Utama > Waleran Pangsaéna > Lalaki konservatif - kumaha ngajawabna

Lalaki konservatif - kumaha ngajawabna

Naon kapercayaan konservatif?

Konservatif yakin yén pamaréntah henteu kedah masihan manpaat khusus pikeun jalma dumasar kana identitas kelompok sareng nentang éta salaku 'diskriminasi tibalik'. Konservatif biasana ngayakeun yén pamaréntah kedah ngagaduhan peran anu langkung alit dina ngatur bisnis sareng ngatur ékonomi.



Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun ngeunaan dua idéologi ageung anu anjeun bakal nguping di Amérika Serikat, nyaéta idéologi liberal sareng idéologi konservatif. Sareng idéologi liberal sering dikaitkeun sareng Partai Démokratik, sareng idéologi konservatif sering dikaitkeun sareng Republik. Tapi kudu ati-ati pisan.

Ieu henteu hartosna yén unggal Démokrat ngagaduhan pandangan stereotip sacara liberal dina unggal masalah utama, atanapi yén unggal Republik gaduh pandangan anu stéotipis konservatif dina unggal masalah. Kami sadayana jalma sareng seueur urang bakal ngagaduhan opini anu béda dina masalah ieu, ngandelkeun sababaraha konservatif sareng anu sanésna dina liberal. Tapi ngan ukur pikeun merhatoskeun naon anu hartosna Liberal sareng Konservatif di Amérika Serikat, ngeunaan topik anu anjeun badé nguping, hayu urang tingali daptar topik ieu, sareng kuring ngadorong anjeun pikeun ngareureuhkeun tulisan ieu sareng nyobian naon anu anjeun mikir anu liberal atanapi sudut pandang konservatif dina salah sahiji masalah ieu bakal janten salah sahiji masalah anu paling kontroversial di Amérika Serikat sareng éta nyaéta aborsi.

Liberal bakal ningali ieu salaku masalah hak réproduktif. Aranjeunna ningali ieu salaku hak awéwé pikeun milih naon anu kedah dilakukeun sareng awakna. Janten hak awéwé pikeun aborsi, pilih pikeun aborsi, sareng tingal diri anjeun salaku pilihan.



Konservatif, di sisi anu sanésna, sering ningali ieu salaku masalah kahirupan, yén aranjeunna ngagaduhan fétus anu berkembang salaku kahirupan, sareng sapertos kahirupan naon waé, hak-hak anu tangtu. Maka, aranjeunna biasana ngalawan aborsi sareng nyebut dirina salaku pro-kahirupan. Peta afirmatif mangrupikeun topik anu kontroversial.

Éta ideu na, sareng kami parantos nyarioskeun hal éta dina tulisan anu sanés, yén tindakan proaktif kedah dilaksanakeun pikeun merangan kalepatan anu kapengker atanapi merangan kateusaruaan atanapi diskriminasi ayeuna dina Pendidikan? Liberal condong kana tindakan anu positip, sedengkeun Konservatif nentang éta. Sudut pandang anu liberal nyaéta enya, urang ngagaduhan masarakat anu henteu sami, aya seueur diskriminasi, ras kedah ditingali salaku faktor pikeun ngiringan diskriminasi ieu. A konservatif dinten ieu panginten ngabantah, antosan sakedap, urang hoyong janten masarakat buta-ras sareng éta sababna urang henteu hoyong ras janten masalah.

Pakarang mangrupikeun masalah anu kontroversial pisan. Liberal bakal sering nyebatkeun bedil salaku faktor utama dina seueur kajahatan sareng pamotretan di Amérika Serikat, sareng aranjeunna condong ngadukung kontrol bedil. Konservatif, di sisi anu sanésna, sering nyebatkeun amandemen kadua pikeun konstitusi, hak nyekel senjata, sareng aranjeunna bakal nyarios yén nalika urang ningali némbakan atanapi kajahatan massal, éta sanés masalah gun, aya masalah sanés dina gim.



Sareng aranjeunna bakal langkung seueur hak pro gun. Aranjeunna bakal ngalawan kontrol gun sacara umum sareng hoyong langkung seueur hak pikeun pamilik bedil. Dina kontéks anu sami, kaum liberal condong ningali kajahatan salaku masalah sosial.

Naon sabab anu disababkeun, sebutkeun, kamiskinan atanapi anu sanés anu matak sabab? Aranjeunna ogé bakal hariwang pisan ngeunaan hak-hak anu dituduh, masihan conto dimana sababaraha kelompok étnis, ras-ras tertentu tiasa dituduh saimbang atanapi henteu dihukum saimbang, pikaresepeun pikeun ningali masalah sosial sareng enya urang butuh hak-hak anu tangtu, tapi di ahir poé anjeun henteu gampang nungkulan kajahatan. Janten polisi langkung ketat sareng undang-undang anu langkung ketat. Pandangan anu liberal ngeunaan pajak umumna henteu saé, sareng sababaraha liberal bahkan bakal ningali éta salaku alat pikeun nyiptakeun kasetaraan sosial.

