Utama > Waleran Pangsaéna > Naon témpé - kumaha cara ngungkulan

Naon témpé - kumaha cara ngungkulan

Naha témpé langkung saé tibatan tahu?

Tempehjeungtahuduanana bergizi.Tempehnyayogikeun langkung seueur protéin, serat, beusi, sareng kalium per porsi, sedengkeuntahungandung langkung kalsium sareng langkung kalori.21 nov. Des 2019



Hai réréncangan, Saatos sababaraha taun ngadamel témpé nyalira, kuring tiasa ningkatkeun prosésna kana prosés anu kirang nyusahkeun ku hasil anu sami nyugemakeun. Anu mimiti kéngingkeun kécap organik sareng kedelai GMO anu langkung saé hartosna langkung saé pikeun awak anjeun, tapi ogé langkung saé sareng raoseun creamier. Kuring ngamimitian ku 2 gelas kécap anu kuring soak sapeuting atanapi sahenteuna dalapan jam.

Saatos ngaleueut, solokan sadayana cai. Anjeun tiasa ngahémat cai ieu kanggo pepelakan. Cai ieu henteu saé pikeun urang, tapi mangrupikeun sumber nutrisi anu hadé pikeun pepelakan.

Ieu langkung saé dianggo dina pepelakan luar tibatan pepelakan di jero ruangan kusabab cairanna tiasa bau saatos sapoé atanapi langkung. Hiji hal anu kuring lakukeun béda ayeuna nyaéta kuring henteu mesék kacang. Nalika kuring ngamimitian ngadamel témpé, kuring ngasongkeun kacang ku cara masagi kana cai dugi ka cangkangna ngambang.



Teras tuang teraskeun dugi ka kaseueuran kacang anu dikupas. Nanging, ieu pisan nyéépkeun waktos sareng, tétéla, prosés anu cukup teu perlu sabab kuring parantos suksés témpé bahkan tanpa mesék kacang. Ayeuna kuring ngan ukur ngumbah kacang sababaraha kali ku cai tawar teras lebetkeun kana panci ageung.

Teras eusian panci ku cai tawar kanggo nutupan kacang sahingga tingkat cai na sakitar inci di luhurna. Panutup sareng masak dina panas anu sedeng. Alesan kuring ngeureunkeun mesék kacang éta kusabab éta langkung seueur kanggo masak.

Ninggalkeun polong dina éta bakal ngajantenkeun kacang langkung lemes sareng langkung ageung. Tetep awaskeun kana pot sareng nalika cai mimiti ngagolak, Dengdekkeun tutupna sakedik supados langkung seueur uap kabur. Teras ngirangan panasna.



Pas kaleueutan uap parantos ngaleut, anjeun tiasa nutupan deui pot. Ogé parios tingkat cai ti jaman ka jaman. Saatos 30 menit, parios yén kacang parantos asak.

Tambihkeun langkung seueur cai upami diperyogikeun pikeun masak kacang langkung panjang. Kacang Kedelep tiasa nyandak tina 30 menit dugi ka sajam. Masak kacang-kacangan dugi ka ampir réngsé, atanapi sakitar 80% parantos.

Teras tambahkeun cuka, kacang terus masak dugi ka lemes tapi henteu lemes, kuring nambihan cuka dina léngkah masak akhir, sapertos nalika nambihan cuka di awalna, kuring mendakan kaasaman pikeun ngalambatkeun prosés masak anu saé. Jigana upami anjeun nganggo kompor tekanan anjeun tiasa nambihan cuka dina awalna. Cuka diperyogikeun pikeun nyiptakeun lingkungan anu rada asam anu ngadorong kapang pikeun tumuh.



Hal anu saé pikeun ngadamel témpé di bumi nyaéta anjeun tiasa masak kacang kana naon waé derajat anu anjeun suka. Kuring biasana masak kacang lemes sakumaha biasana kuring tuangeun. Ieu ngakibatkeun tékstur lemes sareng krim; hal anu anjeun moal kéngingkeun tempe toko-paling.

