Utama > Waleran Pangsaéna > Kahirupan organik Rodales - kumaha anjeun mutuskeun

Kahirupan organik Rodales - kumaha anjeun mutuskeun

Naon anu lumangsung sareng Rodale?



Sedengkeun ideu palaku murag kana panangan asih anu cinta ngagaduhan sababaraha daya tarik romantis, dina kahirupan nyata tiasa rada pikasieuneun. Pikeun hiji alesan atanapi anu sanés, palaku ieu maot payuneun pemirsa sareng teu disangka-sangka nyandak busur pamungkasna. Nick Menza mangrupikeun pamaén drum anu paling dikenal pikeun karyana sareng Megadeth sareng maénkeun dina albeum anu dipikasieun sapertos Rust in Peace and Countdown to Extinction.

Salian ti Megadeth, Menza ogé maénkeun kalayan band Memorain, Fear Assembly, Orphanedto Hatred sareng OHM salami manggung sareng OHM dina Méi 2016, anu haté Menza dipasihkeun. Budak umur 51 taun rubuh di panggung nalika lagu katilu dina set band na dina acara di Studio City, Calif., Sareng dinyatakeun maot nalika sumping di rumah sakit caket dieu.

Tanggal 8 Désémber 2004, 'Dimebag' Darrell Abbott angkat ka panggung di Columbus, Ohio sareng band rock Damageplan, anu anjeunna kabentuk sareng lanceukna Vinnie saatos band na sebelumnya Pantera putus, sareng tilas Kelautan umur 25 taun. Nathan Gale lebet kana panggung nganggo bedil sareng nembak Abbott sareng anu sanésna. Abbott maot akibat tina kacilakaanana, sareng tilu anu sanés. Gale, anu indungna nyarios yén anjeunna kusabab masalah kaséhatan méntal, ogé maot wengi éta nalika anjeunna ditembak maot ku pulisi.



Sanaos sababaraha téori ngeunaan motivasi Gale parantos dikedalkeun, teu aya anu kabuktosan sacara pasti, ngajantenkeun maot mangrupikeun musibah anu teu aya artina. Salaku anggota asli Boston, drummer John 'Sib' Hashian maén dina dua albeum rock terlaris taun 1970an: Boston sareng Don't Look Back. Kasuksésan band na ngamungkinkeun anjeunna damel salaku drummer salami hirupna saatos kasuksésan Boston, Hashian ngagabung kana sirkuit nostalgia batu klasik sareng nyetak tempat dina Legenda Rock Cruise.

Nalika tampil di laut sareng band Dirty Water dina Maret 2017, Hashian ambruk di tukangeun kendang nalika disetél sareng maot akibat serangan jantung dina yuswa 67. Anjeunna ngalaman kanker ginjal di sababaraha bulan sateuacan pupusna. Gustav Berglund, ogé katelah Kolonel Bruce Hampton, parantos disebut salaku 'akina adegan band jam'.

Salaku musisi seumur hirup, Hampton maénkeun musik gitar funky kalayan seueur band rock avant-garde, kalebet Quark Alliance, Zaman Perunggu Akhir, sareng Hampton Grease Band. Dina Méi 2017, seueur batur sapagawean Hampton sumping ka Atlanta pikeun masihan konsér pikeun ngahargaan dirina, anu dinten saatos Hamptons '70 badé pamitan perayaan nalika Hampton ambruk nalika acara éta. Nalika tukang sihir gitar rumaja anu namina Taz Niederauer nunjukkeun sababaraha lick ngeunah, Hampton murag kana lantai sareng nempatkeun pananganna kana spéker bari palaku nuluykeun di panggung sababaraha menit.



Musisi Pendeta Jeff Mosier teras nyerat dina postingan Facebook yén pemirsa panginten Hampton murag kana tuur na dina sikep 'Kami henteu pantes' ka Niederauer. Hampton maot wengi éta di rumah sakit Atlanta di 1984, pelawak prop Welsh sareng pesulap Tommy Cooper mecenghul di variety show UK Live ti Her Majesty's. Tapi kalakuanna kaganggu ku krisis anu ngadadak.

Saatos asistén tukang sihir anu pikaresepeun sumping di panggung nalika penampilannya, Cooper ujug-ujug murag mundur dina seueur anu dianggap lucu. Tapi éta lain komédi, éta musibah. Cooper, 63 taun, kaserang serangan jantung dina tipi langsung.

Sutradara ngirim acara dina istirahat komérsial anu henteu direncanakeun nalika Cooper dibawa kaluar tina panggung, anjeunna dibawa ka rumah sakit sareng dinyatakeun maot saatos kadatangan. Owen Hart, salah sahiji pegulat WWE anu paling dipikacinta sareng dinamis di taun 1990an, kantos janten bagian tina warisan gulat sareng lanceukna Bret 'The Hitman' Hart. Dina Méi 1999, anjeunna kedahna ngajantenkeun penampilan anu rumit dina acara bayar-per-view 'Over the Edge', dimana anjeunna diturunkeun tina sela-sela kana cincin ngalangkungan sistem kawat anu cerdas.



Tapi nalika waktuna pikeun ngalakukeun aksi, licik sacara tragis henteu jalan, ngirim 'Blu e Blazer' nabrak kana kasur. Anjeunna murag kana tali luhur teras kana cincin. 16,000 jalma di Kemper Arena di Kansas City jempé dina pikasieuneun nalika penyiar Jim Rosstold nyarios ka balaréa yén ragrag Hart henteu dipetakeun dina tipi, acara na gagal ningali usum gugur anu asli, acara anu nembongkeun sorotan ti buruan Hart anu kapengker sateuacanna acara ageung na ngawangun drama.

Hart, anu nembé ngarayakeun ulang taun ka-34 na, dinyatakeun maot di rumah sakit lokal. Tiny Tim mangrupikeun salah sahiji pamaén paling unik anu kantos ngadamel albeum hit. Lalaki jangkung, gagang sareng gemar nyanyi sora luhur, nada na tina standar lawas anu disebut 'Tip-Toe Thru' the Tulips 'pencét # 17 dina tangga lagu pop Billboard taun 1968.

Tanggal 30 Nopémber 1996, Tiny Tim maénkeun acara benefit pikeun Women's Club of Minneapolis. Salila pagelaran lagu na anu paling terkenal, musisi éta ujug-ujug ngeureunkeun maén sareng ngawartoskeun pamajikanana yén anjeunna henteu raos. Teras aktor umur 64 taun ambruk, pupus sababaraha jam saatosna di rumah sakit Minneapolis, sigana katangkepan jantung.

Morphine mangrupikeun salah sahiji band rock alternatip anu paling unik dina taun 90an, maénkeun musik anu funky, groovy, sareng samar-samar anu teu tenang, vokalis sareng bassis Mark Sandman, anu naratas aneh, nada bass anu jero anu nambihan unsur serem dina lagu Morphine . Band ieu maénkeun dina festival musik Italia di luar Roma di 1999 nalika umur 46 taun ujug-ujug lirén maén sareng dirawat di rumah sakit tapi dibebaskeun maot dina ambulan di jalan. Penyanyi Perancis Barbara Weldens mangrupikeun bintang anu naék sateuacan hirupna kaganggu ku kacilakaan panggung anu freaky.