Anjeun bakal nyarios, hé, upami aya anu kedah mayar artos, panginten éta kedah langkung beunghar, sareng éta bakal ngabantosan lapangan maén sakedik. Henteu leres, khususna, sareng kuring nempatkeun kutipan di beunghar, sabab jalma anu béda gaduh standar anu béda tina hartos janten beunghar. Sareng konservatif umumna henteu kunanaon sareng pajak, janten anjeun bakal nyarios éta insentif négatip pikeun jalan.



Anjeun bakal nyarios yén ieu nyiptakeun gesekan pikeun ékonomi. Anjeun bakal nyarios yén éta bakal ngirangan investasi anu tiasa nyiptakeun padamelan. Pandangan liberal sareng konservatif ngeunaan pengeluaran aya hubunganana sareng anu aya pajak.

Hiji pandangan stereotip ngeunaan liberal nyaéta aranjeunna panginten hoyong naékkeun pajeg, utamina ka jalma beunghar, teras nyéépkeunnana pikeun program sosial. Oke, khususna kanggo program sosial. Mungkin sistem kamasarakatan atanapi perawatan kaséhatan gratis, ieu sadayana anu hoyong ditunjuk ku anu liberal saha anu bakal ngadukungana.

Pandangan konservatif lepat ku pamaréntahan nyéépkeun yén pamaréntah kedah sakedik mungkin sareng nyéépkeun sakedik mungkin. Sugan hiji-hijina pengecualian atanapi salah sahiji ti saeutik pengecualian bakal janten pengecualian pikeun militér Kacuali pikeun militér dimana konservatif pikeun langkung seueur pengeluaran tiasa aya pikeun ngagaduhan militér anu kuat sareng otot pikeun pangaturan, utamina nalika ngeunaan hal-hal sapertos panyalindungan lingkungan. Konservatif condong ngalawan peraturan, nyarios yén henteu kunanaon, meureun sababaraha pangaturan dasar henteu kunanaon, tapi éta kedah minimal sabab langkung seueur peraturan anu anjeun gaduh, deui, ieu mangrupikeun poin gesekan dina perekonomian.

Éta ngajantenkeun langkung sesah pikeun ngamimitian usaha, ngajantenkeun langkung hésé berkembang, sareng ngajantenkeun hal-hal langkung awis. Janten anjeun condong ngalawan peraturan. Panungtung tapi pastina henteu saeutik, sareng éta ngan tinjauan sababaraha topik ageung anu anjeun badé nguping di Amérika Serikat, nyaéta militér.

Sareng kuring parantos nyebatkeunana. A liberal sigana hoyong militér, tapi anjeunna sigana bakal hoyong anu henteu ngan ukur jasa dasar tina naon anu anjeun ngarepkeun militér. Nalika jalma nyerang wates urang yén militér aya pikeun ngajagaan urang.

Janten panginten urang tiasa nyebat militér saderhana. Sedengkeun anu konservatif bakal nyarios, hé, anjeun moal tiasa sugema. Deui dina waktos katengtreman, sanaos jalma parantos lami teu ngaliwat ka wates urang, anjeun henteu terang naon anu caket na.

Tingali kana sajarah, aya sagala jinis masarakat anu teu puas di luar sana anu meunang ngabahekeun dina sababaraha waktos. Sareng éta naha aranjeunna hoyong militér anu kuat sareng otot. Sareng aranjeunna bakal ngajawab yén langkung kuat militér anjeun, kurang kamungkinan anjeun kedah nganggo éta kusabab jalma-jalma henteu bakal ngarobih anjeun.

Aranjeunna bahkan moal mikirkeun ngaco sareng anjeun upami anjeun ngagaduhan sikep anu kuat sareng otot. Kuring bakal ngantepkeun anjeun kana ideu umum ieu, sareng sakali deui ieu mangrupikeun pandangan stéréotip. Anjeun bakal pendak sareng seueur jalmi kalebet diri anjeun; anjeun panginten ngagaduhan campuran tina pandangan ieu.

Salaku conto, moal hésé teuing pikeun milarian Démokrat, anu contona pikeun pamilihan umum tapi ngalawan tindakan negeskeun, saha pikeun pangendali gun, anu panginten aya di tengah-tengah kajahatan, anu sacara ékonomis konservatif, anu kalayan Pajeg henteu satuju, saha anu hoyong aranjeunna sakedik mungkin? 'Saha anu teu satuju kana pengeluaran pamaréntah? anu mungkin aya di tengah jalan pikeun pangaturan, sareng meureun aranjeunna resep militér anu kuat, otot. Nya kitu ogé, anjeun panginten mendakan Republik anu ngagaduhan campuran sudut pandang anu sami.

loker kalori biking

Naon hartosna konservatif?

Konservatisme mangrupikeun filsafat éstétis, budaya, sosial, sareng politik, anu ngusahakeun ngamajukeun sareng ngalestarikeun lembaga sosial tradisional.

