Utama > Waleran Pangsaéna > Ambang laktat vs ftp - rujukan lengkep

Ambang laktat vs ftp - rujukan lengkep

Naha ambang laktat sami sareng ngaji sareng bersepeda?

AnjeunAmbangngan saukur usaha paling hese anu anjeun tiasa tahan salami 60 menit.Ambang LactateDetak jantung atanapi LTHR. Ieu mangrupikeun rata-rata denyut jantung anjeun salami 20 - 60 menit pikeun usahalumpat,Ngabuburit& ngojay.



Dr Andy Galpin didieu urang balik sareng épisode sanésna lima menit fisiologi dimana kuring nyandak topik konci tina hal-hal sapertos kaduhung, latihan, kakuatan sareng kondisioner, sareng fisiologi sareng ngarecah aranjeunna sareng masihan anjeun anu rakus, topik dinten ieu dina metabolisme laktat sapertos , dina lima menit atanapi kirang aranjeunna nyandak molekul karesep kuring sadaya-waktos sabab anjeun teu tiasa maca majalah, buka gim, muhasabah pertandingan sepak bola tanpa nguping saha waé anu nyarioskeun perkawis asam laktat, sareng dinten saatos sesah latihan, laktat ku otot Leungit anjeun anu masih nyeri atanapi sababaraha omong kosong sareng ngagem kuring kaluar Seuri ngajantenkeun kuring goréng pikeun Portal aktip kusabab sadayana jalma benci, éta mangrupikeun alesan tina ayana anjeun ku naon waé alesan anjeun gagal, janten kuring hoyong ngadamel tulisan pondok ieu pikeun ngabantosan anjeun ngabantosan langkung seueur perkawis laktat supados anjeun ngartos naon anu saleresna sareng anjeun tiasa ngupingkeun anjeun anu nyalahkeun éta pikeun sadaya masalah anu nyusahkeun, masalah atlit anjeun sareng ayeuna kuring ngan ukur badé masihan anjeun pondok s panas tina ieu dina tulisan ieu upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan sésana tulisan 45 menit fisiologi anu kuring nampi tapi kuring ngartos naon anu dasarna kajantenan di dieu nyaéta cd hideung mangrupikeun hasil sampingan metabolisme sahingga ngan dihasilkeun nalika anjeun ngarobih glukosa pikeun bahan bakar ok glukosa dasarna sami kecap sareng gula atanapi karbohidrat dina pengertian ieu, sareng dina paguneman khusus ieu urang nyarioskeun otot rangka manusa dina latihan, tapi anu urang tingali di dieu nyaéta karbohidrat nyaéta kecap karbohidrat sareng hidrat anjeun tiasa tingali tina gambar di dieu Kuring ngobrol ngeunaan glukosa khusus nyaéta ranté genep karbon janten genep karbon sareng genep cai garboyeah Nalika kuring ngarobih glukosa pikeun énergi, prosés ieu, kanggo nelepon Glycolyseok, dibagi kana dua sacara terpisah e tilu molekul karbon anu ayeuna disebut piruvate imake sakedik tanaga di dieu tapi kuring kedah nanem modal hiji hal pikeun dugi ka dinya ku kecap sanésna kuring nyéépkeun $ 5, abdi ngadamel $ 10 janten kuring menang ayeuna net lima dolar naon anu anjeun balikeun dina kasus-kasus khusus ieu Énergi ome digunakeun pikeun ngadamel molekul anu disebat google ATP ATP mangrupikeun mata uang énergi pikeun sadaya biologi manusa, sanés manusa éta penting pisan yén éta mangrupikeun mata uang anu sami sareng sél getih beureum anjeun anu dipaké pikeun ngajantenkeun uteuk anjeun, otot tulang anjeun sahingga anjeun tiasa ningali urang Laksanakeun sakedik ETP di dieu di juru. Oke, ayeuna urang terang yén urang nyéépkeun lima, urang meunang 10.

