Utama > Waleran Pangsaéna > Naha hukuman cocog sareng kajahatan - mendakan solusi

Naha hukuman cocog sareng kajahatan - mendakan solusi

Naon hukumanana kedah cocog sareng kajahatanana?

Ieuhartosnadamel nuju rehabilitasi tibatan ngan ukur senang kuhukuman, sareng étahartosnamastikeun yén urang gaduh cara pikeun ngalereskeun kasalahan anu tiasa kajantenan di sapanjang jalan.



Ieu taun 2001 sareng awéwé ngora balik ka apartemenna ku pananganana pinuh ku bahan balanjaan anu énggal énggal. Nalika anjeunna turun ka aula ka panto apartemen, anjeunna ningali tatangga na nempel kana tali dua anjing mastiff anu luar biasa kuat sareng jahat. Awéwé éta ngajaga dirina bari boga na, anggota senior tina AryanBrotherhood, aya di panjara.

Pas anjing ningali awéwé éta, aranjeunna buru-buru maju sareng gampang ngaleupaskeun diri tina awéwé anu nyepeng éta. Serangan brutal kieu. Anjeunna henteu salamet tina serangan anu dirawat saatos digigit dina sadaya bagian awak kecuali kulit sirah sareng dampal suku.

Awéwé anu ngajaga anjing terang kumaha bahaya aranjeunna. Anjeunna sareng salakina duanana pengacara damel kanggo anu dipenjara, anu nunjukkeun aranjeunna tungtungna sareng anjing. Aranjeunna terang anjing ieu - anu panggedéna, beuratna 64 kg - dirawat parah sareng ive agrésif pisan.



Ok pemirsa, pikirkeun ngeunaan carita pondok ieu sakedap. Anjeun henteu ngagaduhan sadayana kanyataan, tapi anjeun nguping dasarna, naon jalma anu ngurus anjing-anjing kaliru, kumaha upami salakina saha? malah henteu aya dina waktos serangan? Waleranna nyaéta duanana salaki sareng pamajikan mimiti dipenjara kusabab rajapati ngalalaworakeun. Masalahna, pamajikan mimiti dituduh ku niat jahat anu tersirat.

Pembunuhan tingkat, sareng sanaos juri terang yén aranjeunna kaliru, hakim ngabantah kaputusan éta. Tujuh taun engké kaputusan éta disimpen deui. Saliwatan, anjing-anjing éta euthanized saatos serangan kasebut.

Anjeun tiasa nyarios yén aranjeunna ngagaduhan hukuman mati. Sababaraha anjeun ayeuna panginten anu salaki disabit kusabab rajapati sanaos anjeunna henteu aya. Anu sanés panginten, ogé, anjeunna sami-sami tanggel waler pikeun satuju ngurus anjing.



Kami curiga seuseueurna anjeun naros naon anu di bumi aya rajapati tingkat kadua anu implisit. Jawaban anu pondok nyaéta tingkat rajapati. Dina bidang hukum sareng panerapanana, rajapati jauh tina gampang.

Dinten ieu kami bakal ngajelaskeun naon waé gelar, sareng pikeun ngajantenkeun langkung jelas ka anjeun, kami bakal masihan anjeun conto anu jelas. Ok, janten anjeun sadaya parantos nguping kecap 'rajapati'. Anjeun panginten anjeun kantos ningali acara pulisi sareng ngupingkeun garis na, 'Saur kami aya rajapati dina panangan kami.' Dasarna hartosna ngabunuh jalma sanés.

Éta tiasa disababkeun ku polah gagabah, atanapi éta tiasa dilakukeun ku dihaja. Éta ogé tiasa janten teu dihaja atanapi kacilakaan. Aya anu disebat 'rajapati anu henteu disalahkeun'.



Ieu ngandung harti yén pembunuhan hiji jalma dibenerkeun ku sababaraha cara, contona B. dina ngabela diri atanapi nalika prajurit maéhan prajurit sanés.

Éta ogé tiasa janten kacilakaan anu mana jalma anu nyababkeun kacilakaan éta henteu pisan-pisan disalahkeun. Kecap Latin 'culpa' hartosna kalepatan atanapi kalepatan, janten anjeun tiasa kaliru atanapi henteu kaliru. Kompensasi tiasa dipilarian pikeun rajapati anu henteu tiasa disalahkeun, tapi éta sanés pelanggaran pidana.

Nanging, upami anjeun nyababkeun kacilakaan sareng batur maot, éta tiasa janten pelanggaran kriminal upami tindakan anjeun disababkeun 'buta sengaja' atanapi 'kelalaian'. Hiji lalaki di Amérika Serikat dihukum kusabab rajapati ngalalaworakeun saatos nempatkeun putrina 6 taun dina kandaraan salami genep jam. Anjeunna maot akibatna.

Éta lalaki nyarios yén anjeunna parantos hilap. Saatos mendakan putrina, anjeunna nempatkeun kana kulkas kanggo mendingan na. Bahkan upami éta sadayana katingalina pikareueuseun dina tungtungna, anjeunna henteu nambut hukuman panjara.

Pembunuhan anu bobo sami sareng rajapati, tapi éta ogé bénten. Duanana aya hubunganana sareng maéhan jalma tanpa niat ngalakukeun éta, sanaos anu sanésna resep henteu ngalakukeun hiji hal tibatan ngalakukeun hiji hal. Rajapati langkung seueur ngeunaan gagabah, sedengkeun rajapati ngalalaworakeun aya hubunganana sareng ngalakukeun kasalahan fatal.

Kumaha pangadilan ningali hal gumantung ka aranjeunna. Jalma anu ngantepkeun budakna dina mobil tiasa disabit rajapati, malahan aya kasus dimana hal anu sami kajantenan sareng kolotna dituduh rajapati. Éta kajantenan di Georgia di 2016.

Sakumaha anjeun bakal ngartos saatos acara pertunjukan, henteu teras-terasan asup akal naon anu dituduhkeun ku jalma, atanapi sahenteuna jalma A sareng jalma B tiasa ngalakukeun palanggaran anu sami sareng aya dua hasil anu béda dina hal anu dihukum. tina. Aya tilu kategori utama rajapati anu tiasa disababkeun nyaéta: rajapati, rajapati, sareng pembunuhan bayi (nyaéta maéhan budak). Nanging, sakumaha anu anjeun bakal tingali, aya deui anu langkung ti éta.

Hayu urang mimitian ku anu saderhana pisan. Candak carita ngeunaan Ted Bundy. Anjeunna maéhan jalma sabab anjeunna hoyong maéhan jalma.

Éta niat na. Éta pastina mangrupikeun rajapati anu nyababkeun maot. Oke, kumaha upami Mr A ngarencanakeun maéhan Mr B, tapi anjeunna gagal ngalakukeun éta, tapi leres-leres maéhan Cik C sakitar.

Naon ieu? Nya, éta masih rajapati, sanaos jalma éta henteu maksad maéhan Ibu C kusabab niat munggaran na nyaéta maéhan, tapi dina hal ieu pembunuhan éta dipindahkeun ka jalma sanés. Ieu dikenal salaku 'niat anu didelegasi'.