Sakali kacang parantos asak, solokan kaseueuran cai. Teras pasang deui kacang dina kompor sareng antepkeun cairan sésana nguap tina pot. Hayu kacang tiis dugi ka 35 derajat Celsius (atanapi 95 derajat Fahrenheit).

Salajengna urang bade nambihan bentuk rhizopus anu mangrupikeun starter tempe. Abdi mésér milik kuring online. Kuring badé ngantunkeun anjeun sababaraha tautan di handap ieu anu anjeun tiasa kéngingkeunana.

Upami anjeun hoyong tempe kalayan henteu aya bintik hideung, pastikeun anjeun ngagaduhan starter anu saé. Nanging, upami anjeun kéngingkeun bintik hideung, témpé sampurna aman pikeun didahar. Éta ngan ukur siklus kahirupan bentuk anu parantos sepuh sakedik deui.

Nalika kacang parantos tiis dugi ka 35 ° C, tuang kana kapang sareng gaul rata. Aya tilu cara pikeun nyusun kacang. Kantong konci pos anu paling merenah.

Perforate kantong éta ku sate awi atanapi logam sakitar séntiméter. Ieu ngamungkinkeun formulir pikeun ngambekan. Tangtukeun jumlah sajian anu anjeun badé jantenkeun sareng tempatkeun sajian kacang di jero.

Teras tutup kantong na, upami diperyogikeun, tilepan kanggo ngirangan ukuran supados anjeun gaduh kandel anu saé pikeun kacang. Teras sebarkeun kacang merata. Upami anjeun nganggo kantong ritsleting kualitas anu saé, anjeun tiasa leres-leres nganggo éta deui sababaraha kali sateuacan pareum.

sapédah nyucikeun cai

Pilihan anu langkung ramah lingkungan pikeun palastik nyaéta nganggo daun cau, anu ogé cara tradisional ngadamel témpé. Kuring kéngingkeun daun cau beku ti toko Asia lokal kuring. Potong lambaranana saukuran anu anjeun pikahoyong.

Daun cau poros janten aranjeunna henteu kedah perforations. Pasang sababaraha kacang di tengah sareng bentukkeun kana bujur. Teras tilepkeun lambaranana sareng lereskeun ku tusuk waos.

Kuring ngan ukur nyangkokkeun sakedik kacang kanggo dinten ayeuna, tapi kuring condong nempatkeun jumlah anu langkung ageung sareng ngadamel bobot anu langkung lami. Sakali kueh témpé kabentuk kuring ngan ukur motong lambarna nyalira sareng nyimpen bagian anu langkung alit. Tempatkeun kantong atanapi lambaran anu dibungkus di antara dua papan motong sareng simpen dina tempat anu haneut.

Upami anjeun ngagaduhan inkubator, anjeun tiasa nempatkeun éta di ditu sapeupeuting atanapi ngantepkeun éta dina oven ngan hurungna hurung. Ngan émut henteu ngahaja ngahurungkeun oven sareng ngaluarkeunana ti ditu atanapi tina inkubator saatos 12 jam. Dina usum tiis, nalika anjeun parantos manaskeun, anjeun ngan saukur tiasa nempatkeun éta caket sareng nempatkeun kacang dina gelas atanapi mangkok keramik.

Teras tempatkeun mangkokna dina kotak ageung katutup. Kuring gaduh salah sahiji kotak kuéh anu katutup anu sigana tiasa dianggo pikeun tujuan ieu. Upami teu kitu, anjeun ngan ukur tiasa nganggo kotak ageung nganggo tutupna.

Kantun simpen kotak dina tempat anu haneut di sakuliling bumi. Témpéna kedah siap saatos 36 dugi 48 jam. Kapang kedah dipelak pinuh sakitar kacang anu nahan éta babarengan.