Kami henteu kaleungitan $ 5 Kuring henteu tiasa hirup $ 5 janten kami henteu leres-leres ngusahakeun ATP didieu yén urang tiasa nganggo éta pikeun ngajantenkeun langkung EGP engké nalika urang tiasa kéngingkeun oksigén kami ngirim piruvate ka mitokondria anu tiasa dirobih janten molekul alit sanés anu tiasa ngalangkungan naon anu disebut siklus TCA atanapi sitrat sitrat teras ngalih kana ranté transportasi éléktron sareng kuring bakal ngahasilkeun ATP nalika dimimitian, nyatana sigana 10 atanapi 20 pikeun ATP anu didamel di dieu sareng kami parantos ngaliwat glikolisis sareng awalna nyaéta pertandingan akhir anu nyata prosés ieu moal jalan upami kuring henteu ngagaduhan pilihan nyaéta aya perluna pikeun asup kana mitokondria sareng éta tina tangtu sarat pikeun metabolisme oksidatif tina vektor, janten naon anu ceuk awak anjeun henteu kunanaon, tingali naon anu sadayana mulai pyruvate kana hal anu sanés pikeun ngarobih éta, ayeuna urang kedah ngartos yén hidrogén langkung lembut? Sering disebut proton, nyaéta Hplus, ieu mangrupikeun pH anu hartosna poténsial hidrogén, hartosna upami anjeun gaduh seueur asam apung gratis, hidrogén kumambang gratis, anjeun pissed, okso you start, Nyandak pyruvate anjeun, saur Wétan sataun katukang, kuring terang ngeunaan tuangeun dina tumpukan asam, bayangkeun diri anjeun nangtung dina sapédah paradigma anu uih di bumi kami. Kami nyarios yén teu aya kauntungan upami anjeun kaleungitan waktos, ngan ukur latihan pangageungna, sadayana adaptasi anu hébat, bayangkeun anjeun aya di udara sareng kuring ngalakukeun anjeun sakitar dua puluh detik sakumaha hésé anjeun tiasa dua puluh detik Putus sareng anjeun ngalakukeun sapuluh putaran atanapi anu sapertos urang dinten kamari sareng anjeun ngahasilkeun sakilo harta naon anu anjeun tiasa ngamimitian ayeuna ngaitkeun asét ieu kana piruvate sabab henteu ngambang sacara bébas, éta henteu nyababkeun lingkungan asam, upami urang nyandak piruvate sareng nambihan H ditambah dua proton hidrogén anu urang sebut molekul anyar ieu saéstuna resep yén éta bajak laut tapi anu tahan nepi ka langkung luhur tibatan éta pikeun anjeun janten henteu ngan ukur henteu nyababkeun sadaya masalah anjeun, anjeun éta henteu nanggungjawaban kanggo sadaya standar akhir minggu anjeun, éta leres-leres nyangga, dina basa sejen, éta ngajauhkeun anjeun tina teu pissed sabab nempel kana ratusan sareng ngabuktikeun kuring, sabab éta ngan ukur pyruvate with hidrogen, upami kuring tiasa nampi hal 02 kana arena, abdi tiasa ngagabungkeun sababaraha hidrogén sareng pilihan éta Abdi ngan ukur nyandak sareng ngadamel cai, sahingga kuring tiasa ngadamel hidrogén tina laktat dina kombinasi sareng beberesih pikeun ngadamel cai sareng sakali kuring kaluar tina hidrogén kuring henteu balik deui dina kaayaan piruvate kuring anu mangrupikeun gula kawih anu endah anu ogé tiasa dipaké salaku molekul sinyal pikeun anu gaduh bumi kana sésa awak anjeun sareng anu sanés jaringan pikeun sistem pikeun mikawanoh naon anu lumangsung sahingga urang tiasa ngirim laktat kana otot latihan anu sanés anu ngagaduhan ventilasi. Kuring henteu kaduruk pisan ku karosaan kuring tiasa ngirim laktat pikeun nyarios taktak kuring atanapi anu sapertos kitu tiasa ngaleungitkeun hidrogén ku ngagabungkeun sareng oksigén sareng ngajantenkeun aranjeunna masihan gula gratis pikeun diri urang ngalakukeun hal anu sami dina haté sareng memang awon hal anu sami anu diali ku ati dina prosés anu disebut siklus karantina, urang leres-leres ngalangkungan glukoneogenesis sareng urang nyandak laktat ku nyusun babarengan sareng ngadamel molekul glukosa anu énggal, anu sababaraha panilitian anyar-nyata nunjukkeun dina uteuk anjeun bakal ngalakukeun hal anu sami, sahingga otak anjeun, anu urang terang utamina dilakukeun ku metabolisme glukosa, sareng kumargi laktat dina dasarna mangrupikeun glukosa handap, upami urang parantos dititénan dina otak urang, urang tiasa ngagabungkeun janten cai janten piruvat sareng otak anjeun Ieu panginten naha urang terang iraha anjeun ngalatih hasil kerja keras d anjeun langsung ngahasilkeun laktat anu langsung kakuatan otak anjeun, hal-hal sapertos fungsi kognitif ningkatkeun mémori atanapi jalma anu ujian akhir. Seueur patarosan ngeunaan hal ieu nyésakeun kuring ka Dr.

NE Galpin terang. Upami henteu dina halaman wéb kuring anjeun tiasa didatangan halaman wéb kuring pikeun ningali langkung seueur ngeunaan waktos-waktos ieu nganggo tulisan

Naon kakuatan ambang laktat?



Kakuatan ambang laktatdisebut ogé fungsionalkakuatan ambang(FTP).Ambang LactateLaju, Laju Haté, sarengKakuatansadayana ngarujuk kana usaha maksimal anjeun tiasa ngajaga kalayan paling ageung aérobiktanagasistem. Kanggo sabagéan ageung atlit terlatih ieu sami sareng usaha maksimum anu tiasa dijaga salami sajam.

Naha langkung saé ngagaduhan ambang laktat anu luhur atanapi low?

Akumulasi tinalaktat getihbakal ngahambat kamampuan otot anjeun pikeun ngontrak, sareng anjeun bakal kapaksa ngalambatkeun atanapi ngeureunkeun. Upami laju anjeun tiasa nahanambang laktatnyaétaleuwih luhurtibatan laju saingan anjeun tiasa nahan dirinaambang laktat, anjeun langkung gancang, ngahontal finish tiheula, sareng meunang.

Salah sahiji patarosan anu atlit naroskeun ka kuring nyaéta kumaha kuring ayeuna tiasa ningkatkeun vo2 max sareng ambang laktat henteu masalah olahraga naon anu anjeun lakukeun, naha éta maén bal La Crosse atanapi Nama baskét nyaéta Dr. Yeoh ti ECA Wellness sareng dina tulisan ieu kuring bakal ngabagi kuring protokol palatihan sareng anjeun pikeun ningkatkeun duanana vo2 max sareng ambang laktat anjeun, pikeun ngaoptimalkeun metabolisme anjeun sareng ningkatkeun daya tahan anjeun sareng kinerja puncak nalika anjeun ngamimitian ngalatih kabutuhan oksigén awak anjeun ogé mimiti ningkat nalika latihan janten ketat. Naekeun sistem aérobik anjeun anu ngagunakeun oksigén pikeun ngarecah lemak sareng karbohidrat kana molekul énergi ATP.

kumaha meunang fit tanpa gim



Barina ogé, ATP henteu tiasa nyayogikeun sadayana énergi anu diperyogikeun, janten vo2 max masihan kami cara pikeun ngukur éfisiénsi sistem kardiovaskular anjeun nyaéta pasokan oksigén kana otot sareng kumaha épéktip otot anjeun dina ngagunakeun oksigén pikeun dibekelan otot kalayan oksigén ampir sami sareng anjeun mesen bungkus dina Amazon upami anjeun peryogi oksigén anjeun bakal mesen di markas Amazon awak kanggo mesen sistem kardiovaskular, éta ngepak oksigén teras ngirimkeun ku van beureum Sél getih. Janten nalika ningkatkeun vo2 max anjeun, anjeun ningkatkeun kagancangan oksigén sistem kardiovaskular anjeun. Anjeun ningkatkeun jumlah treuk di jalan sareng sakumaha gancangna jalanna sareng anjeun ogé ningkatkeun kagancangan anjeun muka bungkusan éta.

