Utama > Waleran Pangsaéna > Sarapan peuting - solusi anu hirup

Sarapan peuting - solusi anu hirup

Naha goréng dahar sarapan di wengi?

Langkung saé

Henteu aya buktina yén camilan anu séhat, séhat sateuacan bobo ngarah nambahan beurat. Ngan tetep diémutan asupan kalori total anjeun. Maka, upami anjeun ngaraos étadaharhiji hal sateuacan bobo ngabantuan anjeun bobo atanapi bobo, étaOképikeun ngalakukeunana.
24 Sep 2020



Anjeun panginten panginten patarosan anu urang tanyakeun dinten ayeuna sigana anéh. Kumaha carana sadayana tuangeun janten goréng pikeun anjeun? Nya sababna urang naroskeun patarosan ieu kusabab sering urang nyarios yén aya anu saé pikeun urang teras sababaraha waktos engké urang nyarios yén éta goréng pikeun urang. Kami ningali dokuméntasi online anu nyiksa sababaraha katuangan ngan ukur terang yén sababaraha élmuwan parantos ngabantosan seueur inpormasi dina dokuméntasi.

Éta tiasa matak ngabingungkeun terang naon anu saé pikeun urang anu aya hubunganana sareng diet urang. Kontroversi pangageungna nyaéta tuangeun gajih rendah, hal anu urang parantos bébéja mangtaun-taun nyaéta cara anu leres pikeun muka, sareng dina taun-taun ayeuna urang parantos diwartosan yén Éta lemak anu goréng ayeuna A-ok jero kana tuangeun, dina épisode ieu dina Infografics Show, Naha Sadayana Pangan Goréng Pikeun Anjeun? Hayu urang mimitian ku karbohidrat, sabab jaman ayeuna urang dibéjakeun yén éta mangrupikeun katuangan anu beunghar karbohidrat anu ngajantenkeun urang gendut. Kadaharan lemak sigana parantos ditebus tina hal-hal anu goréng.

Nya, mimiti sadayana, konsensus umum di luar aya yén lamun anjeun nurunkeun asupan kalori sareng ngalakukeun langkung seueur olahraga - sahingga anjeun gaduh defisit kalori - maka anjeun sigana bakal kaleungitan beurat atanapi ngajaga beurat anu anjeun badé cicing. Henteu seueur jalma anu henteu satuju kana ieu. Tapi karbohidrat tiasa seueur kalori, sareng nalika éta dilakukeun, saur déwasa kedah kéngingkeun 45-65% kalori na tina karbohidrat.



Diét sadidinten anu nyayogikeun karbohidrat anu disaring sapertos roti, nasi bodas, pasta, minuman bergula, sareng sagala jinis camilan sigana seueur teuing pikeun anjeun gula gula, sareng kami henteu peryogi éta. Anjeun tiasa pencét karbohidrat anjeun tina sayuran, buah, atanapi kacang sareng séréal. Janten henteu, teu aya anu lepat sareng karbohidrat, tapi langkung saé upami diét campuran sareng upami anjeun badé ngirangan beurat badan, cobi entong tuang karbohidrat tinggi anu disaring tilu kali sapoé.

Gampang. Sedengkeun pikeun roti sisikian dibandingkeun sareng roti bodas, anu baheula ngagaduhan langkung serat sareng indéks insulin glikemik handap, anu nyegah seueur teuing insulin ti kabocoran. Tapi kandungan kalori na mirip sareng anjeun tiasa nyandak serat anjeun tina katuangan anu sanés.

Éta henteu leres dianggap pilihan anu séhat, bahkan upami éta tiasa dipasarkeun ku cara éta. Upami anjeun hoyong tetep langsing, batesan diri kana sandwich ageung sareng cukup ngeusian kuda kanggo tilas jalma jahat tina dahareun: gendut. Gajih ngajantenkeun anjeun gendut, henteu? Éta sigana masuk akal sahenteuna sacara linguistik.



Nya, aya sababaraha panilitian dinten ieu anu nyaritakeun yén lamun henteu, gajih henteu ngajantenkeun anjeun gendut. Diét urang henteu seueur pisan kalori, sareng ngonsumsi koléstérol henteu kedah nyababkeun kadar kolesterol tinggi. Nyatana, urang ayeuna dibéjakeun yén urang peryogi seueur lemak séhat dina diet urang sareng ngahindaranana dina waktos kapengker panginten tiasa ngarugikeun urang langkung seueur anu ngabantosan urang.

Naon lemak séhat? Kami ngawartosan yén éta lemak tak jenuh tunggal sareng poliaturaturat anu tiasa anjeun mendakan dina lauk, kacang-kacangan, siki, sareng minyak sayuran sapertos minyak zaitun sareng kembang matahari. Lemak anu goréng nyaéta anu urang sebut lemak 'trans', sareng éta sering dipendakan dina sagala hal anu hadé sapertos cookies, donat, cake, goodies goreng, sareng sagala jinis kadaharan olahan. Lemak ieu katelah 'lemak trans industri' sareng murah, ku sabab éta éta dipaké.

Éta didamel ku nambihan hidrogén kana minyak nabati cair, buktina tiasa dipendakan yén éta goréng upami didahar kaleuleuwihan sabab éta ayeuna dianggo kirang. Sedengkeun pikeun gajih jenuh, hal-hal anu anjeun mendakan dina seueur tuangeun lemak sapertos daging, mantega, sareng kéju, bahkan éta henteu disebatkeun teuing goréng pikeun anjeun. Tapi urang kedah nyebatkeun yén kaseueuran sumber anu urang tiasa mendakan ngawartosan urang tuang na dina moderat.

bungkus onta Amazon



Ayeuna kana endog anu dreaded! Naha anjeun émut carita pikasieuneun ngeunaan konéng endog anu nyababkeun réstoran ramé di sakumna dunya? omelette bodas endog dina menu anjeun? Kaseueuran buktina yén konéngna goréng parantos dibolaykeun. Panilitian nunjukkeun yén pikeun jalma anu séhat, ngonsumsi 1-6 endog sapoé henteu leres mangaruhan koléstérol dina awak anjeun. Naha sadar, kumaha ogé, upami anjeun ngagaduhan diet anu henteu séhat anu pinuh ku karbohidrat goréng, asupan endog unggal dinten tiasa négatip mangaruhan tingkat getih koléstérol sareng lipoprotein.

