Utama > Waleran Pangsaéna > Naon anu dilakukeun mandi és - kumaha ngabéréskeun

Naon anu dilakukeun mandi és - kumaha ngabéréskeun

Naha mandi és leres-leres ngabantosan?

Nanging,és mandibisa ngirangan kauntungan dina kakuatan sareng tumuh otot. Hiji studi 2015 dina Journal of Physiology nunjukkeun turunna kauntungan jangka panjang dina massa otot sareng kakuatan, anu saluyu sareng studi 2014 dina Journal of Strength & Conditioning Research anu nunjukkeun penurunan kakuatan ngagunakeuntiisneuleumkeun.3 Maret 2020



Hatur nuhun ka Skillshare pikeun ngadukung épisode ieu sareng minggu ieu sciShow. Upami anjeun nuturkeun guru produktipitas, anjeun panginten tiasa ngupingkeun hujan tiis di énjing-énjing. Barina ogé, sanés ngan ukur tiasa ngahudangkeun anjeun, tapi aranjeunna dijanjikeun seueur manpaat kaséhatan sareng sadayana resep kana kahirupan hirup anu séhat.

Tapi naha klaim ieu leres-leres leres masih mangrupikeun daérah abu-abu. Ogé, kuring kedah nyarios, salaku jalma anu tumuh di Florida sareng ayeuna cicing di Montana, pancuran anu tiis béda-béda gumantung kana dimana anjeun cicing. Janten sateuacan anjeun luncat kana pancuran anu tiis pisan, hayu urang tingali sababaraha panilitian.

Salah sahiji masalah anu paling ageung nalika diajar pancuran anu tiis nyaéta t.



Sabalikna, kaseueuran klaim kasihatan asalna tina studi cryotherapy nganggo cai tiis atanapi hawa pikeun ngubaran AC, atanapi tina hal-hal sapertos jalma anu ngojay dina cai tiis sababaraha kali. Tapi cryotherapy leres-leres dikontrol, sareng perenang ieu sering cicing di cai salami sajam langkung lami, janten sesah ngalarapkeun ieu pikeun irigasi gancang sateuacan damel. Nanging, éta henteu hartosna teu aya buktos pancuran hujan, sabab éta henteu.

Ngan éta henteu kuat pisan. Candak contona klaim yén pancuran ieu naékkeun sistim imun anjeun. Dina 2016, panilitian anu diterbitkeun dina PLOS One hoyong terang upami mandi tiis gancang énjing bakal ngirangan jumlah dinten anu gering anu dicandak ku batur ti padamelan.

Salami 30 dinten anu teras-terasan, langkung ti 2,300 mata pelajaran uji ka pancuran boh anu haneut atanapi haneut, anu tungtungna tiis kana 30, 60 atanapi 90 detik. Rata-rata, mata pelajaran dina sadaya tilu kelompok pancuran tiis disebut 29% kirang pikeun dianggo tibatan kelompok pancuran haneut, anu sakitar hiji dinten anu gering kirang per bulan. Kuring henteu terang kunaon, sabab tim panaliti henteu ngukur spidol biologis.



Seueur pamilon nyarios yén aranjeunna ngalaman gelombang tanaga sareng teras-terasan nyandak pancuran tiis saatos ékspérimén, tapi éta henteu cekap pikeun nutup kasus éta. Bisa waé sél getih bodasna kaitung Inc. Diringankeun sapertos anu ngojay cai tiis.

Tapi di dieu ogé, siram 90 detik béda sacara signifikan tina sajam dina cai. Ogé, seueur jalma sumpah yén pancuran anu tiis tiasa naékkeun sumanget anjeun. Tapi hasilna aya panginten langkung lemah.

Panilitian taun 2008 dina Médis Hipotésis dicutat salaku bukti pancuran tiis salaku antidepresan, tapi éta henteu leres-leres ngayakinkeun. Aranjeunna hipotésis yén cai tiis bakal ngaktipkeun sistem saraf simpatik anjeun, sistem anu ngalakukeun hal-hal sapertos ningkatkeun denyut jantung anjeun sareng ngarangsang ngaleupaskeun endorphins anu bakal naékkeun haté anjeun. Tapi ngan aya tilu titik data, salah sahijina nyaéta panulis makalah, sareng teu saurang ogé anu ngagaduhan gejala anu bakal nangtukeun diagnosis déprési.



