Utama > Ngabuburit > Sepédah lebak maot - solusi praktis

Sepédah lebak maot - solusi praktis

Naha anjeun tiasa nganggo sepeda liwat Death Valley?

Pengendara sepeda resep kaéndahan anu teu kahalangan tinalebak. Sapédahtiasadianggo dina sadaya jalan taman anu kabukakalalu lintas kendaraan umum.Lebak Pupusnangagaduhan langkung ti 785 mil jalan kalebet ratusan mil cocogpikeunGunungNgabuburit.



Abdi hoyong ngalakukeun tulisan ieu kusabab dua alesan. Kahiji, pikeun ngabagi pangalaman Lembah Pati kuring sareng rerencangan, kulawarga, sareng anjeun. Sareng anu kadua, salaku pituduh pikeun jalma anu panginten nuju ngarencanakeun perjalanan Death Valley nyalira - pituduh anu santai pisan, tapi pituduh ogé.

Lembah Maot mangrupikeun tempat paling panas di bumi nalika usum panas nalika suhu antara 100 sareng 120 derajat Fahrenheit atanapi langkung. Nalika usum panas caket, babaturan kuring sareng Bobby mutuskeun nyandak perjalanan gancang sateuacan panas teuing. Abdi sareng Bobby sareng saur anjeunna anjeunna bobo ngalangkungan jam alarmna, anu lucu kusabab nalika perjalanan terakhir urang indit anjeunna ogé bobo ngalangkungan jam alarm na.

Kuring ngantosan anjeun kaluar janten kuring tiasa ngajemput anjeun teras tatangga anjeun kaluar panto anu sanés sareng kuring henteu merhatoskeun sareng ngan nyokot anjeunna. Ti Los Angeles, Death Valley kira-kira jarak opat jam perjalanan. Nanging, teu karaos lami kumargi bentangna teras-terasan robih.



Anjeun gaduh gunung héjo, batu beureum, lahan pertanian, kota alit, gurun sareng sajabina dugi ka dugi ka dinya. Wisata Day: Kaluar dina Senén, sapeupeuting di motel, laksanakeun sadidinten ngajajah sadayana dinten Salasa, teras angkat ka imah di sonten. Kuring parantos parantos nalungtik sadaya tempat anu urang hoyong tingali ku éta ngan ukur masalah waktos sareng ngatur petualangan acak anu urang hoyong teraskeun.

Eureun anu pangpayunna nyaéta Bapa Crowley Vista. Pilihan Bobby. Di dieu anjeun tiasa ningali jet militér ngalayang ngalangkungan kaarai.

Bobby resep pesawat. Unggal-unggal urang ngaliwat bandara, hoyong lirén, atanapi sahenteuna katingali sapertos jet ngalayang ngalangkungan Death Valley, éta kedahna pikeun anjeunna. Kami maca online yén aranjeunna ngapung lumayan seueur unggal dinten.



Sababaraha dinten aya acara sareng dinten-dinten sanés éta sepi. Kami henteu terang naon anu bakal kami pikagaduh. Janten kami mendakan tempat anu saé di tepi jurang sareng ngantosan sareng ngantosan teras réngsé sakumaha kami, éta gancang pisan.

Éta kaluar tina nowhere. Bener aya peringatan. Pas urang nguping jet na ngahurungkeun kaméra kami, éta moal aya.

Dina titik ieu kami téhnisna di taman, tapi henteu turun di lebak. Éta tempat anu seueur tempat wisata téh sareng panasna.



Bobby, anjeun siap ngaraos teu raoseun salami 36 jam ka payun? Ohit panas110. Ieu ogé tempat kami ngagaduhan masalah anu munggaran nalika AC dina mobil kuring mimiti niupan hawa panas. Henteu saé.

nyemprot sapédah dipasang

Kami gaduh sapoé satengah kénca sareng salapan puluh persén anu aya di dieu. Death Valley saleresna mah ukur seueur batu, keusik sareng kokotor sareng panas, tapi ogé ngagaduhan karakter sareng éta anu pantes dieksplorasi. Salaku conto, kami mendakan kota hantu ieu di sisi wétaneun Death Valley anu disebut Rhyolite.