Episode 41: Kebangkitan Konservatisme Hai, abdi John Green, ieu sajarah CrashCourse AS, sareng dinten ayeuna urang bade - Nixon? - nyarioskeun ngeunaan naékna konservatisme. Janten Alabama, dimana kuring angkat ka SMA, mangrupikeun kaayaan anu cukup konservatif sareng tiasa dipercaya ngirimkeun Republik ka Washington. Sapertos dua sénatorna, Jeff Sesi sareng Richard Shelby, mangrupikeun Republik.

Tapi naha anjeun terang RichardShelby kantos janten Démokrat, sapertos dasarna sadayana sénator di Alabama saprak rekonstruksi éta? Sareng pergeseran ieu ti Démokrat ka Republik di beulah kidul mangrupikeun naékna politik konservatif dina taun 1960an sareng 1970an anu bakal urang tingali ngeunaan dinten ayeuna. Sarengna, urang diidinan nempelkeun sirah Richard Nixon dina gelas. Stan ngan ukur nyarios ka kuring yén kami moal tiasa nyisipkeun sirah Richard Nixon dina gelas.

Éta ngan ukur lulucon Futurama. Sareng ayeuna kuring sedih. Janten anjeun bakal émut tina épisode terakhir kami yén kami terang yén taun 1960-an teu sadaya jelema mangrupikeun hippie batu anu ngupingkeun psychedelic.

Mémang, aya aliran pamikiran konservatif anu kuat dina taun 1960an, bahkan di kalangan nonoman. Sareng hiji aspék éta nyaéta naékna idéologi pasar bébas sareng libertarianisme. Ti saprak 1950-an, seuseueurna urang Amerika parantos sapuk yén 'perusahaan bebas' mangrupikeun hal anu saé sareng kedah didorong duanana di Amérika Serikat sareng luar negeri.

Héjo, Tuan Héjo, sareng ogé di luar angkasa anu teu aya anu sateuacanna? Henteu, MFTP. Anjeun mikirkeun Perusahaan pesawat ruang angkasa, sanés perusahaan gratis.

Pokokna, Kuring Ti Kapungkur, naha anjeun kantos ningali program tipi komunis anu langkung agrésif tibatan 'The Nétral Zona' ti usum mimiti Star Trek: Generasi Salajengna? pikir kitu. introOkay, dina taun 1950-an beuki seueur libertarian nyatakeun yén kapitalisme henteu teratur sareng otonomi individu mangrupikeun inti tina kabébasan Amérika. Sareng nalika aranjeunna pastina anti-komunis, tujuan aslina nyaéta nagara pangaturan anu diciptakeun ku Deal Anyar.

Anjeun terang, jaminan sosial sareng teu kénging milih sabaraha babi anu bakal dipaéhan, jst. Konservatif sanésna sanés libertarian pisan, tapi konservatif moral anu satuju kana aturan anu ngalaksanakeun pamanggih tradisional kulawarga sareng moralitas. Komo upami siga pamaréntahan neken.

Pikeun aranjeunna kautamaan mangrupikeun inti tina Amérika. Tapi dua untaian konservatisme ieu mumusuhan pisan pikeun komunisme sareng ogé ideu 'pamaréntahan hébat'. Sareng diperhatoskeun yén saprak Perang Dunya I, ukuran sareng ruang lingkup pamaréntah féderal parantos ningkat sacara dramatis.

Sareng mumusuhan pamanggih 'pamaréntahan hébat' tetep janten lantip konservatisme kontémporér. Padahal saeutik pisan jalma anu ngajawab pikeun ngaleutikan pamaréntah. Kusabab, anjeun terang, éta bakal pikaresepeun pisan.

Medicare siga manusa. Tapi éta kapercayaan kana pasar bebas anu ngawangun idéologi konservatif ngora vokal dina taun 1960an. Aranjeunna henteu ngagaduhan pers sakumaha tara Liberal, tapi Konservatif ngora ieu ngagaduhan peran penting dina ngarobah Partéi Republik, khususna dina pamilihan umum AS 1964.

Pamilihan présidén 1964 penting dina sajarah Amérika tepat sabab éta luar biasa henteu kompetitif. Maksad abdi, Lyndon Johnson nyandak obor présidén Amérika anu kawéntar pisan anu dibunuh sababaraha bulan sateuacanna. Anjeunna moal éléh.

Sareng henteu ogé anjeunna. Calon Republik, Sénator Barry Goldwater ti Arizona, dibongkar ku LBJ. Tapi kanyataan pisan nominasi Goldwater mangrupikeun kameunangan konservatif anu gedé.

Maksad abdi, anjeunna ngéléhkeun gubernur Republik liberal di New York, Nelson Rockefeller. Sareng leres, aya Republik Liberal. Goldwater nyauran garis anu langkung tangguh dina Perang Tiis, bahkan nunjukkeun yén perang nuklir tiasa janten pilihan dina merangan komunisme.