Dina lambaran anu dibungkus, anjeun kedah tiasa ningali sababaraha spora ngalangkungan retakan dina lambaranana sahingga anjeun terang kapang na parantos na témpé parantos réngsé. Kalayan hiji dina cangkang, spora tiasa gampang kaluar tina kontrol nganggo metode ieu. Ogé, témpé anu dihasilkeun rada kirang kompak sareng garing tibatan nganggo kantong atanapi lambaran dibungkus.

Tapi kueh témpé tetep tahan ogé. Pastikeun ngumbah kotak sacara tuntas saatosna pikeun ngabersihkeun tina spora sésana. Tempe tiasa disimpen dina kulkas dugi ka saminggu atanapi beku salami sababaraha sasih.

Kuring biasana ngadamel témpé dua kali sataun sareng ngabekukan angkatan salami 6 bulan. Salian ti kécap, témpé tiasa didamel kalayan kacang, kacang-kacangan, biji-bijian, atanapi campuran sanésna sareng sababaraha siki kanggo nutrisi, rasa, sareng tékstur anu sanés. Salaku conto, anjeun tiasa ngadamel témpé ku cépi atanapi lentil pikeun pilihan bébas kécap.

Upami anjeun ngadamel susu kécap atanapi tahu di bumi, anjeun tiasa ngamangpaatkeun okara, nyaéta sésana bubur kécap, ku nyéépkeun témpé tina éta. Gawéna ékonomis pisan. Nyatana, tempe kapendak sapertos kieu di Jawa, Indonesia, nalika ngadamel tahu, nalika pulp kedele anu dibuang nyekel spora sareng tumuh di sakuliling pulp.

Éta didakan didahar sareng témpé lahir. Upami anjeun nganggo okara, cukup tambihan saparapat tina jumlah cuka kana bubur haneut. Teras campur kapang sareng teraskeun salaku sesa resep.

Tempe mangrupikeun cara anu langkung bergizi sareng dicerna pikeun tuang kécap upami anjeun henteu sabar teu lisan. Prosés fermentasi ngirangan asam fitin dina kécap, anu ngamungkinkeun awak nyerep mineral langkung saé. Zat pembentuk gas ogé sacara nyata dikirangan ku kapang Rhizopus.

Tempe kedah asak leres sateuacan dikonsumsi. Éta tiasa dikukus atanapi digodog, diasinkeun sareng digoréng atanapi dianggo numutkeun resep karesep anjeun. Mudah-mudahan anjeun resep kana tulisan ieu.

Tong hilap nyungkeun jempol. Sareng upami anjeun nyobian témpé nyalira, bagikeun gambar sareng kami sareng teg kami dina média sosial @veganlovlie. Senang-senang, pendak deui.

Naha témpé saé atanapi goréng pikeun anjeun?

Tempehteu ngagaduhan koléstérol, sareng étaaluscara kéngingkeun vitamin B, serat, beusi, kalsium, sareng mineral sanés. A porsi 3-ons tinatémpéngagaduhan: 140 kalori. 16 gram protéin.10 jul. Des 2019

Hei dulur dr Axe didieu, ahli nutrisi sareng PhD dina ubar fungsional. Patarosan umum anu kuring kantoskeun nyaéta, 'Naha kécap goréng pikeun anjeun atanapi kécap anu saé pikeun anjeun?' Sareng jawaban na, kécap kalolobaanna goréng pikeun tapi kadang-kadang tiasa janten saé pikeun anjeun. Éta gumantung kana bentuk anu anjeun ngagaleuh.

Sareng dina tulisan ieu kuring badé ngagolér sareng nunjukkeun saleresna kécap anu saé atanapi saé na saé pisan Goréngkeun manpaat sareng efek samping tina nyéépkeun kécap anu leres sareng salah. Janten jawaban kahiji kuring di dieu nyaéta, 'Naha kécap alus pikeun anjeun atanapi kécap goréng pikeun anjeun?' Sareng waleranna enya, 95% kécap yén jalma nuju ngonsumsi ker dinten ayeuna anu goréng pikeun anjeun. Ayeuna kécap janten populér kusabab urang mendakan di Okinawa, Jepang yén aranjeunna nyéépkeun seueur kécap.