Kalayan conto Amazon urang, anjeun ayeuna kedah gaduh pamahaman anu langkung saé ngeunaan persamaan vo2max. vo2max sami sareng kaluaran jantung kali bédana oksigén arténa-véna dina kaluaran Otot-jantung didefinisikeun salaku jumlah getih anu ngompa jantung di sakuliling awak dina hiji menit, sareng bédana oksigén arténa-vena dina otot nyaéta jumlah oksigén anu dianggo otot anjeun. Kaluaran jantung ogé tiasa diartikeun volume stroke saatos denyut jantung anjeun.

Volume stroke anjeun mangrupikeun jumlah getih anu ngompa ventrikel kénca anjeun per beat, sareng denyut jantung anjeun mangrupikeun jumlah deg-degan per menit, janten dosa janten Upami kaluaran jantung sami sareng volume stroke anu dikali denyut jantung, urang tiasa nyusun ulang persamaan vo2max awal sahingga vo2max sami sareng volume stroke sababaraha kali denyut jantung bédana oksigén véna arteri dina otot, sareng deui ka conto stroke Amazon urang, volume mangrupikeun truk di jalan laju jantung anjeun nyaéta laju treuk éta sareng Bédana oksigén arteri-vena nyaéta kumaha gancang anjeun muka bungkus ieu, tapi naon faktor pangsaéna dina persamaan vo2max sareng ningkatkeun sareng ningkat? vo2 max anjeun Dina makalah anu diterbitkeun taun 2000 di University of Tennesse, panaliti mendakan yén kanaékan vo2 max kalayan latihan utamina disababkeun kanaékan kaluaran jantung tibatan kanaékan panyerapan oksigén ku otot Éta suplai oksigén ka otot sareng jaringan anjeun, ogé katelah kaluaran jantung, mangrupikeun faktor anu paling penting sareng yén sistem kardiovaskular nyumbang 0 ka 85% Bo anjeun dugi ka maksimal. sareng kumargi urang terang yén kaluaran jantung anjeun ngalikeun volume stroke anjeun Nalika denyut jantung anjeun sami sareng denyut jantung anjeun, sareng denyut jantung anjeun ngagaduhan wates luhur anu atos dikenal salaku denyut jantung maksimum anjeun, urang tiasa nyarios yén faktor anu tiasa dilatih pangageungna dina persamaan vo2max nyaéta volume stroke Anjeun. Seueur panaliti sareng fisiologis latihan yakin yén kinerja sareng daya tahan anjeun langkung saé langkung lami anjeun ngalatih kalayan vo2max anjeun.



Alesan pikeun ieu nyaéta awak anjeun ningkatkeun kabutuhan oksigénna ku latihan anu sengit. Laksanakeun sistem kardiovaskular anjeun ngamimitian réspon adaptif pikeun nyayogikeun langkung seueur oksigén, tapi ningkatkeun kaluaran jantung ku ningkatkeun volume stroke mangrupikeun réspon adaptif anu sanés pikeun latihan sareng palatihan Dina anjeun ngembangkeun langkung kapilér dina sareng sakitar otot anjeun anu ngamungkinkeun nambahan aliran getih ka sareng ti ngalaksanakeun otot. Aliran getih anu ningkat ieu ningkatkeun éliminasi asam laktat, sahingga ningkatkeun ambahan asam laktat anjeun.

Tapi nalika anjeun damel langkung hésé sareng beurat, awak anjeun dimimitian Nalika anjeun mimiti nungtut langkung seueur oksigén sareng anjeun mimiti ngambekan langkung heuras pikeun langkung seueur oksigén éta, anjeun dugi ka titik anu teu aya deui oksigén pikeun jaga awak anjeun énergi awak anjeun néwak pikeun ngetok kana sistem anaérobik. Janten balikan deui conto urang ku Amazon. Bayangkeun skenario dimana pesenan oksigén parantos ningkat sareng Amazon henteu ngagaduhan van anu cekap pikeun ngeusian pesenan éta ku operator pikeun ngabantosan pangiriman, tapi masalahna nyaéta perusahaan pangiriman pihak katilu ieu henteu épisién pisan sareng mahal pisan.

Gagasan anu sami dilarapkeun pikeun panggunaan awak anjeun sistem aérobik sareng anaérobik. Sistem aérobik mirip pisan sareng van-van di Amazon kusabab éta épisién pisan sareng ngarecah hiji molekul glukosa janten 36 dugi 38 molekul ATP, nyaéta mata uang énergi dina awak, tapi nalika anjeun ngamimitian ngalaksanakeun éta ningkatkeun oksigén anjeun panggunaan sareng oksigén anjeun kedah ningkat, maka awak anjeun mimiti némpél kana sistem anaérobik pikeun ngabantosan ngadamel ATP, tapi masalahna sareng sistem anaérobik nyaéta ngan ngahasilkeun dua ATP pikeun masing-masing hiji molekul glukosa, janten anjeun langsung tiasa ningali éta henteu épisién pisan dibandingkeun sareng sistem aérobik anu ngahasilkeun 36 dugi 38 molekul ATP. Masalah anu sanés ku sistem anaérobik nyaéta ngajantenkeun hasil tina metabolisme glukosa na disebat asam laktat, sareng nalika anjeun ningkatkeun jumlah asam laktat anjeun gancang capé.

