Utama > Waleran Pangsaéna > Monitor laktat - waleran saderhana pikeun patarosan

Monitor laktat - waleran saderhana pikeun patarosan

Naon anu dilakukeun méter laktat?

LaktatDitambah ngukur getihlaktat, indikator kinerja otot, gancang pisan ku setitik getih leutik. Ieu nyayogikeun tes anu henteu nyiksa, tapi gancang sareng akurat pikeunlaktat. Getihlaktat nyaétaindikator perdana AC aerobic pikeun atlit sareng pelatih sareng prediktor utama kinerja.



Urang kedah tetep dina treadmill salami mungkin sareng anu menang nyaéta jalma anu tiasa ngaji panggancangna janten henteu saurang ogé bakal terang kumaha anu sanésna anu sanés maka ieu sanés ngan ukur bakal nguji suku urang tapi urang ogé Kedah ngeunaan sabaraha urang hoyong silih teunggeulan ngajantenkeun kuring mikir naha urang ngalakukeun ieu ogé, Rick ieu anu dilakukeun ku para élit di lab pikeun nguji ambang laktat na ogé zona detak jantungna supados pelari dina treadmill dimimitian laju anu langkung laun teras nambihan unggal tilu menit dugi ka pastina langkung gancang tibatan ambang ambang na dina unggal léngkah tés jalma anu mingpin éta bakal nyandak sampel getih, boh tina biwir jariji atanapi cupang ceuli, ku jumlah ka ngukur laktat dina getih.

Kuring moal ngalakukeun anu terakhir dinten ayeuna, tapi leres, henteu kunanaon, tapi anu urang kedah lakukeun nyaéta ngajalankeun treadmill sareng laju naék unggal dua menit teras-terasan salami urang tiasa, hehehehe, leres pisan , tangtosna ogé aya rugi pikeun anu éléh, kumaha upami kuring éléh? abdi kedah tahan mandi és upami anjeun kaleungitan anjeun kedah ngantepkeun suku anjeun leres-leres hayu urang ngamimitian giliran Rick dina treadmill kuring hoyong pisan terang kumaha saé anjeunna kusabab kuring kedah ngéléhkeun anjeunna, kuring ngan ukur gering nalika anjeunna ngéléhkeun kuring ayeuna, kuring heran lamun kuring henteu tiasa nyarios nomask dina topéng pisan, sakedik sapuluh mil per jam laju maray marudah éta henteu kunanaon urang tiasa ngalakukeun éta henteu goréng teuing oh kuring ngalakukeun éta? tong teras-terasan dina jam tangan abdi pikir upami dugi ka 20 menit upami beatannai henteu kunanaon pikeun kuring, henteu tiasa ningali éta langkung saé, éta dua menit langkung kirang janten dugi ka lima Kilométer, oke , tah ayeuna sakitar 11 kilométer per jam, opat sareng. satengah menit naon anu kuring carioskeun 20 menit kumaha kuring nyarios oke genep menit jam 11.5 kilométer per jam kuring henteu terang kumaha kabarna anjeun tapi kuring ngaraos 22 sadayana bakal saé nalika kuring didieu di gigir anjeun anjeun henteu terang ngeunaan kuring, Tapi kuring pikir anjeun mikahoyong nalika anjeun 2222.

kelas ngawangun pigura sapédah

Éta mangrupikeun ulang taun anu hébat taun ka tukang, sababaraha menit janten hayu urang balik deui 0,5yikesapa haté kuring di ditu 168. Kami di zona opat sareng denyut jantung ok kami naék 13,5 nuju 15head menit ok, éta sesah, ayeuna urang moal ngalakukeun 20 janten anjeun kedah caket mungkin oke abdi sprinteokay oh éta parantos ahi abdi henteu hoyong ningali suku kuring, kuring henteu hoyong ningali suku kuring saé 18 menit 14 545ah hayu urang kéngingkeun 20 kanggo 50.