Sareng anjeunna ngritik kaayaan karaharjaan liberal Deal Anyar pikeun ngancurkeun inisiatif Amérika sareng kabébasan individu. Maksad abdi, naha repot damel nalika anjeun ngan ukur tiasa resep hirup? Maksad abdi, asuransi pangangguran parantos kéngingkeun sadayana di Amérika janten ratusan. Tapi sikepna dina Perang Tiis anu nyababkeun pencalonanana gagal.

Dina biantara panarimaanna, Goldwater kasohor nyatakeun, 'Ekstremisme dina membela kabébasan sanés wakil.' Anu ngajantenkeun gampang pikeun Johnson pikeun nyauran Goldwater salaku ekstremis. Dina iklan 'Daisy' anu kasohor, pendukung Johnson ngabantosan slogan kampanye Goldwater, 'Dina haté anjeun, anjeun terang anjeunna leres,' sareng 'tapi dina usus anjeun anjeun terang anjeunna gélo'.

Janten, dina tungtungna, Goldwater nampi sakedik 27 juta sora ngalawan Adang 43 juta sora, sareng Demokrat meunang mayoritas ageung di kadua gedong Kongrés. Nanging, ieu nyumput pentingna pilihan. Lima tina genep nagara bagian Goldwater diwanohkeun aya di beulah kidul, anu parantos dipercaya sacara démokratis sareng leres-leres dikenal salaku 'kidul padet.' Nya, gampang teuing pikeun nyebatkeun yén balap nyalira nyababkeun ngalih ti Démokratik ka Republik di Kidul kusabab Goldwater henteu leres-leres nyarioskeun ngeunaan lomba.

matak putus

Tapi Demokrat, khususna dina LBJ, janten partai anu pakait sareng ngabela hak-hak sipil sareng ngeureunkeun pamisahan, sareng anu pasti ngagaduhan peran dina kaluarna urang kidul bodas ti Demokrat, sabab pamilihan umum 1968 langkung jelas nunjukkeun. Pamilihan 1968 mangrupikeun gugus nyata Calhoun, hartosna, aya kerusuhan sareng aya ogé nominasi Hubert Humphrey, anu henteu resep pisan sareng gerakan anti perang sareng disebut ogé Hubert Humphrey, sareng éta pisan anu kajantenan sareng Demokrat . Tapi kaleungitan dina gambar éta nyaéta Republik Richard Milhous Nixon, anu mangrupikeun salah sahiji ti saeutik calon dina sajarah Amérika anu balik sareng meunang kapresidenan saatos éléh dina pamilihan umum sateuacanna.

Kumaha anjeunna ngalakukeun éta? Nya éta panginten sanés pesona na, tapi panginten kasabaranana. Nixon kasohor ku kabisana pikeun diuk sareng ngantosan di buruan inpoker. Éta ngajantenkeun anjeunna suksés pisan salami jasa di Pasipik Kidul.

Nyatana, éta jujuluk 'Old Iron Butt'. Anjeunna ogé anti komunis tapi henteu nyarios seueur ngeunaan senjata nuklir. Sareng titik penting sigana anjeunna ti California, anu janten nagara paling padumukan bangsa di akhir taun 1960an.

Nixon meunang pamilihan umum sareng lumpat salaku calon ti 'mayoritas jempé' urang Amérika anu sanés protés anti perang sareng anu henteu resep cinta bébas atanapi cita-cita masarakat hippies. Sareng saha anu paduli kana hak-hak anu Mahkamah Agung siga anu mekarkeun, khususna pikeun penjahat. Mayoritas jempé ieu percaya yén révolusi sayap katuhu parantos jauh teuing.

Maksad abdi, aranjeunna prihatin ngeunaan ngarobih nilai tradisional sareng hukum sareng katertiban. Eureun kuring upami ieu sigana dalit pikeun anjeun. Nixon ogé jangji baris ngeureunkeun kajahatan, anu mangrupikeun basa anu énkripsi pikeun kulit bodas di beulah kidul, yén anjeunna moal ngadukung protés hak-hak sipil.

Identipikasi kajahatan sareng urang Afrika Amérika ngagaduhan sajarah anu panjang sareng kotor di Amérika Serikat, sareng Nixon maénkeun éta nuturkeun 'strategi kidul' pikeun narik Démokrat bodas anu dipisahkeun kana jajaran Republik. Ayeuna Nixon ngan ukur meunang 43% sora, tapi upami anjeun parantos diajar sajarah Amérika, anjeun terang anjeun henteu kedah kéngingkeun mayoritas pikeun janten présidén. Anjeunna ditolak mayoritas éta utamina ku Gubernur Alabama George Wallace, anu lumpat dina tikét pro-pisah sareng menang 13% tina sora.

Salaku conto, 56% pamilih Amérika milih calon anu sacara jelas atanapi tacitly nentang hak-hak sipil. Konservatif anu milih Nixon ngaharepkeun anjeunna bakal nyandak deui Deal Anyar kuciwa. Maksadna, dina sababaraha hal, agenda domestik Nixon mangrupikeun terusan tina LBJ's Great Society.