Masalahna, éta mangrupikeun jinis kécap anu béda tibatan anu urang konsumsi ayeuna. Kaseueuran kécap ayeuna ngandung anu disebat fitokestrogen. Sareng fitokestrogén ieu mangrupikeun mimickers estrogen dina awak.

Janten upami anjeun saurang lalaki anu nyéépkeun éstrogén tambahan, éta bakal masihan anjeun langkung sipat awéwé. Upami anjeun wanoja anu tuang tuangeun anu ningkatkeun éstrogén éta bakal ningkatkeun résiko anjeun kanker payudara, kanker serviks, sareng gangguan sanés anu aya hubunganana sareng henteu saimbangna hormonal. Sareng éta masalah utami kaseueuran produk kécap ayeuna, nalika anjeun nyéépkeun prosés kécap umum éta masalah ageung.

Sareng ngantep kuring nyarios anu sanés. Éta masalah ageung, 90% kécap ayeuna ogé dirobah sacara genetik sareng pangan anu dirobah sacara genetik maéhan baktéri anu hadé dina usus anjeun anu katelah probiotik anu ogé ngarusak sistem pencernaan anjeun. Kaseueuran kécap ayeuna seueur pisan pikeun kaséhatan anjeun kusabab fitogénrogén anu dirobah sacara genetik.

Sareng éta kalebet protéin kécap. Susu kécap kaasup unggal jinis kécap anu sayogi ayeuna, kecuali anu sapertos kécap lésitin. Tapi deui, kaseueuran ayeuna mangrupikeun masalah kusabab fitokestrogén sareng pangan GMO Éta naék résiko gangguan anu patali sareng hormon sanés, kanker serviks, kanker payudara.

Awéwé, anjeun hoyong ngajauhkeun naon waé jinis produk kécap konvensional anu dirobah sacara genetik pikeun ngagaduhan sipat awéwé anu langkung. Di sisi anu sanésna, kécap tiasa saé pikeun anjeun upami kécap organik, anu difermentasi. Sareng organik hartosna éta sanés GMO.

Teu aya bahan kimia atanapi pupuk atanapi péstisida susu kana yogurt atanapi kol kana sauerkraut. Ngaliwatan fermentasi, probiotik saleresna ningkat basa. Sareng kitu éta dimuat ku probiotik.

Éta non-GMO sareng éta ogé beunghar ku vitamin anu disebat vitamin K2. Sareng vitamin K2 langkung seueur manpaat terapi tibatan vitamin K1, anu aya dina hal sapertos kangkung sareng kale. Tapi vitamin K2 parantos kabuktosan ngabantosan ngawangun tulang anu kuat.

Éta ngadukung kaséhatan otak. Éta ngadukung panyembuhan alami awak anjeun. Janten upami éta mangrupikeun produk kécap anu difermentasi organik, éta saéstuna saé pikeun kaséhatan anjeun.

Cenah mah 95% baheula, kasus anu biasa nyaéta sigana 99% tina produk kécap anu urang konsumsi dinten ayeuna konvensional. Aranjeunna GMOs. Éta toksik pikeun sistem anjeun.

Kusabab ieu, kécap anu goréng pikeun anjeun. Nanging, upami anjeun badé ningkatkeun kaséhatan jantung sareng tulang anjeun sareng manjangkeun umur anjeun, nyandak natto rutin, ogé katelah vitamin K2, atanapi nyandak nutrisi ieu ti natto tiasa saé pikeun kaséhatan anjeun. milari produk kécap anu difermentasi sapertos natto atanapi milarian suplemén dimana vitamin K2, ogé katelah MK7, tiasa manpaat pisan pikeun kasihatan anjeun seueur produk anu saé kuring nyarankeun bibit chia mangrupikeun pepelakan b anu b salaku sumber protéin omega anu saé -3 asam lemak.

sapédah tilepan

Mangtaun-taun ka pengker, kécap masih disebut superfood. Superfood nyata nyaéta hal-hal sapertos chia sareng flaxseed. Aranjeunna gaduh jumlah protein anu sami tapi tinggi lemak omega-3 ogé.

