Utama > Waleran Pangsaéna > Selang titik anu amis - waleran saderhana pikeun patarosan

Selang titik anu amis - waleran saderhana pikeun patarosan

Sakumaha sering anjeun kedah ngalaksanakeun latihan tempat anu amis?

Ieu biasana 2-3 kali per minggu gumantung kana parameter di luhur. Dina ieupalatihantipuranganu ngajelaskeun kumahalatihan titik amis anjeun kedahjanten (atanapibakaljanten, upamianjeunnuturkeun rencana)ngalakukeundina dinten anjeunpalatihanrencana reseplatihan titik amis.



(musik ringan) - Wilujeng sumping deui dina Triathlon Training Explain Show, didukung ku TrainingPeaks, sareng minggu ieu kuring nuju kana sapédah sareng badé nungkulan Sweet Spot. Ayeuna anjeun panginten parantos nguping istilah latihan tempat amis, atanapi anjeun panginten parantos nganggo latihan tempat amis dina program latihan anjeun nyalira, tapi anjeun terang naon anu saleresna na, naon pikeun, sareng kumaha carana ngamaksimalkeun nya? Kusabab kitu kuring kadieu. Kuring tiasa ngalakukeun anu penting, kuring bakal ngajawab patarosan ieu, sareng kuring leres-leres bakal masihan latihan latihan tempat amis konci anu tiasa anjeun lebetkeun kana regimen latihan anjeun nyalira. (Musik optimis) Sakumaha namina nunjukkeun, latihan tempat anu amis mangrupikeun inténsitas khusus anu tujuanna pikeun ngasilkeun bantosan pamungkas pikeun wates waktos anjeun, tapi pikeun dianggo dina inténsitas titik amis kami urang kedah terang Kakuatan Ambang Fungsional, atanapi FTP pikeun pondok.

Ayeuna FTP mangrupikeun usaha maksimum kami salami 60 menit. Ayeuna ieu intina ambang laktat urang. Ieu dimana urang mimiti ngumpulkeun asam laktat - getih langkung gancang tibatan éta tiasa disiram.

rengkuh torsi sapédah

Dasar na titik balik urang. Ngalangkungan éta atanapi cobian tetep inténsitas ieu langkung ti sajam sareng anjeun bakal tetep lirén, terang FTP kami kami tiasa ngerjakeun zona latihan sareng tempat amis kami. Titik amis kami nyaéta daérah anu saluhureun jangkung sareng sahandapeun bangbarung.



Éta nyebrang kana zona luhur tilu sareng handapeun zona opat nalika anjeun nganggo Sistem Dokter Andy Coggan Tujuh Zona. Éta diartikeun antara 84% sareng 94% tina FTP urang sareng 75% dugi ka 85% tina denyut jantung maksimum urang. Tapi upami anjeun ngalatih ku raos, maka éta mangrupikeun kakuatan anu kuring resep nganuhunkeun sedeng.

Éta mangrupikeun usaha anu sesah tapi tetep, ngan bieu dina ambang luhur anjeun. Sareng tangtosna, upami anjeun tunggang sareng rerencangan atanapi pasangan maka anjeun tiasa ngobrol sakedik sareng aranjeunna, tapi kuring bakal nyarios anjeun bakal gelut, sareng anjeun panginten hoyong ngirit napas waé. Nya, latihan Sweet Spot leres-leres berharga sabab ngagaduhan manpaat fisiologis anu luar biasa mirip pisan sareng latihan ambang sareng anjeun tangtos tiasa pulih tina éta langkung gancang, tujuan akhir nyaéta pikeun anjeun ningkatkeun FTP anjeun anu dasarna ngandung hartos yén Anjeun tiasa numpak langkung sesah atanapi gancang kalayan henteu usaha tambahan.