Hayu hal anu anéh nyaéta éta sigana ngeunaan usaha anu sami sareng anjeun dina tungtung taman ngaji tapi ngan ukur nanjak ajeg sepanjang waktos sareng notimeno henteu ngaleuleum, henteu aya pasang surutna, rasana sesah pisan kuring tiasa 't percaya kuring terang kuring bakal ngalakukeun ieu, pikir yén éta bakal ketat pisan kusabab kuring pikir ngeunaan kagancangan anjeun ayeuna, janten ieu mangrupikeun laju maraton konstan, nyaéta kecepatan 10 kilométer per jam sareng nalika anjeunna ngalakukeun éta tés laktat anu leres dina getih dina ceulina anjeunna ngamimitian jam 14 km / jam sareng leumpang dina unggal tilu menit Kami ngan ukur bangun satengah jalan unggal dua menit janten jelas éta ngan ukur ningali sabaraha lami anjeun tiasa tahan ngan ukur janten Rick, kuring teu terang sakumaha gancangna anjeunna tiasa, anjeunna katingalina lumayan gancang ayeuna, tapi Andy biasa sapertos 2122 km / jam janten éta sajam satengah maraton dua jam ma rathonrigh Butuh dugi ka dua menit dugi ka satengah gookay éta henteu kunanaon lumpat sareng kuring ningali avatar kuring anu lumpat ngaganggu kuring hal roda ferris bade urang masih kénéh hal fa dina tilu dua hiji sabelas ok ideu na anu mimitina sapertos panginten dalapan menit kapayun ngan pikeun ningkatkeun ajeg laktat teras nyeri bakal dimimitian ngan ukur kamajuan anu ngalir, teu aya masalah, oh, kuring leres, hatur nuhun, sapuluh detik masih dina laju ieu, teras urang angkat ka satengah jam sabelas titik lima dua hiji11.5okay éta mangrupikeun detak jantung mimiti anu ngalir kuring mimiti langkung luhur 169.168.

10 detik deui nganggo basis ieu, teras urang naék ka 123 2 112 saleresna dalapan menit, éta mangrupikeun bahan diajar ti Wegandy bahkan henteu bakal dimimitian ku éta pasti éléh pisan kuring hoyong lebet hiji morispacejeez louiselockdown éta hésé pikeun kabugaran kuring pikir hayu waé Pikirkeun ngeunaan éta ngaleungitkeun kasusah urang hayu urang terang saha anu kéngingkeun hasil punten hatur nuhun hatur nuhun tong hilap aya patok lapsed didieu kuring parantos hilap yén kuring henteu gaduh nalika kaleungitan éta mandi anu saé kusabab kuring ngagedékeun suku oh henteu kunanaon sabab anjeun nganggo ketat ogé, enya, éta saé, hayu urang tingali, jadi beca anjeun ngahontal 14,8 km sajam, éta gélo, kuring nyusut win 13 leres pisan upami kuring sanggup kuring nangkeup anjeun enya kami henteu diidinan jadi anjeun hoyong nyobian ogé kuring henteu hoyong angkat sareng rerencangan di zwift gumantung kana nalika anjeun nonton éta unggah éta nangtang pisan supados anjeun tiasa nyobian nyalira anjeun ngan ukur kedah milari tantangan saluran anu lumangsung anu bakal datang henteu lami atanapi anjeun tiasa ngakses éta gumantung o n nalika anjeun nonton teu nuhun, rick rick henteu resep anu uh yeuh jadi upami anjeun resep meureun cobian atuh, sanaos anjeun gaduh ideu pikeun rick tantangan anu sanés sareng kuring tiasa ngalakukeun kuring kedah ngéléhkeun anjeunna datang ka pihak kuring sigana mah urang tetep waé hehehe anjeun terang kuring bakal meunang janten hehehehe kuring langkung saé kaluar sareng mandi és, saatos éta kuring henteu peryogi pisan sapertos anu kuring pikahoyong siang, muhun, éta pinuh, Kuring bakal gagah sareng tilu dua awow oke, dua tilu anu kuring aya hubunganana sareng maca oh éta baseuh pisan oke aya seueur diskusi ngeunaan saha anu langkung saé anjeunna pinter lucu dipertanyakan Abdi henteu tiasa ngaraoskeun jempol kuring bener lumpat gancang pisan oke anjeunna tiasa lumpat langkung gancang tibatan kuring dina tantangan ieu sakedik langkung gancang tibatan Anna en dina total 5k anjeunna bakal kéngingkeun dinten éta sanés anu sesah dibuktoskeun sacara ilmiah tapi warga olimpiade andy 100 satuju nyaéta béta anu kuring benci anjeun duaan bogoh ka Rick nyium sagala anu karaosna sapertos jarum jarami alit

Naon hartosna Laktat tinggi dina damel getih?

