Utama > Waleran Pangsaéna > Resep cabé bumbu - solusi praktis

Resep cabé bumbu - solusi praktis

Naon anu aya dina cabé bumbu?

Campuran hideung retaklada, bel beureum sareng héjocabé, bawang bombay sareng bawang bodas sareng TIADA GARAM!



Aranjeunna parantos linggih sareng kami di ampir unggal méja, pasangan anu angkat babarengan dina kaseueuran tuang anu kantos diasakan di dapur kulon. A yin sareng yang, gelap sareng terang. Harti uyah jelas tina kristal.

Kahirupan moal aya tanpa éta, sareng upami éta bakal raos pisan sareng anéh. Tapi kumaha carana taneuh ieu nampi tina sadaya bumbu sareng rempah anu aya dina daptar kulinér? Barang kulawu janten bungbu kahirupan. Serius, naha henteu uyah sareng kunyit, atanapi uyah sareng mustard, uyah sareng jinten, uyah sareng pala, uyah sareng ketumbar, uyah sareng paprika, uyah sareng kayu manis, uyah sareng allspice, uyah sareng cengkéh. Asin, atanapi langkung khususna, natrium klorida.

balap bersepeda 2019

Éta mangrupikeun hiji-hiji batu anu urang tuang, gabungan anu teu mirip tina gas beracun sareng logam anu ngabeledug sareng nalika dipasangkeun sareng cai, éta tiasa masihan inkubator sareng bahan-bahan pikeun kahirupan; kami nganggo ion natrium sareng klorida pikeun ngajantenkeun sél urang diembungkeun pikeun ngatur tekanan getih sareng ngalaksanakeun dorongan saraf listrik ngalangkungan awak urang. Pikeun ngajaga ieu, urang kedah ngonsumsi sakitar genep gram natrium klorida sapoé. Janten nilai kuliner sareng budaya uyah henteu heran, carita na tiasa sareng éta ngeusi buku.



Buku hébat, saliwatan. Naha anjeun parantos maca buku Uyah: Sejarah Dunya? Masarakat tukang moro-ngumpulkeun mimiti ngagaduhan sadayana anu diperyogikeun tina pakan ternakna. Dugi ka ayeuna, Maasai di Afrika Wétan kéngingkeunana ku nginum getih sapi na.

Tapi nalika masarakat manusa ngalih ka ngembang sareng meakeun pepelakan, uyah janten hal anu tiasa dipanggihan atanapi didagang. Situs pangheulana produksi uyah mimiti sahenteuna 6.000 SM. Di Cina sareng Éropa.

Aya uyah dina kaseueuran lawon baseuh biru anu nutupan bumi saatos anjeun ngaubus atanapi nguap sadayana H2O anu pikasieuneun, tapi aya natrium klorida murni dina kerak bumi upami anjeun tiasa mendakanana. Jalur sato ngarah kami ka lick uyah alami sareng sababaraha diantarana janten jalan raya munggaran urang. Sababaraha kota tambang uyah lami masih gaduh sababaraha sajarah dina namina.



Sakabéh ékonomi diwangun sakitar uyah. Éta mangrupikeun komoditi sareng artos anu tiasa didahar. Prajurit Romawi anu nganggap uyah na sapertos uyah kadang nampi gaji.

Kabiasaan Romawi ngasinkeun sayuran héjo bahkan masihan kami apu. Sanaos ganti baju Kaisar ieu asalna ti Tijuana. Uyah mahal pisan kanggo ngadamel dinten-dinten ieu yén seueur jalmi anu résiko ngabahekeun teuing.

Tapi sateuacan jaman industri, éta kirang nyababkeun perang ngalangkungan éta. Bahkan diilhaman sahenteuna hiji revolusi. Sateuacan kulkas, salting mangrupikeun cara nyegah dahareun tina rusak.



Kusabab kaseueuran baktéri anu ngabahayakeun henteu tiasa tumuh dina kaayaan uyah anu luhur. Tapi tangtosna uyah ogé ngarobih katuangan urang. Éta ngajantenkeun hal raos asin, tapi ogé nekenkeun rasa anu sanés.

Natrium klorida sacara kimia tiasa ngahambat reséptor rasa pait sareng nguatkeun jalma-jalma anu nganggap amis, asin, sareng umami. Gumantung kana iraha sareng kumaha cara ngalarapkeun kana tuangeun, éta tiasa ngarobih metoda persiapan kimia. Uyah sigana bahan anu paling penting di bumi.

Tapi teras aya cabé. Rempah pikeun ngatur sadayana. Upami anjeun pikir uyah pikaresepeun, cabé mangrupikeun hiji hal.

Cabé hideung asalna tina Vine karembangan anu asalna ti Asia Tenggara. Éta ngagaduhan kahaneutan tina bahan kimia anu disebut piperine. Daripada capsaisin, buah-buahan anu matak lieur kieu sapertos kulawarga cabé.

