Utama > Ngabuburit > Ngabuburit saatos operasi acl - solusi anu tiasa dilakukeun

Ngabuburit saatos operasi acl - solusi anu tiasa dilakukeun

Naha bersepeda saé saatos operasi ACL?

Ngabuburitogé pisanaluscara nguatkeun tehtuurdina tahap ieu. Dimimitian ku statissapédahdi gim, dimimitian ku 5 menit dina résistansi rendah sareng maju sacara wajar.



Hai deui, dina kursus online ieu kami parantos ngabahas seueur faktor ngeunaan cara ngungkulan ACL Tatu ACL Rekonstruksi Peuntas Terusan Rehabilitasi Tujuan tina screencast ieu nyaéta pikeun nyimpulkeun aspek-aspek anu paling penting naha urang tiasa saatos cilaka ACL teu meunang hasilna optimal sareng / atanapi rekonstruksi ACL. Catet yén ringkesan ieu henteu dimaksudkeun pikeun nyalahkeun saha waé. Ngan pikeun mastikeun yén urang tiasa ngalakukeun anu langkung saé di payun.

Peringatan munggaran anu ayeuna urang nyanghareupan Anu kedah dilakukeun nyaéta aya jumlah anu kawates atanapi aya kurangna pedoman anu lumaku sacara klinis pikeun rehabilitasi saatos cilaka ACL sareng rekonstruksi ACL. Sababaraha tungtunan parantos diterbitkeun, tapi tungtunan ieu tetep umum sareng henteu spésifik. Kadua, jelas aya jurang antara naon anu urang terang tina panilitian sareng naon anu biasana dilakukeun dina prakték klinis.

Aya tiasa seueur alesan pikeun ieu. Salaku conto, pikeun seueur urang fisioterapis tiasa sesah pisan pikeun tetep up to date sareng kanyataan yén seueur panalitian aya di tukangeun paywall sareng urang sering gaduh sakedik waktos pikeun ngagali kana masing-masing kajian nalika padamelan sadidinten di klinik . Kursus online ieu tangtosna janten cara anu saé pikeun nyalira.



Dina poin anu mimiti kuring, hasil panilitian sering teuing teu spésifik pikeun diterapkeun langsung dina prakték klinis. Janten kuring sakali deui resep pisan yén anjeun daptar pikeun kursus ieu kusabab kursus ieu mangrupikeun salah sahiji alat anu leres-leres tiasa ngabantosan jurang antara panilitian sareng prakték klinis. Halang utama katilu pikeun kéngingkeun hasil anu pangsaéna tina kacilakaan ACL nyaéta seueur pasién anu teu daék deui olahraga.

Urang bakal ngabahas ieu sacara rinci dina kursus ieu. Seueur pasién balik deui kantun yakin yén aranjeunna tiasa balik. dumasarkeun kana henteu tés, teu aya patokan, atanapi ngan ukur dumasar kana waktos saatos cilaka atanapi rekonstruksi.

Aranjeunna sering kakurangan kaparigelan fisik, psikologis, sareng fisiologis pikeun hasil balik kana kinerja olahraga. Ieu ningkatkeun kamungkinan cilaka ACL kadua atanapi tatu handap handap séjén atanapi ngirangan kinerja sareng kualitas hirup anu handap. Nomer opat saleresna nuduhkeun poin sateuacanna, henteu cekap pikeun nyumponan tungtutan tahap ieu atanapi balik deui kana olahraga.



Rehab kamajuan basis kriteria tiasa ngabantosan pisan dina netepkeun tujuan anu jelas sareng ngabimbing réimen latihan anjeun numutkeun tingkat fungsional pasién anjeun. Saatos nyandak kursus online ieu, anjeun ayeuna kedah tiasa ngantunkeun pasién anjeun ngalangkungan kontinu rehabilitasi nganggo kriteria anu langkung spésifik. Titik 5 ogé penting pisan sareng fokus kana kualitas rehabilitasi.

Rehab kualitas anu saé kedah janten hasil anu pangsaéna. Tanpa rehab optimal, anjeun moal nampi hasil anu anjeun pikahoyong atanapi hoyong dihontal. Nanging, urang tingali yén kualitas rehab sacara umum sering kawilang goréng, sanés pikeun sadayana, tapi sacara umum.

Sareng nalika sesah pisan pikeun ngahartikeun rehab anu berkualitas, aya sababaraha hal penting anu kedah diémutan. Mimiti, kuring pikir yén urang sering henteu sadar kana poténsial atlit pinuh. Ieu panginten kusabab umumna henteu cekap elmu ngeunaan sadaya aspek anu kedah diperhatoskeun dina latihan.



Atanapi kurangna kanyaho sareng katerampilan pikeun balik kana olahraga sareng ngeunaan sagala aspek anu kedah dibahas dina program rehab anjeun Salaku tambahan, kami sering henteu cukup khusus dina proposal latihan urang. Resep latihan anu detil penting pikeun ngahontal tujuan latihan anu dipikahoyong. Salah sahiji hal anu kami ogé bahas dina kursus online ieu nyaéta kanyataan yén rehab sering ditantang.