Ieu sabagean kusabab Kongrés masih aya dina tangan Demokrat, tapi Nixon ogé henteu ngadorong program konservatif atanapi nolak prakarsa anyar. Kusabab aranjeunna populér. Sareng anjeunna resep janten populér.

Memang, dina Nixon, sajumlah program pamaréntahan 'liberal' ageung dimimitian. Maksad abdi, gerakan lingkungan parantos ngahontal kasuksésan kalayan ngalangkungan Undang-Undang Udara Bersih, UU Cai Bersih sareng UU Perlindungan Spesies. Badan Perlindungan Tenaga Kerja sareng Dewan Kasalametan Transportasi Nasional didamel pikeun nerapkeun peraturan anyar anu ngajaga kasalametan pagawé sareng ngajantenkeun mobil langkung aman.

Ieu sanés pamaréntah anu ngaleungit tina kahirupan urang, ieu pamaréntah anu asup kana mobil urang. Ayeuna, Nixon parantos mupus Kantor Kasempetan Ékonomi, tapi anjeunna ogé ngaindéks kauntungan jaminan sosial kana inflasi sareng ngajukeun Rencana Bantuan Kulawarga, anu bakal ngajantenkeun panghasilan minimum pikeun sadaya urang Amérika. Sareng taun Nixon ningali sababaraha tindakan penegasan anu paling agrésif dina sajarah Amérika.

LBJ parantos ngamimitian prosésna ku meryogikeun panampi kontrak féderal ngagaduhan sajumlah padamel minoritas sareng jadwal pikeun jumlah éta pikeun ningkat. Tapi Nixon ngalegaan ieu sareng Rencana Philadelphia, anu nungtut yén proyék pangwangunan nagara ngagaduhan padamel minoritas. Tungtungna, anjeunna nyerang rencana ieu saatos sadar yén éta henteu resep pisan kana serikat pekerja, anu sakedik anggota hideungna, tapi anjeunna ngusulkeun éta.

Sareng nalika Nixon ngagaduhan kasempetan pikeun nunjuk hiji Hakim Besar ka Mahkamah Agung saatos pengunduran diri Earl Warren di 1969, WarrenBurger sakuduna janten pendukung pamaréntah alit sareng cita-cita konservatif, tapi sapertos Nixon, anjeunna ngabuktoskeun kuciwa dina kumaha kuring Case of Dewan Pendidikan Swan lawan Charlotte-Mecklenbug ngajantenkeun putusan pengadilan handap anu ngabutuhkeun panempatan murid pikeun ngahontal integrasi kana sakola-sakola Charlotte. Teras Pengadilan Burger ngajantenkeun langkung gampang pikeun minoritas pikeun ngagugat diskriminasi di tempat kerja, khususna sareng kaputusanana di Bupati Universitas California v.

Bakke. Ukuran konfirmasi ieu dibuktoskeun salaku kapentingan kaayaan anu sah sanaos panentangna kana panerapan kuota ketat pikeun pangakuan universitas. Ayeuna, seueur Konservatif henteu resep kaputusan kaputusan ieu negeskeun, tapi hiji kasus hususna ngagaduhan pangaruh anu parah dina politik Amérika: Roe v.

Anak sapi. Roe v. Wade netepkeun hak awéwé pikeun aborsi dina trimester mimiti kakandungan, ogé hak anu langkung terbatas nalika kakandungan.

Sareng kaputusan ieu ngagugahkeun Katolik munggaran teras Protestan Evangelis. Sareng éta cocog sareng untaian konservatisme Amérika anu maju dina taun 1960an sareng 1970an. Hayu urang ka ThoughtBubble.

Ngaraos yén nilai kulawarga tradisional beuki parah, seueur urang Amérika milarian calon Republik anu konservatif pikeun ngeureunkeun slide ieu. Aranjeunna khawatir pisan ku kasuksésan anu teras-terasan tina révolusi seksual, dilambangkeun ku Roe v. Anak sapi, sareng ningkatna kasadiaan kontrol kalahiran.

Statistik condong ngadukung klaim yén nilai kulawarga tradisional turun dina taun 1970an. Jumlah cerai naék ka langkung ti sajuta di 1975, sahingga ngaleuwihan jumlah perkawinan munggaran. Dina taun 1976 tingkat kalahiran turun, kalayan awéwé gaduh 1.7 barudak dina hirupna, kirang ti satengah jumlahna dina 1957.

Ayeuna, tangtosna, seueur jalma bakal ngajawab yén turunna nilai tradisional ieu bakal masihan awéwé langkung kabébasan sareng akhir seueur perkawinan anu pikareueuseun dimungkinkeun. tapi éta sanés didieu teu aya. Sababaraha Konservatif ogé humandeuar ngeunaan petikan Judul IX dina 1972, anu ngalarang diskriminasi séks di paguron luhur, tapi seueur anu ogé nyatakeun prihatin ngeunaan paningkatan jumlah awéwé dina angkatan kerja.