Éta bahan baku pikeun asakan India sahenteuna opat rebu taun. Tapi sajumlah lada hideung parantos aya di Yunani, Roma, sareng bahkan Mesir kuno, dimana tétéla cabé cekap cekap berharga pikeun ngisinkeun irung Rammis anu Kadua. Pepper janten komoditi penting dina perdagangan rempah anu manjang antara Asia sareng Éropa, dimana panggunaan utami na, sapertos rempah-rempah panas anu sanés, nya éta masker rasa daging anu, saur urang, parantos lulus tiheula.

Jarak ekstrim anu kalibet dina dagang cabé di dunya anu dikenal ngahasilkeun harga anu ekstrim. Pikeun ngagedurkeun aranjeunna langkung jauh, padagang Arab nyiptakeun mitos yén kebon cabé dijaga ku oray anu kedah sieun jauh ku seuneu sateuacan panén. Saha anu henteu hoyong nempatkeun bubuk oray magis kana tuangeunana.

Sapanjang Abad Pertengahan, biasa ningali seueur rempah dina tuangeun anu beunghar, tapi popularitas hideung lada terus janten berkat tukang dahar anu pilih-pilih. Dicarioskeun yén Louis XIV. Masakan Perancis anu dikembangkeun teras janten dasar tina seueur anu urang tuang ayeuna, sareng ayeuna cabé mangrupikeun rempah sareng kuring gering.

Lila teuing kami kapaksa ngungkaban dunya rempah hideung hideung! Katéwak ku cabé, teu tiasa ningali pelangi pinuh ku rasa, sareng kuring teu nyarios deui! Gabung sareng kuring, dulur-dulur, nangtung babarengan. Kami nyarios leres kana uyah, tapi hayu urang nyarios nanaon tapi cabé! Tetep panas tur panasaran

Naon anu kuring tiasa ngagantikeun lada bumbu?

  • 1/3 cangkir cabé hideung.
  • 2 séndok cabé bodas.
  • 1 séndok téh ditumbuk beureumladaserpihan.
  • 3 séndok amisladaserpihan.
  • 1 séndok téh bawang garing garing.
  • 1/2 séndok bawang bodas garing dicincang.

Mimiti, hayu urang kenalkeun diét militér. 10 pon dina tilu dinten, dinten nomer hiji sarapan Sarapan mangrupikeun tuangeun pangpentingna dina diet ieu kusabab éta masihan anjeun énergi anu anjeun peryogikeun pikeun ngamimitian énjing-énjing sareng ngamimitian metabolisme anjeun dina dinten anu munggaran anjeun kedah ngagaduhan potongan. séréal atanapi roti bakar multigrain sareng dua tuang séndok mentega suuk upami anjeun leres-leres alérgi kana kacang, anjeun tiasa tuang kedelé mentega waluh mentega siki kembang matahari atanapi kacang beuleum sareng roti bakar anjeun tuang satengah jeruk bali sareng nginum sacangkir kopi hideung atanapi téh kafein hanjakalna anjeun moal tiasa nambihan gula atanapi krim kana tèh atanapi kopi anjeun, bari anjeun tiasa nginum cai tibatan nginum kopi atanapi tèh. Téh héjo ngagaduhan sipat anu tiasa ngabantosan anjeun ngabakar kalori, sareng kopi hideung tiasa nahan napsu anjeun Poé nomer hiji dimimitian dina dinten kahiji diwangun ku gandum séréal atanapi roti bakar multigrain waktos ayeuna kalayan henteu aya mantega suuk dina piring tuang anjeun anjeun ogé kedah nambihan 1 / 2 Cangkir tuna tanpa mayones pikeun inuman anjeun.

Anjeun tiasa gaduh sagelas cai. Téh héjo atanapi kopi hideung. Upami anjeun kedah ngasakan tuangeun, anjeun kedah nambihan cabé, bawang bodas, uyah, madu mustard, atanapi bumbu rendah kalori atanapi low-kalori anu sanésna jalma ngarep-ngarep paling dina pola dahar ieu, anjeun tiasa tuang 100 gram tina jinis naon waé daging anjeun resep.