TOtingkat laktat tinggidinagetih hartosnayén panyakit atanapi kaayaan hiji jalma anu nyababkeunlaktatpikeun ngumpulkeun. Sacara umum, paningkatan anu langkung ageung dilaktat hartosnaparah parah kaayaan. Nalika dikaitkeun sareng kurangna oksigén, paningkatan dinalaktattiasanunjukkeunyén organ henteu jalan leres.dua puluh hiji . 2018.



Dr Andy Galpin didieu urang balik sareng épisode sanésna lima menit fisiologi dimana kuring nyandak topik konci tina hal-hal sapertos kaduhung, latihan, kakuatan sareng kondisioner, sareng fisiologi sareng ngarecah aranjeunna sareng masihan anjeun anu rakus, topik dinten ieu dina metabolisme laktat sapertos , dina lima menit atanapi kirang aranjeunna nyandak molekul karesep kuring sadaya sabab anjeun teu tiasa maca majalah, buka gim, muhasabah pertandingan sepak bola tanpa nguping saha waé anu nyarioskeun perkawis asam laktat, sareng dinten saatos latihan keras laktat ku otot Leungit anjeun anu masih nyeri atanapi sababaraha omong kosong sareng ngagem kuring Laughing ngajantenkeun kuring goréng pikeun Portal aktip kusabab sadayana jalma benci, éta mangrupikeun alesan tina ayana anjeun ku naon waé alesan anjeun gagal, janten kuring hoyong ngadamel tulisan pondok ieu pikeun ngabantosan anjeun ngabantosan pikeun terang sakedik perkawis laktat sahingga anjeun ngartos naon anu saleresna na sareng anjeun tiasa ngupingkeun anjeun a uf pikeun ngalepatkeun éta pikeun sadaya masalah licik anjeun, masalah olahraga anjeun sareng ayeuna kuring ngan ukur badé masihan anjeun gancang diantarana dina tulisan ieu upami anjeun senang diajar langkung seueur ngeunaan sésana tulisan fisiologi 45 menit anu parantos dipasihkeun ka kuring tapi kuring ngartos naon anu dasarna kajantenan di dieu nyaéta CD hideung mangrupikeun hasil sampingan metabolisme sahingga ngan dihasilkeun nalika anjeun ngarecah glukosa pikeun bahan bakar ok. Glukosa dina pengertian ieu dasarna sami kecap sareng gula atanapi karbohidrat, sareng dina paguneman khusus ieu urang nyarioskeun otot rangka manusa dina latihan, tapi anu urang tingali di dieu nyaéta karbohidrat nyaéta kecap karbohidrat sareng hidrat anjeun tiasa ningali tina gambar di dieu kuring nuju nyarioskeun glukosa khusus nyaéta ranté genep karbon, janten genep karbohidrat sareng genep cai garboyeah Nalika kuring ngarobih glukosa pikeun énergi, prosés ieu, kanggo nyauran Glycolyseok, dibagi kana dua sacara terpisah e tilu molekul karbon anu ayeuna disebat piruvate nambihan sakedik tanaga di dieu tapi kuring kedah nanem modal hal kanggo dugi ka dinya ku kecap sanésna kuring nyéépkeun $ 5, abdi ngasilkeun $ 10 janten kuring menang ayeuna net lima dolar naon anu anjeun balikeun dina kasus-kasus khusus ieu sababaraha énergi digunakeun pikeun ngadamel molekul anu disebat google ATP ATP mangrupikeun mata uang énergi pikeun sadaya biologi manusa, sanés manusa éta leres-leres penting yén éta mangrupikeun mata uang anu sami sareng sél getih beureum anjeun anu dipaké pikeun ngajantenkeun otak anjeun, otot tulang anjeun sahingga anjeun tiasa ningali urang Naha sakedik ETP di dieu di juru.