Métabolisme anaérobik saé saé pisan pikeun semburan énergi anu pondok, jst. B.

Upami anjeun ngalakukeun powerlifting atanapi mangrupikeun runner marathon sareng anjeun gaduh sababaraha méter terakhir tina jalan anjeun sareng anjeun peryogi dorongan énergi tambahan. Janten naon nilai normal tina vo2 max sareng ambang laktat? Ambang konsumsi diwatesan sareng dipangaruhan ku genetika, umur sareng jenis kelamin, janten sesah pisan pikeun ngabandingkeun nilai antara jalma kuring sok nyarios a Punten tong kabawa dina tagihan anjeun maksimal sareng ngabandingkeunana sareng anu sanés anjeun mimitina kedah netepkeun dasar anjeun salaku titik rujukan pikeun babandingan kahareupna, sanaos ambahan laktat sareng vo2 max anu genetik, kaseueuran jalma henteu acan ngahontal poténsi ieu. Janten aya seueur kamar pikeun ningali vo2 max anjeun ningkatkeun sareng ningkatkeun ambang laktat sareng ngan 60% tina denyut jantung maksimum anjeun, sedengkeun pikeun jalma anu ngagaduhan kabugaran sareng kaayaan anu saé pisan, ambang laktat tiasa janten caket 90% tina detak jantung maksimum anjeun .

Ieu ngandung harti yén denyut jantung ambang laktat anjeun dinamis sareng tiasa dilatih, sareng tujuan latihan kedah ditujukeun pikeun ningkatkeun ambang laktat dugi ka caket tingkat denyut jantung maksimal anjeun. Ambang laktat sorangan tiasa dilatih ku ningkatkeun kamampuan sistem aérobik pikeun nyayogikeun énergi salami padamelan anu langkung saé, upami anjeun tiasa ngirangan sareng nunda kontribusi sistem anaérobik, kaluaran listrik anu mantep ditingkatkeun. Alesan pikeun ieu nyaéta, sapertos anu tos disebatkeun tadi, sistem anaérobik anjeun henteu épisién pisan dina nyayogikeun énergi pikeun sistem aérobik anjeun ku ngabandingkeun.

Sanaos henteu aya konsensus ngeunaan cara anu pangsaéna pikeun ningkatkeun vo2 Max sareng Lactate Ambang anjeun, kaseueuran fisiologis ngartos yén sababaraha jinis latihan interval mangrupikeun konci sareng aya tilu faktor penting anu kedah diémutan sareng nalika ngalakukeun anjeun sorangan, pikirkeun ngeunaan latihan interval Ngembangkeun protokol, sanaos anu munggaran nyaéta inténsitas interval, faktor anu kadua nyaéta sababaraha interval anu anjeun laksanakeun, sareng faktor anu katilu nyaéta waktos istirahat antara interval mangrupikeun protokol anu paling dikenal anu dilakukeun ku fisiologis latihan Perancis Dr. Veronique Bella sareng kuring saéstuna parantos ngawangun sareng ngembangkeun protokol kuring nyalira tiori na sareng diajar Dr. Bella percanten kana konsep speed vo2 max pikeun B vo2 max, nyaéta kagancangan anjeun ngajalankeun nalika ngahontal kapasitas aerobik maksimum anjeun, atanapi vo2 max, sareng anjeunna nyarios yén ieu mangrupikeun prediktor anu langkung saé pikeun perbaikan vo2 max-Ambang Laktat sareng Kinerja Ketahanan nyaéta Anjeunna parantos ngembangkeun tilu protokol utami pikeun ningkatkeun daya tahan perfo rmance, tapi penting pikeun diémutan yén tés sareng studi anu parantos dilakukeun anjeunna dilaksanakeun di lingkungan pangendali, dina setting laboratorium.

sapédah bingkai aluminium

Maka, protokol munggaran anu dikembangkeunna biasana disebut Protokol Villa Klasik, sareng anjeun ngajalankeun salami tilu menit dina treadmill dina V vo2 Max anjeun, dituturkeun ku jogging cahaya tilu menit pikeun nurunkeun denyut jantung anjeun sareng anjeun ngalakukeun dugi ka anjeun lengkep béak sareng dr. Bella sacara ékspériméntal nunjukkeun yén saha anu nuturkeun protokol ieu salapan minggu tiasa ningkatkeun vo2 max sareng ambang laktat na tilu persén. Protokol kadua anu dikembangkeunna nyaéta versi 30 30, dimana anjeun nyéépkeun 30 detik dina vo2. anjeun lumpat maksimal dina treadmill, dituturkeun ku fase pemulihan jock sedeng 30 detik, anu matak ayeuna nyaéta dr.

Bella mendakan yén salami fase sedeng ieu damel, metabolisme anjeun muterkeun caket caket vo2max anjeun, anu hartosna panggunaan langkung saé sareng panggunaan anu langkung épisién dina waktos anjeun. Protokol katilu anu dikembangkeunna dikenal salaku 30 30 vérsi protokol 60 60 sareng ieu hartosna ngajalankeun sareng vo2 max anjeun salami 60 detik dituturkeun ku waktos pamulihan jogét sedeng 30 detik sareng anjeun bakal Keep logging ieu dugi ka bérés nyobian. pikeun ngembangkeun sareng ningkatkeun OBO pikeun kéngingkeun perbandingan maksimum latihan denyut jantung maksimum pikeun babandingan istirahat dina interval 10 menit janten kuring nyandak denyut jantung kuring dugi salapan puluh dugi ka 100% denyut jantung maksimum kuring salami hiji menit di zona 5, dituturkeun ku istirahat hiji menit sareng tiiskeun waktos. Penting pikeun anjeun jaga tingkat denyut jantung anjeun dina zona 5 supados anjeun henteu bosen sareng ngeureunkeun latihan anjeun sateuacanna.