Ogé, spidol biologis anu aranjeunna ngarepkeun bakal robih henteu pernah diukur. Janten urang leres-leres teu aya hasilna kanggo nganggap. Pikeun adil, panulis nyebatkeun sadayana ieu dina makalah.

Tapi hanjakalna blogosfir tetep nyepeng klaim anti déprési ieu sanajan henteu, sanaos tulisan éta henteu kuat. Hal ieu di dieu, anjeun henteu tiasa nempatkeun pancuran anu tiis: anjeun terang upami anjeun meunang. Janten sigana pancuran tiis ngagaduhan kiridit langkung seueur tibatan pantes dumasar kana bukti anu aya.

Anu gancang sigana moal nganyenyeri anjeun, tapi hé, hayu urang ngalakukeun langkung seueur panalitian sateuacan urang ngamimitian ngadamel klaim ngeunaan kanyataan sareng awak urang. Serius, upami anjeun milari proyék panilitian ieu sigana alus pikeun dicobaan. Moal mahal teuing, éta cai tiis.

Sanaos pancuran anu tiis panginten henteu janten konci pikeun langkung produktif, CEO sareng co-pendiri Skillshare nyaéta, Michael Karnjanaprakorn, leres-leres produktif sareng ngabagi sistem pikeun produktivitas sareng kelas produktipitas Nyata: nyiptakeun minggu idéal anjeun. Éta nyayogikeun kerangka saderhana pikeun netepkeun prioritas sareng ngahontal naon anu penting pikeun anjeun langsung sareng dina jangka panjang. Kami bakal mastikeun yén anjeun numbu ka éta dina katerangan.

Sadayana minggu urang parantos ngabagi kursus Skillshare, kami pikir pemirsa SciShow bakal ngahargaan éta, tapi bahkan saminggu parantos réngsé tawaran Skillshare ieu masih sayogi, Skillshare masihan pamirsa SciShow aksés terbatas salami 2 bulan ka platformna kalayan langkung ti 20,000 kelas , pencét tautan dina katerangan pikeun ngadaptar. sareng hayu urang terang dina koméntar anu kursus anu anjeun candak! Kami resep pisan diajar hal-hal anyar.

Sabaraha lami atlit linggih di és mandi?

Atlitbiasanacalikdina hijiés mandisakitar lima menit dugi langkung sajam. Entong nyobian ngarekam rékaman naon waé anu munggaran dina hijiés mandi- acclimate diri anjeun ku dimimitian ku nambahanana waktos anu langkung alit, sapertos lima atanapi sapuluh menit.12 Pébruari 2021

olahraga isuk-isuk sateuacan uteuk anjeun

Sabaraha lami anjeun kedah cicing di és mandi?

Coba muncicingdinaés mandipikeun salakupanjangsigaanjeuntiasa, tapingalakukeunhenteu langkung ti 15 menit. Disarankeun dianggo dugi ka 15 menit anu disarankeun tanpa ngadorong awak anjeun saluareun wates na.4 Pébruari 2019