Nalika ditaros upami endogna goréng, dokter Harvard ngawaler, 'Tina naon anu urang terang ayeuna, garis handapna nyaéta: Kanggo kaseueuran jalma, hiji endog sapoé henteu ningkatkeun résiko serangan jantung, stroke, atanapi jinis inféksi Panyakit kardiovaskular. ”Nanging, saurna upami anjeun gaduh diabetes atanapi parantos résiko tinggi panyakit jantung anjeun henteu kedah tuang langkung ti tilu endog saminggu. Sareng éta anu paling diucapkeun ku para ahli jaman ayeuna, endog henteu kunanaon, janten siap-siap sareng ngagaduhan omelet konéng.

Kumaha upami uyah, setan sanés dunya pangan? Nya, uyah mangrupikeun mineral anu penting pikeun tuangeun anjeun. Masalahna, panilitian nunjukkeun yén urang ngan ukur tuang teuing. Éta henteu hartosna yén anjeun tiasa ngagaleuh uyah kanggo serpihan jagong anjeun, tapi uyah éta parantos aya dina seueur tuangeun, utamina panganan olahan anu ngandung serpihan jagong! Upami anjeun gaduh tekanan darah tinggi anjeun tiasa ngantepkeun uyah, tapi ieu ngan ukur hartosna ngirangan sababaraha makanan olahan.

Teuing natrium, sigana, tiasa ngajantenkeun tekanan getih anjeun naék teuing, sareng ieu ditampi sacara lega. Panilitian parantos nunjukkeun yén ku cara ngaleungitkeun uyah tina diet total, jalma-jalma moal langkung saé. Sedengkeun pikeun uyah hipster, bentang gunung Himalaya ditambang di Pakistan, ogé juri (nyaéta élmu) masih teu ditangtoskeun naha éta langkung saé pikeun anjeun tibatan uyah anu sanés.

Élmu serius nyarios henteu, umur anyar para ahli kasihatan énggal nyarios leres. Éta yakin éta ngeunah pisan. Mitos anu sanés nyaéta produk beku atanapi kaléng kumaha waé ogé kaleungitan gizi sabab parantos diolah, tapi urang henteu tiasa mendakan naon-naon anu nyarioskeun yén ieu anu leres.

Nyatana, éta ngan henteu leres, sanaos aya sababaraha béda alit dina nilai gizi. Dina sababaraha kasus, kami mendakan yén sayuran beku atanapi kalengan tiasa ngandung langkung seueur nutrisi kusabab nutrisi dina dahareun beku. Kumaha cara masak ogé penting, kumaha kuduna ngagolak c pikeun ngaleungitkeun hal anu saé.

Tapi kumaha upami diét urang? Aya seueur inpormasi ngeunaan topik ieu dinten ayeuna, sababaraha guru diét nyarios ka kami yén kami kedah gancang sedengkeun ahli sanésna ngadesek yén urang tuang seueur tuangeun alit sababaraha kali dina sataun sadinten. Institut Kaséhatan Nasional AS nempatkeun ieu uji coba sareng nyatakeun, 'Diét tanpa sering tuang tiasa ningkatkeun kasehatan sato laboratorium sareng manjangkeun umur, tapi pangaruhna ka manusa henteu pernah diuji.' Janten aranjeunna diuji manusa, sareng aranjeunna mendakan yén henteu masalah sabaraha sering anjeun tuang.

Anu penting nyaéta asupan kalori. Sigana mah upami anjeun ngagaduhan genep tuangeun alit atanapi dua tuangeun ageung sareng itungan kalori anu sami, awak anjeun moal ngarobah cara tuang, sanés kumaha tuang. Ieu nyandak urang kana point of skip sarapan.

Naha éta hal anu pikasieuneun atanapi hal anu saé? Sumber anu kami parios ngadugikeun kajian ngeunaan poko anu nyatakeun yén éta sadayana ngeunaan kumaha parasaan anjeun sareng sarapan éta henteu penting pikeun ngajaga beurat séhat, tapi sumberna nyatakeun éta béda pikeun sadayana, janten upami anjeun henteu resep ku arus anjeun beurat, anjeun tiasa ékspérimén. Nya kitu ogé pikeun tuang wengi. Éta henteu merta hal anu goréng upami anjeun aya diét anu henteu saé pisan kalori.

Upami anjeun tuang teuing maka enya éta tiasa janten hal anu goréng. Brits ieu bakal nyaritakeun yén 8 pint bir sareng kebab ageung dina tungtung magrib sigana masihan seueur jalma anu tummies ageung. Janten aya anu angkat, waleran kana diet anu séhat sigana moderat sareng rupa-rupa tuangeun Dahareun.

Anjeun tiasa ngagaduhan jajan sareng tuang, tapi anjeun henteu tiasa ngamuat kuéh. Anjeun tiasa sareng kedah ngagaduhan lemak, sapertos potongan kéju anjeun, tapi mega pizza kuat pisan kalori. Janten sparing kalayan tuangeun anjeun.

Buang sababaraha sayuran upami anjeun tiasa sareng ulah hariwang. Upami anjeun hoyong ngirangan beurat, anjeun kedah olahraga sareng ogé mimitian ngitung kalori. Aya dokumenter anu narik ati sapertos 'Naon Kaséhatan' anu cukup anyar anu nyaritakeun naon anu urang nyarios ayeuna salah sareng yén jalma panginten kedah vegan.

seattle ka portland sapédah Palasik

Tapi jalma-jalma ngabantosan sababaraha kanyataan anu ditepikeun dina film dokumenter sigana sami-sami pikaresepeun. Dina waktos anu sasarengan, buktina ilmiah aya diluareunana, ogé carita kahirupan nyata, sigana nunjukkeun urang yén tuang seueur sayuran sareng henteu kaleuleuwihkeun éta sareng junk food mangrupikeun hal anu saé. Kalayan panyakit jantung, diabetes, sareng épidemitas obesitas henteu aya perdebatan, rumah sakit sareng tempat parkir Walmart mangrupikeun bukti yén diet puritan janten séhat tapi tuang bijaksana sareng henteu resep teuing.