Kuring ngulang sekuen lima kali pikeun total 10 menit per blok interval teras ieu dituturkeun d saatos waktos pemulihan lima menit teras kuring teraskeun sareng blok kadua latihan interval kuring. Ayeuna kuring ngalakukeun ieu dugi kuring leres-leres capé sareng anjeun bakal ningali tingkat latihan sareng kabugaran anjeun mimiti ningkat, yén anjeun ogé tiasa ngamimitian ningkatkeun interval waktos latihan anjeun kuring yakin yén waktos istirahat penting pisan sareng anjeun antara masing-masing Sét kedah ngijinkeun waktos anu cekap pikeun istirahat. Dina 2018, panaliti Inggris nerbitkeun tulisan anu nunjukkeun yén waktos pamulihan anu langkung lami ngamungkinkeun beban latihan anu langkung luhur sareng penyesuaian latihan anu langkung saé kuring mendakan yén dina latihan interval Vo2 Max hiji-hiji kuring, 5 menit cekap pikeun pulih sareng ngalakukeun blok kuring salajengna -kuring interval deui.

Nalika kuring ngerjakeun ambang laktat kuring, protokol kuring naha tilu nepi ka hiji atanapi babandingan istirahat tina opat ka hiji sareng latihan dilakukeun dina zona opat atanapi 80 pikeun Ngajaga 90% tina detak jantung maksimum kuring. Prinsip anu aya di tukangeun Ratio and Lactic Acid Training nyaéta pikeun nyandak awak anjeun adaptasi kana kanaékan asam laktat sareng épisién mimitian nyéépkeun asam laktat, sareng sapertos latihan vo2 max, sabab awak anjeun janten langkung fit sareng AC anjeun ningkat janten langkung saé anjeun tiasa ngamimitian ku ningkatkeun interval waktos latihan anjeun, sareng tungtungna, penting pisan anjeun nambihan zona pikeun latihan anjeun anu 60 dugi 70% tina denyut jantung maksimum anjeun pikeun régimen latihan anjeun, sabab ieu mangrupikeun zona anu ningkatna kapadetan mitokondria, anu ngakibatkeun paningkatan panggunaan oksigén sareng paningkatan oksidasi gajih sareng paningkatan dina ngabersihkeun asam laktat anjeun. Prinsip dasar pikeun ningkatkeun sareng ningkatkeun duanana vo2 max sareng ambang laktat anjeun nyaéta latihan interval.

Aya seueur saran anu béda sareng seueur protokol anu béda anu parantos dianggo pikeun jalma anu sanés, janten kuring hoyong terang naon interval anu anjeun anggo sareng punten bagikeun. em di handap dina bagian koméntar atanapi anjeun tiasa ngirim kuring pesen di Instagram @ e CA wellness sareng hatur nuhun kanggo nonton Upami anjeun resep tulisan ieu, klik tombol 'Like' klik bel supados anjeun bakal dibéjaan nalika kuring ningali anu anyar Pidéo sareng langganan kana saluran upami anjeun henteu acan sareng ningali deui waktos salajengna ciao

Sakumaha akurat nyaéta Garmin ambang laktat?

Kang Garminperkiraan LTHR ngan ukur perkiraan. Éta henteu tiasa ngagentos hasil uji lab sareng lapangan pikeunkatepatan.7 2020.

Wilujeng sumping deui kana Pelatihan Triathlon Dijelaskeun, didukung ku TrainingPeaks. Dinten ieu kuring badé nyarioskeun anjeun cara anu paling saé pikeun netepkeun zona lumpat anjeun dumasar kana denyut jantung anjeun. Ayeuna monitoring denyut jantung parantos dianggo salaku alat pikeun ngaropea latihan ngaji kami salami mangtaun-taun, sareng nalika anjeun ngajalankeun, usaha anu anjeun laksanakeun tiasa dipecah janten zona anu disebut, anu mangrupikeun alat latihan anu leres-leres kapaké pikeun atlit boh palatih parantos tiasa ngajelaskeun kumaha anjeun tiasa nganggo zona ieu pikeun latihan ngaji anjeun nyalira di dieu di GTN, tapi dinten ayeuna urang bakal leres-leres kumaha ngitung zona ieu dina sababaraha cara anu béda pikeun ngitung zona denyut jantung ieu pikeun ngajalankeun .

Sababaraha leres-leres saderhana sareng gampang dilakukeun, tapi masihan kami sakedik akurasi dina jumlah. Di tungtung spéktrum anu sanés, urang tiasa nyarios lab sareng labél anu akurat sareng lengkep tapi ogé tiasa ngarobih sakedik artos sareng waktos. Hiji hal anu aranjeunna sadayana sami nyaéta usaha.

Ieu peryogi sababaraha kerja keras sareng teu ngarareunah fisik samentawis, sanaos panjang tés, tina jinis tés anu anjeun lakukeun. Oh, sareng kuring sigana kedah nambihan hiji hal deui, upami anjeun ngarepkeun zona denyut jantung anjeun pikeun Ngabuburit anjeun kedah ngalakukeun tés anu misah pikeun anu béda tina rasio tingkat usaha-pikeun-haté anu urang hasil tina ngajalankeun ka bersepeda, punten. (musik lemes) Nya, tés anu urang candak aya di tengah-tengah skala waktos sareng akurasi éta.