Urang kedah ngalatih parigel sareng palinter pikeun kéngingkeun hasil anu dipikahoyong tadi wengi, langkung-langkung upami anjeun leres-leres hoyong deui kinerja atlit. Dina titik genep kuring hoyong ngingetan yén teu kedah rurusuhan nalika réhab. Teu kedah aya waktos nalika anjeun ngalangkungan sababaraha léngkah atanapi tahapan pikeun nyepetkeun pamulihan nalika rehab sering pisan gancang, sareng kami terang yén peryogi waktos, duanana sacara fungsional sareng biologis, pikeun ngalakukeun ieu saatos parna parah Pikeun ngahontal poténsi maksimum.

Dina kursus online ieu kami nganggo kombinasi kriteria anu fokus kana status fungsional pasién anu digabungkeun sareng waktos saatos cilaka sareng kamungkinan ogé rekonstruksi. Pesen di bumi di dieu tina titik kagenep ieu nyaéta: entong buru-buru. Kedah sabar.

rubah klep live

Luangkeun waktos pikeun ningkatkeun sareng ngahontal tujuan anjeun. Tina sudut pandang pasién, rehab saatos cilaka ACL tiasa janten perjalanan anu sesah pisan. Panilitian parantos nunjukkeun yén patuh kana program réhab sareng motivasi pasién pikeun réhab mangrupikeun poin anu penting dina ramalan hasilna.

Anjeun tiasa gaduh program rehab beuteung anu pangsaéna di dunya, tapi program terapi latihan ngan ukur épéktip upami éta dilakukeun épéktip. Pasien anu gaduh patuh anu langkung handap sareng pasién anu henteu nuturkeun program sakumaha mistina sareng pasién anu kirang motivasi pikeun ngalaman rehab biasana ngagaduhan hasil anu kirang saé optimal saatos luka ACL sareng rekonstruksi. Salaku ahli fisioterapi, urang maénkeun peran konci dina memotivasi pasién sareng ngajaga patuh setinggi mungkin.

Salaku conto ngalangkungan ekspektasi anu réalistis, komunikasi kabuka sareng pasién anjeun, tujuan duanana jangka pondok sareng jangka panjang. Méré tanggapan sareng ngalibetkeun pasién dina program réhabilitasi. Émut kanggo ngadorong program anjeun ka hareup, janten nangtang sareng tong hilap, Pikeun senang.

Tinjauan komprehensif ku Linda Truong dkk. dina 2020 ngalaporkeun yén seueur faktor psikologis, sosial, sareng kontekstual anu aya sareng mangaruhan sadaya tahapan pamulihan tina kacilakaan olahraga traumatis. Pamahaman anu langkung saé ngeunaan faktor-faktor ieu, duanana dina waktos cilaka sareng sapanjang rehab, tiasa ngabantosan ngaoptimalkeun manajemén tatu.

Atanapi pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong pasién, sapertos ngadorong balikeun deui olahraga, tapi ogé ngamajukeun kualitas hirup jangka panjang sareng kaséhatan gabungan. Anu sering dilakukeun ku urang salah nyaéta urang henteu cukup sasaran pipilueun sareng jalma anu aya di payuneun urang. Henteu aya rehab anu bakal sami.

Henteu ngan kusabab gangguan fisik anu aya hubunganana sareng tatu ACL atanapi rekonstruksi, tapi ogé kusabab faktor psikologis, sosial, sareng kontekstual anu ngagaduhan pangaruh anu kuat dina prosés pamulihan. Candak pesen ka dieu: ulah ngan ukur ngubaran tuur. Komunikasi anu jelas sareng terbuka antara sadayana anu kalibet penting pisan salami prosés rehabilitasi.

Jalma anu béda tiasa aub dina atlit. Mimiti, tangtosna, urang ngémutan jalma éta nyalira. Kami nganggo pendekatan anu dipuseurkeun sareng sabar.

Salaku therapist fisik, anjeun henteu kedah penting. Éta sadayana ngeunaan sabar. Anjeun damel sareng pasién ieu salami waktos anu lami, janten pastikeun anjeun ngawangun hubungan sabar-therapist anu kuat sareng ahli bedah orthopedic nalika dioperasikeun sareng dokter, palatih olahraga, kolot, sareng kamungkinan palatih kakuatan sareng kondisioner; Sadaya jalma anu berpotensi aub anu sanés penting.

Saha waé anu kalibet dina prosés na kedah dina garis anu sami. Sadayana kedah terang naon tujuan sareng tahapan anu khusus, naon anu sabar atanapi henteu tiasa dilakukeun. Pribadi, kuring mikir yén salaku therapist fisik urang tiasa maénkeun peran ngarah dina sakabeh proses ieu.

Nanging, ieu tiasa robih ngalangkungan waktos upami, contona, kakuatan sareng pelatih kondisioner ngarah sabar balik kana latihan performa sareng latihan deui di lapangan dina tingkat anu langkung luhur pikeun kéngingkeun pamuter deui kinerja. Éta leres-leres gawé babarengan. Dina tingkat anu langkung handap, therapist fisik tiasa janten pamimpin dina prosés rehab.

Bawa pesen ka imah sareng anjeun: ieu dimana anjeun damel babarengan. Bagikeun kaputusan sareng nganggo komunikasi terbuka sareng pasién di pusat. Paneuri tapi sanés panutup.