Éta pernah janten kota pertambangan anu makmur dina awal taun 1900an. Ayeuna ngan ukur bumi anu ditinggal, bank, sareng musium seni anu anéh pisan. terus aya Mesquite Datar Pasir Gundukan.

Panginten salah sahiji hal karesep kuring dina sapanjang perjalanan. Nalika anjeun turun gunung sareng ningali éta di kajauhan aranjeunna katingali alit, alit, tapi nalika anjeun caket ka aranjeunna aranjeunna lumayan masif. Sareng anjeun ngan ukur tiasa dugi ka mana anu anjeun pikahoyong.

Kami wengi di kota alit anu disebat Beatty. Bener henteu seueur di dinya: sababaraha motel, sababaraha réstoran, sareng Denny kalayan kasino anu dipasang. Isuk-isuk urang ngopi di hiji tuang alit teras ngusir deui ka lebak.

Naha anjeun pikir éta bakal jalan? Sigana mah éta moal jalan sakumaha kuduna. Naha karasa tiis? Henteu Antosan, antosan, antosan Sumuhun, leres.

Asa biasa-biasa waé. Bobby, henteu, éta langkung saé. Leres, éta tiasa dianggo.

Suksés. Poé kadua dimimitian ogé. Cekungan Badwater mangrupikeun nomer hiji dina daptar tempat wisata kuring.

Éta gurun uyah anu lega, ampir 200 mil pasagi. Éta ogé titik anu paling handap di Amérika Kalér dina 282 kaki handapeun permukaan laut. Pikeun rujukan aya Bobby sareng aya tanda pikeun permukaan laut.

Bobby sareng kuring nembé kaluar sakumaha anu tiasa. Kami masih angkat. Jalanna rada kirang ngumbara, sakedik langkung taringgul.

Bobby ngarahuh. Kami angkat isuk-isuk pikeun nyingkahan panas anu parah tapi éta goréng pisan. Bobby nguping yén uyah di dieu dasarna raoseun sapertos uyah laut Himalaya anu pink, janten anjeunna hoyong nyobian téori éta.

Henteu saé? Éta hal anu paling asin anu kuring kantos tuang. Abdi nempatkeun ieu kana sababaraha sayuran anu dikukus. OKÉ.

Oke, janten Bobby sareng kuring parantos dugi ka anu urang pikahoyong. Éta beuki panas, beuki teu aya nanaon di dieu. Urang bakal nyandak sababaraha gambar teras sigana bakal balik.

Rencanana pikeun dinten ka dua nyaéta ngamimitian Cekungan Badwater teras angkat deui nepi ka ngahontal sagala halteuheutan nalika urang jalan kaluar ti taman. Kusabab kasangtukang waktos, kuring ngan ukur nunjukkeun sorotan anjeun. Oh, sareng AC abdi damel deui saatos Badwater.

Eureun terakhir urang nyaéta paneuteup Dante. Anjeun ngajalankeun 20 mil nepi ka gunung sareng disambut ku pandangan anu éndah pikeun sakabéh lebak. Éta cool, éta sayah sareng salaku tungtung anu saé dinten urang ningali sadaya perjalanan urang turun lebak di handap.

Janten masuk akal yén kuring ngeureunkeun tulisan di dieu ogé, sanés? Nya abdi henteu tiasa. Kusabab perjalanan ieu henteu réngsé di dieu. Nalika urang ngantunkeun carstall kuring aya di dieu.

Kami ngantosan sababaraha menit, mimitian nyadangkeun deui, teras kaluar ti dieu di tengah tempat. Kuring henteu terang langkung seueur ngeunaan mobil sanés kumaha ngagentos ban, tapi kuring terang yén terdampar di Death Valley mangrupikeun tempat terakhir anu anjeun pikahoyong. Henteu aya jasa sél, teu aya sunuran panonpoé, sareng ranger patroli jarang.