Janten leres-leres kedah janten unit dasar pikeun kaseueuran triathletes, sanaos kuring resep pikeun atlit Ironman di luar sana. Mangrupikeun intensitas di luhur tempat anu anjeun bakal balap, janten anjeun panginten henteu hoyong ngalebetkeun kana latihan nalika usum balap, tapi éta pasti kauntungan anu hébat dina usum luar, sareng pikeun anu aya diluar jarak Ironman 70.3 atanapi jarak tengah, éta mangrupikeun fraksi di luhur intensitas balap anjeun.



Tapi kuring parantos nganggona pikeun latihan kuring salami waktos sabab sanés ngan ukur nambihan lp ka FTP mah, dinten balapan rumaos langkung gampang tibatan latihan ogé. Tapi tangtosna seueur jalmi-jalmi anu ngalakukeun sprint sareng jarak Olimpiade anu henteu bakal naék ku kakuatan éta. Jigana waktuna urang ningali sababaraha.

Nalika anjeun ngamimitian latihan tempat anu amis, mimitian ku repetisi anu pondok sareng gaduh istirahat anu saé. Abdi gaduh rapat di dieu ayeuna. Kami gaduh 15 menit di zona dua ngan ukur pikeun haneutkeun anjeun, teras kami badé angkat di tempat anu amis dina opat pertandingan dalapan menit, teras kami badé ngatur durasi éta pikeun pamulihan, janten urang badé nyandak dalapan menit pamulihan di antawis unggal Pengulangan, teras kami ngarengsekeun sési ieu ku 15 menit di zona dua salaku pemanasan.

Nya, pikeun sési salajengna, sakumaha anjeun tiasa tingali di dieu, urang bakal ngamimitian deui sareng 15 menit di zona dua anu bakal datang. Kami haneutkeun, tapi ayeuna urang bakal manjangkeun lilana latihan sareng ngirangan paningkatan, janten di dieu urang Didamelna opat kali 10 menit di tempat anu amis, sareng urang bakal nyandak lima menit waktos pamulihan diantawis masing-masing tina pangulangan teras bérés deui sareng zona 15 menit pemanasan. Tapi tujuan akhirna nyaéta sési sapertos kieu, deui urang mimitian ku pemanasan zona 15 menit 2, tapi ayeuna urang gaduh tilu pertandingan 20 menit di tempat anu amis sareng urang badé dimimitian ku pamulihan 10 menit tapi Abdi hoyong anjeun langkung ti Waktos kanggo ngirangan pamulihan ieu sakitar tilu menit, teras bérés deui sareng pemanasan zona 2 menit 2. (musik ringan haté) Konci pikeun latihan tempat anu amis ayeuna nyaéta akumulasi beban damel sareng tujuan ideal pikeun ngalengkepan éta salami 60 menit atanapi langkung di tempat anu pikaresepeun salami sési sapertos anu terakhir anu kuring nerangkeun.



Alami, ngawangun ieu nepi kana waktu, gumantung kana tingkat kabugaran anjeun. Ayeuna, upami anjeun resep tulisan ieu, pencét tombol 'jempol'. Upami anjeun hoyong ningali langkung seueur tulisan tina GTN, pencét dunya sareng langganan.

Sareng tong hilap, anjeun tiasa angkat ka toko GTN pikeun nyandak sababaraha peralatan bersepeda ieu, sareng upami anjeun hoyong nonton tulisan sanés sapertos Misalna, penjelasan FTP kami sareng kumaha cara ngalakukeun uji kinerja ambang fungsional anjeun, ngan ukur klik di dieu. Upami anjeun hoyong terang naon zona latihan pikeun bersepeda dina sapédah, cukup pencét di dieu di handap ieu.

Sabaraha jam saminggu tempat amis?

3,5 jam

Naon perséntase ftp anu titik amis?