Peraturan sareng watesan sistem kaséhatan ogé ngagaduhan peran. Gumantung kana kaayaan dimana anjeun damel, perusahaan asuransi pasién atanapi kaayaan kauangan pasién anjeun. Jumlah Kadatangan Fisioterapi Tiasa Rupa-rupa Sacara signifikan Sababaraha pasién panginten ngan ukur sababaraha sesi kanggo ngarengsekeun program rehab ieu, anu ogé tiasa mangaruhan kualitas pangobatan.

Tangtosna, ieu ogé tiasa nyababkeun kamajuan anu langkung hésé dina sadaya tingkatan anu diperyogikeun pikeun mulang ka performa. Dina hal ieu, pendidikan pasién, formulasi anu jelas pisan tina régulasi latihan sareng upaya ngahontal tingkat patuh anu luhur pisan kana program sareng motivasi kalayan program rehabilitasi janten langkung penting. Dihandapeun tulisan ieu anjeun ogé bakal mendakan kasimpulan tina 10 poin ieu dina Infographic anu kuring damel pikeun anjeun, mugia anjeun resep sareng anjeun tiasa diajar sababaraha pelajaran tina poin-poin ieu pikeun ningkatkeun kualitas program rehab anjeun, hatur nuhun pikeun nonton.

Naha bersepeda saé saatos operasi dengkul?

Nyupiran asapédahtiasa leres-leres nguntungkeunsaatos operasi dengkul, tapi anjeun kedah teras-terasan milari naséhat ti kami atanapi GP sateuacan sateuacan 'sadel'. Atur jangkungna korsi anjeun leres ku linggih dina sadel sareng anjeun 'dioperasikeun'tuurlempeng turun sareng istirahat dina pedal.14 Juni. 2017 Nopémber

Wilujeng Taroskeun ka GCN Naon waé. Minggu ayeuna urang bakal ngajawab patarosan anjeun ngeunaan tuur palsu, keton, sareng iraha bade ngajalankeun drive recovery. Upami anjeun ngagaduhan patarosan anu anjeun badé jawab dina acara éta, tinggalkeun dina koméntar di handap ngagunakeun hashtag #TORQUEBACK sareng pikeun kasempetan kéngingkeun langganan Zwift tilu bulan gratis nganggo hashtag #ASKGCNTRAINING. (Sora Whoosh) - Des White sareng: 'Abdi siklik umur 70 taun sareng tuur cadang sareng ayeuna nganggo sepédah e pikeun tetep di jalan.

Kuring masih ngawangun sapédah jalan kuring dina palatih anu pinter tapi hoyong ngahanca éta deui di jalan. Aya tip pikeun program latihan anu saé? Des, ieu patarosan anu hadé sareng cara anu hadé pikeun balik kana sapédah saatos operasi dengkul anjeun. Kami ngarékoméndasikeun lalaunan ngawangun durasi perjalanan di jero rohangan anjeun pikeun nyobaan sareng ngeusian kamampuan anjeun pikeun balik ka luar.

Coba rencanakeun kira-kira opat nepi ka lima poé aktip dina hiji waktu, tapi ulah ngarasa perlu ngalakukeun deui-ka-balik poé tangguh sakaligus. Kalayan umur, urang kedah langkung seueur waktos kanggo pulih, janten anjeun kedah nyobian gaduh dinten santai pikeun ngarencanakeun antara perjalanan anjeun anu sesah atanapi langkung panjang. Ngawangun perjalanan anu pangpanjangna anjeun kalayan henteu langkung ti dua puluh dugi ka tilu puluh menit unggal minggu supados henteu ngabahekeun diri, sareng éta kedahna balik ka kabugaran lengkep.

Untung sareng perjalanan anu saé. Oh, sareng hiji hal anu terakhir: tong mopohokeun e-bike anjeun. Numutkeun kuring, aranjeunna mangrupikeun penemuan anu paling hébat dina jaman modéren.

Sareng éta alat anu sampurna pikeun balik deui ka jalan pikeun perjalanan anu langkung panjang nalika anjeun henteu yakin 100% kumaha parasaan anjeun. Salajengna nyaéta patarosan anu dipikaresep ti Birds On A Stick: 'Naha saur anjeun mangrupakeun ide nu sae pikeun ngamimitian nyandak keton éksogen? Naha éta bakal ningkatkeun stamina kuring? Jawaban kuring bakal leres henteu. Maksad abdi, sakedik teuing panilitian anu parantos dilakukeun pikeun produk anu parantos aya ampir 15 taun, kumaha anjeun terang naon anu anjeun lebetkeun kana awak anjeun nalika teu aya panilitian anu nunjukkeun pangaruh jangka panjang produk ieu? Mangrupikeun produk sintétis, sareng kuring pikir urang kedah ati-ati pisan sareng naon anu urang lebetkeun kana awak urang dina hal ieu, éta ogé suplemén henteu diatur.