Janten kumaha anjeun ngajaga anjeun? Beurat Dina Kontrol? Sareng ngalanggan mode diet ieu anu tetep datang sareng jalan? Hayu urang terang dina komentar! Ogé, pastikeun parios tulisan kami anu sanés anu judulna Vegans vs Meat Eaters - Who Will Live Longer? di! Nuhun parantos nonton sareng sapertos biasa ulah hilap resep, ngabagi sareng ngalanggan. Dugi waktos salajengna!

Naon anu disebat sarapan di wengi?

Boh sacara léksikal sareng gastronomis, brinner mangrupikeun gabungansasarapsareng tuangeun. Éta ideu tuangeunsasaraptuangeun salaku tuangeun utama anjeun sonten, janten henteu sami sareng brunch (anu biasana didahar telat énjing sareng sering ngarepkeun tuangeun 'tepat' di beurang).12 Méi 2015

Hiji budak lalaki tuang 150 vitamin gummy kanggo sarapan. Éta kajantenan kana tulang-tulangna. TJ nyaéta budak lalaki umur 14 taun anu hadir ka ruang gawat darurat kusabab lemah otot, nyeri beuteung, sareng panangan rusak.

Anjeunna pingsan sateuacan angkat ka koma kusabab staf rumah sakit. Musim semi kamari, TJ sareng indungna parantos cekap. Nalika TJ sumping ti sakola unggal dinten, TJ ningali bapakna layu dina halimun mabok, bapakna kaluar ngagaleuh bahan balanjaan.

Anjeunna henteu kantos ningali deui bapakna. Indungna anu ayeuna jomblo mertimbangkeun ngalih ka Amérika, janten duaan angkat ka kota ageung babarengan pikeun nganjang ka anjeunna. Aranjeunna henteu miskin, tapi aranjeunna henteu nyarios basa Inggris, ogé teu aya perhatosan yén hal-hal rada benten di dieu tibatan di bumi.

TJ mangrupikeun kipas permén permén ti saprak leutik. Anjeunna panasaran ningali kumaha raosna di Amérika, janten indungna mésér seueur botol, hiji botol sigana henteu anéh pikeun kuring, saurna aranjeunna pikir sadayana kedah éndah di Amérika. Unggal dinten anjeunna tuang 30-40 potongan tanpa terang yén permén éta saleresna vitamin.

Saparantosna dinten-dinten, indungna TJ merhatoskeun yén beuteung na ngabareuhan. Di imah aranjeunna sering bercanda yén kadaharan Amérika ngajantenkeun anjeun gendut, janten panginten tuang sakedik kirang, saur anjeunna. Dina hiji énjing nalika ningali sababaraha tulisan, TJ muka botol anyar buah gummy sareng tuang sadayana 150 buah gummy tanpa sadar.

Euweuh anu ngéléhkeun sarapan anu saé, pikirna. Sakitar sajam saatos tuangeun sabotol vitamin permén karét, TJ henteu tiasa liren kiih. Anjeunna mimiti ngajerit dina kanyeri.

Anjeunna kaserang nyeri beuteung anu masif sareng ngawartoskeun ka indungna yén anjeunna karaos siga karét karét buta anu memeres anjeunna. Nyeri epigastric ieu mimiti pencét kana tikoro na. Indungna nyobian ngagolérkeun anjeunna, ngumbara, murag sareng ngarecah pananganna.

Kadua nyauran bantosan. Dina ambulan, TJ janten keuheul sareng kaget kusabab kacilakaanna nalika anjeunna di buru-buru ka ruang gawat darurat tempat kami ayeuna. Sesampainya, perawat anu nampi nalungtik kasusna TJ kumargi panginten éta ngan ukur tulang rusak.

Tapi nalika anjeunna koma, perhatian langsung dibayar ka anjeunna. Tulang anu pegat mangrupikeun tanda masalah anu nyababkeun, sareng nunjukkeun riwayat pasién, aya sababaraha pitunjuk ngeunaan naon anu kajantenan: Ujian fisik mendakan kulit garing dina suku-Na, sareng paku anu rusak sareng ascites anu jelas atanapi ingetan cairan. anu nyababkeun beuteung ngabareuhan.

Anu dimungkinkeun hartosna TJ ngagaduhan karusakan ati, tapi tés getih bakal nunjukkeun yén ati na parantos normal sareng yén anjeunna leres-leres ngagaduhan hypercalcemia. Hyper hartosna luhur. Calce mangrupikeun singkatan tina kalsium, anu mangrupakeun éléktrolit penting.

Sareng aemia hartosna ayana dina Getih. Ayana kalsium tinggi dina getih. Upami anjeun ningali botol vitamin gummy anu didahar ku TJ, henteu aya kalsium anu tiasa dipendakan.

Indungna nyarios ka dokter anu ngiringan yén anjeunna henteu utah atanapi kakeueum ti tuangeun sadayana 150 buah gummy kanggo sarapan, hartosna henteu acan aya aliran katuangan utama anu kaluar tina awakna. Éta kumalayang di sakuriling getih na sahingga kedah dideteksi dina jumlah anu seueur. Sampel getih tambahan henteu aya paningkatan anu penting dina vitamin A dugi ka E sareng henteu kanaékan iodin, seng, selenium.

Sabalikna, éta nunjukkeun yén TJ dehidrasi, anu pas sareng kiih beurat na sateuacan murag kana koma, tapi éta ogé ngarahkeun urang kana petunjuk anu munggaran. Kurangna vitamin dina getih saatos ngonsumsi 150 vitamin gummy hartosna éta bakalan kéngingkeun awak dina cikiih. Kencing beurat sateuacan angkat ka ruang gawat panginten tiasa émut ieu.

Vitamin B sareng C diklasifikasikeun salaku leyur cai, i. H. aranjeunna ngaleyurkeun dina cai, konsentrasi dina ginjal, sareng muncul dina cikiih.