Dina taun 1980, 40% awéwé sareng murangkalih alit aya dina angkatan padamelan, dugi ti 20% dina 1960. Tindak balas ngalawan kasempetan anu langkung ageung pikeun awéwé paling jelas dina éléh tina 1974 Equal Rights Amendment, anu ngalirkeun Kongrés di 1972 kalayan henteu masalah. Lawan ERA, anu cukup polos nyatakeun yén kasetaraan dina undang-undang moal tiasa dipendek kusabab hubungan séks, nyatakeun yén ERA bakal ngaleungitkeun lalaki tina miara istri sareng murangkalihna sareng awéwé anu digawé bakal nyababkeun perpecahan kulawarga.

Sadaya ERA nyatakeun nyaéta awéwé sareng lalaki bakal ngagaduhan hak anu sami dina hukum Amérika Serikat. Tapi sanaos kitu, sababaraha pendukung anti-ERA, sapertos Phyllis Schlafly, nyatakeun yén perusahaan bébas mangrupikeun pembébas awéwé pikeun pagawé énggal. Alat-alat nyalametkeun masihan aranjeunna kabébasan nyata dina peran tradisionalna salaku istri sareng indung.

Intina, vacuum cleaner sakuduna dituju ngabébaskeun anjeun. Sareng alesan-alesan éta ngayakinkeun cukup jalma yén ERA henteu diratifikasi dina required Amérika Serikat anu diperyogikeun. Hatur nuhun, ThoughtBubble.

Hapunten upami kuring ngantep parasaan pribadi kuring ngahalangan. Bisi wae, Nixon teu aya hubunganana sareng revolusi seksual anu lumangsung; éta bakal diteruskeun tanpa anjeunna kusabab skoodilypooping populér. Tapi dina 1972 anjeunna hasil dipilih deui, sabagian kusabab lawanna nyaéta Démokratik Barry Goldwater, George McGovern.

McGovern ngan ukur ngajalankeun hiji nagara, sareng éta sanés nagara asal na. Éta Massachusetts. Wajar.

Tapi nalika teu aya jalan pikeun aranjeunna tiasa éléh, kampanye Nixon mutuskeun pikeun curang. Dina Juni 1972, jalma-jalma tina kampanye Nixon nyebrot ka kantor kampanyeu McGovern, kamungkinan melak bangbara. Henteu, Stan, sanés bug sapertos kitu.

Leres. Nya, kami henteu terang naha Nixon leres-leres terang perkawis kagiatan urut pagawé anu hébat disingkat CREEP, Panitia Pamilihan Présidén ulang. Tapi istirahat di Watergate Hotel ieu pamustunganana nyababkeun Nixon salaku anu mimiti sareng sajauh ieu ngan ukur présidén Amérika anu mundur.

latihan forearms kalayan dumbbells

Anu urang terang nyaéta ieu: Nixon leres-leres paranoid ngeunaan lawan-lawanna, bahkan anu nyungkeun 12% pamilih Amérika, utamina saatos Daniel Ellsberg ngabocorkeun Pentagon Papers ka New York Times di 1971 sareng ngadegkeun unit panyilidikan khusus anu disebut Plumber anu padamelan éta Pikeun ngalereskeun jamban. Henteu, éta kedahna lirénkeun bocor. Éta langkung raos.

Hapunten Stan jamban di Gedong Bodas yuswa yuswa langkung ti 100 taun, panginten aranjeunna kedah ngalereskeun, tapi sigana henteu. Bocor. Nixon ogé ngarékam sadaya paguneman di Kantor Oval, sareng rékaman éta nyababkeun krisis konstitusi alit.

Salila panilitian Kongrés kana Watergate, janten dipikaterang yén kasét ieu aya sareng Jaksa Khusus nyungkeun salinan. Nixon nolak, nungtut hak istimewa eksekutif, sareng kasus éta dugi ka Mahkamah Agung, anu mutuskeun di Amérika Serikat V. Nixon Trial yén éta kedah nyerahkeunana.

Sareng éta penting kusabab éta hartosna présidén henteu langkung luhur hukum. Anu pamustunganana ngancurkeun Nixon sanés ngalanggar dirina nyalira, tapi wahyu yén anjeunna nutupan éta ku nyatujuan mayar artos kanggo ngabungkem tukang maling sareng ogé maréntahkeun FBI henteu nalungtik kajahatanana. Dina Agustus 1974 Komite Kehakiman DPR nyarankeun yén Nixon dipecat kusabab konspirasi sareng ngahalangan kaadilan.

Tapi kajahatan asli éta pamustunganana nyalahgunakeun kakawasaan, sareng leres-leres henteu aya patarosan naha anjeunna lepat kusabab éta. Janten Nixon mundur. Duh manusa, panginten kuring badé ngaliwat dinten ayeuna tanpa dokumén misteri.

Aturan di dieu saderhana. Saur panulis Mystery Document, sareng akhir-akhir ieu kuring henteu pernah salah. OKÉ.