wilujeng Steve Mayeda didieu sareng dinten ayeuna urang badé nutupan dasar immersion cai tiis Terapi cai tiis metoda Wim HOF sareng kuring henteu paduli upami anjeun henteu resep tiis nalika anjeun teu tahan di bumi, sieun ku anjeun ngan ukur ngahakanana dina unggal jalan upami anjeun kéngingkeun jero ieu Upami anjeun nuturkeun tilu minggu saatos, anjeun bakal tiasa linggih dina cai 40-derajat, cai 34-derajat, panginten lima menit, panginten 20 menit, bahkan bahkan 30 menit , anu kuring lakukeun sababaraha kali dina taun munggaran kuring, janten ieu mangrupikeun taun katilu kuring dina terapi cai tiis sareng éta mangrupikeun semedi anu paling hébat anu kantos kuring laksanakeun dina kahirupan kuring. Aya sagala jinis manpaat kaséhatan, sagala jinis manpaat tina sudut pandang sareng upami anjeun latihan sapertos jujitsu Brasil sapertos kuring atanapi sapertos CrossFit atanapi olahraga ekstrim anu luar biasa pikeun penyembuhan badé ngabantosan anjeun ku sababaraha cara, pasihkeun cobian sareng tangtosna, Batur, sanés dokter anu moal nyobian, sareng upami salah sahiji ieu ngaganggu anjeun, lirén ayeuna, tinggal eureun waé anu ningali anjeun. Anjeun dina cai nyandak sagala pancegahan anu béda, tapi éta mangrupikeun hal anu kuring tiasa terang yén éta leres-leres parantos ngabantosan hirup kuring sareng kuring bakal nunjukkeun anjeun persis kumaha kuring ngalakukeunana, sakumaha anu kuring carioskeun, ieu taun katilu kuring sareng kumaha sering kuring ngalakukeun ieu dina usum gugur sareng musim semi. Kuring ngalakukeun Wim HOF Metode sareng kakeunaan cai tiis sapanjang taun ayeuna kuring ngalakukeun pernapasan Wim HOF, anu sigana urang tiasa asup kana tulisan séjén, tapi kuring ngalakukeun herapie tiis ngan ukur di usum gugur. usum tiris sareng ayeuna di cinyusu, sabab kuring nuturkeun pola ieu, ieu mangrupikeun taun katilu kuring kuring bakal nunjukkeun kumaha ngamimitian ayeuna, kumaha kuring ngamimitian nalika mimiti mimiti, kuring mimiti di 55 -Gurusan cai dimimitian sareng di mana anjeun hoyong kéngingkeun, cai ieu di dieu sakitar 57 derajat.

Anjeun hoyong éta antara 55 sareng 60 derajat Fahrenheit, anu sami sareng nilai antara 13 sareng 14 Celsius. Janten anjeun badé mimitian ku cai ieu sareng alesan na nyaéta cukup tiis pikeun ngaktipkeun fénoména ns dina awak anjeun, anu kuring henteu tiasa ngajelaskeun, tapi kuring tiasa ngawartosan anjeun upami nganggo 65 derajat cai, henteu sami nalika anjeun nganggo 70 derajat cai anu masih tiis, henteu sami anu anjeun pikahoyong sina lemah pikeun awak anjeun ngaleupaskeun hormon anu leres sahingga dimimitian ku gajih coklat sareng kumaha ceunah sateuacanna, upami anjeun ngalakukeun ieu tilu dugi ka opat kali saminggu anjeun bakal mimiti ngawangun gajih coklat anu cekap sareng cukup ngagorowok sareng toléransi, éta sanés sapasang tang tang sabab anjeun henteu tahan hal, aya sababaraha manpaat anu luar biasa pikeun leumpang ku anjeun nalika anjeun ngalakukeun éta anjeun bakal ngalih kana kaayaan euforia anu luar biasa ieu sapertos manusa sareng ayeuna tiasa cicing deui dina kultus ku hal-hal anu béda-béda sapertos napas anu dicarioskeun, jinis-jinis napas anu béda dina kaulinan sareng aranjeunna ngabantosan pisan janten kami nutupan éta dina sababaraha tulisan anu sanés sareng kami bakal némpél éta sakedik dina tulisan ieu sapertos urang bakal. Janten anu kuring badé lakukeun kanggo anjeun nyaéta mandi tiis anu munggaran di cai ieu, saleresna 56-57 derajat ayeuna ayeuna kuring ngantunkeun di luar sapeupeuting, tiis di Austin Texas saleresna Lebaran janten kuring bakal nyobian cicing di salami 15 menit, tapi hal anu paling penting nyaéta anjeun cicing di ditu cukup lami pikeun ngaraosan pangaruh euforia anu nyantai sistem saraf anjeun sabab mimitina éta bakal ngareuwaskeun pisan sareng nalika anjeun ngalakukeun éta awak anjeun bakal mimiti asup. mindahkeun modeu pangaturan kanggo tiasa tahan suhu anu langkung lami sareng langkung tiis, janten urang bakal ngalakukeun éta, urang bakal aya di dieu salami 15 menit, ogé kuring bakal ngalakukeun ieu tilu atanapi opat kali saminggu sareng dina waktos éta kuring bakal janten didieu sakitar dua minggu ngagaduhan sababaraha hawa anu tiis pisan, janten ah, dinten ka hiji sesah pisan kanggo dibahas.