Ayeuna hayu urang masihan anjeun conto. Hiji awéwé di Amérika Serikat ditembak maot sanaos henteu kanyahoan pisan ku lalaki anu narik pemicuana. Anjeunna nangtung di blok anu gaduh perdebatan sareng saurang jelema anu nembak bedil.

Anjeun tiasa nyarios yén anjeunna henteu hoyong maéhan awéwé éta, tapi kusabab anjeunna hoyong maéhan lalaki éta, anjeunna dituduh rajapati didaptarkeun, hal anu anjeun terang pisan gélo anu tiasa ngabunuh batur, tapi anjeun henteu ngagaduhan tujuan anu jelas tina maéhan batur, éta masih tiasa diklasifikasikeun salaku rajapati. Dasarna hartosna yén paripolah anjeun badé bahaya sareng bodo nalika hiji jalma maot akibat tina éta rajapati. Ieu tiasa didadarkeun salaku rajapati tingkat katilu, hal anu henteu sadayana di nagara bagian Amérika Serikat.

Di nagara sanés éta ngan ukur henteu disebat rajapati. Éta bakal disebat rajapati ogé tiasa didadarkeun salaku 'rajapati jantung rusak' anu kadéngéna sapertos ti Mid dle AgesBritain. Urang kedah nyarios ieu tiasa gelar kadua sareng katilu.

Kami ngawartoskeun anjeun ieu rumit. Hayu urang masihan conto kahirupan nyata tina rajapati haté anu parah. Aya hiji budak lalaki rumaja di Amérika Serikat anu mikir yén bakal mangrupakeun ide anu saé pikeun ngahijikeun lalaki sareng maénkeun roulette Rusia.

Teu pernah mangrupakeun ide anu saé. Hiji anak maot dina prosés éta. Dina persidangan, pertahanan anjeunna nyatakeun yén éta sanés pembunuhan kusabab teu aya niat, tapi tungtungna anjeunna kabuktosan kalepatan dina doktrin jantung anu korup.

Kami mendakan conto anu anyar sareng lalaki anu nyayogikeun narkoba ka awéwé sanaos anjeunna terang ubarna kuat pisan. Anjeunna pupus sababaraha waktos sanggeusna, sareng si éta disabit karusakan - rajapati jantung tingkat tilu. Éta kajantenan di nagara Minnesota, tempat dimana anjeun tiasa dihukum tina rajapati tingkat katilu pikeun pembunuhan budak anu teu lahir.

Ieu kumaha jinis rajapati ieu dijelaskeun. Pembunuhan 'teu dihaja'. nyababkeun maotna hiji jalma, nyababkeun maotna jalma sanés, pikeun ngalakukeun perbuatan anu bahaya pisan pikeun batur sareng nunjukkeun sumanget anu jahat tanpa merhatoskeun kahirupan manusa. ”Leres, kabodoan tiasa ngajantenkeun anjeun janten rajapati sahenteuna di sababaraha nagara.

Di seueur nagara, upami anjeun henteu tiasa ngabuktoskeun yén anjeun ngabunuh ngahaja, anjeun moal dihukum rajapati pisan, tapi dmana tina kajahatanana gumantung kana kumaha gagabah éta polah éta. Maka anjeun gaduh rajapati tingkat dua, anu ogé bénten ti nagara ka nagara, atanapi kumaha para juri di masing-masing nagara ningali kajahatanana. Sabalikna naon anu urang nembé nyarioskeun, biasana ngeunaan rajapati batur tanpa niat anu jelas.

Hayu urang bayangkeun anjeun nginjeumkeun artos ka réréncangan anjeun, tapi nalika anjeun néang deui, anjeun henteu kedah mayar éta. Parahna, anjeunna teras nyarios ka anjeun yén anjeun henteu kantos masihan artos sareng anjeun ogé sakedik. Teras anjeunna angkat nyarios ka babaturanana naon anu anjeun éléh.

Hal sanés anu tetep diomongkeun ku indung anjeun nyaéta anjeun peryogi sési manajemén amarah ambek saat ieu sareng sanaos anjeun henteu gaduh rencana pikeun maéhan éta lalaki ngan ukur nyandak baseball bat sacara praktis ngagoler sareng pencét anjeunna supados tiasa. Upami éta, anjeun tiasa dituduh rajapati tingkat dua kusabab teu niat ngabunuh anjeunna. Nanging, terang yén upami anjeun sacara paksa ngapungkeun bat ieu, anjeun bakal serius ngaruksak sirahna.

Upami anjeunna leres-leres ngamimitian ngéléhkeun anjeun sareng anjeun ngalangkungan sareng ngabantingkeun sirahna ku kalong éta, éta panginten dianggap kajahatan anu kirang, tapi urang bakal ogé anjeun dituduh rajapati tingkat kadua upami anjeun ngagaduhan hal anu disebut teu paduli parah bakal parantos nunjukkeun ngalawan kahirupan manusa. Hayu urang bayangkeun anjeun henteu gaduh kalong, tapi di bumi anjeun ngagaduhan bedil sadayana ngabeledug, anjeun lebet ka bumi anjeun teras néwak. .

Kacuali aya jalma anu pencét sareng maot, anjeun panginten panginten éta kacilakaan, tapi anjeun parantos nunjukkeun teu paduli pisan kana kahirupan manusa. Ayeuna anjeun pembunuh gelar kadua. Hal anu sami kajadian di Alaska nembé.

Dua lalaki parantos paduduaan dina mobil nalika supir nitah babaturanana sina kaluar sakedik teras malik. Anjeunna nyetir deui ka arah anu sami sareng ngadadak siga anu nabrak babaturanana. Ieu tiasa janten rajapati tingkat munggaran, tapi anjeunna ngan dituduh gelar dua kusabab anjeunna panginten anjeunna henteu leres-leres maksudna pikeun maéhan anjeunna.

Oke, janten naon anu disebat 'rajapati kriminal'. Dasar na hartosna aya anu dihaja ngalakukeun kajahatan, tapi aya anu tiwas dina prosés éta. Ieu tiasa rumit teuing, janten kami masihan anjeun conto.

Dua jalmi lebet ka toko pakean kalayan niat ngarampok éta. Éta kajahatan. Tapi nalika ngalakukeun kajahatan ieu, salah saurang jalma narik bedil sareng némbak penjaga toko anu sanésna bahkan henteu terang sobatna mawa bedil, tapi naon waé anjeunna, anjeunna tiasa dituduh rajapati tingkat kahiji atanapi kadua, tapi panginten gelar kahiji .

Ayeuna hayu urang ngarobih skénario. Dua budak lalaki asup ka toko tanpa pakarang, kacuali waktos ayeuna juragan ngagambar bedil sareng maéhan salah saurang palaku. Anjeunna nyésakeun anu sanés nyalira.

Pamilikna moal dituduh sabab anjeunna mayungan harta tanahna, tapi anu salamet bakal dituduh kajahatan kusabab sabagian salahna yén sobatna ditembak. Ieu alesan anu saé henteu ngiringan kajahatan upami anjeun terang babaturan anjeun henteu stabil sareng bahaya. Salaku conto, kaseueuran nagara moal pernah ngahukum liburan pikeun rajapati atanapi jalmi anu ditingali, contona, tapi sababaraha nagara bagian di Amérika Serikat henteu kasabaran nol pikeun kajahatan ieu naha aya anu ngan ukur aya.