Rencana pertengahan jilid nampilkeun lima latihan sareng campuran dina duanana latihan ketahanan sareng ambang. Ilaharna, anjeun bakal nyéépkeun sakitar 3.5jamlatihan dinaSpot Maniszona masing-masingsaminggu, kalayan tunggangan salami antara 60-90 menit.

sapédah lemond

Kuring bakal nunjukkeun naon anu kedahna sapertos bulan sareng minggu latihan anu saé sareng kumaha latihan individu pikeun formasi ambang kedah sapertos upami anjeun énggal dina saluran ieu. Kuring ngadamel artikel latihan mingguan ku tip sareng trik anu kuring parantos pelajari dina balap umur 12 taun sareng kuring diajar pangalaman latihan anu ngagaduhan kuring ka puncak pertandingan sepeda gunung ketahanan ultra di AS sareng salaku pelatih sapédah di cts I ogé asup kana élmu ngeunaan patarosan latihan anjeun, janten upami anjeun hoyong diajar kumaha carana langkung gancang atanapi ngan ukur langkung seueur ngeunaan élmu olahraga sacara umum, langganan sareng pencét béwara bel janten anjeun henteu sono hiji hal i Upami anjeun ngagaduhan patarosan latihan atanapi topik anu anjeun hoyong tutup dina artikel kahareup mangga tinggalkeun dina bagian koméntar di handap ieu Kuring bakal nyobian anu pangsaéna pikeun ngajawab patarosan dina metoda koméntar ningkatkeun FTP FTP anjeun mangrupikeun ukuran anu kami anggo pikeun menilai kabugaran saurang pengendara sepeda.

Upami anjeun saurang biker pemula anjeun sacara harfiah tiasa ngalakukeun nanaon tapi nyandak langkung seueur jarak dina dipan pikeun nonton Netflix sareng ningali FTP naék kuring anggap upami anjeun ngeklik tulisan ieu maka anjeun parantos ngalangkungan éta sareng milari detil kumaha ningkatkeun ieu Nilai FTP. Kaleresan nyaéta, unggal latihan anu anjeun lakukeun tina inténsitas handap dugi ka interval intensitas tinggi skor FTP anjeun ningkatkeun FTP anjeun sareng kumaha tahan tingkat éta mangrupikeun ulasan tina latihan inténsitas tinggi ngalawan A latihan volume tinggi mendakan yén duanana intensitas tinggi sareng latihan-inténsitas rendah mangrupikeun bagian penting tina program latihan anu parantos aranjeunna o o Nyarios yén période jangka pondok latihan interval intensitas tinggi tiasa nyababkeun paningkatan, tapi ogé yén pangaluyuan penting dilakukeun pikeun kontinyu, latihan inténsitas rendah sigana kajadian anu henteu katalungtik sareng campuran atanapi latihan intensitas luhur, intensitas latihan anu langkung handap ngawangun FTP anjeun lalaunan kana waktos, sareng ogé henteu dataran ampir gancang sakumaha latihan intensitas tinggi, interval intensitas tinggi bakal narik FTP anjeun gancang pisan, tapi anjeun ngamaksimalkeunana ogé kauntungan anu anjeun bakal ningali dina sababaraha bulan. Upami anjeun mutuskeun ngahijikeun interval intensitas tinggi kana program anjeun, anjeun hoyong mastikeun yén anjeun ngamaksimalkeun pangasilan deui dina acara target anjeun.