Tambahkeun sacangkir kacang héjo kana piring anjeun satengah cau apel alit sareng anjeun bahkan tiasa ngagaduhan sacangkir és krim pikeun panganan cuci mulut pikeun sababaraha, tapi rendah pisan kalori anu ngonsumsi langkung seueur kalori bakal ngabantosan anjeun ngirangan beurat di dieu urang poe Nomer dua sarapan dina dinten kadua langkung saé tibatan sarapan dina dinten kahiji sapertos dina dinten kahiji Anjeun kedah mimitian ku sapotong gandum atanapi roti bakar multigrain sareng ogé anjeun tiasa gaduh endog lengkep anjeun tiasa tuang pindang atanapi diaduk upami anjeun tiasa ngagaur endog anjeun anjeun henteu tiasa nganggo susu Anjeun henteu tiasa ngagoréng endog anjeun ogé henteu tiasa nganggo minyak naon waé dina piring sarapan anjeun anjeun tiasa nambihan satengah cau dina waktos tuang siang, ogé dina dinten kadua anjeun kedah ngagaduhan sacangkir kéju pondok, upami anjeun henteu resep kéju pondok, anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku nyiksikan kéju cheddar dina piring ngagentos kerupuk dinten nomer dua Dinner. Naha ieu dinten anu sanés anjeun kedah d Anjeun tiasa ngarep-ngarep tuang dina piring anjeun sadidinten Dimimitian ku dua anjing panas tanpa sanggul Anjeun ogé tiasa a dd satengah gelas wortel, hiji gelas brokoli sareng satengah cau Sayuran anjeun kedah asak sareng dikukus, didahar atah, daging anjeun kedah dipanggang atanapi dipanggang bahkan tiasa ngagaduhan satengah gelas és krim vanili pikeun tuang. Upami anjeun bosen kana és krim vanili, anjeun tiasa ngagentoskeun sareng satengah gelas jus apel atanapi sacangkir vanili anu raosna stroberi atanapi susu almond Poé ka tilu, éta dinten terakhir anjeun, piring sarapan anjeun kedah gaduh lima garam Kalebet kurupuk, sapotong kéju cheddar sareng apel alit upami anjeun parantos cekap uyah. Kurupuk saring Anjeun tiasa ngagantikeunana ku jajan béas pikeun kurupuk asin anu ngaganti kéju kécap.

Upami anjeun nginum tuangeun héjo atanapi kopi hideung pikeun tuang siang dina dinten katilu ogé, éta bakal sakedik dina piring anjeun anjeun kedah ngagaduhan sacangkir roti bakar atanapi roti bakar multigrain sareng endog pindang, upami anjeun bosen endog, anjeun tiasa ngalakukeun éta ku sacangkir susu sareng dua lembar daging daging atanapi ngagantikeun jangjang hayam kirang tuangeun nyaéta anjeun kedah laun ngirangan jumlah kalori anu anjeun tuang sahingga kaleungitan langkung beurat sareng akhirna tuang dina dinten katilu nyaéta anu terakhir anjeun tuang dina diét ieu dina piring anjeun kedah sacangkir tuna satengah cau sareng sacangkir és krim vanili gaduh krim Hapunten teu aya gaganti anu aya waktos ayeuna ieu sababaraha tips tambahan pikeun anjeun diet militér ieu tiasa ngabantosan anjeun leungit 10 pon dina 3 dinten ayeuna upami anjeun henteu hoyong anjeun Kedah kaleungitan jumlah beurat, anjeun kedah diet pikeun tilu dinten éta teras opat dinten kaluar teras anjeun tiasa ngalakukeun deui dugi ka ngahontal beurat anu dipikahoyong, kumargi anjeun ngan ukur meakeun kalori minimal salami tilu dinten ieu, anjeun kedah nyingkahan i latihan anu kuat 30-menit leumpang anu anjeun peryogikeun saleresna éta tiasa janten naon waé ogé anjeun Kumaha carana nungkulan ieu Anjeun ogé kedah ulah aya snacking antara tuangeun upami anjeun suksés sareng pola makan ieu. Anjeun ngan ukur kedah lengket kana tilu tuangeun khusus sapoé, nyusup diantawis tuangeun, ieu bakal ningkatkeun jumlah kalori sapopoe anjeun sareng éta bakal janten diet umum Buang Jauh Upami Anjeun Hayang suksés dina tilu poé diét militér, anjeun kedah ngagaduhan cukup karep pikeun lengket kana diét anu dianjurkeun sareng henteu nambihan tuangeun tambahan

Naon anu aya dina cabé musiman Mccormick?

HIDEUNGLADA, BEULANG BEureumPEOPERS, GULA, JEUNG SPICES (NGALAMUKEUN PAPRIKA).