Janten kualitas naon anu anjeun leres-leres ngagaleuh, kumaha anjeun terang éta standarna? Sareng pamustunganana, éta ngan ukur bakal nyandak anjeun ngeunaan kanaékan 2% kinerja. Sareng naha éta dipertaruhkeun kaséhatan anjeun pikeun kanaékan 2%? Abdi henteu leres-leres mikiran éta. Coba tuang séhat, cobian olahraga sareng bobo sacara séhat.

Aya seueur cara anu sanés anjeun tiasa ningkatkeun kinerja anjeun tanpa nempatkeun sakedik kasihatan anjeun. (Robot nyaring sora) Tien Juara Zwift minggu ieu nyaéta Arthur Asulyan kalayan patarosan latihan tempat anu amis, henteu seueur pendakian anu lempeng atanapi panjang di daérahna. Éta langkung mirip bukit leutik tapi luhur.

Janten upaya kuring teras-terasan luncat ka luhur sareng ka handap sareng sadayana aya di antara jalan raya, janten henteu aya bersepeda. Naha anjeun tiasa nawiskeun naséhat ngeunaan cara niron latihan titik amis dina kaayaan sapertos kieu? Sakumaha biasa, Sakumaha patarosan ieu dikirim ka Zwift sareng pelatihna kirimkeun deui ku jawaban. Sareng aranjeunna mimitian ku ngawartosan kami kumaha saé latihan tempat anu amis, sareng tangtosna, upami anjeun gaduh rupa bumi anu sampurna, interval anu langkung lami dina tingkat titik anu amis anjeun bakal langkung idéal.

Nanging, henteu kunanaon pikeun ngarecahna. Janten, upami tujuan anjeun kira-kira 30 menit tempat anu amis dina sési anu ditangtoskeun, anjeun tiasa ngarobih ieu janten blok 5-menit salami genep pangulangan lima menit. Janten upami anjeun gaduh pendak lima menit, angkatna di tempat anu pikaresepeun, laksanakeun U-turn, sareng uih deui.

Upami anjeun ngagaduhan jalan, ucapkeun lima menit atanapi tujuh menit, reureuh tina waktos éta teras muterkeun jalan teras tangtosna anjeun tiasa ngalakukeun tempat anu manis di jalan deui upami di jalan anu rata Ayeuna anjeun gaduh tilu gratis ieu langganan bulan, anjeun tiasa nyobian sababaraha latihan tempat anu saé anjeun di jero rohangan, anu bakal muka seueur rupa bumi anu anjeun henteu ngagaduhan di sakitar anjeun. Sareng kuring pikir éta kaéndahan palatihan kanyataanana virtual ayeuna-ayeuna, sanés? (Sora whistling) Salajengna aya patarosan ngeunaan katurunan Dimebag5884. 'Héi, kuring anyar kana jalan bersepeda dina usum kieu sareng gaduh waktos anu saé pikeun numpak solo sareng kelompok.

Tapi kumaha, kuring leres-leres gaduh masalah katurunan. Abdi isin pisan, khususna di juru, sareng kuring ngeukeupan tinju pinuh ku rem. Ieu nyegah kuring tina numpak grup anu pangsaéna di klub lokal kuring kusabab kuring henteu hoyong ngaco katurunan formasi na.

Aya tip pikeun ningkatkeun kapercayaan con ngeunaan turunan? 'Nya, hal anu pangheulana kuring nyobian nyaéta ngamimitian turunan ti tukang grup anjeun sareng kéngingkeun sababaraha suku di tukangeun grup janten anjeun tiasa ningali jalan di payuneun anjeun, tapi anjeun ogé tiasa' nonton naon Supir ngalakukeun sateuacan anjeun - supir anu langkung berpengalaman. Anjeun bakal diajar iraha marake sareng iraha giliran, sabaraha cekéng dilakukeun dina sapédah sareng hal-hal sapertos cobian ulah teuing gugup dina katurunan. Penting pisan pikeun bersantai sabab ieu cara anu pangsaéna pikeun sapédah ngalir dina handapeun anjeun.

Sareng upami anjeun masih ngagaduhan masalah, cobian salah sahiji supir anu langkung berpengalaman dina samping kelompok anjeun sareng nyungkeun aranjeunna sakedik pelajaran hiji-hiji. Sacara umum, pengendara sareng pengendara klub anu langkung berpengalaman bakal kaluar pisan pikeun ngabantosan pendatang sareng ngajantenkeun aranjeunna siga anu langkung saé dina siklus. Pantes pisan pikeun aranjeunna, tapi éta bakal ogé pikeun anjeun Rileks, cobian terasrasakeun katurunanna.

Anjeun mangrupikeun hadiah pikeun kerja keras anjeun nepi ka puncak gunung. - Ayeuna urang parantos ngalipet pengamatan, aturan emas salajengna nyaéta henteu pernah ngaleuwihan wates anjeun. Sabenerna, anjeun hoyong naek kana 90% tina wates anjeun, anu bakal turun tina sapédah langkung pikaresepeun sareng pikaresepeun - Salajengna, Kibric ngagaduhan patarosan pamulihan: 'Halo sareng hatur nuhun kanggo tulisan anu hébat sapertos biasa.