Titik anu kadua nyaéta ningkatkeun FTP anjeun sakumaha pentingna pikeun ngarencanakeun bulan latihan sareng minggu anjeun ogé kumaha anjeun ngarencanakeun latihan khusus anjeun, sabab sanaos anjeun gaduh latihan anu sampurna ditulis, upami anjeun ngalakukeun éta dina frékuénsi anu salah atanapi upami anjeun ngajadwalkeunana kirang dina saminggu anjeun, maka anjeun tiasa dina poténsi kauntungan kabugaran anjeun ti anu sami Pariksa upami palatihan henteu ngahijikeun campuran latihan intensitas tinggi sareng latihan jilid tinggi kana program, anjeun tiasa ngaregepkeun kinerja. Mimitian ku naon bulan latihan anjeun kedah, teras jalankeun opat minggu anu anjeun pikahoyong minggu akhir janten minggu istirahat penting kusabab salami tilu minggu tangguh anjeun bakal ngawangun kacapean sareng anjeun hoyong jangka waktos Kanggo maca awak anjeun ngeunaan kacapean ieu, upami anjeun teras-terasan tanpa saminggu istirahat sareng beban latihan anu luhur, anjeun tiasa gampil pisan dugi ka titik dimana latihan interval anjeun henteu épék deui sabab anjeun henteu tiasa ngalakukeun éta kalayan intensitas anu cukup sabab anjeun Pikeun tilu tangguh minggu sabulan, anjeun teras-terasan bosen ningkatkeun beban latihan anjeun unggal minggu, ieu katelah overload progresif, anu dasarna ngandung harti yén kami laun ningkatkeun beban kana awak kana waktos sabab anjeun badé ngalakukeun ieu kusabab Awak kami adaptasi sareng setrés anu urang pasihkeun Upami anjeun teras-terasan masihan awak tingkat setrés anu sami anu parantos diadaptasi pikeun ngeureunkeun pangaluyuan salajengna sareng ieu bakal ngakibatkeun dataran kabugaran. Anjeun tiasa ningkatkeun setrés latihan anjeun ku ningkatkeun volume atanapi inténsitas anjeun atanapi duanana sareng mana waé anu anjeun pilih pikeun ngamanipulasi seueur hubunganana sareng naon anu anjeun leres-leres latihan contona, upami anjeun ngalatih sajam maka intensitas éta kedah ningkat, tapi upami anjeun latihan pikeun acara ultra-ketahanan maka anjeun panginten hoyong ningkatkeun polumeu, sababaraha urang panginten nyebat périodisasi tibalik ieu tapi nyatana éta ngeunaan anjeun Janten latihan langkung khusus pikeun tungtutan lomba anjeun.

Hayu urang turun ka unggal minggu kuring gaduh dua tulisan ngeunaan ngarencanakeun minggu latihan, hiji salami 10 jam saminggu sareng hiji salami genep jam saminggu kuring bakal ngaitkeun kadua tulisan dina katerangan di handap upami anjeun resep, hal anu pangpangna pengendara sepeda salah nyaéta, frékuénsi intensitas tinggi atanapi latihan interval aranjeunna atanapi kadang-kadang 3 dinten interval per minggu optimal sareng, malih dinten interval anjeun bakal sangsara sabab anjeun moal sapinuhna pulih di antawisna sareng anjeun moal tiasa nganggo tinjauan sési ieu ngeunaan prakték pangsaéna pikeun inténsitas latihan pikeun maksimalkeun pungsi sareng durasi distribusi atlit ketahanan disarankeun pikeun dua atanapi tilu latihan inténsitas luhur atanapi ambang tingkat per minggu sareng paningkatan tambihan dina frékuénsi inténsitas tinggi henteu langkung ningkatkeun sareng condong nyababkeun gejala kaleuleuwihan atanapi overtraining hal salaku mungkin pikeun aranjeunna sareng upami anjeun hoyong anjeun tiasa ngalakukeun sési interval inténsitas anu langkung handap saatos salah sahiji dinten sési interval inténsitas anu luhur tapi kuring henteu bakal ngalakukeun wengi ieu ry minggu sakali anjeun gaduh inténsitas pikeun saminggu salaku zona 2 dina 6 zona Model atanapi zona ketahanan ieu salah sahiji anu rada langkung raoseun kuring ngadorong anjeun ngalakukeun sahenteuna hiji perjalanan salami saminggu éta mangrupikeun perjalanan anu leres-leres panjang sabab pasti aya pangaluyuan anu anjeun lakukeun salami perjalanan panjang anu anjeun lakukeun dina perjalanan anu langkung pondok contona Nuju akhir taun ngan ukur henteu ningali perjalanan anu panjang nalika anjeun nyéépkeun toko glikogén anjeun anu ngajarkeun awak anjeun pikeun nganggo gajih pikeun énergi tibatan karbohidrat. Nuju tungtung perjalanan anu panjang, serat otot gancang-kedutan anjeun ogé maksa anjeun damel ketahanan salaku serat otot lambat-kedutan anjeun bakal ban anjeun kaluar. Anjeun ogé tiasa nyandak rides recovery upami anjeun hoyong, tapi pastikeun anjeun leres-leres lereskeun sabab upami henteu, anjeun tiasa janten rencana latihan anjeun sacara lengkep ngarusak hiji latihan sareng anu ieu.