Tangtosna urang sadayana henteu tiasa angkat ka laboratorium, tapi kami tetep hoyong éta masihan hasil anu saé sareng akurat anu tiasa ngitung zona denyut jantung urang. Nya, dina hal anu bakal kami laksanakeun, ogé anjeun badé sumping seger sareng siap janten dinten sateuacan tes pastikeun éta dinten anu saé, dinten latihan anu gampang janten anjeun henteu sumping teuing capé. Ogé, waspada yén setrés hirup umum, pola dahar anu henteu hadé, bahkan seueur perjalanan sadayana tiasa mangaruhan sareng mangaruhan hasil tés ieu.

Ogé medan anu anjeun laksanakeun, anjeun hoyongna janten rupa bumi anu rata sareng rata anu tiasa anjeun sakitar lima mil. Nya, éta tiasa aya sareng deui, éta tiasa janten loop, naon waé anu anjeun pikahoyong. Tapi éta sakedik hadiah, enya, sabab tés anu urang candak kalebet 30 menit usaha anjeun anu tetep, maksimal salami periode ieu.

harga straggler surly

Sedengkeun pikeun alatna, tong héran kuring peryogi monitor denyut jantung anu akurat ayeuna. Pikeun tés ieu, kuring bakal nyarankeun nganggo tali dada sapertos ieu anu bakal ngarékam EKG anjeun. Anjeun ogé bakal peryogi jam tangan anu bakal ngarékam data tina monitor detak jantung ieu, sareng idealna ogé nonton ieu, pikeun ngarekam laju anjeun sabab kami bakal butuh waktos éta pikeun sababaraha itungan deui dina tulisan ieu.

Nya éta tés éta sorangan anu urang sebut tés denyut jantung ambang laktat. denyut jantung anu tiasa dijaga salami 60 menit. Tapi tong hariwang, kami henteu ngalakukeun usaha 60 menit sacara umum kusabab sapertos anu kuring nyebatkeun tadi urang ngalakukeun 30 menit tapi éta tetep.

Anjeun kedah haneut pisan. Ngubaran éta ampir siga lomba jadi kaluar sareng sakitar 15-20 menit, ngan ukur jogging ajeg, sareng upami anjeun hoyong nambihan latihan keterampilan, latihan, sababaraha léngkah, naon waé anu anjeun pikahoyong. Nalika anjeun biasa, anjeun bakal siap-siap sacara fisik sareng méntal salami 30 menit payuneun anjeun.

Sanaos kuring badé ngalungkeun sakedik bola kurva di dieu ayeuna sabab urang bakal mopohokeun 10 menit mimiti tés 30-menit. Kuring yakin anjeun biasa kana sakedik lag anjeun tiasa ngalaman kalayan éta. Salaku conto, upami anjeun badé lumpat, denyut jantung anjeun saleresna bakal nyandak sakedik waktos pikeun ngagambarkeun jumlah usaha anu anjeun lebetkeun kana awak anjeun pikeun ngaréspon tuntutan anjeun.

Pikeun ngaleutikeun ieu, urang bakal mopohokeun 10 menit munggaran sareng fokus kana 20 menit terakhir saatos denyut jantung parantos ningkat bari teras ngitung zona denyut jantung urang. Tapi éta sanés hartosna anjeun henteu tiasa nganggo 10 menit munggaran pikeun nganasan. Penting pikeun anjeun damel rajin salami 30 menit dina ngajalankeun, pencét mimitian dina awal 30 menit, teras nalika anjeun ngalangkungan wates 10 menit pencét tombol kuir teras pencét di tungtung 30 menit saatos réngsé .

Ieu ngajantenkeun nganalisis hasilna pikeun 20 menit éta saéstuna gampang bari tetep salaku jangka panjang. Dina hal Pace, ieu penting pisan. Anjeun hoyong pastikeun yén anjeun tetep léngkah anu sami, atanapi caket pisan kana tingkatan anu sami, salami periode uji coba.

latihan rumah tangga

Upami tingkatan anjeun seueur teuing beda-beda, ucapkeun langkung ti 10% salami 30 menit, teras kamungkinan hasilna ngan saukur henteu tiasa dipercaya bahkan dilarapkeun ka anjeun, tapi upami anjeun merjuangkeun ieu, pasihan waktosna Nalika anjeun ngalakukeun langkung tina tés ieu, anjeun bakal diajar ngukur usaha anjeun salami 30 menit. Ayeuna anjeun panginten panasaran kunaon kami milih tés 30 menit nalika aya seueur tés sanés anu bénten-bénten lilana tapi alesanna nyaéta yén éta tiasa diatur sareng gampang diulang. Tapi, sareng aya anu ageung Tapi ayeuna anjeun kedah nyandak tés nyalira, nalika latihan, tanpa mitra latihan anu sanés, naha? Nya, nalika anjeun ngaji ieu sareng jalma sanés atanapi dina skénario balap, anjeun ngan ukur berhasil, naha damel langkung saé tibatan kantos.

Kuring henteu weruh naha, tapi anjeun ngan ukur terang. Kana tés solo 30 menit kedahna ngagambarkeun naon anu tiasa anjeun hasilkeun nalika disetir kana situasi balap anu lengkep 60 menit. (musik lemes) Oke, janten saatos réngsé tés anjeun, anu mudah-mudahan lancar, jam tangan anjeun otomatis kedah tiasa nyandak rata-rata denyut jantung anjeun pikeun blok pangkuan 20 menit terakhir tina total 30 menit éta, sareng éta nyaéta jantung ambang laktat anjeun meunteun. atanapi anu sanés dikenal salaku denyut jantung ambang.