Abdi nembé kaluar, éta saleresna ampir 20 menit di ditu sareng kuring henteu sadar waktos pisan kuring pikir éta kirang ti 10 menit langkung 5 menit di ditu jadi éta salah sahiji hal anu kajadian anu ngamungkinkeun kuring terang éta Kuring resep pisan dina kaayaan gélo ieu, seueur seueur barang anu kuring terang dina awak kuring anu kuring henteu pernah ngaraos pernah aya dina opat taun ka hareup. Pasti hésé pisan ngajelaskeun jalma, upami kuring ngalakukeun ieu ngeunaan suhu sapertos 55 dugi 60 derajat Fahrenheit, atanapi 13 derajat 14 derajat Celsius, upami kuring ngalakukeun éta sakitar dua-tilu minggu kuring bakal tiasa mampuh pikeun kéngingkeun suhu éta sakitar 40 derajat 33 darajat sareng janten tiis pisan pikeun waktos anu lami, sareng naon anu ngamungkinkeun kuring lebet langkung jero kana kaayaan anu meditatif -Shirt sandal angin anu gedé moal mangaruhan kuring éta bener-bener tiis sareng kuring bakal bobo kawas orok jadi kuring pasti bakal asup kana salah sahiji hal anu kuring terang upami anjeun tiris teuing, sapertos ayeuna kuring henteu bakal tiris tapi kadang anjeun nampi naon anu disebat saatos teras awak anjeun ogé teuing tiis, aya sababaraha penjelasan anu aranjeunna gaduh pikeun naon anu kuring lakukeun nyaéta kuring ngan saukur mandi mandian haneut di jerona sareng linggih di dinya dugi ka kuring haneut sareng anu biasana ngalakukeun trikna, tapi anjeun henteu hoyong ngadorong awak anjeun dugi ka jauh sakumaha ceuk kuring, anjeun ngan ukur hoyong kéngingkeun pangaruh ieu sareng ngagaduhan sipat penyembuhan ieu, man, ngan sababaraha daérah anu m awak kuring anu kuring lebet Kuring ngan ukur kabuka dina cara anu énggal, éta super cool, éta pasti hal anu paling dipikaresep kuring ngeunaan usum salju. Sing senang-senang

Sakumaha sering anjeun kedah mandi és?

Akun bénten-bénten sabaraha lami lebet sareng kumahaseringpikeun ngalakukeun aranjeunna. Hiji panaséhat nyarankeun yén atlit kedah nyandak sapuluh dua menités mandipangobatan dina jangka waktu dua-minggu. Hiji akun anu nyarankeun waktos immersion kedah antara sapuluh sareng dua puluh menit.

Naha mandi panas saatos mandi és parah?

Nolak dorongan pikeun langsung timandi tiiska apancuran panasatawabak. Mimitian ku cai suhu tiis atanapi suhu kamar sareng launhaneuthal nepi ti dinya. Anjeun hoyong nyingkahan bébédaan suhu anu cukup hébat pikeun ngabalukarkeun tingling atanapi nyeri kana kulit anjeun.

Kedah mandi es unggal dinten?

És mandihenteu perlu, tapi aranjeunna tiasa ngabantosananjeuncageur ngan rada gancang. Upamianjeungaduh aksés ka bak tiis (sarenganjeunleres-leres mikaresep pangalaman éta), payun sareng ngaleos sababaraha kali per minggu.11 Maret 2019

Naha mandi és poéan goréng?

Mangpaat tinaés mandipanginten henteu didukung sacara universal ku komunitas ilmiah tapi ogé teu aya bukti yén étangabahayakeun. Upami tiris éta, nyeri numbing raoseun saé, ku sadayana hartosna, asa bébas teuleum.19 Pébruari 2019

Naha kuring kedah mandi és unggal dinten?

És mandihenteu diperyogikeun, tapi éta tiasa ngabantosan anjeun ngan ukur langkung gancang. Upami anjeun ngagaduhan aksés ka pilekbak(sareng anjeun leres-leres mikaresep pangalaman éta), payun sareng ngaleos sababaraha kali per minggu.11 Maret 2019

Naha mandi és tiasa ngaduruk gajih?