Leres anjeun terang éta kuduna janten perjalanan rekreasi tapi jalma ieu sacara harfiah ngan ukur nyolong kom kuring anu kuring naék dina pendakian ieu sareng éta dina rute kuring dinten ayeuna janten kuring kedah nyobian nyandak deui sigana kuring henteu kusabab kuring éta lumayan capé tapi anjeun terang kuring henteu kantos nyetir anu panjang ogé janten kuring gaduh seueur waktos tambahan panginten kuring angkat ka gym upami anjeun hoyong gabung tong janten jinis kuring gaduh tulisan kumaha ngalakukeun rekreasi anu pas , anu kuring kaitkeun dina pedaran di handap ieu upami anjeun hoyong nyobian pikeun anjeun, parios tulisan kuring sacara rutin, anu sigana sadayana parantos diulas pikeun anjeun, tapi ayeuna urang turun ka anu lucu ngeunaan kumaha kuduna hiji sési interval Ambang saleresna mah siga anu kuring nyarioskeun tadi, naon waé anu anjeun lakukeun dina sapédah bakal aya pangaruhna kana FTP anjeun, tapi pikeun tulisan ieu kami bakal fokus dina conto anjeun latihan khusus anu ditujukeun pikeun ngahontal kamampuan ambang anjeun salaku intensitas pikeun latihan ieu henteu kedah janten kejutan anu anjeun hoyong inténsitas caket kana ambang 95-100% idéal FTP anjeun.

Mungkin patarosan anu langkung saé nyaéta sabaraha waktos anu kedah anjeun laksanakeun dina inténsitas ieu sareng kumaha anjeun kedah ngabagi waktos éta kana interval, jawaban na éta gumantung kana katerampilan anjeun salaku supir, pikeun pamula anu 30 menit saatos dina Gawé dina ambang tiasa némbak Kuring mendakan permén éta antara 10 sareng 20 menit. Aya pengecualian dimana kuring tiasa nandeskeun interval ambang anu langkung pondok atanapi langkung panjang, tapi kaseueuran waktos periode dina jangka waktu éta murag langkung pondok tibatan ieu sareng janten gampang ngaleuwihan FTP sareng anaérobik anjeun perséntase langkung luhur tina kakuatan anu anjeun ngahasilkeun sareng teras langkung lami tibatan ieu sareng janten hésé ngajaga ftp anjeun sareng biasana anjeun turun ftp anjeun ku tungtung interval sareng sesah pisan pikeun ngulang ieu sababaraha kali. Émut yén nalika FTP anjeun sacara téoritis naon anu tiasa anjeun tahan sajam, ieu nalika anjeun seger sareng gaduh sababaraha tingkat kacapean dina waktos-waktos, anu hartosna anjeun kedah nahan FTP anjeun langkung lami tibatan 20 menit saéstuna sesah kanggo waktos istirahat, antara interval kuring nembak hiji dugi ka satengah interval damel salami 20 menit interval anu janten lima dugi ka sapuluh menit, sabaraha lami anjeun tiasa milih istirahat antar interval Gumantung kana tujuan lomba khusus anjeun, sapertos pilih interval istirahat anu langkung pondok, tapi upami balap anjeun gaduh pendakian anu panjang dina akhir lomba, contona anu mutuskeun balap, maka pilih interval istirahat anu langkung lami nalika anjeun hoyong maksimalkeun waktos damel sapertos anu Akhirna balapan sareng anjeun henteu kedah beristirahat saatos anjeun parantos beres, hayu urang laksanakeun sadayana ku latihan sababaraha conto latihan pikeun supir anu teu lami milari 30 menit padamelan.