Ayeuna aya sababaraha kalkulator online anu tiasa ngabantosan anjeun kalayan sakedik ieu, tapi anjeun leres-leres kedah pastikeun anjeun nyatakeun yén éta parantos na jalan. Sakumaha didadarkeun di tadi, angka-angka pikeun biking, ngaji, bahkan ngojay rada bénten. Nanging, upami anjeun nganggo TrainingPeaks éta sacara otomatis bakal ngadeteksi denyut jantung ambang énggal sareng sacara otomatis nyiptakeun zona énggal anjeun tina éta, tapi upami, ku alesan naon, anjeun hoyong ngalebetkeun detak jantung ambang anyar anjeun sacara manual, anjeun tiasa ngalakukeun éta.

Upami anjeun henteu terang detak jantung istirahat anjeun atanapi denyut jantung maksimum anjeun, tinggalkeun kolom ieu kosong sareng zona-zona ieu bakal diitung pikeun anjeun. Tapi upami, ku alesan naon waé, anjeun henteu resep ngagunakeun kalkulator online atanapi TrainingPeaks ieu, anjeun tiasa ngalaksanakeunana ku cara ngadamel sakedik matématika sareng mendakan nomer-nomer ieu, tapi kuring miharep anjeun hadé dina perséntase. Janten urang ngagaduhan zona hiji, kirang ti 85% laju jantung ambang laktat anjeun.

Zona dua, anu antara 85% sareng 89% tina denyut jantung ambang laktat anjeun. Zona tilu, nyaéta antara 90% sareng 94% tina denyut jantung ambang laktat anjeun. Zona opat, 95% dugi ka 99% tina tingkat jantung ambang laktat anjeun.

Maka urang gaduh zona lima A nyaéta 100% dugi ka 102%. Zona lima B, nyaéta 103-106%, sareng tungtungna zona lima C, anu langkung ti 106% laju jantung ambang laktat anjeun, janten nalika anjeun ngagaduhan zona denyut jantung anjeun nalika ngajalankeun, anjeun ayeuna tiasa milarian lumpat, mariksa jam anjeun sareng tingali zona anjeun aya - anjeun tiasa ngaksésna iraha waé atanapi, dina sababaraha jam tangan, sanaos anjeun kaluar tina zona anu diperyogikeun salami sési. Sakumaha anu kuring sebatkeun tadi, detak jantung gaduh sababaraha watesan sakedik dina hal pangaruh katinggaleun ieu sareng dimana éta nyobian ngudag dirina, janten pikeun ngubaran ieu, atanapi sahenteuna coba pikeun ngalengkepan ieu, nyaéta saéstuna gaduh zona gancang, anu kitu deui, alesan anu séjén nyaéta kunaon anjeun kedah nyobian ngajaga tingkat anu tetep sareng mantep salami 30 menit.

Sakali anjeun ngagaduhan nomer éta atanapi ngalengkepan éta ngaji, panggunaan TrainingPeaks otomatis bakal nyiptakeun sareng ngitung zona anjeun tina nomer éta, atanapi anjeun tiasa ngalebetkeunana sacara manual atanapi nganggo kalkulator online sareng pastikeun anjeun netepkeun ngaji deui. Tapi akhirna, anjeun ngan ukur tiasa nganggo cara baheula sareng persentase. Janten, zona hiji anu langkung laun tibatan 129% tina jangkauan fungsi ambang anjeun.

Zona dua, antara 114% sareng 129%. Zona 3, 106% dugi ka 113%. Zona opat, 99% dugi ka 105%.

Zona lima A, 97% dugi ka 100%. Zona lima B, 90% dugi ka 96%, sareng tungtungna Zona 5 C, anu langkung gancang tibatan 90% FTP anjeun. Salaku kuring nyebatkeun tadi, urang nutupan sacara rinci pisan dina artikel sateuacanna kumaha ngagunakeun nomer sareng zona ieu pikeun ngaoptimalkeun FTP anjeun pikeun latihan anjeun nyalira.

Duanana denyut jantung sareng laju ngagaduhan tempat pikeun latihan anjeun. Sigana mah aranjeunna leres-leres silih lengkepan. Kuring pasti mariksa duanana salami sadaya sési ngaji kuring.

Laju sigana bakal maén langkung saé dina jangka waktu anu langkung pondok anu kuring dugaan denyut jantungna langkung lami sakedap deui pikeun ngaréspon, janten upami nyarios, sedengkeun denyut jantungna dimaénkeun salami répérp anu langkung panjang ieu, panginten langkung ti repet bukit, janten anjeun leres-leres tiasa parios zona anjeun dimana sareng pastikeun anjeun cicing di tingkat latihan anu leres. Nya kuring terang tés ieu tangguh, tapi anjeun bakal tetep konsisten sareng anjeun damel langkung hésé, maka langkung seueur zona anu pas pikeun anjeun teras pastikeun anjeun ngalatih langkung éfisién sareng gerak langkung gancang anu ngabimbing kuring pikeun nguji deui kusabab upami anjeun ngalatih sacara épéktip dina zona ieu, anjeun kedah nguji deui unggal opat dugi genep minggu pikeun mastikeun yén anjeun aya dina zona anu leres pikeun latihan ieu. Upami anjeun resep tulisan ieu mangga pencét tombol 'thumbs up' sareng upami anjeun hoyong ningali langkung seueur tina GTN ngan ukur pencét dunya sareng upami anjeun hoyong ningali latihan urang sareng zona klik di dieu.

Upami anjeun hoyong ningali kumaha ngalatih kalayan kakuatan dina sapédah, cukup pencét di dieu.

Naon ambang laktat anu saé?

Otot ngahasilkeunlaktatsanajan dina sésana, biasana sakitar 0,8-1.5 mmol / L. Sanaos étaambang laktatdihartikeun salaku titik nalikalaktatasam mimiti akumulasi, sababaraha panguji perkiraan ieu ku nyebrang dinaambang laktatsareng ngagunakeun titik nalikalaktatngahontal konsentrasi 4 mmol / L tinalaktat.

Naon ambang laktat?