panangan anjeun bakal mimiti ngageter haté anjeun bakal langkung gancang anjeun bakal ngesang panon anjeun bakal ngudar kulit anjeun bakal ngabeureumkeun mémbran mukosa anjeun sareng janten anjeun henteu tuang kari usik anjeun nyaéta jenius jahat anu nganteurkeun Karolina Reaper ka dunya, anu paprika terpanas di dunya CarolinaReaper mangrupikeun buah anu saé anu nyumputkeun bungkus kejahatan sareng cabé anu paling panas di dunya anu kuring nganyenyeri jalma-jalma ti panjuru dunya unggal dinten kuring tiasa gaduh sadis sadis kanggo kuring. Kari anu jenengna pantes parantos dina hiji saprak 1981 Hal éta konséntrasi, cabé panas janten langkung pas, anjeunna keukeuh nyebrang cabé anu bénten-bénten supados langkung panas ku nambihan kontén capsaicin, bahan anu masihan cabé panas spiciness na, sareng aCarolina Reaper mangrupikeun Capsaicinbeast anu mutlak. Kuring kéngingkeun Carolina Reaper ku ngagedekeun monyét anu kuring kéngingkeun ti dokter di Pakistan ngadamel cabé yén kuring ngagaduhan anggota staf di bank ti Pulo Saint Vincent Kuring ngan ukur nyobian inc ulang cap dina tingkat dinikmati di Nagas anu kuring kéngingkeun ti Pakistan pikeun ningali naha kuring tiasa kéngingkeun salah sahiji sub-cap anu anjeun terang langkung luhur sareng urang ngagaduhan Karawang Reaper, éta kado ti Gusti di 2013 cabéfavorite sacara resmi diakuan ku Guinness Book of. Catetan dunya dinobatkeun paling panas di dunya, tapi kumaha panasna yén sadayana terang yén pendapat anu ngabangingik nyaéta yén aranjeunna ngajalankeun antara tilu sareng lima rebu unit panas Scoville cabe Thailand rata-rata panginten 20.000 Scovillehabaneros rata-rata meureun saratus rébu maka anjeun lebet cabé hantu, aranjeunna leres-leres aya kira-kira 600,000 teras Carbon Reaper hadir dina titik panebusan genep opat dua juta unit Scovilleheat rata-rata kalayan panasan puncak 2,5 juta unit Scoville urang nuju nyarioskeun ngeunaan Rollerskatesto Space Shuttle Ayeuna anjeun terang yén lada ngagaduhan barang organik sareng aranjeunna Aya seueur variasi, kalebet rempah-rempah sareng ukuran, contona jalapenos condong antara 3.000 sareng 8.000 atanapi langkung sareng umumna dua kali ukuran panén, bahkan 1,5 juta ka luhur. 2,5 juta cekap sareng éta mangrupikeun hal anu subyektif, tapi hayu urang cobian nempatkeun sagala rupa kana sudut pandang ogé, sakitar 10 habaneros lada ngandung jumlah capsaicin anu sami salaku tukang panén, diperyogikeun pikeun ngadamel sakitar genep puluh Serranos janten CarolinaReaper sareng peryogi 600 jalapenos atanapi sababaraha ratus pikeun nyocogkeun jumlah capsaicin dina ukuran saukuran Carolina Reaper Carolina Reaper henteu deui ngalakukeun hal anu sami pikeun kuring kusabab awak kuring biasa, janten kuring peryogi anu kari langkung panas, janten roti ngagaduhan ampir 500 pepelakan cabé anu sanés nyobian. pikeun nambahan panas cabé anu tiasa dicekel sareng éta henteu acan beres hehehehe urang masih melak cabé anu teras-terasan beuki panas kuring kantos mikir ngeunaan 4.3 juta anu paling panas anu anjeun tiasa kéngingkeun.

Kuring parantos ngabuktikeun nyalira salah sareng élmu ayeuna parantos ngabuktikeun yén urang tiasa langkung panas tibatan manusa, sedengkeun Carolina Reaper masih ngagaduhan kari Guinness World Record anu nyatakeun kampak cabé na langkung panas, éta mangrupikeun bahan utama dina ieu saos panas anu panas di seri YouTube Hotone anu pencét pikeun nyiptakeun kari paprika super panas téhnik pameuntasan anu cukup saderhana anu nyebrang dua pepelakan paprika anu béda dina harepan ngagabungkeun sipat anu pikaresepeun janten pabrik anu anyar. Éta metode anu sami anu dianggo manusa pikeun ngahurungkeun ajag abu kana bulldog chihuahuathe komo poodle sanés pepelakan peryogi bantosan sakedik deui, éta sampah 50/50 tapi urang milari kembang anu saé pisan sareng kami nganggo sikat ieu kanggo ngurilingan kembang sareng narik sari kaluar, teras nalika anjeun gaduh cukup sari angkat ka bikang un d cet kakuatan ieu kana kembang teras sareng anjeun ngalakukeun prosés ieu terus-terusan butuh kasabaran pikeun ngabangkitkeun breed anyar seueur kasabaran Tutuwuhan tina f generasi irst condong ngagaduhan seueur ciri kolotna. Tumbuh tiasa ngamimitian dina generasi ieu Pikeun ngagoda sipat-sipat anu tinangtos ngalangkungan pembiakan selektif sacara umum ngabutuhkeun dalapan dugi ka sapuluh generasi generasi pikeun nyetél hibridisasi sareng kéngingkeun sipat-sipat anu tiasa diramalkeun sareng kakurangan buah anu aya nalika urang ngagaduhan sipat anu pikaresepeun sapertos indéks tinggi tina salah sahiji topi nuits anu bakal milarian deui leumpang dina kayu salib upami éta henteu tiasa dianggo maka urang kedah mimitian deui sareng éta prosés anu lami pisan, prosés anu panjang pisan. Kari ageung berkebun Janten tingkat pangetahuan botani ieu sékundér pikeun anjeunna.