cannondale sapédah gunung gantung lengkep

Ieu tiasa janten tilu latihan sapuluh menit di FTP kalayan lima menit di antawisna atlit sedeng, éta tiasa janten tilu latihan 15-menit kalayan tujuh menit di antawisna, atanapi opat latihan 10-menit kalayan lima menit di antawisna, sareng kanggo anu sanésna deui pengendara anu maju tiasa janten opat latihan 15 menit kalayan lima menit di antawisna, atanapi tilu latihan 20 menit kalayan sapuluh menit diantarana pikeun pemanasan. Anjeun tiasa ngalakukeun zona ketahanan 15 dugi 30 menit dugi ka ngaraos haneut sareng siap angkat, sareng anjeun tiasa miceun sababaraha upami anjeun hoyong Buka usaha anjeun sareng laksanakeun sakumaha anu anjeun raoskeun. Entong ngan ukur saring diri ka titik dimana anjeun siap kerja keras bari ngahaneutkeun.

Cooldown kedah sahenteuna 10 menit, tapi kuring sering nambihan jam-jam saatos réngsé sési interval sareng nalika anjeun gaduh waktos, ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun nambihan jam dina minggu anjeun. Unit interval anjeun henteu kedah alit dina polumeu. Ngan pastikeun anjeun ngalakukeun interval dina mimiti tanjakan nalika anjeun seger kusabab aya pengecualian pikeun sagalana sareng aya kadang anjeun hoyong ngalakukeun interval dina tungtung perjalanan anu panjang, tapi kaseueuran waktos anjeun hoyong aranjeunna janten di awal khususna upami tujuan akhir anjeun pikeun ningkatkeun FTP anjeun, nalika latihan ieu sigana saderhana sareng lugas sabab éta, nalika anjeun biasa ningali latihan anu rumit anjeun ngan ukur terang yén teu seueur élmu pikeun nyokong kompleksitas éta , sareng seringna aranjeunna didamel ngan ukur narik perhatian anjeun, janten kuring badé mimitian ku jalan tujuh sareng satengah menit ti zona 2 dugi ka zona 4.3 teras langsung kana sakitar 30 20 s teras saatos éta kuring badé angkat turun ti zona 9 dugi ka zona 3 teras kuring badé nahan zona 4 sakitar 6½ menit teras di akhir dinten, jalma ieu ti toko sapédah ngawartosan kuring ieu cara anu sampurna pikeun masihan anjeun En ningkatkeun FTP latihan henteu Henteu kedah rumit pikeun pencét sababaraha zona pikeun panjang anu béda waktos éta ngan ukur ngeunaan ngumpulkeun waktos di zona target anjeun pikeun sinyal panyaluyuan sapertos anu kuring carioskeun dina awal tulisan sadaya padamelan anu anjeun lakukeun mangaruhan FTP anjeun, henteu ngan ukur sési interval fokus FTP anjeun sareng dina kasus padamelan anu luhur éta leres-leres tiasa narik FTP anjeun gancang pisan naon anu kuring hartosna ku interval intensitas luhur nyaéta jarak interval kirang ti lima menit sareng biasana sesah mungkin, ngan ukur butuh sababaraha sési interval ieu pikeun ningali kauntungan kabugaran, tapi anjeun kedah ati-ati ngagunakeun aranjeunna sabab éta moal nyandak anjeun lami pikeun maksimalkeun pungsi pangaluyuan anjeun nampi ti aranjeunna, anu bakal kuring lakukeun dina interval intensitas tinggi bulan atanapi dua sateuacan anjeun dina lomba prioritas pikeun maksimalkeun peunteun tiap kauntungan kabugaran anjeun damel sateuacan acara éta . e tiasa tujuan.