Dinten ieu kuring anu naros. Kuring yakin kaleuleusanana sanés fiksi sareng moal ngémutan kasumpingan anu kuring rasakeun ayeuna. Kapercayaan kuring kana Konstitusi lengkep, lengkep, lengkep.

Abdi henteu badé linggih di dieu sareng janten tukang lalajo panurunan, kabobolan, pemusnahan konstitusi. ”Oh. Kuring bakal kaget ayeuna.

Éta Sam Ervin? Naraka getih! Gah! Tétéla éta mangrupikeun Anggota Kongrés Afrika Amérika ti Texas, Barbara Yordania. Stan, ieu hésé teuing. Saur anjeun anjeun bosen teu ngareureuwas, Stan, sabab éta anéh pikeun ngeureunkeun episode ngeunaan konservatisme ku cutatan ti Barbara Yordania, anu pamilihan ka Kongrés mangrupikeun kameunangan ageung pikeun liberalisme.

Tapi kuring pikir éta mangrupikeun simbol tina persis hal-hal anu seueur di Konservatif mendakan anu meresahkeun di taun 1970an, kalebet kasuksésan politik sareng ékonomi urang Amérika Amérika sareng awéwé sareng panerapan anu ngabantosan para marginalisasi. Kuring terang yén sora na siga pisan, tapi teras deui, pamaréntah féderal parantos janten bagian ageung tina kahirupan Amérika, panginten ageung teuing. Sareng pastina Konservatif henteu lepat nalika aranjeunna nyarios yén bapa pendiri Amérika Serikat boro-boro bakal ngakuan bangsa anu urang parantos di taun 1970an.

Nyatana, Watergate dituturkeun ku panilitian Sénat panitia garéja anu ngungkabkeun yén Nixon boro présidén munggaran anu nyalahgunakeun kakawasaanana. Pamaréntah nenjo ka Amérika nalika Perang Tiis sareng nyobian ngaganggu gerakan hak-hak sipil. Sareng Komisi Gereja, Watergate, Pentagon Papers, Vietnam, sadaya hal ieu ngungkabkeun pamaréntahan anu leres-leres di luar kendali, sareng ieu ngaruksak kapercayaan liberal anu mendasar yén pamaréntah mangrupikeun lembaga anu saé anu sakuduna ngarengsekeun masalah sareng ngamajukeun kabebasan.

Sareng pikeun seueur konservatif, skandal ieu mangrupikeun sinyal anu jelas yén pamaréntah henteu tiasa ngamajukeun kabébasan atanapi méréskeun masalah sareng pamaréntah liberal tina Deal Anyar sareng Masyarakat Ageung kedah dihentikan. Nuhun parantos nonton, pendak deui minggu payun. Woah! Crash Kursus didamel ku bantosan sadayana jalma anu saé ieu sareng aya kusabab dukungan anjeun dina Subbable.com.

Subbable nyaéta layanan langganan sukarela anu ngamungkinkeun anjeun ngadukung hal-hal anu anjeun pikaresep, bulanan ku harga anu anjeun pikahoyong. Anjeun ngahargaan Crash Kursus Sejarah AS sareng hoyong rupa-rupa hal éta tetep aya sahingga urang tiasa ngajantenkeun eusi pendidikan salamina sareng gratis, mangga tingali di Subbable. Sareng kuring lalaunan lalaunan, kuring giliran lalaunan, kuring giliran lalaunan.

Hatur nuhun deui kana pangrojongna. Abdi bakal uih deui. Abdi tiasa ngalakukeun ieu.

Sareng sakumaha urang nyarios di kampung halaman kuring, tong hilap janten hébat.

Présidén naon anu konservatif?

Ronald Reagan, saurang palaku sareng aktivis politik konservatif, kapilih janten présidén di 1980.

Naon konservatif Burkean?

Edmund Burke ngajelaskeun konservatisme salaku 'pendekatan kana urusan manusa anu henteu percanten kana penalaran priori sareng révolusi, langkung milih pikeun ngandelkeun pangalaman sareng dina paningkatan sacara bertahap tina susunan anu diusahakeun sareng diuji'.

Naon bedana libertarian sareng konservatif?

Anu aya di belah katuhu, kalebet konservatif Amérika, condong langkung milih kabébasan dina perkawis ékonomi (conto: pasar gratis), tapi langkung seueur pamaréntahan dina urusan pribadi (conto: hukum narkoba). Libertarians langkung milih kabébasan pribadi sareng ékonomi sareng nentang pangpentingna (atanapi sadayana) campur tangan pamaréntah di kadua daérah.

Naha urang Republik kénca atanapi katuhu?

Jalma-jalma di Kénca sering nyebut dirina 'republik', anu dina waktos éta hartosna langkung milih républik tibatan monarki, sedengkeun anu di Kanan sering nyebut dirina 'konservatif'.

Naha konservatif parpol?