Indung kuring mangrupikeun kebon utama sareng anjeunna ngajar kuring kumaha melak pepelakan sareng kembang lili iris anu anjeun terang, hal-hal anu béda di Michigan janten kuring sacara harfiah ngagaduhan ieu sareng nyandak kana tingkat dope anu kuring ngamimitian nalika kuring nyobaan nyebrangan pot langkung ngora sareng éta bahaya janten anjeunna mutuskeun melak anu sanés sareng tungtungna dina cabé super panas sapertos Carolina Reaper. Kuring milarian hal anu langkung panas pikeun didinya sareng ieu réstoran Vietnam anu khusus kana dahareun lada sareng kuring naroskeun ka aranjeunna supaya lada sabisa na anjeun nyarios Nono sareng kuring nyarios enya enya yeuh sareng nalika kuring tuang éta kuring rurusuhan, kuring sacara harfiah buru-buru sapertos nyandak sababaraha dopecurry, waspada pikeun langkung ti 20 taun tapi anjeunna nyarios tinggi alami anu ngajantenkeun anjeunna ngahasilkeun peppers anu langkung panas sareng langkung panas ngahasilkeun sareng tuang pertama kalina kuring ngetok panén dina tuur anjeun anjeun kéngingkeun sapertos euforia karasana sareng ieu awak anjeun nyobian ngatasi nyeri réaksi kimia anu nyababkeun sareng akhirna buru-buru endorphin nyusul éta nyeri sareng nalika anjeun ngaraos nyeri anu langkung luhur anjeun bakal langkung seueur kabagjaan sahingga ngan ngudag naga nalika kasabaran gélo sareng na budidaya cabé dina balon hobi tumuh nalika kuring pendak sareng pamajikan kuring, anjeunna woll te teu aya hubunganana sareng kuring anjeunna nyebut kuring lalaki leutik lucu nalika kuring nyungkeun nomer cenah henteu aya kasempetan anjeun terang tapi kuring nguping anjeunna resep ka salsa sareng kuring melak tomat sareng cabé sareng anu kitu ogé kuring pencét salsa mangga buah peach sareng anjeunna nyarios sareng kuring yén kami nikah 9 bulan engké, janten kuring nempatkeun 1.400 pepelakan di kebon na urang ngadamel saos panas sareng salsa kalayan naon anu henteu kami anggo dina pembibitan, sareng éta ogé yakin yén anjeunna yakin yén anjeunna ngajual saos na tibatan masihan aranjeunna, janten anjeunna ngamimitian Perusahaan Pucker tapi Pepper sareng di 2012 anjeunna lirén padamelan anu mayarna mayar di perbankan pikeun teuleum lada kana cabé panas Unggal énjing sakitar jam 4:00 enjing Kuring ngamimitian milah cabé pikeun milah-milah dumasar kelas, pikeun milah-milah warna, sareng kuring misahkeun kana mashpeppers bibit cabé anu kuring hoyong tuang sareng anu kuring tuang kari garing, melak cabé, anjeunna ngadamel saos panas , ngadamel salsa, anjeunna ngadamel puree sareng mustard, anjeunna ngusir sadayana buah sareng ngadamel beefjerky, anjeunna bahkan ngahémat siki hitungan terakhir saur kuring aya 3.800 siki di kantor kuring anu béda-béda sareng kami gaduh saham langkung potong kana piring Kuring yakin kami nyaéta sakitar tujuh rébu siki béda jinis siki, sababaraha diantarana bade dijual ka umum sababaraha diantarana moal pernah dijual ka umum sababaraha di antawisna badé ka komunitas ubar sareng aya sababna kuring kecanduan sareng kuring henteu tiasa ngeureunkeun anjeun terang kuring henteu tiasa ngeureunkeunana tapi capsaicin nyaéta iritasi kuat pikeun panon sareng paru-paru kulit urang sareng seueur pisan éta dina cutter anu kedah ati-ati nalika nanganan éta, sanaos jalma nganggo sarung tangan ganda kusabab minyak dina cabé leres-leres tuang nganggo sarung tangan nitril, tapi éta henteu nunjukkeun yén aranjeunna ngajaga leungeun kuring tangan kuring kaduruk sepanjang waktos sabab ngajaga pot lemes awakna aranjeunna angkat sarung tanganna sateuacan angkat ka kamar mandi dimana kuring némpél paprika éta dina seuneu tadi ayeuna hawa saleresna raoseun Langkung ti 100 taun , cabé parantos diukur nganggo skala Scoville anu diadegkeun ku Wilbur Scoville taun 1912. Asalna, eusi rempah ditangtukeun ku lima panguji rasa masing-masing, tapi dinten ayeuna tingkat spiciness nyaéta det ermined di laboratorium sareng kari terang persis kumaha bahaya cabé na éta subyektif, ayeuna éta analitik, sadayana nganggo prosés anu sami sareng masalah rasa upami anjeun nyumputkeun pamajikan kuring sareng ngantepkeun tuang panén anjeunna bakal nyarios yén éta 10 juta scoville upami anjeun gaduh kuring ceunah, aya saratus rébu, anjeun terang éta téh subyéktif.