Oke, ayeuna urang terang yén urang nyéépkeun lima, urang meunang 10. Urang henteu kaleungitan $ 5 Abdi henteu tiasa hirup $ 5 janten kami henteu leres-leres nyobian ngalakukeun ATP didieu anu urang tiasa nganggo éta pikeun ngahurungkeun kana langkung EGP engké nalika urang tiasa kéngingkeun oksigén urang ngirim piruvat kana mitokondria anu tiasa dirobih janten molekul alit sanés anu tiasa ngaliwat anu disebat siklus TCA atanapi asam sitrat teras ngalih kana ranté angkutan éléktron sareng I will ngahasilkeun ATP nalika dimimitian, nyatana éta sigana 10 atanapi 20 pikeun ATP anu didamel di dieu sareng kami parantos ngalangkungan glikolisis sareng awal mangrupikeun pertandingan akhir anu nyata prosés ieu henteu jalan upami kuring henteu ngagaduhan pilihan nyaéta yén aya kabutuhan pikeun asup kana mitokondria sareng éta tangtosna mangrupikeun sarat pikeun métabolisme oksidatif tina vektor, janten naon anu disebatkeun ku awak anjeun henteu kunanaon, tingali naon anu sadayana parantos mimiti piruvate kana hal anu sanés pikeun ngarobih éta, ayeuna urang kedah ngartos yén hidrogén langkung lembut? Sering disebut proton, nyaéta Hplus, ieu mangrupikeun pH anu hartosna poténsial hidrogén, hartosna upami anjeun gaduh seueur asam apung gratis, hidrogén kumambang gratis, anjeun pissed, okso you start, Nyandak pyruvate anjeun, Wétan nyarios sataun katukang, kuring terang ngeunaan tuangeun dina tumpukan asam, bayangkeun diri anjeun nangtung dina sapédah paradigma anu uih di bumi kami. Kami nyarios yén teu aya kauntungan upami anjeun kaleungitan waktos, ngan ukur latihan pangageungna, sadayana adaptasi anu hébat, bayangkeun anjeun aya di udara sareng kuring ngalakukeun anjeun sakitar dua puluh detik sakumaha hésé anjeun tiasa dua puluh detik Putus sareng anjeun ngalakukeun sapuluh putaran atanapi anu sapertos urang dinten kamari sareng anjeun ngahasilkeun sakilo harta naon anu anjeun tiasa ngamimitian ayeuna ngaitkeun asét ieu kana piruvate sabab henteu ngambang sacara bébas, éta henteu nyababkeun lingkungan asam, upami urang nyandak pyruvate sareng nambihan H plus dua proton hidrogén anu disebat molekul anyar ieu leres-leres resep yén éta bajak laut tapi anu nahan teuing kanggo anjeun janten sanés ngan ukur henteu nyababkeun sadaya masalah anjeun, anjeun henteu tanggel waler pikeun sadaya standar sabtu minggu anjeun éta leres-leres mangrupakeun panyangga, dina kecap sanés, éta ngajauhkeun anjeun tina teu pissed sabab nempel kana ratusan sareng ngabuktikeun kuring, sabab éta ngan ukur pyruvate sareng hidrogén, upami kuring tiasa nampi hal 02 kana arena, kuring tiasa ngagabungkeun sababaraha hidrogén sareng pilihan anu kuring nembé bawa sareng ngadamel cai, sahingga kuring tiasa ngadamel hidrogén tina laktat dina kombinasi sareng beberesih pikeun ngadamel cai sareng sakali kuring kaluar tina hidrogén Abdi henteu balik deui dina kaayaan piruvate kuring anu mangrupikeun gula anu saé anu luar biasa anu ogé tiasa dianggo salaku molekul sinyal pikeun anu gaduh bumi kana sésa awak anjeun sareng anu sanés jaringan pikeun sistem pikeun mikawanoh naon anu lumangsung sahingga urang tiasa ngirim laktat kana otot latihan anu sanés anu ngagaduhan ventilasi. Kuring henteu kaduruk pisan ku karosaan kuring. Kuring tiasa ngirim laktat nyarios kuring taktak atanapi anu sapertos kitu tiasa ngaleungitkeun hidrogén ku ngagabungkeun sareng oksigén sareng ngajantenkeun aranjeunna masihan gula gratis pikeun diri. Urang ngalakukeun hal anu sami dina haté sareng memang awon hal anu sami dina ati dina prosés anu disebut siklus quarry, urang leres-leres jalan ngalangkungan glukoneogenesis sareng urang nyandak laktat ku nyusun babarengan sareng ngadamel molekul glukosa anu énggal, anu sababaraha panilitian anyar-nyata nunjukkeun dina uteuk anjeun bakal ngalakukeun hal anu sami, sahingga otak anjeun, anu kami terang utamina ly dilakukeun ku metabolisme glukosa, sareng kumargi laktat dina dasarna nyaéta glukosa handap, upami urang parantos niténan éta dina uteuk urang, urang tiasa ngagabungkeun janten cai janten piruvat sareng otak anjeun Ieu panginten naha urang terang yén lamun ngalatih leres-leres kerja keras d anjeun langsung ngahasilkeun laktat anu langsung kakuatan otak anjeun, hal-hal sapertos fungsi kognitif ningkatkeun mémori atanapi jalma anu ujian akhir.