Aya seueur detil ngeunaan carita ieu, tapi kuring hoyong tetep pondok-gancangna, janten hayu urang indit: Dasarna urang tiasa parkir di payuneun réstoran deui nganggo WiFi anu paling parah. Ieuh. Abdi tiasa nga-sms kulawarga kuring di Michigan.

Ayah abdi bodo mobil sareng sigana bakal terang naon-naon. Anjeunna tiasa nyauran réstoran sareng ngajalankeun kuring ngalangkungan sababaraha skenario anu mungkin. Kusabab mobilna badé siap angkat, Bobby sareng kuring badé angkat ka taman dugi ka ngagaduhan jasa sél sareng caket ka sababaraha kota janten kami henteu bakal lengkep terdampar.

Sareng kumaha waé ogé urang ngalakukeun éta. Nalika kami narik jalan tol di Lone Pinus, mobilna lirén deui, poli V-sabuk rusak, sareng kuring tiasa nyetir langsung ka Comfort Inn. Salaku catetan samping: ieu Mt Whitney.

Salah sahijina nyaéta Gunung Whitney. Salah sahiji ieu. Éta mangrupikeun titik anu paling luhur di caket dieu US.

Rada tiis yén urang tiasa ningali titik panghandapna sareng paling luhur dina dinten anu sami. Nanging, kumargi toko-toko ditutup, kami henteu tiasa kéngingkeun kamar, nyauran truk tunda énjing-énjing teras ditarik ka Ridgecrest, sakitar 70 kilométer. Kuring gaduh waktos anu saé sareng sadayana anu parantos dicarioskeun.

Éta karusuhan tapi kami ningali sadayana anu kami pikahoyong sareng kami henteu terdampar di Death Valley. Abdi candak ieu.

Sabaraha lami perjalanan ngaliwatan Death Valley?

sakitar 120 mil

Naha Death Valley bahaya pisan?

Kabehperjalanannyaéta sakitar 120 mil sareng peryogi 2 jam.

Upami bumi mangrupikeun bumi bumi urang, maka Death Valley mangrupikeun kompor terik. Gurun anu luar biasa ieu nyepeng rékor suhu paling luhur anu kantos kacatet di planét urang 56,7 derajat Celsius.

Henteu paduli kumaha anjeun tangguh, panonpoé anu panas sareng panas terik ti Death Valley bakal ngagaleuh anjeun gancang pisan. Anjeun ngan ukur tiasa cicing di dieu salami 14 jam tanpa cai. Death Valley mangrupikeun lebak gurun di California wétan di Gurun Mojave kalér, anu wawatesan sareng gurun baskom anu hébat.

Éta mangrupikeun tempat paling panas di bumi sareng gurun di Wétan Tengah sareng Sahara. Lembah Maot mangrupikeun bumi anu bageur tapi bahaya ngabahayakeun aya gunung anu ngaluncurkeun langkung ti 3000 kaki ka langit handapeun permukaan laut, Lembah Pati tiasa dina Usum Mangsa tiasa bahaya bahaya Badai di gunung tiasa nyababkeun banjir dadakan di lantai lebak . Suhu hawa usum panas 57 derajat Celsius panas ekstrem Death Valley parantos ngabunuh jalma-jalma jaman baheula, éta bakal teras-terasan maéhan jalma-jalma anu henteu ngahargaan conto iklim anu ekstrim sapertos kekerasan alam Ieu ngandung bukti sababaraha gunungapi kuno anu ngabeledug ageung disababkeun bukti salah sahiji ledakan ieu disebut Kawah Ubahib ledakan éta ngabeledugkeun liang ageung dina taneuh ampir kilométer sareng satengah lega Lebak Maot dilarang namina ku sakelompok panaratas anu ical di dieu dina usum 1849-1850.