Mesin na henteu bohong, éta ngukur sagala hal sapertos Curry damel sareng ahli kimia lokal pikeun milarian terang sabaraha capsaicin anu dikemas dina cabé-na, urang grind sareng emulsify peppers éta teras pompa éta ngaliwatan mesin anu disebut HPLC, anu luhur -performance chromatograph cair anu ngukur sababaraha rupa sipat anu aya dina cabé Ngalenyepan pewarna flavonoid naon waé anu anjeun pikahoyong urang sadayana dianalisis aya persamaan matematik anu khusus anu anjeun pasang di daérah puncak pikeun mendakan panas Scoville unit sadayana obsesi ieu ku panas sigana siga gélo, tapi éta henteu tiasa teuing waktos anu langkung saé bakal sumping napsu Amérika salaku rempah anu beuki ageung unggal taun. Industri saos panas naék 150 persén ti taun 2000 dugi ka 14 kalayan paningkatan anu mantep ti saprak ayeuna éta industri $ 1,5 milyar di Amérika Serikat Amérika Serikat henteu aya réstoran Afrika, réstoran Karibia, réstoran India tapi nalika pergeseran demografi Amérika ngahasilkeun budaya pangan, urang anu kakeunaan éta teras aya internét dimana jalma ngeposkeun tulisan anu nyusahkeun dirina sorangan ngadahar cabé henteu kajantenan 10 taun ka pengker pikeun anjeun anu ngagaduhan Hoyong tuang seja Carolina Reaper Abdi nyarankeun pisan henteu, sanaos bisnis saé sareng Kari tiasa nyéépkeun kaseueuran dinten na dikurilingan ku naon anu anjeunna paling resep.

Abdi turun tina ranjang tabuh 3:30 énjing-énjing mung sakitar cabé sareng Ista. pikeun maénkeun anjeun dina seuneu sadidinten sareng tuang sadidinten ieu tempat anu senang kuring

Naha Lada Bumbu Lawry ngagaduhan uyah?

Resep anyarnyaétapikeun beureum amiscabésareng gula, henteuuyahditambihan. Kamigaduhparantos ngagunakeun Lawrey'sCabe ladapikeun langkung ti 30 taun sareng resep! Kamiusumsadaya daging urang, tulang rusuk daging babi, hayam, sapi, lauk sareng sayuran, pikeun rasa anu pang hébatna.

Abdi Noreen sareng wilujeng sumping di dapur kuring ayeuna. Kuring gaduh campuran rempah anu sanés kanggo anjeun, urang badé ngintip uyah bumbu buatan baheula anu saé.

Janten hayu urang tingali kumaha éta sadayana ngahiji, hayu urang mimitian ngadamel vérsi uyah buatan urang sorangan, sadayana anu ti saprak uyah bumbu dugi ka ngasakan sajarah pangan, kuring parantos mésér mangtaun-taun tapi saleresna aya sababaraha hal di ditu anu anjeun panginten henteu hoyong teu aya sareng anjeun panginten gaduh sadayana anu anjeun peryogikeun dina pantry atanapi rempah-rempah anjeun pikeun nyiptakeun nyalira. Janten naon artina urang sadayana nuju ngagaleuh? Rempah-rempah ieu kadang-kadang urang henteu nganggo gancang-gancang, urang mésér resep pikeun hiji, teras nael kana tonggong tutup bumbu dina pantry. Teu kedah ditingali deui sareng hiji dinten anjeun ngabersihkeun pantry anjeun sareng anjeun resep.

