareng layar warna anu dipendakan dina unit Garmin Edge anu langkung luhur, layar hideung bodas.

Getih sludgy - kumaha anjeun ngajawab

Naon sababna getih leueur? Sajumlah faktor tiasa nyababkeun getih kandel, sapertos: kaleuwihan sél getih dina sirkulasi. panyakit anu mangaruhan pembekuan getih. kaleuwihan protéin pembekuan dina getih.

Maot aula Mike - Manual lengkep

Kumaha Mike Hall tukang beca maot? Aula maot saatos ditabrak mobil, beulah kidul Canberra, nalika Balap Kabayang India Pasifik perdana di Australia, dina 31 Maret 2017, saatos ngalangkungan langkung ti 5,000 km jarakna 5.500 km.

Nyukcruk gopro gps - milarian solusi

Naha Sesi GoPro Hero 5 gaduh GPS? Teu aya GPS terintegrasi sapertos di Hero 5 Hideung salami sési

Putus kontrak sareng sprint - kumaha ngabéréskeun

Kumaha kuring ngabatalkeun kontrak Sprint kuring tanpa mayar? Pencét * 2 dina telepon Sprint anjeun sareng ngobrol sareng palanggan. Nyarios ka perwakilan jasa sareng ngawartosan aranjeunna rék ngabatalkeun akun anjeun kusabab parobihan matérial dina kontrak. 10.06.2021

Tim Peter sagan - kumaha cara mapag

Sakumaha beuratna Peter Sagan? Peter Sagan / Beurat