Nanging, ieu henteu raoseun pikeun vitamin A sareng D, nyaéta vitamin anu leyur dina gajih, d minyak sareng kusabab minyak henteu pacampur sareng cai, vitamin ieu henteu tiasa dikaluarkeun. Jalma-jalma teu pipis gajih. Janten upami aranjeunna henteu aya dina getih TJ, aranjeunna moal tiasa dikaluarkeun sareng anjeunna henteu utah atanapi kempes dina éta. Gumantung kana periode, éta hartosna kaleuwihan vitamin A sareng D kedah disumputkeun di mana waé dina organ na.

Tapi organ mana éta tiasa? Éta henteu tiasa janten otot kusabab éta jaringan anu nahan cai anu henteu tiasa dicampur sareng gajih; éta moal tiasa janten jantung sabab éta ampir sadayana otot; éta bisa jadi uteuk sareng saraf, kusabab ieu 60% gajih, tapi pikeun dugi ka dinya vitamin kedah ngaliwat heula getih, anu henteu. Sareng kusabab TJ tuang vitamin, permén karét hijrah tina beuteung kana peujitna sareng nyerep kana ati-na. Anu biasa dirugikeun ku tanda fisik ascites.

Ieu nunjukkeun yén TJ kaserang hipervitaminosis sareng tanggel waler pikeun karusakan ati, hypercalcemia sareng tulang rusak. Biopsi ati transjugular, di mana kateter disimpen dina pembuluh darah jugular, ngalangkungan jantung sareng ka handap kana ati pikeun sampel, mendakan yén TJ ngagaduhan jumlah sél stellat sarat-lemak, hartosna ngandung vitamin A. akumulasi dina ati-Na pikeun sababaraha waktos, sélna ngabareuhan, paeh, sareng jaringan parut ngabentuk dina ati.

Ieu ngandung harti yén TJ ngalaman hépatotoksisitas anu diinduksi ku vitamin A sareng yén 30-40 vitamin gummy anu didahar sapertos permén unggal dinten saprak dugi ka Amérika lalaunan ngancurkeun ati na. Ieu masuk akal sabab nalika tuang 150 vitamin gummy kanggo sarapan, TJ ngonsumsi 187.000 IU vitamin A dina hiji sési. Anjeun kedah tuang 720 endog. Upami anjeunna ngagaduhan asupan vitamin A 63 kali tina sangu harian anu disarankeun sareng anjeunna biasana tuang 30-40 potongan per dinten, anu 20 kali sangu harian anu disarankeun salian ti katuangan anu sanés, urang tiasa nyimpulkeun yén karuksakan ati na kusabab hipervitaminosis A kusabab teu leres nginum vitamin gummy salaku permén.

Vitamin A, sacara resmi retinol, parantos nunjukkeun ka antagonis efek tina vitamin D, hartosna yén upami seueur teuing A dina awak, maka épék D. Tapi hayu urang balikeun deui kana nami hypercalcemia dina TJ. Ayana kalsium tinggi dina getih.

Vitamin D tiasa dianggo ku ningkatkeun nyerep usus tina kalsium, anu hartosna éta ningkatkeun kadar kalsium dina awak ngalangkungan asupan diet anu langkung luhur. TJ henteu tuang kalsium tambahan dina vitamin gummy na, tapi anjeunna tuang 75.000 unit vitamin D, 188 kalieun jumlah anu disarankeun sadidinten. Sareng upami vitamin A ngahambat pangaruh tina vitamin D sareng nyegah kalsium nyerep dina peujit, maka sumber hiperkalskemia na kedahna asalna tina hal anu leyur sareng leyur dina awakna, sareng toko kalsium endogen paling ageung aya dina tulang.

Vitamin A dimetabolismikeun dina awak kana asam retinoat aktip, anu dipikaterang ngarangsang formasi osteoklas. Tulang, sareng klaster, tina basa Yunani clastos, anu hartosna rusak. Sél anu lemes teras lalaunan ngarecah tulang sareng ngaleupaskeun kalsium sésana kana getih g dina TJ kumargi anjeunna henteu dihaja tuang vitamin gummy sapertos permén dugi ka dugi ka ambang tempat anu ragrag saderhana sateuacan budak anu séhat umur 14 taun henteu kedah ' t parantos janten masalah, sababaraha tulang dina panangan na ngarecah fenomena dunya modéren anu teras-terasan.

tukang napel gunung

Susu parantos dikuatkeun sareng vitamin D pikeun nyegah rickets, atanapi peleburan tulang, anu tiasa nyababkeun deformasi permanén di murangkalih. Kusabab vitamin D ningkat nyerep kalsium peujit sareng pengayaan henteu distandardisasi, Asosiasi Pediatric Inggris dina 1956 mendakan 204 kasus hiperkalemia dina murangkalih anu mabok ku vitamin D tina nginum susu. Ieu nyababkeun gagal pikeun mekar, anu tiasa permanén ngahambat pertumbuhanana.

Panilitian epidemiologis nunjukkeun yén di Swédia sareng Norwégia, asupan vitamin A rata-rata 6 kali langkung luhur tibatan di Éropa kidul. Jalma anu asupan vitamin A ngaleuwihan 5,000 unit per dinten ngagaduhan kerapatan mineral tulang 10% kirang sareng résiko patah tulang pinggel na langkung ti dua kali lipat ti jalma anu ngonsumsi kirang ti 5,000 unit per dinten. Dina 1597 saurang penjelajah Belanda mampir ka Nova Zembla di Kanada modéren nalika nyobian dugi ka Indonésia.

Anak buahna tuang ati beruang kutub, sareng kulitna mimiti mesék nalika usum salju nalika gering parna. Dina taun 1942 mendakan yén vitamin A mangrupikeun komponén toksik dina segel sareng ati beruang kutub, kumargi 100 gram ati dina karnivor ngandung antara 1,3 sareng 1,8 juta unit retinol dibandingkeun 50.000 unit dina ati hérbivora.