Teu pernah aya partai politik nasional aktip anu nganggo nami 'Konservatif.' Partéy Konservatif USA mangrupikeun 527 organisasi. Partai Konservatif Amérika dibentuk taun 2008 teras dipecat dina 2016. Éta henteu ngaku aya anggota anu lumpat atanapi nyekel jabatan politik.

Naon anu dimaksud jalma liberal?

: kajelemasaha étaliberal: sapertos. a: saha anu kabuka-dipikiranatanapi henteu ketat dina niténan bentuk atanapi cara ortodok, tradisional, atanapi mapan. b dimodalan: anggota atanapi pendukung aliberalparpol (tingaliliberalasupna 1 akal 6) c: pangagung atanapi penganutliberalismehususna diindividu...

Saha anu dihampura ku Trump?

Trump masihan clemency ka lima anggota staf kampanjeu sareng penasihat politik: Paul Manafort, Roger Stone, Michael Flynn, Stephen K. Bannon, sareng George Papadopoulos. Seueur hibah klaim Trump dikritik ku agén féderal sareng jaksa anu nalungtik sareng ngadakwa kasus-kasus éta.

Saha presiden bungsu Amérika Serikat?

Jalma anu bungsu nyandak kapersidenan nyaéta Theodore Roosevelt, anu, dina yuswa 42 taun, hasil ka jabatanana saatos rajapati William McKinley. Anu bungsu janten présidén ku pamilihan umum nyaéta John F. Kennedy, anu diresmikeun dina yuswa 43 taun.

Dimana kuring tiasa pendak sareng lalaki sareng awéwé konservatif?

Di ConservativesOnly.com éta misi kami pikeun ngiringan ngiringan jalma-jalma anu sami-sami pipikiran pikeun kahirupan, kabébasan sareng cinta. Kami parantos ngajantenkeun gampang sareng aman pikeun pendakan anu pikaresepeun, calakan, lalaki konservatif sareng awéwé milari pangalaman hubungan mimitian ti silaturahim sareng kencan santai dugi ka pasangan pikeun kahirupan.

Saha anu Konservatif di Amérika Serikat?

Daptar ieu diwangun ku konservatif Amérika anu kawéntar ti séktor publik sareng swasta. Daptar ogé kalebet parpol, organisasi sareng toko média anu parantos mangaruhan pangaruh kana konservatisme di Amérika Serikat. Éntri dina daptar kedah ngahontal kahormatan saatos 1932, mimiti Sistem Partéi Kalima.

Saha konservatif homo dina Fox News?

Bruce, alias GayPatriot, parantos aya dina dewan direksi pikeun GoProud sareng soanten aktif pikeun konservatisme homo salami sababaraha taun. Guy Benson mangrupikeun pangdeudeul pikeun Fox News sareng utamina fokus kana politik.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Hasil olimpiade 2008 - solusi praktis

Sabaraha medali anu dimeunangkeun dina Olimpiade 2008? Atlit ti 87 nagara meunang medali, sareng 55 diantarana meunang sahenteuna hiji medali emas. Duanana kategori ieu nyetél rékor énggal dugi ka éléh dina 2016. Atlit ti Cina meunang medali emas panglobana, kalayan 48 medali emas. Atlit ti Amérika Serikat kéngingkeun medali panglobana, ku 112.

Kumaha carana nyageurkeun diri anjeun ku pikiran anjeun - kumaha ngabéréskeun

Naha pikiran ngagaduhan kakuatan pikeun ngubaran? Panilitian biologis kontémporér nyatakeun yén panyakit mangrupikeun hasil tina pamikiran sareng pikiran bawah sadar. Kalayan kecap séjén, pikiran nyiptakeun panyakit. Éta alesan yén lamun pipikiran nyiptakeun panyakit, éta tiasa ngubaran panyakit. Di Amérika Serikat nyalira, langkung ti 1,3 triliun dolar dihasilkeun pikeun perawatan médis unggal taun.

Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di tempat layung - jalan kaluar jalan

Naon kota anu pangsaéna pikeun cicing di Cotswolds? Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di CotswoldsCirencester.Bourton-on-the-Water.Tetbury.Kingham.Broadway.Painswick.Burford.Bibury.

Tekanan darah rendah Vegan - kumaha anjeun méréskeun

Naha diét vegan nyababkeun tekanan darah rendah? Diét vegetarian sareng vegan sareng henteu lengkep produk sato parantos dipikaterang pikeun nurunkeun tekanan getih dibandingkeun sareng diet omnivora. 24.07.2020

Wah tetep nabrak 2017 - kumaha ngalereskeun

Naha wow mah tetep nabrak? Parobihan kana setélan parangkat lunak dina supir kartu vidéo anjeun tiasa nyababkeun masalah kacilakaan atanapi kinerja. Reset setélan supir pidéo anjeun pikeun menerkeun masalah ieu. Panas teuing tiasa nyababkeun masalah kinerja, kacilakaan game, sareng konci komputer pinuh. Upami masalah tetep aya, uninstall sareng pasang deui permainan.