És mandijeungtiispancurantiasaaktipkeun adiposa coklatgendutjeung otot. Sakali diaktipkeun, aranjeunna ngaleupaskeun dua hormon: irisin sareng FGF21. Hormon ieu teraskadurukbodasgendutjaringan sareng ngabantosan anjeunéléhbeurat.6 Des 2019

Naha saé mandi és unggal dinten?

Éta nyarios,és mandiboga pangaruh positip dina sistim saraf pusat, anu ngabantuan anjeun bobo sareng ngaraoslangkung saé. Ieu, kahareupna tiasa ningkatkeun waktos réaksi anjeun sareng ngabeledug dina latihan ka hareup. Hiji peringatan:És mandibisa ningkatkeun kinerja upami anjeunnyandakhiji sateuacan damel dina dinten anu panas sareng beueus.11 Maret 2019

Naon anu dilakukeun cai és pikeun awak?

Mandi és panginten tiasa nyempetkeun pembuluh darah, siram produk limbah sareng ngirangan pembengkakan sareng jaringan. Salajengna, nalika jaringanna haneut sareng aliran aliran getih ningkatna ngalirkeun sirkulasi, prosés penyembuhanana diluncurkeun.

Naon anu kedah dilakukeun upami anjeun mandi és?

Pastikeun pikeun ngagem sweatshirt atanapi jaket pikeun ngajaga awak sareng panangan anjeun haneut. Pastikeun éta jaket atanapi sweatshirt anjeun henteu kapikiran baseuh, sabab handapeunana tiasa baseuh tina mandi. Lebet kana bak sareng cai tiis hungkul. Deui, pastikeun éta nutupan pingping sareng suku anjeun. Kuring leuwih gampang asup kana cai tiis tibatan cai tiis és.

Naha anjeun kedah mandi és saatos ngaji?

Seueur anu percanten yén aranjeunna mangrupikeun jalan pikeun nyepetkeun pamulihan sareng ngabantosan nyegah peradangan sareng perih. Numutkeun ka Runner's World, mandi és (atanapi perendaman cai tiis) tiasa ngabantosan résiko cilaka sareng setrés dina awak anu disababkeun ku latihan anu langkung lami.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Bolt elemen vs elemen - réspon kana masalah

Naon bédana antara Wahoo Elemnt sareng baud? Beda sareng Elemnt aslina, anu ngagaduhan dua strip LED, Wahoo Elemnt Bolt ngan ukur ngajalankeun LED di bagian luhur unit. Tampilan 2.2in dina Wahoo Elemnt Bolt jelas sareng nomer gampang dibaca dina layar. Beda sareng layar warna anu dipendakan dina unit Garmin Edge anu langkung luhur, layar hideung bodas.

Getih sludgy - kumaha anjeun ngajawab

Naon sababna getih leueur? Sajumlah faktor tiasa nyababkeun getih kandel, sapertos: kaleuwihan sél getih dina sirkulasi. panyakit anu mangaruhan pembekuan getih. kaleuwihan protéin pembekuan dina getih.

Maot aula Mike - Manual lengkep

Kumaha Mike Hall tukang beca maot? Aula maot saatos ditabrak mobil, beulah kidul Canberra, nalika Balap Kabayang India Pasifik perdana di Australia, dina 31 Maret 2017, saatos ngalangkungan langkung ti 5,000 km jarakna 5.500 km.

Nyukcruk gopro gps - milarian solusi

Naha Sesi GoPro Hero 5 gaduh GPS? Teu aya GPS terintegrasi sapertos di Hero 5 Hideung salami sési

Putus kontrak sareng sprint - kumaha ngabéréskeun

Kumaha kuring ngabatalkeun kontrak Sprint kuring tanpa mayar? Pencét * 2 dina telepon Sprint anjeun sareng ngobrol sareng palanggan. Nyarios ka perwakilan jasa sareng ngawartosan aranjeunna rék ngabatalkeun akun anjeun kusabab parobihan matérial dina kontrak. 10.06.2021

Tim Peter sagan - kumaha cara mapag

Sakumaha beuratna Peter Sagan? Peter Sagan / Beurat