Hiji jajaka dihukum hukuman panjara saumur hirup tanpa parol pikeun kajahatan rajapati di 2004, sanaos henteu caket kana kajahatanana. Anjeunna nembé nginjeumkeun mobilna ka sababaraha réréncangan, tapi dititah aranjeunna bakal maok ug ti jalma. Nanging, anjeunna henteu terang yén aya anu badé dipaéhan.

Anjeunna nyarios yén engké: 'Kuring jujur ​​pikir aranjeunna badé kéngingkeun tuang. Nalika aranjeunna leres-leres nyebatkeun naon anu lumangsung, kuring pikir éta lulucon. ”Hukumanana teras dikirangan janten 25 taun.

Pangajaran anu kedah dipelajari di dieu nyaéta ulah nginjeumkeun mobil anjeun ka gangster leutik. Anjeun tiasa nyanghareupan hukuman panjara saumur hirup. Anjeun ogé tiasa dihukum tina rajapati modal, anu salah sahiji anu tiasa ngakibatkeun hukuman pati.

Ieu tiasa saderhana pisan, tangtosna, tapi ogé tiasa janten rajapati kriminal. Aya ton kasus dimana jalma henteu narik pemicuana tapi dieksekusi kusabab aranjeunna aya. Dina kaseueuran kasus, jalma-jalma anu henteu ngalakukeun rajapati anu sabenerna mangrupikeun pamilon dina kajahatan, tapi dina sababaraha kasus aranjeunna panginten henteu terang yén aya anu badé ditelasan.

Éta alesan sanés pikeun henteu ngiringan sareng jalma gélo. Éta tiasa kéngingkeun anjeun janji sareng koktail ubar maut. Janten kumaha upami awéwé éta dina mimiti acara anu disabit ka abdi? Naon maksadna hartosna? Sababaraha nagara nyebatkeun ieu pembunuhan dimana jalma nunjukkeun 'henteu sadar pikeun hirup'.

Dina hal ieu, juri satuju yén awéwé éta terang anjing-anjing ieu sanggup maéhan batur, sareng anjeunna masih kénéh ngiringan jalan-jalan. Anjeunna ogé sadar yén lamun aranjeunna nyobian kabur ti anjeunna, anjeunna bakal teu berdaya pikeun nyegah aranjeunna. Anjeun tiasa ditagih ngiringan ngéléhkeun budak lalaki.

Anjeun sareng réréncangan anjeun teras-terasan jalan dugi ka jelema hideung sareng biru. Anjeun kedah terang ieu tiasa nyababkeun pati. Kasus sanés anu tiasa kajantenan nyaéta upami anjeun latihan latihan senjata api sareng teu kahaja maéhan batur nalika anjeun pamer bedil anjeun.

Anjeun kedah terang langkung saé. Seueur supir mabok anu nyanghareupan muatan ieu. Sababaraha pangadilan panginten anjeun kaliru kana tuduhan rajapati anu langkung alit, tapi upami aranjeunna pikir anjeun nunjukkeun kajahatan implisit anu cukup, aranjeunna tiasa mendakan anjeun kaliru tina rajapati.

Rajapati ogé ngagaduhan gelar, sareng éta sigana mirip sareng r, dugi ka sababaraha tingkat, rajapati anu dibahas ku urang. Kadang-kadang batur tiasa maot kusabab kalakuan anjeun, tapi anjeun henteu tiasa dituduh kajahatan pisan. Bayangkeun anjeun leumpang di jalan sareng saurang lalaki mabok nabrak anjeun teras saurang lalaki nabrak sirahna.

Éta sanés kajahatan. Tapi kumaha upami anjeun ngadorong anjeunna? Nya, naha éta kajahatan gumantung kana kumaha hésé anjeun ngadorong éta sareng karep sistem kaadilan kriminal. Aya rajapati anu lalai, anu hartosna yén saha waé teu dihaja tiwasna kusabab teu paduli atanapi gagabah anu ogé sakapeung tiasa ditingali salaku jinis rajapati.

Conto rajapati ngalalaworakeun tiasa janten lalaki anu damel dina roller coaster anu hilap ngencarkeun batur sareng aranjeunna maot. Éta sanés kalakuan anu jahat sareng teu aya niat jahat kecuali si éta mabok atanapi naon. Kanggo sabagéan ageung, upami anjeunna ngan ukur hilap, éta bakal janten rajapati.

Hayu urang masihan conto kahirupan nyata rajapati ngalalaworakeun, sareng anu anéh dina éta. Hiji jalma beunghar parantos nyéwa saurang nonoman pikeun milarian liang handapeun h mangrupikeun agam kanggo milarian bunker nuklir anu disumputkeun. Nalika lalaki éta ngali aya seuneu listrik sareng anjeunna maot.

Jalma beunghar ieu teras dituduh rajapati anu cuek, nunjukkeun yén tindakan gagabah na anu nyababkeun maot ku rajapati tingkat kadua 'jantung tercemar'. Ieu kusabab anjeunna ogé parantos nunjukkeun rasa teu peduli kana kahirupan manusa. Upami anjeun naros kumaha batur tiasa dihukum ku kajahatan anu langkung alit sareng kajahatan anu langkung parah, éta kusabab juri ngan ukur tiasa milih kajahatan anu langkung alit upami aranjeunna pikahoyong.

Aya ogé rajapati anu ngawangun, anu hartosna yén batur tiwas dina ngalakukeun kajahatan minor. Anggap anjeun nyetir gagabah sareng pencét batur, ogé, éta tiasa janten rajapati konstruktif. Upami anjeun nyetir normal sareng budak ngan kabur ti tukang mobil, éta kacilakaan.

Teras aya rajapati sukarela, anu ditungtungan ku batur dibunuh sanaos éta lalaki anu dituduh teu ngagaduhan niat maéhan saha waé. Anjeunna ogé sadar yén tindakanana éta berpotensi ngakibatkeun hal anu parah pisan. Éta lumayan biasa.

motobecane road bikes reviews

Bayangkeun aya perdebatan ngeunaan saha anu salajengna dina tabel kolam renang. Anjeun sanés pembunuh tapi anjeun terang kumaha ngabélaan diri, anjeun pencét éta lalaki sareng anjeunna maot. Oke, janten anjeun tiasa dituduh rajapati tingkat dua, tapi kusabab anjeun kalakuan terang yén anjeun aya dina bahaya, kamungkinan anjeun bakal dihukum rajapati sukarela dina kajahatan anu gairah.

Nalika batur sumping ka imah sareng pasanganna sareng hiji Milarian jalma sanés dina ranjang tiasa ambek. Upami aya perdebatan sareng batur maot, panginten aya kaayaan anu meredih sareng kajahatanana tiasa janten rajapati sukarela Henteu lami-lami ayeuna saurang lalaki di Amérika Serikat yakin yén lalaki anu sanés sareng mantan Kabogoh na babarengan. Duanana lalaki ngagaduhan perdebatan, sareng salah sahiji lalaki anu dituduh janten sareng mantan pikir anu sanésna bakal narik péstol ka anjeunna kusabab ngahontal sakitar tonggongna. 'Kuring henteu ngantosan tanganna sumping nyandak éta sareng kuring némbak anjeunna,' saurna engké ka pengadilan.