Nalika kuring aya di internét, kuring atos ningali jalma-jalma anu nyebut drive rekreasi. Naha sareng iraha kuring butuh? Sareng kumaha ngalaksanakeunana? Nya aya tulisan anu hadé ngeunaan kumaha cageur. Gagasan drive rekreasi nyaéta nyepetkeun pamulihan anjeun.

Dinten saatos acara ageung, nalika otot anjeun leres-leres nyeri sareng leres-leres capé, éta bakalan ngabantosan ngabebaskeun sadaya racun-racun na lactate kaluar tina otot anjeun sareng ningkatkeun kamampuan anjeun pikeun baranahan sareng siap-siap angkat latihan deui. Éta mangrupikeun jenis numpak anu anjeun damel antara latihan anu tangguh anu sesa kacapean sareng otot nyeri. (Senang musik techno) - Sateuacan urang mimitian ngajelaskeun persis kumaha pikeun ngajalankeun hiburan, naon anu anjeun leres-leres kedah lakukeun? Nya, aya salah sahiji cara pikeun ningkatkeun aliran getih kana awak sacara lembut ngalangkungan latihan hipu, teras tiori na éta bakalan ngabantosan otot-otot anjeun anu rusak sareng ogé ngaleupaskeun sababaraha produk limbah anu parantos akumulasi tina latihan anu sesah kanggo anjeun. - Halffastcyclist hoyong terang, 'Naon bédana antara hacken nd bodge? Kuring parantos ningali bagian ieu tina acara GCN mingguan anjeun sareng teu acan terang ciri-ciri anu nangtoskeun tina istilah-istilah ieu. 'Sareng kuring pikir, jujur, teu aya anu terang.

Kuring bakal nyarios meureun yén bodo teu perlu dipaksa. 'ngalereskeun; hal anu anjeun tiasa nyingkahan, sareng hack mangrupikeun hal anu leres-leres ningkatkeun tulisan. Kuring henteu yakin éta rada samar.

Teu aya sistem peringkat sareng dasarna gumantung kana poto anu dikintunkeun. Quinn Hughes hoyong terang ngeunaan sapatu: 'Upami paribasa baheula yén anjeun henteu kedah nganggo sapatu anyar dina dinten balapan (atanapi perjalanan ageung), kumaha aranjeunna nyetir Profesional dina sapatu kalayan desain unik? Dinten balapan? Atanapi nalika latihan atanapi pramuka? Atanapi aranjeunna diurus sateuacan ngungkabkeun? '' Nya, éta mangrupikeun patarosan anu saé, tapi kuring, tina pangalaman sareng saatos ningali kumaha batur di sakuriling kuring ngalakukeun éta, bakal Aranjeunna umumna nganggo sapasang sapatu anyar dina saminggu dugi ka acara éta, panginten dina palatih jero rohangan, pikeun nyetél aranjeunna. Tapi pikeun leres-leres jujur, pro janten pisan anu cocog sareng setelanna yén aranjeunna panginten tiasa ngalungkeun sakumpulan Cleatson kana sapasang sapatu sareng dina sababaraha menit terang naha leres disaluyukeun atanapi henteu disababkeun ku nempatkeun sapatu énggal dina Vincent Pribish hoyong terang kumaha cageur tina panyakit pernapasan.

Sakumaha gancang anjeun tiasa balik kana sapédah anjeun? Sakumaha biasa, naséhat urang pikeun ngadangukeun awak anjeun sareng ulah kaleuleuwihkeunana, utamina ku panyawat pernapasan sabab tiasa gampang hurung deui. Janten mimitian ku 30 menit nitih di jero rohangan, kamungkinan dina inténsitas rendah. Sareng upami anjeun parantos ngalaksanakeun hiji atanapi dua ieu berturut-turut anjeun tiasa ningkatkeun durasi atanapi intensitasna - teu aya jalan kuring hoyong ningkatkeun duanana mata pelajaran dina waktos anu sami sabab anjeun tiasa tungtungna ngali liang anu langkung ageung pikeun anjeun.

Nyangka éta nyandak sakitar tilu kali salami anjeun kéngingkeun kasihatan pinuh ku waktos panyawat anjeun dua minggu, éta tiasa nyandak genep, bahkan panginten sakedik deui, kanggo wangsul deui sapertos ayeuna. Éta hanjakalna. Hal anu pangsaéna nyaéta nampi ieu mimiti sareng lalaunan ngawangun deui. (Whistling noise) - Johannes Bilgeri nyerat: 'Ramo kuring' nyeri nalika nyetir saabad.

Naha éta ngan ukur hal anu kedah dibiasakeun ku pengendara motor? Sareng anjeun gaduh nyeri anu sami? 'Nya kuring pasti ngalaman nyeri anu sami, tapi éta umumna kusabab kuring boh ngagaduhan sapasang sapatu' anu henteu ogé ventilasi sareng hal anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngerjakeun éta liang pikeun ngebor kana handapeun dampal suku . Atanapi sabab kuring resep pisan ngagolongkeun sapatu kuring pikeun nyegah gerakan leupas dina sapatu, teras jari-jari abdi umumna bobo saatosna. Panas tiasa ngajantenkeun suku anjeun ngabareuhan.