Di Kénya, rorongkong Homo Erectus, tanggal sakitar 1,5 juta taun ka pengker, dipendakan gaduh osteosit ageung sareng kakosongan anu ngahasilkeun osteolisis, dégradasi tulang kalayan tanda-tanda ngarecah parsial matrix tulang, anu ngalemahkeun integritas strukturna tina ciri tulang karacunan vitamin A, sareng bobogohan rorongkongna bertepatan sareng kanaékan hipotésis dina konsumsi daging pikeun manusa mimiti. Aranjeunna henteu ngartos naon sato sato anu tiasa didahar, anu hartosna mékanisme karusakan ati, ascites, hypercalcemia sareng leungitna tulang dina protokol-manusa ieu sami sareng dina TJ.

Urang tiasa ngalereskeun tulang rusak. Urang tiasa mamatahan anjeunna ngeunaan parobihan paripolah samentawis pikeun ngawatesan résiko tina patah salajengna. Urang tiasa ngucurkeun asites na ku diuretik, numana spironolactone sareng furosemide ningkatkeun nyerep natrium dina ginjal ngalangkungan sababaraha mékanisme sareng nalika cai ngalir kana gradién konsentrasi, cai ngalir kana natrium pikeun ngarangsang natriuresis; Nanging, teu aya jalan pikeun urang ngaleungitkeun vitamin A langsung tina ati-na.

Anjeunna kedah nahan nyeri hipervitaminosis akut sareng kronis A dugi ati-na cekap waktos pikeun ngaluarkeun éster retinil. Teu aya organ anu langkung saé pikeun ngaleungitkeun racun tina awak tibatan ati. Panilitian murangkalih luar pendidikan kuring, éta sanés daérah anu kuring damel unggal dinten, tapi barudak li ke TJ mangrupikeun masa depan urang sareng kuring hoyong nyumbang kana éta.

Janten sabagian tina artos tina tulisan anu disponsoran ieu bakal disumbangkeun ka Rumah Sakit Shriners pikeun Barudak, sareng batur sapagawean kuring sareng kuring pribadi bakal ngimbangan jumlah éta. Hatur nuhun ka Audible pikeun sponsoran tulisan ieu, Audible ngabantosan anjeun nguping langkung seueur buku ku cara lancar-lami ngaganti alat sareng nyandak tepat di tempat anjeun lirén, naha dina telepon anjeun, tina mobil anjeun, tina tablet, atanapi di bumi Kalayan Amazon Echo, anjeun tiasa kotektak seueur buku (panangan sareng panon gratis) bari anjeun ampir ngalakukeun naon waé. Pikeun buku gratis kuring, kuring milih Kulawarga Anu Teu Tiasa Bobo, Misteri Médis ku DT MaxMax.

Éta masihan terang ngeunaan sajarah prion sareng panyakit Kuru. Ieu mangrupikeun panyakit tepa anu ngakibatkeun insomnia kulawarga fatal, dimana liang didahar dina uteuk host. Kuring moal ngaruksak sésana pikeun anjeun maka nuju ka Audible Dot com Slash Chubbyemu atanapi sms 'Chubbyemu' dina 500500 kanggo buku gratis sareng ngamimitian.

Videomaking sanés padamelan waktos kuring b. Kuring pasti henteu ngalakukeun ieu pikeun artos, tapi pastina kuring henteu ngalakukeun ieu pikeun ganti baju sareng kuring henteu ngalakukeun ieu pikeun artos, tapi janten aya tambahan anu kuring untungna tiasa kéngingkeun yén kuring hoyong nyumbang kana tujuan anu langkung saé, kuring hoyong ngalakukeun anu hadé ku tambahan anu kuring lakukeun ayeuna. atanapi nyerat 'Chubbyemu' dina 500500 pikeun uji Audible. atanapi nyerat 'Chubbyemu' dina 500500 kanggo ngamimitian.

Kusabab TJ sareng indungna urang ngan ukur nganjang ka Amérika Serikat, kami henteu terang naon jantenna. Nalika dibereskeun, distrof kuku sareng kulit mimiti ngumbar sareng ascites turun, nunjukkeun pamulihan karusakan ati. Sadar yén permén anu anjeunna tuang sanés bonbon tapi saleresna vitamin, asupan tambahan langsung dieureunkeun.

Janjian tindak lanjut parantos direncanakeun, tapi pasién henteu pernah nyimpen éta. Sanajan garis handap akhir TJ henteu dipikaterang, anu terakhir waktos urang ningal anjeunna anjeunna dina jalur anu leres pikeun pulih. Hatur nuhun parantos nonton.

Ati-ati jaga diri. Sareng janten saé.

Naha kuring tuang sarapan upami tuang wengi seueur?

Anjeun pasti henteu hoyong ngamimitian siklus anu edan tina tuangeun sareng handapeun-dahar. Panilitian nunjukkeun yén jalma duananatuanglangkung séhat sareng tampil langkung saéirahaaranjeunnatuang sasarap. Anjeuntiasagaduh korék apisasarapti biasanaupamianjeun hudang ngaraos boneka, tapi tong ngalangkungan sadayana! g.

Eureun leuleumpangan sarapan. Atanapi anjeun kedah ngalangkungan sarapan? Urang sadayana parantos nguping yén sarapan mangrupikeun tuangeun anu paling penting dina sadidinten, tapi sababaraha palaku sareng atlit sapertos Terry Crews percanten pisan yén henteu tuang sarapan. Janten saha anu leres; naha sarapan saé atanapi goréng? Kuring lirén tuang sarapan salami dua minggu kanggo milarian terang; Abdi henteu tiasa tuang sateuacan 12 nalika tuang siang.

Salami kuring émut kuring kantos sarapan unggal énjing. Tapi kuring ogé kenal seueur jalma anu henteu gaduh sarapan. Sareng éta tiasa dianggo pikeun aranjeunna.

Dina kajujuran, kuring henteu ngira yén éta bakal jalan pisan sabab kuring bakal angkat ti genep dugi ka siang, genep jam pinuh tanpa tuang. Béda pisan sareng anu biasa kuring sareng éta tiasa sesah pisan, khususna di awal. Satengah anjeun sigana bakal mairan henteu pernah sasarap.