Dina 2017, penyanyi nembé ngaluarkeun albeum kahijina, anu kasuksésan ngajantenkeun anjeunna janten gambar besar pikeun Festival Léo Ferré di Goudron, Perancis. Numutkeun ka saksi mata, Weldens nempokeun acara anu pikasieuneun sareng ngadu'a. Anjeunna soak sadayana nalika anjeunna ujug-ujug tungkul ka payun sareng murag teu nyawaan kana lantai.

Penyanyi, anu maénkeun tataranjang suku, nincak alat listrik anu rusak sareng shock anu dihasilkeun ngarah anjeunna ditahan jantung parah. Anjeunna yuswa ngan 35 taun.

Saha anu mésér Rodale?

RobertRodale, eksponén tani organik sareng kapala karajaan penerbitan anu majalahna ngungkulan poko sapertos garening, kaséhatan sareng kabugaran, maot kamari dina kacilakaan mobil di Moskow.

Solusi pikeun parobihan iklim tiasa pas dina handapeun suku kuring. Abdi nyarios ngeunaan taneuh. - Taneuh anu séhat hartosna tuang séhat sami sareng jalma anu séhat.

Umur produksi pangan kimia parantos réngsé. Pertanian organik régeneratif leres-leres pikahareupeun. - Upami anjeun nuturkeun masalah kelestarian anjeun panginten Mungkin anjeun kantos nguping tatanén régeneratif.

Mangrupikeun prakték tatanén anu nyatakeun sababaraha ahli tiasa ngabalikkeun parobihan iklim ku ngajantenkeun atmosfir CO2 dina taneuh. Urang tiasa néwak 100% émisi karbon buatan manusa? - Éta leres pisan - Pendukung nyarios yén éta tiasa ningkatkeun keanekaragaman hayati, ngajantenkeun peternakan langkung tahan banting ku banjir, ngahasilkeun pangan anu langkung séhat, sareng bahkan ningkatkeun karaharjaan ternak. Éta ampir kadéngé teuing alus janten leres.

Janten kuring hoyong terang, tatanén régeneratif tiasa ngalakukeun éta Reverse perubahan iklim? Kuring datang kana haté panilitian tatanén régeneratif, Rodale Institute, anu parantos diajar metode tatanén régeneratif sareng organik salami 70 taun. Abdi Lucy Biggers. Sareng Éta Hiji Léngkah Leutik.

The arm dimana kami aya didirikeun ku pengusaha J. I. Rodale di 1940.

Di nagara éta, anjeunna mimiti ékspérimén sareng tatanén tanpa nganggo bahan kimia dina istilah anu diciptakeunna organik. Dina 1947, Rodale ngadegkeun Taneuh sareng Yayasan Kaséhatan, ayeuna katelah Rodale Institute, Metode Pertanian, kalebet ampir 40 taun analisis paralel tani konvensional sareng organik. Pertanian organik régeneratif nekenkeun pentingna kaséhatan taneuh sareng kalebet prakték sapertos pepelakan tangkepan, rotasi pepelakan, dipelak holistik ku sasatoan, panggunaan kompos tanpa pupuk kimia, herbisida atanapi péstisida.

Panilitian nyatakeun upami urang tiasa ngarobih lahan pertanian sareng padang rumput kami kana prakték régeneratif, saéstuna urang tiasa ngabeungkeut karbon anu dileupaskeun ku manusa. Dasarna, aranjeunna ngaku urang ngan ukur bisa ngabalikkeun perubahan iklim ku ngarobah cara tani urang. Kuring nyarios ka Jeff Moyer, CEO Rodale Institute, pikeun milarian terang.

Saur kuring seueur jalma nyangka taneuhna ngan ukur paéh, éta najis - Leres? - Janten naon anu anjeun lakukeun di tegalan ieu ayeuna pikeun mayungan sareng mulangkeun kasehatan taneuh? - Konci pikeun kaséhatan taneuh nyaéta mikroba Kahirupan dina taneuh. Kami sadayana énergi ti panonpoé, naha énergi listrik anu anjeun anggo di bumi atanapi minyak anu anjeun anggo dina mobil anjeun. Éta sami sareng kahirupan mikroba dina taneuh.

Ngan ukur énergi na tina pepelakan anu tumuh dina taneuh, janten nalika taneuh gundul sareng teu aya pepelakan di dinya, teu aya énergi anu dikoléksi, kahirupan mikroba dina taneuh maot sareng kaséhatan janten buruk, janten urang salaku patani kedah nutupan taneuh sareng hal anu héjo sareng tumuh dina sataun salami 12 bulan. Janten lapangan ieu ngan ukur diasakan. Dina sababaraha waktos kami melak sababaraha pepelakan tangkepan anu ngembang pesat anu kuring hoyong ngali sakedik di dieu sareng nunjukkeun yén éta parantos ngagaduhan sistem akar anu rumit pisan.

Anjeun ampir tiasa ningali siki rye anu urang tandur di dieu. - Leres. - Ieu asalna rye bertunas, tapi tingali kana sakumna struktur akar di dieu.

Ngarah ngumpulkeun tanaga sareng ngasongkeun karbon kana taneuh. Akar tutuwuhan ngadukung kahirupan mikroba dina taneuh sareng bagian luhur pepelakan ngumpulkeun tanaga surya, anu diwangun ku karbon, teras nempatkeun kana taneuh dimana pepelakan tiasa dianggo - Nalika pepelakan nganggo fotosintésis, aranjeunna nyandak CO2 tina atmosfir sareng ngaleupaskeun sababaraha na kana taneuh sakumaha karbon; pepelakan anu saé pisan ieu nyaéta aya tilu dugi ka opat kali langkung karbon dina taneuh urang tibatan di atmosfir sareng vegetasi urang. Baheula, tatanén konvensional, kalayan gumantung pisan kana péstisida sareng pupuk sintétik, parantos ngarusak taneuh sareng ngirangan jumlah karbon.

Saacanna diperkirakeun 75% taneuh global didegradasi. Sareng numutkeun PBB, urang ngan ukur tinggal 60 pepelakan. Janten upami ieu ngan ukur kebon konvensional, naha aranjeunna bakal ngantepkeun éta kosong nalika usum salju? - Éta leres, leres, leres-leres, ngan ukur ba énggal. - Sareng naha éta goréng pisan? - Nya, deui, anjeun henteu ngumpulkeun tanaga surya sareng henteu tuang kahirupan mikroba dina taneuh - Janten sanaos éta musna dina usum payun, sababaraha karbon ieu anu aya di bumi bakal janten akar na (henteu jelas) - Oh , karbonna bakal, enya.

Dina sababaraha minggu hal ieu bakal ditutupan ketat ku panel surya anu ngumpulkeun tanaga tina panonpoé sareng nyimpen énergi sareng karbon na dina taneuh. - Kanggo ngartos tatanén régeneratif, urang kedah ningali tatanén konvensional ayeuna, anu dimimitian taun 1960an sareng mangrupikeun jinis tatanén anu dominan di Amérika Serikat ayeuna. Tatanén konvensional didasarkeun kana panggunaan pupuk kimia, péstisida sareng hérbisida ogé pepelakan anu dirobah sacara genetik anu ngahasilkeun panén anu luhur dina jumlah héktar huma kebon monokultur.