Kitu deui, Abdi ngalakukeun ieu tibatan, pilihan anu jauh, langkung saé. Hei muga-muga anjeun resep kana tulisan ieu dimana kuring ngajawab patarosan, 'Naha kécap alus pikeun anjeun?' Abdi dr. Kampak.

Ku jalan kitu, upami anjeun hoyong ningali langkung seueur tulisan sapertos kitu, langganan halaman YouTube di dieu. Tulisan YouTube kami ngaluarkeun seueur eusi anu saé sareng anjeun tiasa mendakan langkung seueur ngeunaan kécap di dieu dina draxe.com, draxe.com.

Kuring saleresna gaduh seueur langkung seueur tulisan ngeunaan kécap sareng ngajawab patarosan, 'naha éta saé atanapi goréng pikeun anjeun?' Hei dulur, hatur nuhun parantos nonton.

Naon rasana témpé?

NaonTempe Rasa Resep?Tempehngagaduhan rasa anu kuat sareng nutty. Éta ogé condong nyerep rasa tina sagala tuangeun atanapi saos anu ditambihkeun, janten pilihan anu serbaguna pikeun sababaraha jinis masakan, ti cabe sareng rebus dugi ka sandwich sareng taco.

Kumaha cara tuang témpé?

Kumaha cara tuang témpé?Tempehtiasa diiris janten lambar, strip, atanapi batu, komo digiling kana tékstur anu sami sareng sapi potong. Lebet sakola lawas sareng cobian sina dikubur sareng digoréng, sareng didamel nganggo sambal atanapi kecap manis basa Indonésia.17 Jan 2020 g.

Naha témpé saé pikeun ngirangan beurat?

Tempehngandung protéin kécap anu luhur, anu tiasa ngamajukeun satiety, ngirangan kalaparan sareng ningkatleungitna beurat.11 Méi 2017

Naha témpé goréng pikeun hormon?

Tempehsanés ngan ukur sumber protéin, prebiotik, vitamin, sareng mineral anu hadé tapi ogé sumber anu fit tina fitogestrogens, utamina isoflavones (33).23 Agustus 2019

Naha témpé matak gendut?

Ringkesan:Tempeh nyaetatinggi protéin kécap, anu tiasa ngamajukeun satiety, ngirangan lapar sareng ningkatkeun leungitna beurat.Tempeh nyaetatradisionaldidamelti kécap, anu ngandung sanyawa pepelakan alami anu disebut isoflavones.22 Méi 2017

Naha tiasa tuang témpé sadidinten?

Tempeh, babarengan sareng produk kécap anu difermentasi sanés, umumna dianggap aman pikeun kaseueuran jalma. Nanging, sababaraha individu panginten hoyong ngémutan ngawatesan asupan aranjeunnatémpé. Jalma anu ngagaduhan alergi kécapkudunanyingkahantémpésakabehna.11 Méi 2017

Naha témpé ngajantenkeun anjeun bénsas?

Prosés fermentasi dinaTempehngajantenkeun gula sareng protéin sayogi kanggo awak kanggo dianggo salaku bahan bakar, sahingga ngaleungitkeun kaleuwihan metana dina peujit handap, sareng ngirangankabuyutan.3 Des 2013

Naha témpé saé pikeun hormon?

Tempehsanés ngan ukur sumber protéin, prebiotik, vitamin, sareng mineral anu hadé tapi ogé sumber anu fit tina fitogestrogens, utamina isoflavones (33).Tempehnyaéta gaganti daging vegetarian umum anu didamel tina kécap anu difermentasi. Sapertos produk kécap anu sanés,témpéeuyeub ku isoflavones.23 Agustus 2019

Naha aman pikeun tuang témpé sadidinten?