Éta ogé saé pikeun ngalakukeun ieu ku cara khusus lomba. Ieu ngandung harti yén anjeun mendesain latihan nganggo powerfile anu katingalina mirip pisan sareng powerfile balapan udagan anjeun, upami anjeun kritikus balapan ieu tiasa janten latihan 30-30, salaku conto, atanapi meureun anjeun ngan ukur jalan anu hésé numpak ku seueur sprint sareng serangan anu anjeun badé anggo sacara progresif, anu hartosna setrés latihan kedah ningkat unggal minggu. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ningkatkeun volume atanapi intensitas anjeun, atanapi duanana, upami anjeun teras-terasan masihan awak anjeun hal anu sami, éta parantos disaluyukeun sareng jumlah setrés maka éta bakal lirén adaptasi sareng anjeun bakal pencét dataran kabugaran, dimana anjeun ogé hoyong nyandak saminggu sésana pikeun ngaleungitkeun awak anjeun tina kacapean anu anjeun ngawangun salami sabulan bari ngarencanakeun latihan minggu anjeun anu dipikahoyong - atanapi kadang-kadang tilu dinten interval saminggu langkung ti éta moal ngajantenkeun anjeun langkung gancang sareng anjeun sigana bakal kabakar saatos sababaraha minggu.

Sésa tunggang anu anjeun lakukeun saminggu kedahna dina zona stamina - sareng éta ngajantenkeun langkung sesah tibatan éta hartosna sési interval anjeun henteu sakumaha kualitasna sapertos anjeun henteu tiasa pulih. Di antara aranjeunna kedah aya sési interval anu berorientasi ambang antara salapan puluh lima dugi ka saratus persén FTP anjeun sareng jarak interval antara sapuluh sareng dua puluh menit anu anjeun badé ngagaduhan masa istirahat anu sakitar saparapat dugi satengahna sareng pikeun anu ngamimitian milarian opat puluh menit padamelan nalika sési Interval sareng pikeun anu sapertos pro ieu tiasa dugi ka sajam atanapi langkung kanggo interval intensitas tinggi bakal gancang naékkeun ambang anjeun, tapi anjeun ogé bakal ngamaksimalkeun kauntungan anu anjeun pikagaduh tina éta gancang janten panggunaan aranjeunna sateuacan balapan penting anjeun sareng pastikeun Aranjeunna ngalaksanakeunana dina cara khusus balapan Hatur nuhun pikeun nonton sareng kuring miharep anjeun mendakan inpormasi ieu saé, upami anjeun resep tulisan ieu, bagikeun ka babaturan sareng ngalanggan pikeun tips latihan langkung seueur. Upami anjeun hoyong ningali langkung seueur eusi asah, turutan kuring dina Instagram, Twitter sareng Facebook sareng upami anjeun hoyong nuturkeun latihan kuring anu nuju usum payun.

Naon persentase laju jantung anu titik amis?

Spot Manislumangsung tabuh 83 dugi ka 97persentina anjeunFTPsareng tunggang gunung didieu tiasa ngabantosan ningkatkeun aérobik, usaha kaayaan anu mantep anu janten ciriFTP.Spot Manisngagaduhan nami éta kusabab éta saimbang jumlah tina inténsitas sareng volume.

Sakumaha gancang anjeun tiasa ngangkat FTP?

Dina kaseueuran kasus, kuring nyarankeun nambihan 2-3 minggu pamulihan jarak waktos ieu. Janten pikeun kaseueuran atlit kaluar tina waktos latihan anu dikirangan atanapi kirang difokuskeun, peryogi sakitar 10 minggu kanggo ngamimitian ningaliFTPkauntungan.2. 3. 2020.

Naon rata-rata FTP pengendara?

Overton nyebutkeun étarata-ratapengendara anu langkung énggal kalayan sababaraha kabugaran bakal kumalayang dina kisaran 2.0, sedengkeun di luhurtukang becadi dunya kumalayang sakitar 7.0. Angka éta moal mangaruhan latihan anjeun, tapi éta cara anu saé pikeun ningali kumaha anjeun ngabandingkeun sareng pengendara anu sanés.9. 2021.

Kumaha titik amis diitung?

Pengendara sadaya umur sareng kamampuan kedah tiasa ngalengkepan dasar 3 x 5 menit dina 5 menit OFFtitik amislatihan interval. Kangitungtotalnatitik amisbeban padamelan, kantun kalikeun jumlah interval x durasi: 3 x 5 menit = 15 total menit dina atitik amisbeban gawé.