Dina abad ka tukang, tatanén konvensional parantos ngagandakan produksi tatanén, tapi ku biaya anu mahal. Tatanén konvensional ngahasilkeun kirang pangan anu bergizi, ngaluarkeun limbah kimia anu ngotorkeun saluran cai sareng ngabahayakeun kasihatan manusa, éta nyumbang kana parobihan iklim. Pupuk nitrogén dumasar bahan bakar fosil mangrupikeun sumber utama gas ketawa, gas rumah kaca anu kuat - nalika urang ngamimitian patanian organik sareng mésér kebon ieu di 1971 sadayana nyarios yén anjeun moal tiasa melak jagong tapi tangtosna anjeun tiasa ningali kebon ieu di gigir urang. - Leres- Mangrupikeun kebon jagung anu héjo pisan, anu héjo.- Leres.- Sareng éta organik salami 50 taun.

Janten ieu mangrupikeun jagong anu dipelakan kanggo susukan. - Beunang. - Ieu sanés jagong kanggo konsumsi manusa.

Ieu sanés jagong anu amis, tapi jagung ceuli anu saé pisan. Kami gaduh sababaraha bidang diantarana. Janten henteu janten masalah upami lapangan ieu hiji hektar atanapi 10.000 hektar - Leres - Urang tiasa ngalakukeun éta organik - Sareng kumaha upami pangendali hama organik? - Ieu dimana rotasi pepelakan dimaénkeun.

Kami ngawangun taun ayeuna Kami henteu bakal melak jagong dina kebon ieu taun payun. Urang badé tumuh di ditu. Janten sadaya serangga sareng hama bakal aya di dieu, henteu dilangkungan di dinya, janten urang bakal ngalih pepelakan sareng - Éta saderhana éta? - Éta saderhana éta.

Rodale parantos ngayakeun uji coba 40 taun sistem tatanén pikeun ngabandingkeun hasil tani konvensional sareng peternakan organik. Ieu mangrupikeun bidangna anu parantos diuji salami 40 taun. Ieu pupuk jagong konvensional sareng péstisida, teras aya halangan 5 kaki ieu.

Teras didieu mangrupikeun jagong organik. Teu aya bahan kimia dina situs ieu ton bahan kimia - salami opat taun munggaran sistem konvensional ngungkulan sistem organik - oke - sareng ieu mangrupikeun bidang anu cukup rusak. Éta 70 dugi 100 taun ngolah konvensional sareng panggunaan kimia beurat.

Pepelakan ngandelkeun bahan kimia ieu teras urang angkat. Ti taun kaopat dugi ka ayeuna teu aya bédana statistik antara ngahasilkeun dina sistem organik sareng konvensional. Sareng naon anu kami mendakan seueur hubunganna sareng kéngingkeun langkung seueur karbon kana taneuh. - Drew Smith mangrupikeun élmuwan kalungguhan di Rodale.

Naha tatanén konvensional henteu tiasa ngalereskeun karbon ogé? Kumaha upami anjeun ngalakukeun éta béda, éta ngarobah? - Anu parantos kami mendakan salami jangka panjang di dieu di Rodale Institute sareng Farming Systems Study nyaéta nalika anjeun nganggo pupuk sintétik anjeun leres-leres kaleungitan karbon tina waktosna; sareng nalika anjeun nganggo pupuk organik atanapi alami sapertos kompos, anjeun nganggo pupuk sareng pupuk alami anu sanés, éta leres-leres kéngingkeun karbon dina taneuh langkung waktos. - Rodale nunjukkeun yén anjeun henteu kedah nganggo bahan kimia kanggo kéngingkeun hasil anu saé. Tegalan melak sayuran sapertos uash kuadrat, ubi jalar sareng tomat - tutuwuhan tomat ieu jangkungna 4,5 méter - wah janten aya anu dimimitian di dieu teras angkat ka dieu.

Sareng di dieu, wah.- Sareng di dieu.- Ieu luar biasa .- Sareng anjeun tiasa ningali éta masih aya.- Masih hoyong teraskeun.

Sareng aranjeunna ngagedékeun babi, hayam sareng kalkun ku cara manusiawi anu ngagaduhan rohangan hirup sareng aksés ka kebon. Nya sapertos tukang hayam hayam. - Oh enya, urang nelepon.

Éta traktor hayam. - Kuring terang aya diskusi ageung ieu lumangsung ayeuna, anjeun terang, badé vegan kanggo iklim. Tapi sakumaha kuring tiasa ningali anjeun ngala hayam di dieu, iklim jelas penting pikeun anjeun.

Janten naon hubunganana sareng sato? - Masalahna nyaéta kumaha urang ngahasilkeun sato ku cara nyoco sacara kuat ku sisikian ngarah ngahasilkeun daging langkung gancang, tapi kualitas daging na turun. Sapi ngahasilkeun metana nalika anjeun tuangeun jagong sareng kedele. Aranjeunna henteu ngahasilkeun ampir-ampiran nalika tuang jukut.

Sigana urang sadayana seueur teuing tuang daging di nagara ieu.-Bener .- Sareng urang kedah ngirangan seueur daging anu urang tuang, tapi urang henteu kedah henteu nganggo daging. - Daripada pupuk kimia, Rodale nganggo kompos, anu ceuk Jeff kuring ngeunaan éta ngabeungkeut karbon - derajat langkung panas tibatan cai mandi, anjeun terang.

Anjeun tiasa ningali éta siga bumi hideung beunghar. Émut, karbon hideung, batubara hideung. Kami ngan ukur nyangking ka kebon urang unggal lima dugi ka sapuluh taun - Leres? - Leres. - Naha éta kuat? - Gagasan ngagunakeun matéri ieu sanés dianggo salaku pupuk, tapi dianggo salaku pamutih taneuh kanggo tuang kahirupan mikroba dina taneuh - Janten nyambungkeun waktosna ka kuring, teras ngabeungkeut karbon kusabab langkung seueur mikroba hartosna langkung karbon dina taneuh? - Éta leres.

Mikroba dumasar kana karbon, sapertos urang. Sadaya kahirupan dumasar kana karbon. Janten langkung seueur karbon sareng sadayana --- Oh langkung seueur kahirupan.- Persis, aya deui kahirupan dina taneuh.

Langkung bhinéka sareng langkung kahirupan. - Anjeun leres-leres nyambungkeun titik pikeun kuring sabab kuring pikir éta abstrak sapertos karbon dina taneuh. Saur abdi henteu kunanaon, tapi éta leres-leres dugi ka mikroba - populasi mikroba, enya - sareng sigana urang nembé ayeuna nganggo tatanén konvensional, kalayan bahan kimia, ngan topéng taneuh anu maot pisan. - Éta leres. - Janten deui kana argumen éta ngeunaan nyérélkeun 100% émisi CO 2 urang.