Sareng naha éta kajantenan? Naha ieu nyiwit saraf anjeun teras kaleungitan perasaan dina suku anjeun? Teras sisipan orthotic tiasa ngagarap keajaiban. Anu saé saé na henteu murah deui. Éta panginten artos sapasang sapatu anu mahal pisan, tapi aranjeunna bakal ngarobah lengkep kanyamanan anjeun kana sapédah.

Sareng sacara umum, anjeun tiasa gaduh sakumpulan sol anu tiasa ditransper tina sapatu kana sapatu kana sapatu salami sababaraha taun. Kuring terang supir anu ngagaduhan sol na sakitar sapuluh taun sareng aranjeunna masih kuat. Sanaos aranjeunna tiasa ngajantenkeun aranjeunna unggal taun sakali, éta henteu raoseun.

Dina sagala kaadilan, sol orthotic nambihan langkung seueur pikeun kanyamanan anjeun dina sapédah tibatan ampir nanaon. Wilujeng milarian. Sugan mimitian ku milarian ventilasi dina sapatu anjeun. (Growling noise) - Kim Jarkou hoyong terang kumaha leres nganggo baju haneut.

Naha anjeun narik éta kana calana pondok anjeun? Atanapi anjeun narik aranjeunna handapeun? Nya, kuring pikir sacara tradisional aranjeunna kedah dianggo di handapeunana. Ieu henteu teras-terasan raoseun sanaos, janten upami anjeun hoyong teu nyaman mah nyarankeun kuring nganggo langkung ti luhur, anu ngaluarkeun gesekan sakedik anu sering tiasa nyababkeun sadel sareng luhur gauntlet dina pingping anu langkung ageung. Upami anjeun ngagemna handapeunana sareng hoyong ngaleungitkeun gesekan éta, anjeun tiasa pulaskeun pita elastis.

Éta sering jalan pisan. Sareng upami anjeun hoyong katingali sapertos pengendara balap Bélgia, anu dilakukeun unggal pengendara ngora nalika nonoman kuring, anjeun bakal teras ngagem éta teras narik kaos kaki anjeun kana gumpalan. Padahal alhamdulillah ieu mangrupikeun tren maot.

sapatu sapédah awéwé

Upami anjeun badé nyungkeun sponsor anjeun, sok nganggo gaya rambut anjeun handapeun celana pondok anjeun, upami henteu anjeun bakal meungpeuk pisibilitas unggal sponsor dina calana pondok anjeun sareng sumping ka bumi pikeun méter kakuatan kahiji na, anu bakal janten acara anu cukup pikaresepeun. 'Naha penting pikeun ngalakukeun tés FTP gancang-gancang? Atanapi kuring tiasa ngalakukeun ieu dina hiji waktos saatos kuring biasa latihan sareng KPI? 'Naséhat kuring saleresna nyaéta pikeun neraskeun program latihan anjeun ayeuna sakitar dua dugi ka opat minggu. Ku cara éta, anjeun tiasa ngumpulkeun data ngeunaan anu parantos anjeun laksanakeun sareng anjeun moal nyetél seueur teuing hal.

Anjeun bakal janten obsesi sareng KPI dina layar anjeun teras nolak sadaya aspék kabugaran sanés anu aya di luar sana. Aranjeunna hilap cara ngepak, maranéhna mopohokeun detak jantungna, aranjeunna mopohokeun méteran latihanana sorangan salaku kolektor data di balik layar, sareng nalika anjeun parantos ngalaksanakeun éta, anjeun leres-leres tiasa ngamimitian latihan nganggo méteran listrik ieu. Sareng saatos sakitar opat minggu, anjeun parantos gaduh perkiraan anu saé pikeun FTP anjeun tina latihan anjeun ayeuna.

Teras anjeun tiasa ngamimitian damel sareng KPI maju sareng nyandak tés FTP khusus. Atanapi, anggo sababaraha perangkat lunak online palinter anu tiasa ngira-ngira nilai FTP pikeun anjeun ogé. Untung sareng senang.

Anjeun gaduh dunya komputasi anu anyar anu kedah anjeun lakukeun. (Whipping noise) - Sareng patarosan terakhir minggu ieu asalna ti Luis Solaegui. Hapunten pisan upami kuring ngarusak nami anjeun. 'Héy, kuring nuju bajoang bungking ku nyeri ti saprak mimiti ngerjakeun sprint.

Langsung saatos usaha maksimal dina sadel, kuring balik kana sapédah sareng ngaraos nyeri kusam persis dimana hipbone kuring minuhan pelana. Nyeri lumangsung sababaraha detik, teras ngaleungit sapinuhna, ngan ukur balik deui saatos puteran pecut anu sanés. Naha téknik kuring salah? Naha masalah pas sapédah? Atanapi naha kuring ngan ukur henteu diwangun pikeun lumpat? 'Muhun Luis, sigana anjeun ngalaman masalah.' kalayan naon anu katelah bursitis, nyaéta pengerasan bantalan gél lemes anu ngalir dina jaringan konéktif otot anjeun kana tulang.

Upami ieu janten katépaan, éta tiasa, dina kasus anu parah, nyababkeun nyeri kusam atanapi seukeut. Sareng hiji hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngatasi ieu nyaéta nyobaan sareng masagi titik ieu dina waktos ieu leres-leres nyeri, anjeun bahkan tiasa ngagali irung pelana nalika dina sapédah. Ieu masihan indikasi anu saé naha ieu leres-leres na.