Ambang laktatnyaéta tingkat latihan anu manaasam laktatngabentuk dina getih. Akumulasi ieu tinaasam laktataya hubunganana sareng kacapean, sareng kaseueuran jalma nganggap sensasi ngaduruk latihan keras disababkeun kuasam laktat.14.11.2019

Naon skor ambang laktat alus?

Pelari anu terlatih biasana mendakananaambang laktatdina 90% denyut jantung maksimum na sareng laju di antara 10k sareng satengah marathon. Pikeun palari anu kurang berpengalaman, étaambang laktatbiasana lumangsung tempat sahandapeun 90% tina detak jantung maks.

Naon ambang laktat alus Garmin?

Pikeun pelari anu ngalaman, étaambahanlumangsung sakitar 90% laju denyut jantung maks anu saluyu sareng laju di antara jarak 10K sareng satengah maraton. Kanggorata-ratalumpat, éta lumangsung jauh dihandap 90% tina detak jantung maksimum aranjeunna.

hacker gén ayeuna

Kumaha Garmin ngadeteksi ambang laktat?

PilihGarminalat tiasangadeteksianjeunambang laktatboh ngalangkungan latihan anu dipandu atanapi sacara otomatis salami ngaji normal. Jalan anu mana waé, ku cara ngumpulkeun data denyut jantung dina sauntuyan léngkah, alat bakal ngira-ngira anjeunambang laktatboh tina segi lumpat sareng tingkat denyut jantung dina ketukan per menit.

Naha ambang laktat langkung saé tibatan vo2max?

Dina titik anu tangtulaktatmimiti akumulasi langkung gancangtibatanotot tiasa ngaluarkeunana, sareng intensitasna henteu deui lestari. Anu langkung luhurambang laktatnyaéta lobalangkung saéindikator kinerja atletik sacara gembleng dibandingkeunVO2 makssabab éta masihan wawasan kumaha ototna ngamangpaatkeun oksigén anu sayogi.03.15.2019

Naon bédana antara ambang laktat sareng ambang fungsional?

Janten, pikeun ngémutan deui: naon bédana antara ambang laktat sareng kakuatan ambang fungsina? LT mangrupikeun titik dimana laktat ningkat dina aliran getih sacara éksponénsial sedengkeun FTP mangrupikeun upaya maksimum anu tiasa dijaga atlit salami 1 jam tanpa fatiguing.

Naon bédana antara FTP sareng LT laktat?

LT mangrupikeun titik dimana laktat ningkat dina aliran getih sacara éksponénsial sedengkeun FTP mangrupikeun upaya maksimum anu tiasa dijaga atlit salami 1 jam tanpa fatiguing. Siga Loading Salah saurang blogger resep ieu.

Naon cara anu paling saé pikeun ningkatkeun ambang laktat?

Pelatihan Sweet Spot mangrupikeun cara anu épéktip waktos pikeun ningkatkeun Lateate Threshold anjeun. Latihan Sweet Spot ngandung interval anu kisaran antara 88-94% tina FTP anjeun atanapi sahandapeun bangbarung. Nyupiran tepat di handapeun LT anjeun ngadorong adaptasi aérobik tanpa ngabahekeun anjeun ku setrés latihan.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Tip numpak abad - rujukan komprehensif

Naon waktos numpak abad anu saé? Ilaharna, saurang pengendara sapédah rata-rata tiasa ngarengsekeun perjalanan abad ka 7-8 jam, sanaos éta tetep beda-beda dina tingkat kaparigelan anjeun sareng sabaraha waktos anjeun nyéépkeun sapédah salami siang.

Botol cai - solusi pikeun

Naha kuring peryogi rompi hidrasi? Anjeun kedah milih sabuk hidrasi / sabuk ngaji upami lumpatna langkung pondok sareng anjeun henteu kedah nyandak langkung ti 250-500 ml cairan. Upami anjeun badé ngajalankeun jangka panjang sareng peryogi langkung cair atanapi kedah nyandak baju tambahan atanapi pakakas, maka anjeun kedahna nganggap rompi hidrasi atanapi ransel anu ngaji.17.06.2020

Robot balap - Manual lengkep

Naon Robot Racing? Roborace mangrupikeun platform balap sareng pengembangan pikeun mobil balap otonom. Intina mangrupikeun sapasang tungtunan sareng spésifikasi pakakas anu tiasa dimekarkeun ku perusahaan.

Candak saminggu istirahat ti damel - rujukan lengkep

Naha saé nyandak cuti saminggu ti damel? Nyandak saminggu angkat tina angkat moal ngarusak massa otot anjeun, sareng mangtaun-taun kauntungan anu diusahakeun aman aman. Éta ogé tiasa ngabantosan ku ngantep cilaka anu ngagorowok pikeun dudung. Waktos ieu ogé berharga pikeun otot tapis sareng overworked anu meryogikeun waktos istirahat sareng waras. г.

Dimana lance armstrong - solusi inovatif

Dimana Lance Armstrong ayeuna 2020? Dimana Lance Armstrong Ayeuna? Saatos ragrag tina rahmat, Armstrong ngabagi waktosna antara Austin, Texas, sareng Aspen, Colorado. Anjeunna ti Plano tapi parantos cicing di Austin ti saprak 1990.24 Mei 2020 г.

Ban palatih Vittoria - kumaha anjeun ngarengsekeun

Naha ban palatih hargana? Ban pelatih sapédah awét, sepi, tahan panas, nyayogikeun résistansi tambihan, sareng anjeun panginten kéngingkeun kana warna karesep anjeun. Éta ogé gampang dipasang (sareng anjeun ngan ukur bakalan ngalakukeun sakali henteu sapertos ban biasa anu teras-terasan lungse), aranjeunna ngagaduhan daya tarik anu langkung saé sareng gawat.