Kumaha éta mungkin? Nya, Rodale melong sababaraha lahan pertanian sareng studi padang rumput anu nunjukkeun paningkatan karbon karbon anu signifikan saatos diwanohkeun tatanén régeneratif. Dumasar kana hasil ieu, aranjeunna diekstrapolasi yén upami lahan pertanian sareng padang rumput laut anu rusak global disimpen deui ngalangkungan tatanén régeneratif, taneuh global tiasa nyerep langkung tina 49 gigaton CO2, anu langkung ti sakitar 37 gigaton CO2 anu dileupaskeun di dunya unggal taun. Nanging, kritikus tina White Paper nyatakeun yén panyerobotan karbon dina taneuh urang 100% teuing.

Sareng komitmen 10 dugi ka 15% langkung dipikaresep sareng masih langkung optimis. Paduli, kuring masih mikir tatanén régeneratif ngagaduhan manpaat anu serius diantarana nyegah limpahan kimia, ngadamel langkung seueur pangan anu bergizi, ningkatkeun karaharjaan sato, sareng ningkatkeun daya tahan halodo pikeun parobihan iklim. Kieu kumaha anjeun tiasa ngadukung tatanén régeneratif.

Sora Mimiti nganggo Paké dolar anjeun sareng milari sertifikasi régeneratif organik anu énggal dileupaskeun anu tiasa ditingali dina produk di toko. Upami anjeun henteu tiasa mendakan éta di toko lokal anjeun, anjeun tiasa ngagaleuh éta di regeneorganic.org.

Ogé dina bulan Pébruari 2020, anggota parlemén U. S. nampilkeun UU Ketahanan Tatanén ka Kongrés, anu kalebet insentif pikeun patani ningkatkeun kaséhatan taneuh sareng ningkatkeun panilitian karbon taneuh.

Hubungi perwakilan bumi anjeun pikeun nganyatakeun dukungan anjeun. Barina ogé, beuki seueur jalma terang ngeunaan tatanén régeneratif, langkung saé. Bagikeun tulisan ieu ka babaturan anjeun.

Éta sadayana pikeun épisode ieu. Hatur nuhun pikeun nonton sareng ningali anjeun waktos salajengna. Aduh.

Hatur nuhun. Éta wisata anu saé. Éta pelesir.

Nyaan kuring gaduh sababaraha momen lampu bohlam di dinya .- Saé .- Karbon hirup dina taneuh .- Éta leres.- Ngénggalan pisan.- Wartosna tiasa seueur.

Aya seueur hal anu saé di ditu. Sareng seueur murangkalih sareng kulawarga anu henteu sieun, kahadéan nempatkeun komunitasna sorangan. Tapi léngkah munggaran dina ngabantosan nyaéta pamahaman.

Sareng ieu tempat urang lebet. - Sadayana hoyong terang dunya, janten kami nyungkeun berita ka kulawarga anjeun. Tapi ayeuna ku cara kieu. - Unggal minggu, nyarioskeun jejer anu penting, kamajuan positip sareng para pahlawan anu teu dikenal anu ngarobah hal-hal anu langkung saé - Kalayan podcast séri minggon sareng newsletter - Urang bakal ngajalajah carita anu ngahirupkeun urang - AndImerserkeun pisan anjeun pikeun ngarti urang ngarobih dunya babarengan. - Dina Ayeuna Barudak ieu.

Naha majalah Organik Gardening masih diterbitkeun?

Numutkeun kana Wall Street Journal, Hearstkaala Rodale.com pikeun $ 225 juta.

(musik gitar lemes) (manuk chirping) - Organik, naon hartosna ieu? Éta istilah anu seueur dianggo kalayan hartos anu bénten pisan. Éta ngeunaan nyingkahan bahan kimia toksik sareng henteu ngarugikeun satwa? Naha ngeunaan promosi kaséhatan? Duanana rada béda. Salah nya négatip négatip.

Hiji anu cukup positip. 'Kaséhatan tiasa nular sapertos panyakit, anu tumuh sareng sumebar dina kaayaan anu leres.' Ieu mangrupikeun kutipan ti Eve Balfour tina buku anu ditulisna dina 1943, judulna 'Living Soil', dimana anjeunna ningali kaséhatan salaku kualitas anu positip; taneuh anu séhat pikeun pepelakan anu séhat, sato anu séhat sareng jalma anu séhat. (Musik gitar lemes) (Chirping manuk) Karya kuring di organik nyaéta ngebon, éta sengit pisan, sapertos ngagali ranjang ieu anu urang tanam kamari, éta ngajantenkeun langkung gampang, sareng nalika anjeun ningali organik sareng gambar anu kalebet pertanian sareng kebon, ayeuna, timana asalna? Patani sareng tukang kebon sok organik.

Pasti ieu sanés ideu anyar. Ieu nembé nembé aya inpormasi pupuk jieunan sareng bahan kimia anu narik patani jauh tina metode alami. Sareng ieu nyatana nyababkeun yén di 1924 sakumpulan patani di Silesia, Jérman Wétan ngajak sarjana humaniora Austrian Rudolf Steiner pikeun masihan aranjeunna sababaraha ceramah pikeun kéngingkeun ideu ngeunaan cara kéngingkeun metode anu langkung alami kana tatanén.

Kuliah ieu parantos janten ikon, tapi aranjeunna leres-leres dirasiahkeun sabab Steiner henteu hoyong salah paham ideu na anu dilakukeun ku antroposofis anu ngembangkeun éta, sareng akhirna dina buku 1938 karya Dr. Pfeiffer, sareng anu nyababkeun perhatian Hawa Balfour di Inggris Raya dina telat tilu puluhan sareng awal opat puluhan. Sareng seueur panaliti sanés anu parantos mikirkeun arah anu sami dina taun 1920-197 sareng Albert Howard di India, anu ngembangkeun metode ngadamel kompos.

Teras taun 1930-an, salami Dr Rayneron, dimana anjeunna nyokong éta jamur mikoriza, kedah dipertimbangkeun. Sareng anu akhirna ngarah ka Inggris sareng pondasi Asosiasi Lemah di 1946.

Terus aya seueur minat dina sisi positip tina kecap organik. Prosés kasihatan. Upami Balfour parantos damel sareng hiji hal, éta disebat Percobaan Peckham di London, di Peckham.

Dimana dua dokter diajar kumaha jalma tiasa langkung séhat. Sareng éta kalebet interaksi sosial sareng olahraga, ogé tuangeun anu aranjeunna tuang. Sareng aranjeunna damel sareng jalmi-jalmi anu melak tuang organik di Kent, caket Peckham. di London, janten sadaya hal ieu kajantenan sareng éta sadayana ngeunaan éta.

Éta hal anu positip pisan. Éta ngeunaan promosi kaséhatan. Teras taun lima puluhan sareng genep puluhan sigana aya perhatian anu langkung seueur ngeunaan panggunaan péstisida sareng bahan kimia anu sah sadayana, sareng kumargi sigana sakitar 1962 nalika buku Rachel Carson 'The Silent Spring' medal sareng éta sapertos buku anu nutup bumi.