Batur anu sanésna maot. Ieu sigana siga rajapati ka anjeun, sareng nyatana, anjeunna mimiti dituduh rajapati tingkat kadua, tapi akhirna meunang 25 taun rajapati anu teu paduli. Sigana teu aya niat pikeun maéhan, sareng éta sadayana kajantenan dina waktos anu panas, tapi sakumaha dina seueur kasus anu urang bahas dinten ayeuna, kadang-kadang teu aya cariosan naon anu disabit jalma.

Tingali 'Naha Tahanan polos anu kabuktosan henteu tiasa dileupaskeun' dina.

Naha hukuman cocog sareng kajahatan?

Tempat di Konstitusi A.S.ngalakukeunnyaéta ngomong ahukumankudupas kana kajahatan. Nanging, dina praktékna, Mahkamah Agung parantos masihan pamaréntah (nagara sareng féderal) seueur lintang dina mutuskeun tingkat parna anu pas dinapenjahathukuman.

Di New York dina Maret 2005, hakim anu teu kaurus anu jenenganana Robert Restaino néwak rohangan sidang di 46 jalma kusabab batur nampik ngabungkem hapé. Nalika sél panjara janten sempit teuing, 14 tina tahanan dipindahkeun ka fasilitas panjara anu sanés, hukuman anu rada parah ngalawan sakumpulan jalma seueur kusabab kalakuan hiji jalma, Restaino ngaleupaskeun aranjeunna sadayana dina dinten anu sami. Anjeunna engké nyatakeun yén anjeunna kaserang 'setrés pribadi'.

Komisi nagara teras nyabut Restaino tina jabatanana. Sanaos seueur urang panginten aya hubunganana sareng pelecehan telepon dina sagala jinis setting, tindakan Restaino panginten rada jauh teuing kanggo nyarios. Nalika urang ngabayangkeun aya anu ditéwak, urang biasana nganggap jalma éta ngalakukeun hal anu pikareueuseun, tapi kadang kalimatna henteu pas pisan sareng kajahatanana, janten naon sababaraha hukuman anu paling ageung pikeun kajahatan pangleutikna di dunya? Naha anjeun pikir yén kajahatan 'leutik' tiasa janten masalah anu subyéktif.

Nanging, kadang hukuman tiasa sigana sakedik teuing tibatan teuing tina kalakuan anu seueur jalma nafsirkeun sakumaha menit. Dimimitian ku Amérika Serikat dina bulan Pébruari 2014, saurang lalaki anu namina Rickey Joe Moore ngaraos raoseun lapar sareng mutuskeun nyandak anjing panas anu raoseun ti toko serbaguna - ogé, sahenteuna urang miharep éta nikmat pikeun anjeuna. Di kaseueuran nagara bagian sanésna, nyolok barang-barang alit sapertos anjing panas $ 1,49 bakal diklasifikasikeun salaku kajahatan paling parah.

Di nagara bagian Indiana, Nanging, Rickey dituduh maling sareng nyanghareupan hukuman panjara genep bulan sareng dugi ka tilu taun pikeun panyerang éta. Salah sahiji aspek anu anéh tina carita ieu, nyaéta, Rickey tétéla mayar inuman cai mancur nalika nyobian nyusup sareng anjing panas, éta pantes dilakukeun. Sanaos kitu, denda Amérika henteu sapertos anu parah sakumaha sababaraha nagara sanés dina daptar ieu.

Salaku conto, di Asia Tengah Uzbékistan, langkung hadé awas di tukangeun roda mobil. Keluhan ngeunaan denda kanggo tikét parkir anjeun teu aya anu dibandingkeun sareng naon anu anjeun kedah lakukeun di nagara éta. Sagala pelanggaran lalu lintas di dieu tiasa Anjeun milih katun salami saminggu pikeun ngabantosan panén lahan sareng lisénsi anjeun ditunda samentawis dugi waktos anjeun ngajaga kebon entos.

Ieu sigana siga hukuman anu ganjil pikeun palanggaran lalu lintas, tapi éta hampang dibandingkeun sareng sababaraha hukuman sanés dina daptar ieu. Di Waziland, nagara di Afrika Kidul masih dipimpin ku raja, hukuman kopral parna dianggo di sakola. Kami henteu ngan ukur nyarioskeun ngeunaan tamparan saderhana pikeun perilaku goréng.

Barudak tiasa diteunggeulan parah ku guru upami aranjeunna henteu nuturkeun arahan. murid lami tiwas nalika salah sahiji teunggeulan ieu nalika anjeunna ngalaman kejang nalika keok. Raja Waziland nyarioskeun ngalawan penghapusan hukuman ieu di sakola, nyatakeun yén dina taun anu sami 2015, upami anjeun peryogi ieu sareng ieu, teraskeun prakték ieu kumaha waé ogé bakal ngabantosan nagara janten nagara Dunya Kahiji dina taun 2020.

Upami anjeun ngeruk sirah ku logika ieu, anjeun henteu nyalira. Kami pikir bakal pikaresepeun ogé disebatkeun yén Raja Waziland hirup méwah sareng 15 istri sareng 25 murangkalih nalika rayatna kalaparan. Ngan pikeun masihan sakedik sudut pandang kana kaayaan

Sedengkeun pikeun hukuman kopral di sakola, nagara Zimbabwé sacara téknis nyingkirkeunana, tapi éta henteu hartosna sababaraha jalma tetep henteu nganggo éta. Dina 2017 aya laporan ngeunaan sababaraha barudak sakola anu dirawat di rumah sakit saatos guruna neunggeul aranjeunna. Sanaos undang-undang ngalarang prakték éta ti 2013, seueur anu masih bajoang pikeun ngaleupaskeun bentuk hukuman, tapi ngan ukur pikeun lalaki.

Awéwé anu luput tina nyeri ieu kecuali upami aranjeunna Islam. Ieu kusabab umat Islam gaduh sistem hukuman nyalira di dieu, anu tiasa kalebet lalaki sareng awéwé dihukum ku tiwu atanapi sebatan. Upami anjeun naros perkawis bedana antara 'nempel' atanapi 'sebatan', éta leres-leres gumantung naha pecut atanapi batang dianggo, tapi kaseueuran waktos istilah-istilah ieu dianggo silih gentos kalayan hartos anu sami sareng lumayan bébas.

Numutkeun kana Encyclopedia Britannica, 'Whipping, ogé katelah sebatan atanapi nempel', 'pukulan biasana ditujukeun ka tukang jalma éta,' sareng sieun ku pukul sapertos kitu bakal pikareueuseun teuing pikeun ditanggung! Nyarios ngeunaan anu dikocok, dina Oktober Dina 2016, saurang awéwé ngora muslim di Indonésia nampi 23 sebatan kusabab nangtung deukeut teuing ka kabogohna, saur anjeun éta ngan sakedik? Teuas teuing? Kami ngantepkeun anjeun mutuskeun. Di Iran, pamogokan umum mangrupikeun urutan dinten sareng bagian tina yudikatif. Flogging tiasa dilakukeun ngalawan jalma anu ngalakukeun kajahatan serius sapertos rajapati sareng ra. parantos ngalakukeun pés, tapi ogé tiasa diarahkeun ngalawan pelanggaran anu kurang serius sapertos tuang nalika ramé, hubungan sateuacana, atanapi bahkan nginum alkohol.