Tapi éta henteu gampang pikeun ngarobih rutinitas sadidinten anjeun. Sareng kuring hoyong terang naha hirup kuring langkung saé atanapi goréng tanpa sarapan. Dinten ieu dinten kahiji kuring tanpa sarapan sareng kuring kedah nyarios yén éta lumayan saé.

Kuring reuwas yen kuring henteu lapar nalika hudang. Kuring ngadamel kopi, nyayogikeun tuang siang sadinten sareng masih teu raoseun peryogi sarapan. Abdi rada riweuh.

Ayeuna parantos siang sareng kuring bieu hoyong tuang. Kuring henteu badé ngarobih éta, tapi kuring rada optimis saminggu janten sarapan Rebo sareng kuring kedah nyarios éta bakal rada sesah. Janten yeuh, éta henteu janten jalan anu saé.

Kuring ngaraos lapar pisan jam 10:30 atanapi 11 énjing unggal dinten.

Beuteung kuring ngagerem sareng kuring mimiti ningali atanapi ngambeu tuangeun di kantor anu dipiboga ku batur. Sareng éta langkung sesah tibatan nalika kuring mimiti hudang. Sareng kuring terang henteu kunanaon, éta sanés masalah.

sapédah gunung hardtail

Tapi nalika anjeun jalma anu nyobian diet, cobi tuang kirang, cobi kirang langkung, éta tiasa janten tantangan nalika anjeun ngagaduhan seueur pilihan di kantor anu tiasa gancang atanapi merenah. Sabenerna mah seueur pisan jajanan di méja kuring, sadaya barang anu kuring henteu tiasa tuang dugi ka tuang siang. Terus kuring mikir, 'Oh, anjeun bahkan henteu tiasa tuangeun éta.' Sareng éta ngan ukur linggih di dinya sareng neuteup kuring, sigana kuring tiasa ngalaksanakeun saminggu tapi kuring rada hariwang ngeunaan sabtu minggu, bangun jam 6 énjing sareng henteu tuang dugi ka 12 lami pisan.

Naha kuring peryogi sarapan nalika seueur jalma tiasa hirup tanpa éta? naha leres badé ka dieu? Kuring parantos ngobrol sareng Dr. Peterson, saurang élmuwan di Universitas Alabama, nyarios pikeun mendakan. Janten anu kuring pikir kajantenan nalika ngalangkungan sarapan, sareng naha éta matak ngabingungkeun, naha leres henteu cara pikeun leres-leres lepat sarapan. Anjeun saleresna gaduh kontrol gula getih langkung énjing sareng anjeun nyerna dahareun anjeun sakedik langkung gancang énjing ogé kaduruk diri anjeun kaluar langkung seueur kalori upami tuang énjing.

Janten sadaya bukti ieu nunjukkeun yén énjing mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun tuang. Janten upami énjing waktos anu pangsaéna kanggo tuang, naha kuring nganyenyeri kuring sasarengan sarapan? nangtang sia? Di sisi sanésna, kami ogé parantos diajar dina dékade katukang yén sigana puasa anu berkepanjangan saé pikeun kaséhatan anjeun. Anu pikaresepeun nyaéta anjeun ngagaduhan hormon lapar.

Sareng hormon kalaparan ieu adaptasi sareng naon anu biasana anjeun lakukeun atanapi kana kabiasaan anjeun. Naon ieu hartosna dina jangka pondok, upami anjeun henteu biasana sasarap sasarap teras ujug-ujug ngalangkungan sasarap, anjeun kedah nungkulan kalemutan ieu pikeun ngarobah pola hormon lapar anjeun. Kusabab hormon lapar anjeun nyarios, 'Oke, ogé, anjeun biasana tuang sarapan.' Sareng ayeuna anjeun badé ngalangkunganana janten kuring badé ngadamel anjeun lapar pisan.

Unggal-unggal anjeun ngagaduhan pola tuang anu teratur sareng anjeun ngarobih éta, henteu paduli pola tuangeun anjeun, anjeun janten panghalang awal anu rada sesah di awalna, sareng teras-terasan anjeun nyaluyukeun. Meureun rutinitas anyar kuring langkung goréng tibatan anu lami. Kira-kira saminggu satengah.

Sareng kuring kedah nyarios éta bakal gampang sarapan sabtu minggu kedah janten ngimpina. Tapi sabenerna éta jauh leuwih gampang sabab kuring hudang engké na teu gaduh seueur waktos antara gugah sareng siang sapertos dina dinten damel. Tapi kuring tetep sono sasarap.

Kuring ngan resep sasarap sareng tuang énjing-énjing, sareng sanaos kuring henteu lapar pisan, sigana kuring masih sono kana aspek éta. Sagalana leres-leres ngajantenkeun kuring panasaran kumaha pentingna sarapan. Asa resep sasarap ngan rutinitasna.

Éta ngan ukur norma kuring, kuring resep sareng janten kuring biasa. Saatos saminggu satengah tanpa sasarap sigana kuring tungtungna bakal biasa sareng rutinitas anu anyar. Meureun kuring tiasa janten jalma anu henteu kantos tuang sarapan, tapi kuring henteu ngarepkeun éta.

Tungtungna dinten Jumaah. Sareng énjing kuring tiasa sasarap deui. Saatos dua minggu kuring sadar yén kuring tiasa ngalakukeun tanpa sarapan sareng masih salamet.

Tapi kuring sono sasarap. Henteu tuang sateuacan 12 leres-leres tangguh, utamina ku sadayana katuangan di kantor, sareng éta pasti nempatkeun suasana haté kuring sadidinten, tapi kuring henteu pernah ngalaman parobihan ageung dina produktivitas kuring atanapi bahkan tingkat énergi kuring sateuacan atanapi saatos tuang siang. Sareng beurat kuring tetep sami.

Sarapan henteu goréng pikeun anjeun, tapi éta ogé henteu penting. Anjeun kedah ngalakukeun anu paling pas pikeun kabutuhan diét sareng rutinitas anjeun. Kuring henteu ngaraos teu mampuh tanpa sasarap sareng kuring sanggup nyieun rutinitas anu pas sareng jadwal sareng kabutuhan sapopoe.