Éta saéstuna ngagaduhan seueur jalma anu bungah ngeunaan naon anu lumangsung. Sareng éta khusus ngeunaan DDT, panggunaan DDT pikeun ngendalikeun serangga. Saprak harita, fokus na langkung dina merjuangkeun anu négatip tibatan ngamajukeun anu positip. (musik gitar lemes) Kanggo masihan anjeun kontéks 1980an sareng kumaha kaayaan nalika ngamimitian pasar munggaran kuring, Gone Organic, 1982.

Kuring melong cara anu béda pikeun ngabasmi gulma sareng mesin anu béda. Sareng kuring nginjeum alat pengendara anu cukup canggih ti patani lokal. Sareng éta henteu suksés pisan.

Ayah kuring kaluar ayeuna Agustus 1982 sareng anjeunna nyarios naon anu anjeun lakukeun budak Kaluar tina rotavator. Sareng dina kaayaan ieu éta nasihat anu saé. Sareng kuring tumaros, teras kuring ngawangun saméter satengah ranjang béas, henteu tanpa halaman, sareng nyandak éta ti ditu.

Teras anjeunna leres-leres henteu resep kana penggalian naon waé. Teu aya minat pisan kana sisi ieu hal sareng biologi taneuh di taun 1980an. Kuring gaduh acara BBC anu lengkep ngeunaan karya kuring di 1988 sareng pokusna sadayana organik sakumaha anu anjeun tingali, tapi dina hartos anu heureut tina kecap, anjeun terang, henteu, tapi, pupuk, sanés péstisida, anjeun terang, éta inti tina masalah éta.

Janten perkawis naon anu anjeun henteu lakukeun sareng henteu seueur ngeunaan naon anu anjeun tiasa lakukeun, tapi di dieu, anjeun terang, éta anu janten tétéla pikeun kuring ayeuna. Jigana pikeun seueur jalma éta beuki henteu ngagali ngan ukur ngagolér kana taneuh, tapi seueur masalah gulma timbul di taun 80an, salaku conto. Janten leres, kebon organik, pepelakan pepelakan dimana mesin dianggo ngaganggu taneuh anu ngarusak struktur taneuh anu nyababkeun pertumbuhan gulma, maka aranjeunna kedah sumping deui sareng ngokolakeun langkung seueur pikeun maéhan pertumbuhan gulma anu salajengna sareng macet dina gelung sapertos kitu.

Sareng éta sadayana balik deui, sakedik teuing kanggo kuring, upami anjeun nyandak pendekatan ilmiah sapertos kitu, sareng urang tiasa ningali dimana éta ngarahkeunana, tapi henteu. (musik gitar lemes) Abdi tiasa ningalikeun anjeun didieu. Naon anu lumangsung nalika anjeun gaduh penggabungan bisnis sareng sains anu henteu séhat pisan, seueur tekanan.

Ogé tekanan pingsan ngagunakeun produk. Pembunuh gulma, péstisida, pupuk. Sapertos dina iklan sareng majalah, anjeun ngalangkungan halaman anjeun sareng bahkan nyerep kalayan subliminal.

Anjeun boro perhatoskeun aya, tapi dimana-mana. Sareng aya pembunuh nalungtik khususna. Kuring ngan ukur sadar ieu dina 8 taun ka pengker ngalangkungan kandang kuda ti tatangga.

Sareng tanpa kanyaho kuring, sigana seueur diantara anjeun anu nonton ieu, sababaraha kokotor, tai sato, ayeuna anjeun tiasa ngandung anu maéhan ganja ngalangkungan jarami anu didakan sato. Sareng jarami didamel tina padang rumput jukut dimana aranjeunna nyemprot pembunuh gulma lisah hormonal anu disebatna mah hartosna aminopyralid dina hal ieu. Sareng hal éta henteu kedah diijinkeun, anjeun terang, ku ngalobi pamaréntahan anu terus-terusan, ku kapentingan komersial anu kuat sareng euyeub, yén aranjeunna berhasil ngayakinkeun anggota parlemen yén éta tiasa diijinkeun.

Sareng éta dilakukeun ku kandang kuda pepelakan, dimana ka kuring katingalina aya anu aya. Dibandingkeun sareng kompos sanés dimana pepelakan tumuh sacara normal. Ieu dijait dina waktos anu sami dina bulan Désémber, kacang lega ieu.

Kuring nganggo kacang lega di dieu sabab rentan pisan kana racun khusus ieu. Sareng éta mangrupikeun cara anu langkung akurat pikeun ngukur upami éta aya tibatan parantos dilakukeun uji laboratorium. Sareng perusahaan anu aya di tukangeunana.

Sareng aranjeunna bakal nyarios tés laboratorium henteu muncul. Tapi dina kanyataanna, éta kusabab aranjeunna henteu tiasa ngukur jumlah anu alit pisan nalika éta masih tiasa nyababkeun masalah. Kirang tina bagian per milyar tiasa nyababkeun masalah, anu dina hal ieu henteu maéhan pepelakan.

Ieu kacang sawah dina dua kompos anu béda; éta ngan ngalambatkeun pertumbuhanana. Anjeun tiasa ningali sakedik corak daun daun na. Sareng salaku tukang kebon, anjeun kedah waspada sepanjang waktos.

Abdi langkung resep ngadamel kompos nyalira, tapi upami balanja, kuring kedah nyobian unggal angkatan ayeuna, sareng sanés kaayaan anu séhat. Anjeun terang yén kami henteu kedah aya. Janten upami urang ngajauhan éta sadayana bakal beres.

Anjeun terang, urang ngagaduhan éta di sakuriling urang ayeuna. Tapi hiji hal anu tiasa urang lakukeun nyaéta ngajantenkeun kompos urang sorangan dina sisi anu positip pisan. (musik gitar lemes) Kuring parantos nyarios seueur perkawis kimia sareng péstisida sareng pupuk.

Sareng pupuk. Naon pupuk? Naon pupuk kasuburan cara cara ngajualana seueur, naha éta Nutrisi sareng pabrik pupuk resep nyarioskeun éta, kadéngéna sapertos anjeun peryogi, anjeun kedah ngagaleuh, anjeun kedah terang naon anu diperyogikeun ku pepelakan. Sareng sadayana janten sakedik rumit.

Atanapi meureun kasuburan langkung gampil tibatan éta. Meureun éta ngeunaan ngadamel kompos. Hayu urang nyarios ieu anu kuring leres-leres fokus pikeun ngajarkeun ogé, sabab kuring hoyong ngadorong jalma pikeun ningali kasempetan pikeun ngaluarkeun kasuburan.

Tujuanana nyaéta pikeun ngaktipkeun kasuburan anu parantos aya dina taneuh, pikeun ngaktipkeun prosés biologis anu teras tiasa nyiptakeun tuangeun dina taneuh siap dipelakan. Janten nalika anjeun nganggo kompos sapertos kieu pikeun nyebarkeun zat organik dina taneuh pikeun mikroba, tapi ogé mikroba dina kompos éta sorangan. Sareng éta ngabuka kamungkinan anu parantos aya.