Oh enya ieu mangrupikeun kombinasi anu saé sareng upami anjeun ningali bahan dina botol uyah bumbu, sadaya anu aya dina daptar ieu aya dina salembar kertas parchment teras aya deui bumbu tambahan atanapi bumbu anu sanés anu aranjeunna moal nyaritakeun sabab éta mangrupikeun proprietari pikeun resep rahasia na, janten sakedik karya detéktip, anjeun tiasa nyarios naon hal-hal ieu, janten ieu mangrupikeun uyah anu paling sering diraih ku saha waé anu nganggo cap beureum resep mésér sareng mondok. Urang badé nganggo saparapat cangkir uyah ieu uyah dikaléng ngan uyah rupa. Anjeun tiasa nganggo uyah anu anjeun resep, tapi upami nganggo uyah halal anjeun bakal hoyong ngagandakanana, sareng anjeun bakal hoyong nganggo wadah anu langkung ageung kumargi uyah halal ngagaduhan profil kristal anu langkung ageung sareng henteu asin sapertos sél tabel halus Janten ieu saparapat cangkir uyah kaléng atanapi uyah méja halus hiji séndok siki seledri dua séndok paprika amis hiji séndok bubuk cabé hiji séndok kunyit taneuh dua séndok unggal bawang bawang bodas bubuk bubuk gula anu éta sareng tangtosna anjeun tiasa nambihan atanapi ngahapus sadayana upami anjeun hoyong ngadamel nyalira Kuring parantos lebetkeun didieu upami anjeun hoyong nambihan peterseli taneuh atanapi perkawis rosemary ground oregano profil rasa anjeun nyalira anjeun mutuskeun, sabab éta bakal langkung khusus pikeun anjeun sareng kulawarga anjeun atanapi daging bacon le sareng uyah asap anjeun tiasa aman nambihan bubuk roko di dieu sareng sapertos biasa urang nyandak perkamen urang sareng tuang sadayana kana gelas kami sareng kuring ampir aya, kuring panginten kedah kéngingkeun gelas langkung ageung, tapi hayu tingali, abdi ' parantos ngitung séndok kuring, janten kuring terang sabaraha pas dina gelas ieu.

Urang badé nunda tutupna. Kami ngan ukur bakal ngocok sumur ieu dugi ngahiji, huh anjeun sapertos bubuk bir. Leres.

Kuring gaduh anu leres Sumuhun, anjeun henteu ngawartosan kuring ngagaduhan bubuk bir Sumuhun, kuring ngagaduhan bubuk huntu bir tambahan. Kuring masihan ieu ngocok bener alus. Entong ngantepkeun kumaha jalanna? Sareng hayu urang angkat, hayu urang mukakeunana, teras kuring ngan saukur bakal mawa ieu kadieu kanggo sadetik kanggo tuang sakedik perkamen ieu.

Ngan ku kituna anjeun tiasa ningali Oke, ieu dibumbui saltokay, ayeuna ngan ukur pikeun ngabandingkeun kuring ngagaduhan usum asin anu biasa kuring badé ngempelkeun ieu di dieu. Saur kuring mah katingalina beda pisan. Milik abdi bug konéng saeutik.

Tapi pikeun pertahanan kuring, botol uyah anu raosna parantos sepuh, asin teuing, sanés? Duh Gusti ieu ngeunah, campuran kuring anu kuring énggal ngadamel saé pisan sareng raoseun, lah, ieu mangrupikeun bagian anu sanés anu anjeun tiasa ngontrol total Kumaha asin uyah anu dibumbui upami anjeun hoyong motong kuring? Anjeun adaptasi ieu pikeun kabutuhan anjeun ka raos anjeun tina rézim nutrisi anu kuring paling resep. Ngan peluit, kuring kedah nyarios ogé. Duh Gusti, anjeun terang yén uyah musiman mangrupikeun pondasi seueur barang anu kawéntar sapertos kagorengan kriting anu dibumbui sareng uyah anu dibumbui, sanaos kagorengan gurih anu dibumbui ku uyah anu dibumbui, sareng sanaos panginten sanés anu kuring gaduh sareng anjeun ayeuna dibagikeun.

Éta vérsi éta. Janten ieu mangrupikeun bungbu sadaya-tujuan anu saé. Anjeun tiasa naburkeun kana naon waé anu anjeun mampu.

Resep gampang nyata anu urang jaga di dieu dina Saluran youtube kami anu hadir sareng langsung ti dapur urang. Mudah-mudahan anjeun nyobian campuran uyah bumbu buatan ieu sareng kuring miharep anjeun bogoh sareng ningali deui di waktos payun urang tepang

Saha anu ngajual Lada Bumbu Lawry?

Lawry urangCampuran Ground Coarse ColourfulCabé Bumbu, 2,25 oz - Walmart.com - Walmart.com.

Naha cabé lada?

Éta dianggo dina masakan di panjuru dunya, sareng kanyataanna, éta anu paling seueur dianggobungbudi dunya. Dengdekkeun cabé,ladarasa ngajadikeun éta tambahan kuat resep, panas atanapi tiis, amis atanapi gurih.Peppercornnyaéta buah anggur anu parantos garing kanggo dianggo. Anggur tiasa tumuh dugi ka 13 méter jangkung.7 2014.

Dupi abdi tiasa nganggo paprika tibatan flakes cabé beureum?

Serpihan cabé beureumdidamel ku cara naksir lada garingcabé beureum.Serpihan cabé beureumgaduh hijipanas, rasa lada sareng kadang asep, sigapaprika. Ditumbukserpihan cabé beureumanu langkung panas tibatanpaprikasareng kuantitas anu jantendipaké kedahdisaluyukeun sasuai. Anu ngagantikeun anu anjeun pikahoyongngagunakeunbakal gumantung kana resepna.

Naha Lada Beureum sami sareng Paprika?