Sateuacan ngamimitian tantangan ieu kuring resep sarapan sareng pikir kuring peryogi pikeun ngamimitian dinten abdi. Ayeuna kuring henteu raos pisan. Kuring masih resep sasarap sareng bakal teraskeun tuangeunana, tapi kuring henteu deui asa sakumaha gumantung ka dinya sakumaha biasana kuring; tétéla janten skip sarapan ann.

Tapi Dr. Peterson nunjukkeun yén langkung saé nyingetkeun jandela waktos kanggo tuang unggal dinten tibatan ngaliwat sarapan. Kami parantos mendakan dua jinis pendekatan kana waktuna tuang anu parantos kabuktosan nguntungkeun pikeun waktos éta.

Sareng sigana sigana bakal tuangeun dinten Dinten dinten, nyarioskeun jam 10 dugi ka 6 sonten. ogé saé pikeun kaséhatan anjeun.

Aya bukti anu cekap yén sanaos anjeun henteu tiasa ngarobih waktos sasarap, tuang siang, sareng tuang siang upami anjeun masak sahenteuna hidangan ageung anjeun, sasarap atanapi tuang siang sateuacanna, anjeun masih tiasa kéngingkeun seueur manpaat tina éta. Sababaraha urang resep tuang sarapan. Sareng éta saé pikeun aranjeunna.

Tapi tong ngantep batur ngawartosan anjeun pikeun miceun dinten upami anjeun sasarap sasarap. Hidangan anu paling penting dina sapoe gumantung kana saha éta anu tiasa didahar; ieu anu kedahna sarapan.

Naha OKÉ tuang sarapan énjing-énjing?

Nalika ngeunaan diet anu séhat, nalika anjeun tuang tuangeun sapertos anu pentingdahar. Wayah pangsaéna kanggo gaduhsasarapnyaéta dina dua jam bangun. 'Gancang anjeuntuang sasarapsaatos anjeun hudang, langkung saé pikeun metabolisme anjeun, 'saur Larson.

Aranjeunna nyarios yén sarapan mangrupikeun tuangeun anu paling penting dina sadidinten. Ogé, pedoman diét dinten ieu nyarankeun yén urang sadayana tuang sarapan. Tapi naha éta langkung penting tibatan tuangeun anu sanés? Naha goréng pikeun anjeun lepat sarapan? Studi kualitas luhur anu anyar parantos masihan terang ngeunaan hal éta sareng urang bakal ningali aranjeunna ayeuna.

Hasilna héran pisan. (Jingle tinggi) Kahiji, hayu urang sebutkeun yén seueur panilitian nunjukkeun yén tuang sarapan langkung séhat. Anjeun kurang kamungkinan kaleuwihan beurat atanapi obesitas sareng gaduh résiko langkung handap sababaraha panyakit kronis.

Nanging, panilitian ieu disebut studi pangamatan anu teu tiasa ngabuktoskeun sabab-musababna. Kalayan kecap séjén, panilitian ieu nunjukkeun yén jalma anu tuang sarapan langkung seueur langkung séhat, tapi aranjeunna henteu tiasa ngabuktoskeun yén sarapan nyalira tanggung jawab. Ayeuna kamungkinan anu tuang sarapan gaduh kabiasaan gaya hirup séhat sanés anu tiasa ngajelaskeun hal ieu.

Salaku conto, jalma anu tuang sarapan condong ngagaduhan pola dahar anu langkung séhat sacara umum sareng langkung langsing tibatan jalma anu tuang br. bolos sarapan. Skip sarapan, di sisi anu sanésna, condong ngaroko langkung seueur, nginum langkung seueur alkohol, sareng latihan anu kirang.

Janten urang tiasa terang yén alesan anu tuang sarapan langkung séhat, rata-rata, henteu leres-leres hubunganana sareng sarapan nyalira, studi kualitas luhur anu disebut studi kontrol acak nembé nalungtik naha penting pisan tuang atanapi sasarap sarapan. Dahar sarapan henteu ngarangsang metabolisme. Sababaraha jalma nyatakeun yén tuang sarapan ningkatkeun metabolisme anjeun, tapi ieu mitos.

Jalma-jalma ieu ngarujuk kana pangaruh termal tina tuang, nyaéta kanaékan kalori anu diduruk anu lumangsung saatos tuang. Nanging, anu penting pikeun metabolisme nyaéta jumlah pangan anu disebarkeun sadidinten. Henteu janten masalah waktos atanapi sabaraha sering tuang teu aya bédana kalori anu diduruk langkung ti 24 jam antara jalma anu tuang atanapi sasarap sarapan.

Ngalangkungan sarapan henteu ngahasilkeun nambihan beurat. Ngalangkungan sarapan cenderung beuratna langkung seueur tibatan jalma anu tuang sarapan. Téori anu nyababkeun paradoks ieu nyaéta yén ngalangkungan sarapan nyababkeun anjeun lapar pisan sareng tuang langkung seueur sareng nyandak pilihan tuang anu langkung goréng sadidinten.

Leres waé yén ngalangkungan sarapan nyababkeun jalma ngarasa lapar sareng tuang langkung seueur kalori nalika tuang siang. Nanging, ieu henteu cekap pikeun nimbangkeun kanggo sarapan sasar. Nyatana, sababaraha studi bahkan nunjukkeun yén ngaliwet sarapan tiasa ngirangan asupan kalori saloba 400 kalori per hidangan sadayana tina diét anjeun unggal dinten.

Anu matak, tuang / ngalangkungan sarapan diuji kantun dina panilitian kontrol acak anu kualitas luhur. Ieu mangrupikeun ulikan opat bulan ngabandingkeun rekomendasi pikeun tuang atanapi ngalangkungan sarapan di 309 lalaki sareng awéwé anu beurat teuing. Saatos opat bulan, teu aya bédana beurat antara kelompok.

Henteu janten masalah naha jalma tuang atanapi ngalangkungan sarapan. Ngalangkungan sarapan bahkan tiasa gaduh sababaraha manpaat kaséhatan. Ngalangkungan tuangeun, utamina sarapan, mangrupikeun unsur anu umum tina seueur protokol dahar saum saliwat.