Janten hayu urang sayogi, sareng hayu urang tingali dina hasil ngalarapkeun prosés biologis ieu dina poltunnel kuring. (musik gitar lemes) Kuring nganteur anjeun ka dieu pikeun nunjukkeun hasil aplikasi kompos. Dilarapkeun 11 sababaraha bulan kapengker.

Sapédah jalan 1x drivetrain

Saprak harita urang ngagaduhan panén anu hébat di dieu, melak sareng panén tomat, bonténg, melon, kacang, seledri, teras sadayana anu anjeun tiasa tingali di dieu. Tah éta panén usum panas, ayeuna urang gaduh pepelakan usum salju. Janten ieu salat anu parantos kami pilih langkung ti opat bulan, ditambah panén bawang bodas gratis, sadayana tina hiji aplikasi kadaharan taneuh, sareng naon komposna? Éta nutrisi dina mikroba anu mangrupakeun mikroba paéh sareng bahan organik nyaéta pakan mikroba Bumi.

Sareng teu aya, atanapi pisan, sakedik na, nitrat leyur cai anu dipikahariwang ku jalma. Kompos henteu ngumbah nutrisi. Parios makalah, kuring ngalebetkeun tautan dina pedaran artikel ngeunaan Petani di California anu disebat Tom Willey.

Aranjeunna bakal ningali ieu sareng henteu ngukur kabur tina penggalian nanaon. Teu aya penggalian anu mangrupikeun bagian anu penting. Sareng sanés ngan ukur ngeunaan kompos nyalira, tapi henteu ngokolakeun taneuh hartosna anjeun leres-leres ngajantenkeun biologi na kuat di dinya.

Sareng éta ngabantosan anjeunna pikeun nahan sagala kautamaan, nutrisi anu urang terapkeun. Henteu sacara masal, urang nerapkeunana, tapi éta ngan ukur di dieu, aya prosés anu lengkep pikeun fungsina nyugemakeun. Sareng éta hartosna urang parantos janten vitalitas anu hebat, mikroba anu hebat dina taneuhna anu teras lebet atanapi dina daun anu urang panén tina tulisan taneuh anu séhat ieu, ngeunaan kasihatan tina taneuh.

Sareng ahli nutrisi ngan ukur bodo, sareng kuring rumaos ieu mangrupikeun léngkah salajengna pikeun organik anu ngan ukur jelas-jelas sareng terang yén aya hubungan anu matak antara kaséhatan taneuh, kaséhatan pepelakan, sareng kaséhatan urang. Sareng kuring ngarepkeun anjeun unggal kasuksesan. Saha waé anu ngagaduhan sakedik taneuh pikeun tumuh sacara organik sapertos kieu, leres-leres séhat, ngawangun kasihatan jiwa anjeun sareng pepelakan sareng diri anjeun. (musik gitar lemes)

Naha Rodale Press masih dina bisnis?

EMMAUS Rodale Inc. munggaranmajalahieu ngeureunkeun cetak na sareng ngan ukur digital. Penerbit Emaus bakal lirénterbitantinaOrganikHirupmajalahkalayan masalah Pébruari / Maret, perusahaan ngumumkeun Jumaah.

BAPA. RODALE: Atoh, anjeunna ngadegkeun majalah dina Méi 1942, tapi ideu na nyaéta ngobrol sareng patani. Anjeunna mendesainana salaku majalah patani, sareng kuring nyaritakeun ieu ngeunaan patarosan anjeun ngeunaan ngebonMS.

Gerbang: Leres. BAPA. RODALE: Anjeunna leres-leres tukang kebon.

Anjeunna parantos ngebon sareng ngagaduhan kebon sababaraha kali dina hirupna, tapi anjeunna henteu kantos ningali kebon janten di tengah ideu ieu. Gerbang: Naha anjeun nyarios yén anjeunna langkung mikir ngeunaan gambar anu langkung ageung? BAPA. RODALE: Sanés sakumaha urang bakal netepkeun sadayana dinten ayeuna, tapi urang ningali kana sakumna sistem.

Kami berorientasi pisan kana sistem, sadayana anu aya hubunganana sareng tegalan, kalebet padamelan patani atanapi murangkalih di luar tegalan sareng sadayana. Anjeunna henteu mikiran éta. Anjeunna ngémutan ngeunaan gambaran kaséhatan anu lengkep sareng kumaha cara ngadamel katuangan anu nyumponan kabutuhan kaséhatan masarakat.

Anjeunna pikir anjeunna kedah ngayakinkeun patani pikeun ngalih tina sistem konvensional nalika éta ka sistem organik sareng nyebat majalah 'OrganicFarming'. Abdi kedah terang pasti. Sigana mah aya 'sareng ngebon' di ditu tapi anjeunna nyetak 10.000 salinan sareng ngintunana ka darat ka 10.000 pamilik kotak sareng nyungkeun aranjeunna ngirimkeun sakilo dolar kanggo langganan sareng ngagaduhan 10.

MS deui. Gerbang: Sanés mulang anu saé pisan, MR. RODALE: Janten anjeunna ngempelkeun deui sareng nekenkeun ngebon.

Anjeunna ngarobih nami janten 'OrganicGardening and Farming' sareng nurunkeun gelombang gerakan Victory Garden anu leres-leres ngamimitian majalah, tapi jalma-jalma, anjeun terang, éta mangrupikeun carita anu narik pisan. Bapa kuring urang Yahudi sareng anjeunna kedah nyewa éditor, sareng éta siga jero Perang Dunya Kadua. Anjeunna angkat sareng nyewa saurang urang Jérman, MS.

Gerbang: Leres? BAPA. RODALE: Anjeunna profésor Jérman di Mühlenberg. Ngaranna Heinrich Meyer.

IBU. Gerbang: Di Mühlenberg? BAPA. RODALE: Muhlenberg College di Allentown, anu dikaluarkeun tina sistem akademik kusabab anjeunna Jérman.

Anjeunna nyarios sareng aksen Jérman. IBU. Gerbang: Pasti.

Mm hmm, kagungan nami Jérman, MR. RODALE: Ngaran Jérman. Anjeunna jalma anu saé pisan, anjeun terang, tapi éta ngajelaskeun karakter bapak kuring.

IBU. Gerbang: Maksad anjeun mangrupikeun hal anu biasa pikeun bapak anjeun pikeun ngalakukeun éta. BAPA.

RODALE: Leres. IBU. Gerbang: Leres, kuring tiasa ningali éta.

BAPA. RODALE: Anjeun terang, aranjeunna henteu terang ngeunaan Holocaust, tapi aranjeunna terang ngeunaan Zionisme sareng sajabina, sareng aranjeunna terang aya penganiayaan. Tapi Heinrich, anjeunna terang, mangrupikeun tukang kebon khusus, sareng anjeunna leres-leres maénkeun bagian ageung dina majalah éta.

Saur anjeunna, 'Mimiti, anjeun terang, kami ngagaduhan perang. Kami kedah melak tuangeun didieu di Amérika sareng kami ngagaduhan gerakan ngebon kameunangan ieu, janten anjeun kedah leres-leres ngawartosan jalma-jalma dina Ngebon Organik kumaha cara ngebon. 'Ideu bapak kuring nyaéta Organic Gardening mangrupikeun majalah kaséhatan anu ngeunaan kumaha henteu nganggo péstisida sareng sajabina.