Leres, anjeun panginten hoyong nimbangkeun deui cangkir bir upami anjeun kantos aya di dieu. Henteu héran, aya seueur pelanggaran pidana anu tiasa nyababkeun éksékusi umum. Aya 150 dipancung sacara umum di 2016.

Aya 3 hukuman umum di nagara éta dina dinten mimiti 2019. Janten kajahatan naon anu anjeun tiasa dipenggal di dieu? Pikeun hiji hal, hukum syariah aturan di dieu, janten hubungan sareng komunitas LGBT tiasa ngajantenkeun anjeun ka dunya masalah. Sanaos anjeun parantos ngabuktikeun yén diri anjeun lempeng saumur hirup, deukeutna kagiatan LGBT tiasa bahaya ku homoseksualitas, bahkan upami anjeun sanés homoseksual éta tiasa ngancam kahirupan.

Dina 2018, sakelompok lalaki ditéwak kusabab dibéntangan dina tulisan anu disangka nunjukkeun kawinan homo. Lalaki siga anu reuwas ku kajadian éta sareng panginten ngan ukur pemirsa anu henteu kalibet dina nyieun tulisan éta. Nanging, aranjeunna ditéwak.

Naha éta sigana karasa pikeun anjeun? Nya, éta sanés anu paling parah. Di Brunei, nagara di Asia Tenggara, sapertos Arab Saudi, janten homo atanapi lesbi haram. Tapi di dieu jalma langkung dipikaresep dibato ku batu tibatan kedah ngahiji tibatan gancang dipancung.

Éta panginten langkung parah. Bayangkeun katabrak ku hiji batu beurat sanggeus batu sanés bari henteu lirén narik napas. Saatos sababaraha kali neunggeul, diri anjeun anu rusak sareng terluka sigana bakal diputus ku pedang tibatan tangkorak anjeun ditumbuk ku batu ngalayang.

Meureun anjeun pikir anjeun dikocok, tiwu atanapi pecut henteu goréng ayeuna

Tapi kumaha upami hukuman upami anjeun henteu ngarugikeun pisan? Di Koréa Kalér, sakumaha urang nyebatkeun dina tulisan terakhir Sadayana Anu Urang Terang Ngeunaan Perkemahan Buruh Koréa Kalér anu pikasieuneun, anjeun tiasa ngahaja dihukum kusabab kajahatan anu anjeun henteu lakukeun! Tilu generasi maréntah nyaéta, upami anjeun ngalakukeun kajahatan Upami anjeun ngalakukeun sareng dihukum, hukumanana ogé lumaku pikeun murangkalih sareng incu anjeun. Janten upami ibu, bapak, atanapi bahkan nini-nini anjeun disabit ku kajahatan, naha anjeun tiasa nyéépkeun waktos anjeun di panjara ogé, hukuman anu cocog sareng kajahatanana? Saur anjeun anu mana anu langkung parah? Naha aya naon anu urang teu nénjo kana daptar ieu? Hayu urang terang dina komentar! Ogé parios tulisan kami anu sanés The Catherine Wheel - Hukuman Goréng Dina Riwayat Umat Manusa! Nuhun parantos nonton sareng sapertos biasa ulah hilap resep, ngabagi sareng ngalanggan. Dugi waktos salajengna!

Saha anu nyarios yén hukumanana pas kana kajahatan?

Quoteku William Schwenck Gilbert:Hayu hukuman pas kajahatan.

Aya jalma tangtu anjeun teu hoyong mess! Kontes super tangguh ieu mangrupikeun jalma anu parantos ngabaktikeun kahirupan pikeun janten jalma anu paling terampil, atletis, atanapi jalma-jalma anu kuat dina unggal rohangan anu aranjeunna lebet. Teu seueur jalma di luar sana anu tiasa gampang nyandak aranjeunna, sareng ayeuna urang Kuring badé jalan-jalan pikeun kenal sababaraha jalma hardcore ieu langkung saé, henteu ngan ukur ngagumkeun kamampuan sareng awakna, tapi henteu pernah ningali sisi goréngna pikeun ditebak nalika anjeun mendakan aranjeunna. Naha anjeun siap ditiup ku sababaraha demonstrasi serius ngeunaan kamampuan sareng kakuatan? Tah kieu! BESSING AWODIBU Nalika ngeunaan ngajaga basis kipas online, teu aya anu tiasa ngéléhkeun sangkaan Blessing Awodibu. Pangaruh Irlandia henteu resep ngan ukur 2 Arnold Classics na opat judul Federasi Binaraga Internasional, janten anjeunna ngalih ka Instagram.

Ngumpulkeun pengikut anu rajin tina sababaraha rébu biasana tiasa dihontal ku saha waé anu ngagaduhan awak anu saé, sareng dina 245 pon otot langsing, Awodibu henteu diragukeun yén éta aya di tangan aranjeunna, tapi pikeun miluan jutaan sapertos Blessing, anjeun kedah gaduh sakedik langkung supados jalma-jalma nanem modal. Hunk binaraga sacara rutin ngajantenkeun seueur skétsa nyeri beuteung sareng tulisan-tulisan viral anu ngasilkeun jutaan pandangan di dunya, sapertos waktos anjeunna mendakan kaméra CCTV anu némpél anjeunna di toko bahan bakar sareng ngalakukeun kompetitifna pikeun kapentingan saha waé anu ngawaskeun eupan. Éta moal matak lieur saha anu nonton tulisan ieu.

Ngan kusabab Blessing Awodibu tiasa sareng bakal ngajantenkeun anjeun seuri, lalaki ieu mangrupikeun sato anu mutlak sareng jangkung sapertos anjeunna moal aya anu nyobian ngajantenkeun anjeunna janten lulucon iraha waé. GIGA UGURU Giga Uguru mangrupikeun jalma anu ngalangkung sareng ngahurungkeun panggilan ninja, sareng teu aya saurang ogé di bumi anu wani ngawartosan anjeunna sanés. Salaku budak lalaki, kolotna ngadaptarkeun anjeunna pikeun kelas TaeKwonDo, sareng anjeunna henteu kantos ningali deui ti saprak éta.

Tapi tangtosna anjeun henteu daptar ieu kusabab anjeun wareg ku ngan ukur nguasai hiji seni beladiri, sareng Giga parantos nguasai tinju Thailand, karate sareng krav-maga, Giga parantos urusan senam sareng parkour sareng parantos ngembangkeun gaya gelutna nyalira, nyaéta salah sahiji flashy kalayan sagala flip anjeun ningali dina layar anjeun ayeuna ti kolam renang na ageung kaahlian pikeun nyiptakeun gaya pisan unik tur pisan deadly. Uguru nunjukkeun yén ku tékad anu cekap awak manusa tiasa didorong dugi ka wates anu teu kapikir, sakumaha anu katingali ku éta, ngéléhkeun lanté beton sareng tangkal sapertos kantong punch saderhana aranjeunna, bahkan tanpa kedutan. Kacuali anjeun langkung tangguh tibatan konkrit kuring bakal nyarios anu pangsaéna henteu ngaco sareng Giga Uguru.