Nalika dianggo salaku kecap barang,paprikahartosna rempah tipung didamel tina buah garing sareng taneuh anu amislada(cabé) atanapicabé(kultivar tinakapsulannuum), atanapi campuran ieu (dianggo khusus pikeun masak hongaria), padahalcabé beureumhartosna anet-warna, asak,belatanapi amislada.

Naha rempah-rempah McCormick kualitasna saé?

Perusahaan ngajaga yén narempah-rempahanu hadékualitas, asalna ti patani anu parantos lami pakaitnaMcCormick. Aranjeunna ngagaduhan panilitian sareng pamekaran anu ageung, tetep mutahir sareng tren pasar, sareng ayeuna nawiskeun sababaraha rupa globalbungbunyampur.McCormickproduk kalebet tanggal anu paling saé dianggo.10.31.2017

Dimana McCormick kéngingkeun rempah-rempah aranjeunna?

Ti saprak 1989,McCormickCina parantos ngalangkungan dua fasilitas sareng janten salah sahiji pasar anu paling pentingMcCormicksareng Company, Inc. Perusahaan damelrempah-rempahsareng ramuan atnafasilitas Shanghai énggal anu dibuka dina Oktober 2017, sareng bumbu, salad dressings, sareng macét dinaTutuwuhan Guangzhou.06.14.2018

Naon cara anu paling saé pikeun nyieun cabé anu dibumbui?

Tempatkeun sadaya bahan kana mangkok campuran. Campur sasarengan. Tip kana wadah panyimpenan. Botol bungbu kaca anu kedap udara mangrupikeun pilihan anu hadé. Anggo sakumaha diperyogikeun. Tambahkeun kana piring kanggo bungbu. Anggo dina 3 dugi 6 bulan, kanggo raos anu pangsaéna. Naha anjeun ngadamel resep ieu? Ngumbah jeruk nipis pikeun miceun kokotor. Kupas lemons ku mikroplane atanapi zester.

Naon cabé anu anjeun anggo pikeun ngadamel serpihan cabé?

Serpihan lada dibumbui cabe 1/3 cangkir lada hideung. 2 séndok cabé bodas. 1 séndok téh ditumbuk flakes lada beureum. 3 séndok ketuk cabé amis. 1 séndok téh bawang garing garing. 1/2 séndok bawang bodas garing dicincang.

Naon cara anu paling saé pikeun nyieun cabé hideung?

Grind atanapi bubuk 1 séndok (14.8 ml) jeruk nipis garing. Anggo coét atanapi mortir. Entong ngadamel bubuk teuing; éta kedah ngagaduhan tékstur. Campur bahan-bahanna babarengan. Tambahkeun cabé hideung anu retak, jeruk nipis taneuh, uyah laut, bawang bodas granulated atanapi tipung sareng bubuk bawang kana mangkok campuran. Aduk ngahiji. Mindahkeun kana wadah shaker.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Dennis france - buku komprehensif

Sakumaha harga Berni Franz? Keuntungan sareng gajihna Dennis Franz: Dennis Franz mangrupikeun palaku Amérika anu ngagaduhan nilai bersih $ 16 juta. Dennis Franz sigana paling kasohor pikeun maénkeun Ole Andy Sipowicz dina serial televisi NYPD Blue anu lami.

Michael matthews tour de france - solusi pikeun

Saha anu nyababkeun kacilakaan Tour de France? Tapi pikeun Tur janten hasil, hormat kasalametan pengendara! Kacilakaan anu disababkeun ku tanda penonton éta ngan ukur mimiti mimiti dinten dibuka. Pengendara sepeda Jerman Jasha Suetterlin mangrupikeun pengendara anu mimiti ngantep balapan saatos kacilakaan sareng kacilakaan anu kadua nyababkeun sababaraha anu sanés, ngalaporkeun Reuters.29. 2021.

Juara wisata de France Perancis - rujukan lengkep

Saha anu meunang Tour de France ayeuna? Pengendara Tour de France kalayan seueur kameunangan dugi ka taun 2020 meunang gelar dina bulan Agustus 1998, kalebet tujuh kameunangan sacara umum di Tour de France, sareng ngalarang Armstrong saumur hirup. Di Tour de France di 2020, Slovenia Tadej Pogacar muncul anu unggul - éta kameunangan Tour de France kahijina.

Peter sagan tour de france 2016 - kumaha ngabéréskeun

Saha anu meunang Tour de France 2016? Tour de France 2016 / juara

Dinten istirahat Tour de france - Manual lengkep

Sabaraha dinten istirahat di Tour de France? 2021 Tour de France panjangna 23 dinten. Bakal aya hiji tahap anu diperebutkeun per dinten sareng dua dinten istirahat.1

Pinot tour de france - kumaha carana ngahontal

Saha anu meunang Tour de France ayeuna? Tour de France 2021 - ranking sadayana saatos 13 ti 21 tahap