Sanaos ngan ukur salah sahiji rompok anu maot di dieu pikeun anu paling kami terang, sadayana nganggap yén lebak ieu bakal janten makamna, aranjeunna disalametkeun ku dua urang nonomanna, William Lewis jalu sareng John Rogers, anu diajar janten Boy Pramuka nalika rombongan tinggaleun Tal naék dina Pegunungan Panamint, salah sahiji lalaki tos sareng pamit ka Lembang Pupusna. Éta nami sareng carita 49ers anu leungit parantos janten bagian tina sajarah barat urang jero sareng bentuk Death Valley mangaruhan suhu usum panas na lebak mangrupikeun cekungan panjang 86m handapeun permukaan laut, daérah pagunungan anu jelas, hawa garing sareng vegetasi jarang ngamungkinkeun sinar panonpoé haneuteun permukaan gurun, panasna ngagambarkeun deui tina batu sareng bumi teras kajebak dina bojong lebak. Wengi-wengi usum panas nawiskeun sakedik relief kusabab kaayaan lemah sapeupeuting sapeupeuting ngan ukur turun dina 85 derajat Fahrenheit kana 95 derajat Fahrenheit Hawa dipanaskeun dugi 35 derajat Celsius naék, tapi dikurung ku tembok lebak anu luhur, didinginkan sareng dipulangkeun ka lantai lebak.

Kantong hawa turun ieu ngan ukur rada langkung tiis tibatan hawa panas sakurilingna nalika turun kusabab tekanan hawa anu rendah, neken sareng pemanasan langkung-langkung ieu massa anu ngalir tina hawa anu panas anu ngagelebug ngaliwatan lebak anu nyababkeun suhu anu luhur pisan di Death Valley National Park California turis maot nalika ngadatangan Taman Nasional Death Valley dina usum panas anu panas. Anu datang cenah parantos lirén ngaréspon dinten Salasa jam 6:00. sareng anjeunna pupus sateuacan para pekerja nyalametkeun dugi ka lokasi di beulah kidul Badwater.

Ngaran anjeun henteu acan diterbitkeun. Otoritas Inyo County nalungtik sabab maot. Nanging, valet nyatet yén Death Valley ngagaduhan suhu di luhur 120 derajat.

Éta maot kadua dina tilu dinten di Taman Gurun Mojave, dimana dua alesan anu paling umum pikeun réspon darurat nyaéta kacilakaan kandaraan tunggal sareng panyakit panas. Datang usum panas disarankeun nginum sahenteuna hiji liter cai sadinten sareng awas pikeun tanda gangguan sapertos lieur sareng nyeri sirah - panas di Death Valley henteu lulucon, kunjungan dina usum panas tiasa ampir teu kaampeuh, komo dina usum semi, datang kedah siap pikeun panas anu berpotensi bahaya. Sacara pribadi, kuring bakal nyarios yén upami anjeun badé kémping di Death Valley, boh ngarencanakeun kunjungan usum salju, atanapi kéngingkeun taman RV atanapi RV RV di Ofen Creek anu saé kalayan draf anu réa sareng seueur rohangan, atanapi nyangking sump keren buatan bumi atanapi AC ku, upami teu kitu anjeun bakal dipikaresep sangsara.

Ieu Marlon Balbastro, sumber anjeun pikeun Pidéo Pendidikan Paling Serius dina YouTube Langgan WizbyteTV sareng janten bagian tina WizbyteTV! Hatur nuhun parantos nonton!

Naha pantes cicing di Death Valley?

Lebak Pupusnamangrupikeun bumi anu saébahayarongkah pisan. Aya gunung anu ngahontal langkung ti tilu rebu méter ka langit. Badai di gunung tiasa ngahasilkeun banjir dadakan di lantaiLebak. Suhu hawa nalika usum panas dugi ka lima puluh tujuh darajat Celsius.

Aya sabaraha lembah pati?

Setting Geografis.Tuhnyaéta dua jurusanlebak ditaman,Lebak Pupusnasareng PanamintLebak. Duanana ieulebakkabentuk dina sababaraha juta taun ka pengker sareng duanana dibatesan ku jajaran gunung belah kalér-kidul-trending.