Tempeh, babarengan sareng produk kécap anu difermentasi sanés, umumna dianggapamanpikeun kalolobaan jalma. Nanging, sababaraha individu panginten hoyong ngémutan ngawatesan asupan aranjeunnatémpé. Jalma anu ngagaduhan alergi kécap kedah nyingkahantémpésakabehna.11 Méi 2017

Naon waé tuangeun témpé didamel?

Sapertos tahu, témpé mangrupikeun produk dumasar kécap. Éta didamel ku cara ngébréhkeun kedelé anu diasakan teras dibentukkeun campuran kana jajan anu kandel sareng padet. Kaseueuran vérsi ogé ngandung kacang, bijil, sareng perasa.

Naha témpé saé kanggo sistem pencernaan?

Ngaliwatan fermentasi, asam fitin anu aya dina kécap direcah, ngabantosan ningkatkeun pencernaan sareng nyerep (6). Kadaharan anu henteu diéméntasi, difermentasi tiasa ngandung probiotik, nyaéta baktéri anu nguntungkeun anu tiasa nyayogikeun manpaat kaséhatan nalika didahar. Nanging, témpé difermentasi nganggo jamur sareng biasana dimasak sateuacan didahar.

Asalna kecap tempe ti Indonesia?

Sejarawan Denys Lombard nunjukkeun nunjukkeun yén éta aya hubunganana sareng istilah lokal tape atanapi tapai anu hartosna 'fermentasi'. Tempe asalna di Indonésia, ampir pasti di Jawa, langkung tepatna Jawa tengah atanapi wétan, kalayan diperkirakeun kapendakan antara sababaraha abad ka pengker dugi ka sarébu taun atanapi langkung.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Hasil olimpiade 2008 - solusi praktis

Sabaraha medali anu dimeunangkeun dina Olimpiade 2008? Atlit ti 87 nagara meunang medali, sareng 55 diantarana meunang sahenteuna hiji medali emas. Duanana kategori ieu nyetél rékor énggal dugi ka éléh dina 2016. Atlit ti Cina meunang medali emas panglobana, kalayan 48 medali emas. Atlit ti Amérika Serikat kéngingkeun medali panglobana, ku 112.

Kumaha carana nyageurkeun diri anjeun ku pikiran anjeun - kumaha ngabéréskeun

Naha pikiran ngagaduhan kakuatan pikeun ngubaran? Panilitian biologis kontémporér nyatakeun yén panyakit mangrupikeun hasil tina pamikiran sareng pikiran bawah sadar. Kalayan kecap séjén, pikiran nyiptakeun panyakit. Éta alesan yén lamun pipikiran nyiptakeun panyakit, éta tiasa ngubaran panyakit. Di Amérika Serikat nyalira, langkung ti 1,3 triliun dolar dihasilkeun pikeun perawatan médis unggal taun.

Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di tempat layung - jalan kaluar jalan

Naon kota anu pangsaéna pikeun cicing di Cotswolds? Tempat anu pangsaéna pikeun cicing di CotswoldsCirencester.Bourton-on-the-Water.Tetbury.Kingham.Broadway.Painswick.Burford.Bibury.

Tekanan darah rendah Vegan - kumaha anjeun méréskeun

Naha diét vegan nyababkeun tekanan darah rendah? Diét vegetarian sareng vegan sareng henteu lengkep produk sato parantos dipikaterang pikeun nurunkeun tekanan getih dibandingkeun sareng diet omnivora. 24.07.2020

Wah tetep nabrak 2017 - kumaha ngalereskeun

Naha wow mah tetep nabrak? Parobihan kana setélan parangkat lunak dina supir kartu vidéo anjeun tiasa nyababkeun masalah kacilakaan atanapi kinerja. Reset setélan supir pidéo anjeun pikeun menerkeun masalah ieu. Panas teuing tiasa nyababkeun masalah kinerja, kacilakaan game, sareng konci komputer pinuh. Upami masalah tetep aya, uninstall sareng pasang deui permainan.