ONG BAK DINA KAHIRUPAN NYATA Nalika jalma hoyong diajar gelut, aranjeunna biasana nabrak hal anu lemes pikeun haneut, sapertos kantong punch atanapi bonéka latihan. Tapi Tony Jaa sanés ngan saha waé. Henteu, nyatana anjeunna master muay thai, p ngarujuk kana mencét log sareng ngagulung girders waja ku najong kana hal anu saderhana sapertos kantong punch.

Jaa ngajantenkeun seni bela diri anu hirup, damel stunt dobel sareng gelut koreografer dina adegan aksi dina pilem sareng acara TV, sareng sesah ningali kunaon sutradara casting milih anjeunna pikeun peranna, tapi percanten ka kuring yén tulisan-tulisan ieu anu dilatih na lain pilem sihir, oh henteu aranjeunna anu nyata! Tony Jaa tiasa ngalakukeun éta dina kahirupan nyata sareng upami éta anu tiasa anjeunna lakukeun pikeun tangkal bayangkeun naon anu bakal kajadian upami anjeunna nabrak anjeun. Henteu nuhun, abdi henteu kunanaon, kuring henteu terang naon waé tangkal ieu anu nembus ngalangkungan. Tulisanna langkung ti cekap kanggo kuring terang yén anjeun henteu kedah ngalakukeun bisnis anu senang sareng tuan muay thai ieu.

MARTYN FORD Upami anjeun sutradara casting milari anu nyandak peran jalma anu pikasieuneun pisan, jangkung jangkung sapertos anjeunna badé ngarobih sirah jalma-jalma pikeun sarapan, sakalian neuteup ka Martyn Ford sareng pamilarian anjeun henteu tiasa Janten leuwih gancang. Éta henteu sesah pikeun ningali saha anu sateuacan binaragawan Inggris ngagaduhan nami panggilanna, Nightmare, Hulk, sareng panginten anu paling cocog sareng Binatang. Maksad abdi, tingali waé ka anjeunna, kalayan rancang ngawangunna sareng tato anu pikasieuneun, ieu jalma anu anjeun badé nyewa upami anjeun di pasar pengawal.

Bisi naon waé, tong dibobodo, Martyn Ford gaduh landihan sanés anu anjeunna pantes pisan: Lalaki Anu Pikasieuneun Di Dunya. Salaku tambahan kana karepna anu ekstrim pikeun binaraga, Ford leres-leres tiasa ngalih, sareng numutkeun sababaraha sumber, anjeunna kedah debut dina seni beladiri campuran. Nanging, kuring bakal benci janten jalma anu aranjeunna lawan ngalawan anjeunna kusabab kuring cukup pinter terang yén Martyn Ford nyaéta jalma anu anjeun henteu kedah pernah ngaco.

trailer sapédah pikeun murangkalih

JD ANDERSON Dina dunya binaraga, lalaki anu kuat kasohor salaku sababaraha pesaing anu paling kuat di dunya, komo diantara jalma-jalma anu kuat, JD Anderson dihormat dina tingkat anu béda pisan. Lalaki anu kuat parantos ngalakukeun sababaraha prestasi anu henteu manusiawi salian ti pemanasan. sapertos nyabak kalong baseball dina satengah atanapi ngagulung wajan waja ku panangan anjeun, tapi éta ngan ukur mimiti JD.

Maksad abdi, naon anu didakan ku jalma ieu ngagaduhan kakuatan sapertos kitu? Oh buku telepon, sigana mah.

Tapi upami éta kumaha waé henteu cekap nunjukkeun anjeun henteu kedah main-main sareng jalmi ieu, maka hayu atuh nyaritakeun ngeunaan landihan JD Anderson anu keren pisan, The Ice Man, Henteu, éta henteu kusabab anjeunna ngabekukan jalma sanaos anjeunna tiasa jelas pisan upami anjeunna hoyong . Sabalikna, Andersonon nyepeng rékor dunya unik, salah sahiji pikeun mecah lambaran és paling tangguh ku sirah.

Ayeuna bayangkeun upami awak anjeun éta blok

EDWARD HAWTHORNE Salaku pulisi Pittsburgh Pennsylvania sareng Samaun Angkatan AS, éta pasti hal anu saé jalma ieu aya di tim kami kusabab ku kamampuan fisikna anjeunna tiasa pisan janten penjahat asli. Hanjakalna, sanaos sigana henteu aya rekaman anu éléh ku penjahat Edward, aya seueur klip anjeunna dina Latihan Anu Gila, sareng, anjeun ngan ukur tiasa nampi i. Naha anjeun leres-leres hoyong kabur ti pulisi anu tiasa ngudag anjeun dina pananganna sakumaha gancangna dina suku-Na? Kaseueuran penjahat sigana bakal ngancik nalika aranjeunna terang yén Perwira Hawthorne aya dina kasus aranjeunna sabab sanés penjahat anu paling tangguh tiasa ngarep-ngarep tangtangan pulisi anu paling pas di dunya.

Seueur kolega na bahkan nyebatna Supercop, sareng gampang pikeun ditingali kunaon, warga Pittsburgh tiasa yakin, tapi kuring henteu tiasa persis nyarios hal anu sami ngeunaan penjahat. ISAO MACHII Tina sadaya pejuang kuno dina sajarah, tiasa dibahas yén ninja sok paling pikaresepeun diantarana. Kalayan penguasaan siluman anu ampir legendaris sareng kamampuan ngarangna dumasar tangan-ka-tangan sareng basis senjata, henteu heran yén jalma sapertos Isao Machi bakalan hirupna pikeun janten penjelmaan modérn ninja.

Pameran pedang anu luar biasa na kaasup rékor dunya Vari na, kaasup katana seni beladiri paling dina tatami tikar, tikar kalayan kapadetan dibanding tulang manusa, sareng motong pedang beladiri paling gancang 1.000. Salaku tambahan, anjeunna nyepeng rékor pikeun ayunan pedang panggancangna di dunya. Dina 2013, Isao ngareuwaskeun dunya ku motong bal ngalayang janten dua.

Réaksi kana mariem BB dipecat langsung ka anjeunna dina waktosna diperyogikeun tingkat réaksi langkung ti 158 kilométer per jam gelut, percanten ka kuring, Isao Machii parantos langkung ti dibuktikeun yén anjeunna lawan anu salah. HAFÞÓR JÚLÍUS BJÖRNSSON Kalayan nami sapertos Hafþór, anjeun kedah parantos ngarep-ngarep lalaki ieu janten hal anu dewa sanggeus hirup handapeun batu anu mangtaun-taun, Hafór maénkeun gunung di internét dina séri HBO Game of Thrones, sareng kuring pikir Anjeun tiasa ningali naha aranjeunna matak anjeunna pikeun karakter anu gaduh nami éta. Hafþór mangrupikeun raksasa mutlak anu diukur dina 6 kaki salapan sareng beuratna 441 pon massa otot murni anu luar biasa, sareng dugi ka 2019 anjeunna tiasa nambihan Man Strongest Alive kana résuména anu parantos ngareuwas pisan.

Pikeun ngajaga awakna sapertos dewa Norse, Bjornson nyéépkeun 10.000 kalori anu luar biasa sadinten, atanapi anu sami sareng 18 macs ageung. Nalika anjeunna henteu lakonan atanapi olahraga janten jalma anu paling kuat di planet ieu, Hafþór resep jalan-jalan anu saé ngalangkungan Islandia asli na. Pikaresepeun ningali batur anu pikasieuneun ngagaduhan sisi anu langkung lembut, tapi henteu matak ngantep ieu ngabingungkeun anjeun, anjeunna sanés jalma anu anjeun kantos kéngingkeun sisi anu salah kusabab éta halaman anu ageung.