tekanan getih handap vegan

Seueur patarosan ngeunaan perkawis ieu nyanggakeun kuring ka Dr. NE Galpin terang. Upami henteu dina halaman wéb kuring anjeun tiasa didatangan halaman wéb kuring pikeun ningali langkung seueur ngeunaan waktos-waktos ieu nganggo tulisan

Naon ukuran tingkat laktat?



Sérumukuran tingkat laktatjumlah tinaasam laktatdinagetihsareng mangrupikeun indikator anu cukup sénsitip sareng dipercaya tina jaringan hipoperfusi sareng hypoxia. Kelainan naon waé anu nyababkeun henteu saimbangna antaralaktatproduksi sareng reresihan tiasa nyababkeun asam laktat, kaayaan anu serius sareng kadang ngancam kahirupan.

Naon nunjukkeun laktat getih?

Éta tés anu ngukur jumlahasam laktat(disebut ogélaktat) dina anjeungetih. Asam ieu didamel dina sél otot sareng beureumgetihsél. Éta ngabentuk nalika awak anjeun ngarobah dahareun kana énergi. Awak anjeun ngandelkeun énergi ieu nalika tingkat oksigénna handap.

Naon tingkat laktat getih normal?

Thekonsentrasi laktat getih normaldina pasién anu henteu tertekan nyaéta 0,5-1 mmol / L. Pasén anu ngagaduhan panyakit kritis tiasa dianggap ngagaduhankonsentrasi laktat normalkirang ti 2 mmol / L.09.12.2020

Kumaha anjeun nguji ambang laktat?

Salila atés ambang laktat, Subjék latihan dina tingkat padamelan anu langkung saé langkung luhur dugi ka atos caket atanapi caket. Sampel getih dicandak dina interval waktos anu teratur sapanjangtésjeung dianalisis pikeunlaktatkonsentrasi.

Kumaha dirawat laktat tinggi?

Perawatantina luhurnalaktattingkat kedah ditangtukeun ku sabab anu nyababkeun. Upami hypoperfusion atanapi hypoxemia mangrupikeun palaku, pokus kana ningkatkeun perfusi kana jaringan anu katarajang. Dina shock,pangobatankalebet administrasi cairan, vasopressor, atanapi inotropes.

Naha laktat bakal luhur?

Asam laktattingkat meunangleuwih luhurnalika latihan beurat atanapi kaayaan sanés sapertos kagagalan jantung, inféksi parah (sepsis), atanapi shocklower aliran getih sareng oksigén ka saluruh awak.

Naon anu dianggap tingkat laktat tinggi?

TOtingkat laktat getih normalnyaéta 0,5-1 mmol / L. Hyperlactatemia dihartikeun salaku anu pengkuh, hampang dugi ka sedengdiluhurkeun(2-4 mmol / L)tingkat laktattanpa acidosis metabolik.

Naha langkung saé ngagaduhan ambang laktat anu luhur atanapi low?

Akumulasi tinalaktat getihbakal ngahambat kamampuan otot anjeun pikeun ngontrak, sareng anjeun bakal kapaksa ngalambatkeun atanapi ngeureunkeun. Upami laju anjeun tiasa nahanambang laktatnyaétaleuwih luhurtibatan laju saingan anjeun tiasa nahan dirinaambang laktat, anjeun langkung gancang, ngahontal finish tiheula, sareng meunang.