Pokokna henteu tuang saatos tuang teras ngalangkungan sarapan énjing-énjing sareng tuangeun anu munggaran pikeun tuang siang hartosna anjeun parantos puasa sakitar 16 jam. Seueur panilitian anyar nunjukkeun yén puasa saentas efektif pikeun ngirangan asupan kalori total, ningkatkeun leungitna beurat, sareng ningkatkeun kasihatan metabolisme. Penting pikeun dicatet, kumaha ogé, yén puasa sakedik-sakedik sanés kanggo sadayana sareng épékna sigana beda-beda ti hiji jalma ka jalma.

Buktina jelas, teu aya istiméwa ngeunaan sarapan. Anu istiméwa nyaéta murangkalih sareng nonoman anu pastina tuang sarapan kusabab awak sareng uteuk anu tumuh peryogi kalori anu luhur. Pikeun anu sanés, karesep pribadi leres-leres penting.

kumaha naek sapédah

Upami anjeun lapar énjing sareng anjeun resep sarapan, tuangkeun. Upami anjeun henteu lapar énjing, tong tuangeun. Éta saderhana éta.

Upami anjeun resep kana tulisan ieu, punten masihan kami jempol. Upami anjeun henteu acan, klik tombol beureum ageung di handap tulisan pikeun ngalanggan saluran Youtube Otoritas Nutrisi pikeun tulisan énggal pas aranjeunna dileupaskeun. (musik optimis)

Naha kuring kedah bobo lapar?

Badé bobo lapartiasa aman salami anjeun tuang tuang anu saimbang sadidinten. Nyingkahan jajanan telat wengi atanapi tuang saleresna tiasa ngabantosan ngahindaran bobot awak sareng ningkat BMI. Upami anjeun kitulaparnu teu tiasabobo, anjeun tiasa tuang tuangeun anu gampang dicerna sareng dipromosikeunbobo.24.09.2020

Hidangan naon anu biasana didahar énjing-énjing?

Sasarap. Sarapan téh anu munggarantuangeunsapoé, paling seringdidahardina mimitiénjingsateuacan ngalaksanakeun padamelan sadidinten. Sababaraha yakin éta anu paling pentingtuangeundinten ieu. Kecap sarapan sacara harfiah ngarujuk kana ngarobih période sapeuting sateuacana.

Kumaha telat kanggo sarapan?

9 atanapi 10 enjing téhtelat sarapan. Salah sahiji alesan anjeun ngaraos lapar dina dinten-dinten anjeun parantos nyandak waktos tuangsasarapmimiti nyaéta metabolisme anjeun parantos dipasihan dorongan. Saenyana urang kedah tuang jam 7 atanapi 8 enjing supados sistem urang jalan unggal énjing. Nopémber

Naha goréng pikeun henteu tuang dugi ka jam 5 sonten?

Henteu. ÉtaOkéka hungkultuangsaatos 5 sonten upami anjeun resep, tapi anjeun kedah teteptuangcekap kéngingkeun sadaya nutrisi anu anjeun peryogikeun. “Bieudahar”Saatos sadidintenhenteu tuang henteumasihan anjeun nutrisi anu anjeun peryogikeun.

Naha 10 telat kanggo sarapan?

9 atanapi 10 enjing téhtelat sarapan. Salah sahiji alesan anjeun ngaraos lapar dina dinten-dinten anjeun parantos nyandak waktos tuangsasarapmimiti nyaéta metabolisme anjeun parantos dipasihan dorongan. Saenyana urang kedah tuang jam 7 atanapi 8 enjing supados sistem urang jalan unggal énjing. Nopémber

Dupi 11 enjing telat kanggo sarapan?

TOsasarapumumna ngagaduhan cap waktos kanggo tuang énjing, nanging éta kusabab waktos mayoritas jalma bangun sareng ngamimitian dinten na. Kuring bakal nyarios upami anjeun hudang di sakitar11 isukmaka waktuna henteu kedah janten masalah. Nanging upami anjeun sateuacan ieu kuring bakal nyarankeun anjeun ngagaduhansasarapgancang.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Bolt elemen vs elemen - réspon kana masalah

Naon bédana antara Wahoo Elemnt sareng baud? Beda sareng Elemnt aslina, anu ngagaduhan dua strip LED, Wahoo Elemnt Bolt ngan ukur ngajalankeun LED di bagian luhur unit. Tampilan 2.2in dina Wahoo Elemnt Bolt jelas sareng nomer gampang dibaca dina layar. Beda sareng layar warna anu dipendakan dina unit Garmin Edge anu langkung luhur, layar hideung bodas.

Getih sludgy - kumaha anjeun ngajawab

Naon sababna getih leueur? Sajumlah faktor tiasa nyababkeun getih kandel, sapertos: kaleuwihan sél getih dina sirkulasi. panyakit anu mangaruhan pembekuan getih. kaleuwihan protéin pembekuan dina getih.

Maot aula Mike - Manual lengkep

Kumaha Mike Hall tukang beca maot? Aula maot saatos ditabrak mobil, beulah kidul Canberra, nalika Balap Kabayang India Pasifik perdana di Australia, dina 31 Maret 2017, saatos ngalangkungan langkung ti 5,000 km jarakna 5.500 km.

Nyukcruk gopro gps - milarian solusi

Naha Sesi GoPro Hero 5 gaduh GPS? Teu aya GPS terintegrasi sapertos di Hero 5 Hideung salami sési

Putus kontrak sareng sprint - kumaha ngabéréskeun

Kumaha kuring ngabatalkeun kontrak Sprint kuring tanpa mayar? Pencét * 2 dina telepon Sprint anjeun sareng ngobrol sareng palanggan. Nyarios ka perwakilan jasa sareng ngawartosan aranjeunna rék ngabatalkeun akun anjeun kusabab parobihan matérial dina kontrak. 10.06.2021

Tim Peter sagan - kumaha cara mapag

Sakumaha beuratna Peter Sagan? Peter Sagan / Beurat