Janten aya sakedik gesekan. IBU. Gerbang: Kuring badé naroskeun kumaha anjeun damel babarengan.

RODALE: Nya, aranjeunna salawasna akur, tapi Heinrich leres-leres ngadegkeun majalah salaku majalah kebon, sareng anjeunna henteu satuju pisan sareng éta. Kuring émut aranjeunna nyatakeun ngeunaan kasuburan saolah-olah Heinrich terang kimia Jerman sareng anjeunna nyarios, 'Kumaha upami potash?' Anjeunna henteu bakal pernah ngalakukeun Kali. Anjeunna nyarios, 'Anjeun moal nampi cukup potas organik.' BAPA.

RODALE: Tapi kumaha waé ogé aranjeunna terang. Teras tangtosna anjeunna ngamimitian ngajar deui saatos perang. Kuring henteu terang naha anjeunna masih hirup, tapi aya kalana kuring meunang panginten sataun katukang, kuring ngagaduhan serat ti Heinrich Meyer salami mangtaun-taun, tapi kuring émut bapak kuring sering nyarios ka kuring yén kuring gaduh seueur waktos. Perang di buruan sareng di kebon, sareng kuring saé pisan sareng bapak kuring.

Anjeunna toleran pisan ka kuring. IBU. Gerbang: Kuring ngarasa anjeunna panginten pangaruh anu paling kuat dina kahirupan anjeun.

RODALE: Oh enya. Kuring yakin, sareng anjeunna milih pamajikan kuring pikeun kuring, MS. Gerbang: Urang kedah nguping langkung seueur perkawis éta engké.

RODALE: Tapi kuring kantos gaduh perasaan yén kuring bakal damel sareng anjeunna. IBU. Gerbang: Naha anjeun putra tunggal? BAPA.

RODALE: Kuring hiji-hijina putra. Kuring ngagaduhan dua sadulur sareng adi kuring anu pang kolotna nyaéta murid botani Wellesley sareng damel pikeun anjeunna saatos perang. Gerbang: Sareng adi anjeun anu sanés? Hapunten, Mr.

RODALE: adi kuring anu sanés langkung ngora sareng anjeunna henteu pernah dina bisnis penerbitan. Tapi kuring émut bapak kuring nyarios yén kuring bakal yuswa 16 taun di 1946 sareng anjeunna sering nyarios, 'Antosan dugi perang réngsé teras urang leres-leres bakal ngaliwat ieu.' Anjeunna sering nyarios, 'Saatos perang réngsé, kami leres-leres bakal ngalakukeun ieu.' IBU.

Gerbang: Saatos perang, leres. BAPA. RODALE: Tangtosna kuring kuliah di jaman éta.

IBU. Gerbang: Sareng Lehigh, MR. RODALE: Di Lehigh, '47 sareng '48, sareng kuring henteu terang pisan.

Abdi sibuk pisan sareng kuliah. Kuring terang éta ngembang. IBU.

Gerbang: Naon anu anjeun diajar di Lehigh? BAPA. RODALE: Inggris sareng jurnalistik. Kuring ngagaduhan biologi.

Kuring parantos nyandak sababaraha kelas sains, tapi sigana kuring ngagaduhan latihan anu saé pikeun anu kuring laksanakeun akhir-akhir ieu. Abdi henteu lumpuh ku pendidikan kuring sapertos batur. IBU.

Gerbang: Anjeun aya di sana salami dua taun. BAPA. RODALE: Henteu, kuring aya di dinya salami lima taun.

IBU. Gerbang: Lima taun, Tuan RODALE: Tapi kuring gaduh profésor.

Kuring indit ka dinya pinuh waktos salami dua taun teras tilu taun deui. Abdi damel sareng angkat ka sakola parsial. IBU.

Gerbang: Oh. BAPA. RODALE: Tapi kuring ngagaduhan profésor, Francis Trembley, anu mangrupikeun ahli biologi.

Anjeunna mangrupikeun salah saurang ékologis mimiti sareng patani alit sareng kebon. Sareng anjeunna terang naon anu dilakukeun ku bapak kuring, tapi anjeunna henteu satuju pisan. Anjeunna satuju yén kompos kedah didamel, tapi teras anjeunna pikeun éta sareng anjeunna ngalawan péstisida.

IBU. Gerbang: Sareng Kali? BAPA. RODALE: Anu kuring émut nyaéta anjeunna nyarios ka kuring, 'Nya, barang-barang organik henteu kunanaon, tapi kumaha upami titik kimia khusus na?' Sareng abdi angkat ka bumi kanggo tuang sareng nyarios ka bapak kuring, 'Nya, Dr.

Trembley naros kuring naros ka anjeun. 'Trembley bakal naros ka kuring,' Bapana Askyour ieu ', sareng anjeunna bakal nyetél sababaraha jinis patarosan trik. Gerbang: Sareng anjeun bakal nyandak éta ka imah sareng anjeun.

RODALE: Kuring nyandak ka imah sareng di tuang siang kuring masihan ka bapak kuring sareng anjeunna némbalan waleran trik, anjeun terang, sareng ngintun kuring deui sareng jawaban anu anjeunna terang bakal ngambek Trembley, janten kuring sapertos Mediator éta. AWEWE. Gerbang: Baris na, enya.

BAPA. RODALE: Patalina antara diskusi ieu. Sareng éta mangrupikeun prosés pendidikan pisan.

IBU. Gerbang: Anjeun seueur diajar, enya. BAPA.

RODALE: Kuring parantos diajar seueur. Teras, dina taun 1949, bapak kuring nyarios ka kuring, 'Cukup cukup. Anjeun gaduh sababaraha taun salaku murid.

Ayeuna waktuna pikeun anjeun damel. Abdi peryogi anjeun di warung masih tiasa angkat ka sakola, angkat ka sakola énjing tapi teu gaduh beban lengkep teras sumping damel di soré. ' IBU.

Gerbang: Upami anjeunna nyerah MR listrikna sapinuhna. RODALE: Henteu, henteu. Anjeunna MS.

Gerbang: Anjeunna masih ngalakukeun? BAPA. RODALE: Nya, tingali, Rodale Press mangrupikeun bagian tina bisnis éléktronik salami 15 taun. Éta ngan hiji perusahaan, sareng Rodale Press mangrupikeun divisi Rodale ManufacturingCompany, sareng bapak sareng paman kuring pasangan.

Pasti aya tempat saatos kuring mimiti damel. Rodale Press dimimitian salaku perusahaan anu misah, saur kuring ngeunaan 1947, tapi harita paman kuring kéngingkeun satengah saham sareng bapak kuring, aranjeunna mitra anu sami, tapi duanana ngahasilkeun seueur artos nalika perang kusabab henteu ngan ukur ngajual seueur tina barang-barang listrik pikeun aranjeunna Tentara, tapi aranjeunna ogé ngadamel gun gun pikeun bom B 17. Aranjeunna ngadamel bagian militér.