Sakumaha gedéna méter uji laktat getih?

Lactate Pro2 mangrupikeun méter uji laktat getih ukuran palem anu gancang ngukur laktat tina sampling getih alit (ngan ukur 0,3µl). Pangukuran gancang réngsé ngan dina 15 detik, nawiskeun performa tinggi dina ukuran alit.

Anu mana nganalisa laktat pangalusna di pasar?

Kalayan fungsi uji léngkah terintegrasi sareng konéktipitas Bluetooth, Lactate Scout 4 mangrupikeun salah sahiji analisa laktat anu paling canggih dina pasaran. Lactate Scout 4 ramah-pangguna, tampilan e-paper gampang dilayari sareng nyayogikeun gampang maca dina kaayaan lampu anu bénten sareng sudut pandang anu béda.

Kumaha carana ngawasan laktat dipaké pikeun penderita gering kritis?

Timuan ieu mastikeun yén pangimeutan laktat mangrupikeun parameter anu berharga dina resusitasi awal pasién anu gawat kritis. 1. Kompanje EJ, Jansen TC, van der Hoven B, Bakker J: Démonstrasi munggaran asam laktat dina getih manusa anu kaget ku Johann Joseph Scherer (1814-1869) dina Januari 1843.

latihan abs

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Ngabuburit saatos operasi acl - solusi anu tiasa dilakukeun

Naha bersepeda saé saatos operasi ACL? Ngabuburit ogé cara anu saé pisan nguatkeun tuur dina tahap ieu. Dimimitian ku sapédah statis di gim, dimimitian ku 5 menit dina résistansi anu rendah sareng maju sacara wajar.

Ngabuburit grup - Manual lengkep

Naon Siklus Grup? Ngabuburit grup mangrupikeun kelas kabugaran kelompok anu dipimpin ku instruktur anu populér anu tiasa disayogikeun kanggo sadayana. Anjeun bakal numpak sapédah cicing di studio kabugaran kami barengan instruktur motivasi kami sareng soundtrack anu saé!

Ngabuburit sapédah - kumaha cara ngungkulanana

Naha Gore mérek bersepeda anu saé? Pakean sapédah Gore parantos kasohor ku performa tinggi, cuaca ngéléhkeun-gear salami mangtaun-taun kalayan seueur mérek sapédah sanés anu nganggo rupa-rupa lawon Gore-Tex, Windstopper sareng Shakedry ogé. Kami parantos milih karesep kami tapi pastikeun anjeun gaduh browsing anu hadé di www.gorewear.com pikeun ningali pilihan lengkep.

Ngabuburit kulawarga - waleran sareng patarosan anu biasa

Naon bersepeda kulawarga? Naon biking kulawarga? Sacara sederhana, éta nalika sababaraha atanapi sadaya anggota kulawarga naék sapédah babarengan, sering janten transportasi. Barudak sering dibawa dina sapédah déwasa, sakapeung dina sapédah kargo. Barudak ogé tiasa numpak sasarengan kana roda masing-masing. 7 2018.

Bar énergi bersepeda pangsaéna - kumaha cara ngatur

Naha bar énergi saé pikeun muter? Langkung laun pikeun ngaleupaskeun énergi, batang ogé langkung handap gula tibatan gél sahingga biasana langkung saé pikeun usus sareng huntu anjeun. Aranjeunna meryogikeun putus sareng mamah, sareng kitu langkung cocog sareng rides ketahanan.

Kaos kaki bersepeda - solusi pikeun masalah

Naon anu istiméwa ngeunaan kaos kaki bersepeda? Sacara umum, kaos kaki sapédah gaduh fitur sapertos ieu: Kaos kaki dédéngéan ipis sareng pas pisan sabab sapatu sapédah pas sareng teu nyaman nampung kaos kaki anu kandel sareng leueur. Kaos kaki bersepeda, sapertos kaos kaki pikeun kaseueuran kagiatan aérobik, didamel tina bahan wicking anu garing garing pikeun ngirangan ngarareunah nalika suku anjeun ngesang.