Nguatkeun gugus otot anu lawan di sakurilingna - sahingga pinggul - teras mantengkeun gugus otot éta. Upami sadayana gagal, anjeun tiasa nyobian tulang hip anjeun atanapi tulang tulang diukur sareng tingali naha éta leres-leres cocog sareng pelana anjeun. Sareng aya tempat-tempat anu anjeun tiasa angkat, intina mah pemetaan chassis, pikeun milarian sadul mana anu cocog pisan sareng anjeun.

Sing salamet. Entong hariwang. Sanés kanyataan yén anjeun sanés diwangun pikeun sprint.

Aya hiji masalah sanés anu panginten tiasa gampang dibéréskeun. Mudah-mudahan sing ngabantosan. Éta pikeun minggu ieu.

Upami anjeun ngagaduhan patarosan, pastikeun nganggo hashtag #TORQUEBACK, sareng pikeun kasempetan kéngingkeun langganan Zwift tilu bulan gratis, anggo hashtag #ASKGCNTRAINING. Anjeun tiasa ngalakukeun éta dina koméntar di handap, dina Twitter, atanapi bahkan dina Instagram. Upami anjeun resep kaos oblong Italia kuring, mampir ka shop.globalcyclingnetwork.com sareng kéngingkeun anjeun nyalira? Upami anjeun hoyong ningali tulisan sanés, pencét di dieu langsung.

Sareng upami anjeun mendakan acara ieu aya gunana, pasihan jempol kuring.

Naha sareng henteu kedah dilakukeun saatos rekonstruksi ACL?

Prop suku anjeun dina bantal atanapi bantal janten anjeuntuursahenteuna 12 inci di luhur haté anjeun pikeun tilu dugi ka lima dinten kahijisaatos operasi. Tetep suku anjeun diangkat upami anjeuntuurngabareuhan atanapi tikoro nalika anjeun atos dugi kana palangkangan.Don'tnempatkeun bantal tukangeun anjeuntuursabab ieu watesan gerak dinatuur.

Latihan naon anu saé saatos operasi ACL?

Ieu sababarahalatihananjeun tiasa ngalakukeun mimiti dina anjeunpamulihanpikeun mantuan ngajantenkeun anjeunbedahkasuksésan hiji.
  • Kontrak Quadriceps.
  • Leg Lurus Ngangkat.
  • Geser Pisan.
  • Mobilisasi Patélar.
  • DipangkuTuurPangiringan.
  • Gorombolan rawan.
  • Pelatihan Inti.
  • Pelatihan Ambulasi.
9 Sep 2020

sapédah ban gajih

♪ Bob sareng Brad, dua therapist fisik paling kasohor ♪♪ dina Internét. ♪ - Hai urang, kuring Mike Kenitz, asistén fisioterapi - Brad Heineck, fisioterapis - Sareng babarengan kami ahli fisioterapis paling terkenal di internét - Aya anu lepat di dieu Mike - Naon? - Dina pendapat kami, tangtosna, Bob nuju liburan. Mike mangrupikeun gaganti pikeun kami sareng kami senang ngagaduhan anjeunna.

Sareng urang teraskeun, sareng judul tulisan ieu mangrupikeun latihan panguatkeun dengkul pasca operasi anu hadé sareng kalebet operasi dengkul, meniskus atanapi ACL - ditambah hadiah - sareng hadiah langsung aya hubunganana sareng tulisan ieu, naon anu urang , Buddy? - Leres, anjeun tiasa mariksa kami di Instagram, Twitter sareng TikTokfor kanggo 60 versi kadua tina program kami, atanapi anjeun tiasa mendakan hadiah di luhur dina Facebook kami atanapi buka bobandbrad.com/giveaway pikeun milarian terang naon éta. - Pasihanana nyaéta luncuran tuur. - Leres. - Naon anjeun kuring badé terang kumaha manpaatna ieu tiasa saatos dioperasi sareng sateuacan dioperasi. - Leres. - Janten terakhir waktos kuring mariksa éta langkung ti 800.000 operasi ngagantian tuur.

Abdi henteu ngagaduhan angka operasi ACL sareng meniskus, tapi éta leres. Ratusan rébu anu aub. Janten peryogi pisan rehabilitasi tuur sateuacan sareng saatos operasi y naon anu parantos dilakukeun dina waktos anu katukang - Nyaéta anduk - Terapis sumping ka rohangan terapi sareng aranjeunna nyandak anduk teras dialungkeun sareng nyarios, 'Lilin lantai. 'Sareng éta tiasa dianggo kalayan saé, teu aya anu lepat sareng éta, tapi tiasa langkung saé, sareng aya.

Sareng naon anu kami mendakan sareng leres-leres didamel nyaéta glider tuur sabab kaunggulan glider tuur nyaéta jalan hébat dina permukaan anu rata. Anjeun teu kedah anduk, sareng dina lantai karpét di bumi, nempatkeun andukna moal jalan. - Leres, anjeun tiasa nganggo ieu dina lantai naon waé anu anjeun pikahoyong.