Naha aya anu maot di Death Valley?

Lebak Pupusna, pikeun catetan, jauh kurang pati tibatan Taman Nasional Yosemite, dumasar kanamaotnaper 10 juta datang.Lebak Pupusnanyaéta nomer 15 dina daptar taman nasional anu paéh kalayan 26,69maotnaper 10 juta kunjungan dibandingkeun sareng Yosemite di Nomer 14 sareng 28.52maotna.04/13/2021

Naha aya rattlesnakes di Death Valley?

Tuhnyaéta tilu oray berbisa kapanggih diLebak Pupusna; oray wengi padang pasir, lir California sarengrattlesnake. Oray, sacara umum, langkung resep ngajauhan jalur anu ngumbara ogé.

Naon anu tiasa maéhan anjeun di Death Valley?

Heatstroke, dehidrasi sareng disorientasi

Hiji hal étatiasa maéhan anjeun di Death Valleynyaéta panas.Lebak Pupusnamangrupikeun tempat anu paling haneut di Amérika Kalér. Dina usum panas teu ilahar pikeun suhu ngabareuhan luhur di luhur 100 derajat. 1 3 jalma maot langsung tina panas sataun diLebak Pupusna.
02.29.2020

Naha jalma-jalma cicing di Death Valley?

Langkung ti 300jalma hirupsataun-diLebak Pupusna, salah sahiji tempat terpanas di Bumi. Kalayan suhu siang siang rata-rata ampir 120 derajat dina bulan Agustus,Lebak Pupusnamangrupikeun salah sahiji daérah anu paling panas di dunya.08/19/2020

Naon waktos anu pangsaéna pikeun angkat ka Death Valley?

Taman nasional anu paling haneut, garing sareng paling handap,Lebak Pupusnakasohor ku suhu usum panas anu ngagelebug. Kusabab kitu, anuwaktos pangalusnataun kanganjangnyaéta anu dianggap offseason di kaseueuran taman anu sanés: pertengahan Oktober dugi ka pertengahan Mei.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Bolt elemen vs elemen - réspon kana masalah

Naon bédana antara Wahoo Elemnt sareng baud? Beda sareng Elemnt aslina, anu ngagaduhan dua strip LED, Wahoo Elemnt Bolt ngan ukur ngajalankeun LED di bagian luhur unit. Tampilan 2.2in dina Wahoo Elemnt Bolt jelas sareng nomer gampang dibaca dina layar. Beda sareng layar warna anu dipendakan dina unit Garmin Edge anu langkung luhur, layar hideung bodas.

Getih sludgy - kumaha anjeun ngajawab

Naon sababna getih leueur? Sajumlah faktor tiasa nyababkeun getih kandel, sapertos: kaleuwihan sél getih dina sirkulasi. panyakit anu mangaruhan pembekuan getih. kaleuwihan protéin pembekuan dina getih.

Maot aula Mike - Manual lengkep

Kumaha Mike Hall tukang beca maot? Aula maot saatos ditabrak mobil, beulah kidul Canberra, nalika Balap Kabayang India Pasifik perdana di Australia, dina 31 Maret 2017, saatos ngalangkungan langkung ti 5,000 km jarakna 5.500 km.

Nyukcruk gopro gps - milarian solusi

Naha Sesi GoPro Hero 5 gaduh GPS? Teu aya GPS terintegrasi sapertos di Hero 5 Hideung salami sési

Putus kontrak sareng sprint - kumaha ngabéréskeun

Kumaha kuring ngabatalkeun kontrak Sprint kuring tanpa mayar? Pencét * 2 dina telepon Sprint anjeun sareng ngobrol sareng palanggan. Nyarios ka perwakilan jasa sareng ngawartosan aranjeunna rék ngabatalkeun akun anjeun kusabab parobihan matérial dina kontrak. 10.06.2021

Tim Peter sagan - kumaha cara mapag

Sakumaha beuratna Peter Sagan? Peter Sagan / Beurat