Tony SENTMANAT Upami anjeun kantos mikir ngeunaan kahirupan kriminal, saur sato galak mutlak salajengna ieu panginten anjeun kapendak Tepang Tony Sentmanat, kelautan lahir Miami anu ngirimkeun teror dina tonggong penjahat dimana-mana. Tony asup ka Korps Kelautan lempeng kaluar ti SMA sareng nunjukkeun kakuatan tempur sapertos anjeunna ditempatkeun dina paréntah misi élit anu anjeunna ngayakeun operasi khusus di panjuru dunya. Nalika anjeunna pensiunan ti militer, Nanging, Tony henteu acan ningali tindakan anu cekap sareng anjeunna mutuskeun janten pulisi sareng, tah, sebutkeun, anjeunna henteu masihan tiket parkir anu panjang.

Kalayan kasang tukang elitna, Laut Kelautan gancang diwanohkeun pikeun janten tim SWAT sareng merangan sababaraha operasi penegak hukum anu paling bahaya bari henteu ngésang. Sarjana sagala rupa seni bela diri, Tony rutin bersaing dina turnamén MMA sareng ogé ahli senjata dina operasi khusus, anu hartosna anjeunna tiasa nyandak anjeun kaluar ti jarak jauh atanapi pondok. Di Miami anjeunna bahkan diangkat janten Officer of the Year.

Janten adil, upami ieu pulisi anu ngudag kuring, sigana bakal pura-pura pasti moal bobo deui. TIM MAN Aya seueur seniman beladiri Samaun di sakumna dunya, tapi Tim Man kasohor salaku prajurit sejati anu luar biasa ti sésana. Tim lahir di Swiss sareng ngamimitian dina umur ngora, sareng anjeunna henteu kantos ningali deui.

Saprak harita, anjeunna parantos nguasai sababaraha gaya anu béda-béda diantarana TaeKwonDo, Wu-Shu, tinju Amérika sareng Thailand. Tempat katilu salaku juara TaeKwonDo anu ngarajaan di Swiss pituinna kedah langkung ti cukup pikeun ngayakinkeun seueur jalma yén teu aya anu hoyong anu ngaco. Saatos Tim ngembangkeun minat pikeun pilem seni beladiri ti Hong Kong, anjeunna mimiti diajar senam sareng akrobatik sareng ngamimitian karir di bioskop nyalira.

Henteu lami pikeun kerja keras sareng bakatna diperhatoskeun, sareng henteu lami sateuacan Tim sacara resmi tiasa ngawujudkeun impianana pikeun damel full-time di bioskop sareng nyampurnakeun seni beladiri anu teu aya tandinganna.

Naha hukuman parah nurunkeun tingkat kajahatan?

Ngaronjatna tehparnatinahukuman henteusaeutik kangahalangan kajahatan. Tambih deuihukuman parah ngalakukeunmoal chasten individu dihukumkajahatan, sareng bui tiasa nambihan recidivism.

Présidén Trump yakin hukuman mati pikeun pangedar narkoba tiasa ngabantosan krisis opioid. Sababaraha nagara ngagaduhan hukuman anu parah, karasa pisan, hukuman pinalti. Ku jalan kitu, aranjeunna ngagaduhan masalah narkoba langkung kirang - éta sanés pertama kalina pamaréntahan Trump nyandak sikep tangguh kana kajahatan.

Jaksa Agung Jeff Sesi ngintun mémo pikeun nuduh para jaksa sareng ngadakwa kajahatan anu paling serius, gampang diverifikasi. Sareng jaman baheula, Demokrat ogé ngadukung hukuman anu langkung kiat, ngalakukeun kajahatan telenges anu katilu, anjeun bakal dikurung sareng dikurung salamina. Tilu mogok sareng anjeun kaluar. (Keprok) - Tapi naha kalimat anu langkung panjang, langkung heuras langkung leresna tiasa ngahambat kajahatan? - Jigana jawaban umum pikeun éta sigana mah .- Michael Cholbi nyaéta profésor Filsafat di Cal Poly.- Sigana seuseueurna panilitian anu parantos dilakukeun parantos nyimpulkeun yén parna hukumanana saleresna henteu aya hubunganana sareng tingkat umum Pikeun ngan ukur sababaraha conto, Amérika Serikat parantos ngenalkeun sajumlah ageung kalimat minimum wajib ti taun 1990an.

Ieu hukum anu meryogikeun yén palaku dihukum sahenteuna minimum. Biasana kalimat wajib minimum langkung luhur tibatan anu ngalanggar biasana bakal dihukum Panilitian anu parantos dilakukeun dina subjek nunjukkeun yén urang parantos ningali panurunan kajahatan, tapi ngan ukur sakedik fraksi. Sugan 5% tina éta tiasa dilacak deui kana minimum wajib ieu, hukuman anu langkung ageung ieu.

Janten naon anu tiasa disababkeun ku turunna kajahatan mangtaun-taun? Dina 1994, Présidén Clinton nandatanganan Three Strikes Act. Éta disadiakeun hukuman hirup pikeun palaku anu ngagaduhan langkung ti dua kayakinan sateuacanna. Saprak harita, jumlah kajahatan telenges murag ampir satengah.

Nanging, para ahli nyatakeun ngan sakedik panurunan tina kajahatan anu tiasa disababkeun ku tagihan Clinton. Laporan 2005 ku Kantor Akuntabilitas Pamaréntah mendakan yén alesan utama anu nyababkeun turunna kajahatan nyaéta ningkatna padamelan, ayana pulisi sareng penduduk anu sepuh. Pikeun ngartos naha kalimat anu langkung beurat sareng langkung lami henteu leres-leres ngahambat kajahatan, urang kedah ngartos pola pikir penjahat, saur Cholbi.

Candak John contona. John hoyong maok apel ieu. Numutkeun ka Cholbi, John henteu mikirkeun sabaraha lami anjeunna bakal panjara kusabab maling.

Sabalikna, anjeunna mikirkeun naha henteu. d bray nyolong apel. Pikeun ngahalangan John tina maok apel ka hareup, panginten langkung raos pikeun ningkatkeun kamungkinan dicekel tibatan ningkatkeun parah kalimat na.

Tapi bakal aya anu langkung parah sakumaha hukuman mati janten pancegahan? ? - Sigana mah henteu, kacuali dina kaayaan anu teu atipis atanapi khusus pisan. Éta mendakan yén nagara bagian anu ngagaduhan hukuman mati tingkat pembunuhan langkung luhur. Sareng panilitian parantos nunjukkeun yén upami hukuman pati ngagaduhan pangaruh pancegahan pisan, éta tiasa alit kanggo dipendakan.