IBU. Gerbang: Sareng éta sadayana di dieu? BAPA. RODALE: Di Emaus, leres.

Janten sadayana ngagaduhan artos anu munggaran dina kahirupanna. Paman kuring nanem modal na, sareng bapak kuring, pikeun ngadugikeun / henteu ngadugikeun, 'nanem modal' na dina penerbit buku. Anjeunna ngamimitian nyebarkeun Story Classics, anu mangrupikeun édisi carita pondok anu kawates ku pangarang terkenal anu kaleungitan seueur artos, dasarna artos na kaleungitan dina terbitan éta, ilustrasi anu anjeunna mésér kanggo buku ku Philip Evergood, sareng anjeunna nyarios: 'Kuring nuju mayar kanggo ngagaleuh 12 tina ilustrasi ieu sareng kuring mayar $ 1.000 masing-masing kanggo gambar ieu. ' IBU.

Gerbang: Sareng éta 1948 atanapi naon? BAPA. RODALE: Di ditu di mana waé, '49. Mamang kuring ambek pisan perkawis éta panginten anjeunna leres-leres kedah ngahukum bapak kuring, ngahukum adi kuring.

IBU. Gerbang: Sanaos éta artos bapak anjeun, Pak RODALE: Leres.

Nya éta duanana katingali. IBU. Gerbang: Oh, henteu kunanaon.

BAPA. RODALE: Aranjeunna duanana mitra, tapi éta Rodale Press, anu tangtosna kaleungitan seueur artos dina waktos éta. Éta 10 taun deui saatos acara ieu sateuacan éta hideung.

Tapi paman kuring Joe, saha jalma anu saé anu kuring saé pikeun ngahukum lanceukna, anjeunna masihan satengahna ti Rodale Press, MR. RODALE: Anjeunna nyarios, 'Jerry,' saurna, 'Abdi parantos sasarengan sareng anjeun. Abdi teu hoyong bagian perusahaan anu ngalakukeun 'MS.

Gerbang: Naha anjeunna lanceuk? BAPA. RODALE: Anjeunna langkung kolot, tapi ngan ukur sababaraha taun. IBU.

Gerbang: Sareng anjeunna ngahukum anjeunna, anjeunna masihan sadayana, MR. RODALE: Leres, anjeunna masihan satengahna. Bapa kuring pikir ieu mangrupikeun hal anu paling parah anu tiasa kajantenan kuring sabab kuring émut gaduh paguneman tapi anjeunna parantos ngabahas seueur perkawis éta di kulawarga, tapi dina sababaraha waktos sekitar waktos éta bapak kuring mimiti mikirkeun perencanaan perumahan sareng anjeunna nyarios sareng anjeunna Pengacara Louis Stanberg, nyarios, 'Naha kuring masihan barudak abdi sababaraha saham Rodale Press?' Sareng jawaban Stanberg nyaéta, 'Naha anjeun badé ngahukum anjeunna? Hal-hal jahat naon anu dilakukeun ku aranjeunna ka anjeun? ' BAPA.

RODALE: Éta mangrupikeun jenis perusahaan.

Saha bapak tani organik?

Konsép tinatatanén organikdimekarkeun di awal taun 1900an ku Sir Albert Howard, F.H.

Saha anu nyiptakeun istilah pertanian organik?

Theistilah'pertanian organik'ieudidamelku Walter James (Lord Northbourne), murid BiodynamicTatanén, dina bukuna Look to the Land (ditulis dina 1939, diterbitkeun 1940).

Saha anu gaduh majalah Prevention?

Prevent mangrupikeun majalah gaya hirup séhat Amérika anu diterbitkeun ku Hearst Corporation anu nampilkeun tulisan ngeunaan kaayaan kaséhatan, kasihatan, tuangeun sareng nutrisi, penurunan berat badan, kabugaran, sareng kaéndahan.

Iraha Hearst ngagaleuh Rodale?

Majalah Média Majalah. NEW YORK, 9 Januari 2018Kadéngéngumumkeun dinten éta étangabogaanréngsé urus na sarengRodalekangagaleuhmérek kaséhatan sareng kaséhatan global perusahaan.

Sakumaha sering majalah Garden Gate diterbitkeun?

Majalah Taman Gerbangnyaéta dua bulanterbitandipak ku tips, inspirasionalkebon, naséhat ahli sareng kualitasngeboninpormasi dikirimkeun ka panto anjeun.

Saha anu medarkeun majalah Organic Gardening?

Moal lami deui saatos nempatkeun sababaraha revolusioner nahortikulturatiori kana prakték di kebon 60-acre caket Emmaus, Pennsylvania, Rodale diluncurkeunPertanian OrganikjeungMajalah Ngebon, anu ngajarkeun pamiarsa kumaha melak tuangeun anu langkung saé ku cara ngokolakeun taneuh anu langkung séhat nganggo téknik alami, di 1942.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Hasil olimpiade 2008 - solusi praktis

Sabaraha medali anu dimeunangkeun dina Olimpiade 2008? Atlit ti 87 nagara meunang medali, sareng 55 diantarana meunang sahenteuna hiji medali emas. Duanana kategori ieu nyetél rékor énggal dugi ka éléh dina 2016. Atlit ti Cina meunang medali emas panglobana, kalayan 48 medali emas. Atlit ti Amérika Serikat kéngingkeun medali panglobana, ku 112.

Kumaha carana nyageurkeun diri anjeun ku pikiran anjeun - kumaha ngabéréskeun

Naha pikiran ngagaduhan kakuatan pikeun ngubaran? Panilitian biologis kontémporér nyatakeun yén panyakit mangrupikeun hasil tina pamikiran sareng pikiran bawah sadar. Kalayan kecap séjén, pikiran nyiptakeun panyakit. Éta alesan yén lamun pipikiran nyiptakeun panyakit, éta tiasa ngubaran panyakit. Di Amérika Serikat nyalira, langkung ti 1,3 triliun dolar dihasilkeun pikeun perawatan médis unggal taun.

Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di tempat layung - jalan kaluar jalan

Naon kota anu pangsaéna pikeun cicing di Cotswolds? Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di CotswoldsCirencester.Bourton-on-the-Water.Tetbury.Kingham.Broadway.Painswick.Burford.Bibury.

Tekanan darah rendah Vegan - kumaha anjeun méréskeun

Naha diét vegan nyababkeun tekanan darah rendah? Diét vegetarian sareng vegan sareng henteu lengkep produk sato parantos dipikaterang pikeun nurunkeun tekanan getih dibandingkeun sareng diet omnivora. 24.07.2020

Wah tetep nabrak 2017 - kumaha ngalereskeun

Naha wow mah tetep nabrak? Parobihan kana setélan parangkat lunak dina supir kartu vidéo anjeun tiasa nyababkeun masalah kacilakaan atanapi kinerja. Reset setélan supir pidéo anjeun pikeun menerkeun masalah ieu. Panas teuing tiasa nyababkeun masalah kinerja, kacilakaan game, sareng konci komputer pinuh. Upami masalah tetep aya, uninstall sareng pasang deui permainan.