Sakumaha gancangna kuring tiasa ningkatkeun FTP?

Dina kaseueuran kasus, kuring nyarankeun nambihan 2-3 minggu pamulihan jarak waktos ieu. Janten pikeun kaseueuran atlit kaluar tina waktos latihan anu dikirangan atanapi kirang difokuskeun, peryogi sakitar 10 minggu kanggo ngamimitian ningaliFTPkauntungan.2. 3. 2020.

nabeuh sapédah gunung

Kumaha anjeun mendakan detak jantung titik anu amis anjeun?

Rata-rata anjeunlaju hatésaatos 20 menit nyaéta ambang fungsional anjeun. Éta tungtung luhur ekstrim anjeuntitik amiszona Kalikeun deui ku 90 persén kanamanggihhandapeun zona.23.08.2017

Naon FTP anu pantes?

Tulisan éta nyatakeun yén pengendara sepeda fit biasana tiasa nyerang 250 dugi 300 watt salaku rata-rata salami 20 menitFTP(Titik ambang fungsional) tés, sedengkeun pro biasana rata-rata 400 watt.

Sakumaha sering dilakukeun latihan interval titik anu amis?

Sakali anjeun parantos ngalaksanakeun sababaraha latihan Tempo, ante ku interval Sweet Spot anu rada sesah dina 83-97% tina FTP hiji urang. Deui, ngalakukeun interval dina 5 - 20 menit panjangna ngulang 2-5 kali sakumaha pantes. Salaku conto: Babandingan kerja 2-1 (sapertos, 10 menit, 5 menit) langkung produktif nalika latihan di jero rohangan. 3.

Sabaraha lami waktos latihan anu amis?

Éta latihan Sweet Spot sajam. Unggal interval panjangna 8 menit. Salami waktos éta, anjeun bakal tetep antara 88-94% tina FTP. Éta nambihan dugi ka 32 menit di zona latihan Sweet Spot.

Kumaha latihan tempat amis ningkatkeun kinerja muter anjeun?

Pelatihan Sweet Spot khususna ditujukeun pikeun ningkatkeun kamampuan anjeun pikeun nolak kacapean dina kakuatan anu cukup luhur dina waktos anu lami. Hasilna, ieu bakal ningkatkeun kinerja bersepeda anjeun ngalangkungan dewan ku ningkatkeun FTP anjeun. Janten naha anjeun ngalengkepan abad kahiji anjeun atanapi latihan umur-grup triathlete Sweet Spot kompetitif mangrupikeun pilihan anu hadé.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Pengendara maéhan tukang leumpang - kumaha mutuskeun

Naha pengendara kantos maéhan tukang leumpang? Sapédah anu maéhan saurang anu leumpang 73 taun saatos ngalangkungan lampu beureum, ngantepkeun anjeunna 'pendarahan' di jalan, pengadilan nguping.

Jason kenny cyclist - kumaha ngajawabna

Naha Jason Kenny pensiunan? Saatos pertandingan, Kenny cicingeun pensiunan tapi henteu lami saatos lahirna anak kahijina, ngumumkeun rencana pikeun neraskeun Tokyo 2020 sareng tempatna dina sajarah Olimpiade.

David millar cyclist - ngajawab patarosan

Dimana cicingna David Miller? Girona, Spanyol

Sapédah lawas - réspon kana pasualan

Saha siklik pangkolotna? Robert Marchand

Pengendara sepeda Pantani - solusi pikeun

Naon anu lumangsung Marco Pantani? Dokuméntér anu disiarkeun dina Italia dina dinten Salasa wengi bakal mempertanyakan cara maotna pengendara sepeda populér Marco Pantani. Pantani, anu meunang Tour 1998 di 1998, pupus dina yuswa 34 taun saatos kapendak dibatesan di kamar hotél na di 2004.

Jinis pengendara - kumaha mutuskeun

Naon rupa-rupa jinis tukang sepeda? Naon rupa-rupa jinis pengendara motor? Pendaki. Panapak. Panumpang. Panulis. Sadaya-Puter. 28. 2018.