Janten naha politikus negeskeun hukuman anu langkung panjang sareng langkung heuras nalika teu aya buktos yén aranjeunna leres-leres nyegah kajahatan? - Penting pikeun mikawanoh yén politikus kapilih maksimal - Jim Copland mangrupikeun sutradara kabijakan hukum di Manhattan Institute - Janten anjeunna sanés patarosan ngeunaan jalma gélo politik anu nyobian ngalaksanakeun studi politik sareng ngembangkeun kabijakan optimal. Anu aranjeunna nyobian, saur aranjeunna, nyaéta ngamajukeun kabijakan anu aranjeunna yakin yén aranjeunna tiasa dijual ka konstituénna, titik jual politik ku seueur. Salaku pembaruan kaadilan kriminal ngagaduhan popularitas, seueur anu sieun yén Pambébasan tahanan bakal ngakibatkeun paningkatan kagiatan kriminal - Kami ningali seueur nagara bagian beureum nyobian ngirangan penduduk panjara, aranjeunna tiasa ngalakukeun éta tanpa nambahan kajahatan. - Ti taun 1999 dugi ka 2012, New York ngirangan jumlah panjara nagara ku 26%, sedengkeun jumlah panjara nagara di panjuru nagara ningkat ku 10%.

Salami waktos éta, tingkat kajahatan telenges di New York turun 31% sedengkeun tingkat nasional turun ngan 26%. New York ngahontal ieu ngalangkungan kombinasi parobihan dina kabijakan sareng prakték. Minimum wajib dikirangan sareng dina sababaraha kasus dileungitkeun, sareng tingkat persetujuan parol ningkat sacara signifikan.

Janten, upami politikus serius ngeunaan kajahatan, aranjeunna kedah fokus dina néwak penjahat tibatan masihan hukuman anu panjang.

Naon 4 jinis hukuman?

Dimimitian ku ngémutanopattéori paling umum tinahukuman: pamalesan, pancegahan, rehabilitasi, sareng kakurangan.

Naon 5 jinis hukuman?

Sing saha anu diajarjeniskajahatan sareng aranjeunnahukumandiajar étalimautamajenistina penjahathukumanparantos muncul: henteu mampuh, pancegahan, pamalesan, rehabilitasi sareng restorasi.05.26.2021

Hukuman naon anu kedah dipasihkeun ka penjahat?

Aya genep tujuan anu diakuhukuman: panyalindungan -hukuman kedahngajaga masarakat tinapenjahatjeungpenjahatti diri sorangan. bales -hukuman kedahngajantenkeunpenjahatmayar naon anu dilakukeun ku aranjeunna salah. reparasi -hukuman kedahngimbangan korban (a) tina akajahatan.

Naha hukuman hijina jalan kaluar pikeun ngeureunkeun kajahatan?

Ningkatkeun severity tinahukumanteu saeutik kangahalangan kajahatan. Langkung parahhukumanentong nyiksa jalma-jalma anu dihukum ku kajahatan, sareng panjara tiasa nambahan parah kapamalian. Tingali Ngartos Hubungan Antara Panghukum sareng Deter Lawrence pikeun sawala tambahan ngeunaan panjara salaku pencegah anu henteu épéktip.5. 2016.

Naha kajahatan bakal dikirangan ku ngahukum atanapi ku ngaréhabilitasi penjahat?

Bukti nunjukkeun kunaonhukuman henteuhenteu robihpenjahatnyinggung. Salami lima dasawarsa terakhir, urang Amérikapenjahatsistem kaadilan parantos ngandelkeun ampir éksklusifhukumansalaku mékanisme pikeunngirangan kajahatansareng kapamalian.

Naon genep bentuk hukuman?

Thegenep bentuk hukumannyaéta modalhukuman, hukuman panjara, pacobaan, pamulihan, denda, sareng palayanan masarakat.

Naon anu disebatkeun konstitusi ngeunaan hukuman anu pas sareng kajahatan?

Naon hukum nyatakeun ngeunaan hubungan anu hukuman kedah tahan kana parahna kajahatan anu dilakukeun. Teu aya tempat dina Konstitusi A.S. nyaéta yén hukuman kedah cocog sareng kajahatan. Tapi konsép anu sami asalna tina larangan Amandemen Kadalapan ngalawan 'hukuman kejem sareng mahiwal.'.

Saha anu dikritik pikeun ngantep hukuman éta cocog sareng kajahatan?

Teu heran, karya Beccaria langsung dikritik ku sajumlah kelompok kaasup ahli hukum, hakim sareng Garéja Katolik. Beccaria tiasa akreditasi sareng netepkeun dasar klasik pikeun kapentingan interpretasi ékonomi kaadilan kriminal sareng bagian anu dilakukeun sanksi pidana dina arena ieu.

Kumaha larangan hukuman kejam sareng henteu biasa ditafsirkeun?

Mahkamah Agung A.S. parantos napsirkeun larangan hukuman anu kejam sareng mahiwal salaku pareng pamaréntah ngalaksanakeun hukuman pidana anu henteu saimbang sareng kajahatan anu dilakukeun.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Tip numpak abad - rujukan komprehensif

Naon waktos numpak abad anu saé? Ilaharna, saurang pengendara sapédah rata-rata tiasa ngarengsekeun perjalanan abad ka 7-8 jam, sanaos éta tetep beda-beda dina tingkat kaparigelan anjeun sareng sabaraha waktos anjeun nyéépkeun sapédah salami siang.

Botol cai - solusi pikeun

Naha kuring peryogi rompi hidrasi? Anjeun kedah milih sabuk hidrasi / sabuk ngaji upami lumpatna langkung pondok sareng anjeun henteu kedah nyandak langkung ti 250-500 ml cairan. Upami anjeun badé ngajalankeun jangka panjang sareng peryogi langkung cair atanapi kedah nyandak baju tambahan atanapi pakakas, maka anjeun kedahna nganggap rompi hidrasi atanapi ransel anu ngaji.17.06.2020

Robot balap - Manual lengkep

Naon Robot Racing? Roborace mangrupikeun platform balap sareng pengembangan pikeun mobil balap otonom. Intina mangrupikeun sapasang tungtunan sareng spésifikasi pakakas anu tiasa dimekarkeun ku perusahaan.

Candak saminggu istirahat ti damel - rujukan lengkep

Naha saé nyandak cuti saminggu ti damel? Nyandak saminggu angkat tina angkat moal ngarusak massa otot anjeun, sareng mangtaun-taun kauntungan anu diusahakeun aman aman. Éta ogé tiasa ngabantosan ku ngantep cilaka anu ngagorowok pikeun dudung. Waktos ieu ogé berharga pikeun otot tapis sareng overworked anu meryogikeun waktos istirahat sareng waras. г.

Dimana lance armstrong - solusi inovatif

Dimana Lance Armstrong ayeuna 2020? Dimana Lance Armstrong Ayeuna? Saatos ragrag tina rahmat, Armstrong ngabagi waktosna antara Austin, Texas, sareng Aspen, Colorado. Anjeunna ti Plano tapi parantos cicing di Austin ti saprak 1990.24 Mei 2020 г.

Ban palatih Vittoria - kumaha anjeun ngarengsekeun

Naha ban palatih hargana? Ban pelatih sapédah awét, sepi, tahan panas, nyayogikeun résistansi tambihan, sareng anjeun panginten kéngingkeun kana warna karesep anjeun. Éta ogé gampang dipasang (sareng anjeun ngan ukur bakalan ngalakukeun sakali henteu sapertos ban biasa anu teras-terasan lungse), aranjeunna ngagaduhan daya tarik anu langkung saé sareng gawat.