Anjeun prototyping nalika kuring mimiti damel pikeun anjeun sareng kami parantos nguji hal-hal ieu mangtaun-taun. - Ayeuna parantos langkung ti dalapan taun, aranjeunna lengkep. Ayeuna hal sanés anu anduk henteu ngaganggu anjeun nyaéta anjeun tiasa nempatkeun kana condong, ayeuna anjeun bakal mimiti gerak saatos operasi, seringna dugi ka énjing-énjing, anjeun peryogi éta sendi pindah.

Aya waktos nalika ieu sanés masalahna, tapi ampir-ampiran total tuur. Sareng éta jalan hébat. Tuur anjeun nyeri, éta nyeri, tapi anjeun kudu mindahkeun éta sareng anjeun tiasa jalan na di datar - Leres.

Éta panginten sanés éta mimiti. Éta bakal langkung nguatkeun engké. - Leres, panginten sababaraha Minggu, tilu minggu. - Leres. - Anjeun tiasa ngalakukeun sapertos kieu, urang mendakan anjeun yén arah ieu jalan saé pisan pas minggu kahiji saatos operasi upami anjeun ngadengdekkeunana.

Pikeun hiji, éta ngajantenkeun mudun langkung gampil. Éta ngarobih sudut tungkak, sareng pikeun sababaraha alesan urang gaduh, kuring henteu yakin 100%, tapi kami bakal langkung untung upami anjeun nyandak éta condong nalika aya jalma anu bajoang. Kami ngantepkeun pasién nganggo suku anu kuat, lebetkeun jangkauan pasip sakedik.

Kami salawasna mendakan yén jalma gaduh jangkauan anu langkung saé nalika anjeun nempatkeun tekanan sabalikna tina therapist anu teras sareng ngadesek anjeun, aranjeunna henteu aya kendali. Teras jalma-jalma henteu betah nalika batur ngadalikeun sendi anu nyeri. Mike, naha anjeun gaduh sababaraha koméntar deui ngeunaan aspek luncuran tuur ieu? Kuring gaduh perasaan nalika kuring dugi ka dieu éta bakal ketat dina tungkak kuring, kuring ngan ukur ankle ketat sabab kuring sprained duanana, tapi ngan Dengdekkeun saeutik ieu ngabantuan kuring balik aranjeunna aya tanpa masalah ankle, jadi .- Terus, nalika nanjak, arah ieu nempatkeun sakedik langkung nekenkeun kana kakuatan quad, anu mangrupikeun manpaat anu sanés.

Hal anu sanés anu saé pikeun anjeun nyaéta anjeun tiasa nganggo ieu sateuacan-dirawat - enya - janten sateuacan operasi urang gaduh sababaraha ahli bedah sareng jalma anu bakal ngagunakeun éta sateuacan. Janten aranjeunna biasa kana alat-alatna sareng ngagandek tuur sareng jujur ​​jalma nyarios yén kuring langkung nganggo. Anduk anu tiasa dianggo, tapi saleresna mah aya sapotong peralatan di dieu, sareng patuh sareng kamampuan atanapi motivasi pikeun ngagunakeun ieu langkung luhur tibatan anduk, teu kakantun jalanna langkung saé pisan - kami parantos ngamimitian ngaluarkeun ieu sareng sadayana jalma dengkul prostetik urang.

Kami nganterkeun aranjeunna ka bumi sabab seueur di lokasi kami sareng aranjeunna sadayana resep pisan. Sareng aranjeunna ngan ukur réngsé sareng henteu peryogi deui, aranjeunna ngababalikkeun deui, tapi urang sering ngagaduhan ulasan anu hadé. - Sareng aranjeunna didamel tina palastik anu éndah sareng aluminium anu diekstrusi, gampang dibersihkeun.

Anjeun tiasa disinfect pisan gampang. Anjeun terang, teu aya nanaon di dieu pikeun nyerep kalembaban - upami anjeun henteu percanten, Alex sareng kuring sok ngagelenyu produk ieu nalika urang pertama kalina diuji. Saatos nganggo ka pasién, éta sigana mah gampang dianggo, tapi épéktip. - Leres, sareng anu sanésna, éta énténg, sakitar 3,1 pon, anjeun tiasa nyandak éta dimana waé.

Teuing ageung kanggo dompét anjeun, nanging anjeun moal nempatkeun kana dompét anjeun, tapi gampang dibabawa sareng dicekel. Anjeun tiasa ngagantung dina témbok. Janten éta kado urang.

Kami resep produk ieu sareng upami anjeun hoyong hiji anjeun bakal hoyong salah saatos operasi anjeun panginten hoyong ningali sareng ningali. Éta dina hiji, angkat di handap, aya tautan dina tulisan anu bakal ngajantenkeun anjeun langsung kana hiji. Sareng kami parantos ngajual 1.000 diantarana dina tilu taun ka pengker. - Anjeun ogé tiasa angkat ka area produk bobandbrad.com, didinya éta ogé bakal dijual upami anjeun henteu kéngingkeun raffle, tah. - Éta leres.

Janten, hiji cara atanapi anu sanés, kami masih nyobian ngalereskeun sadayana tapi - Haté anu pegat - Sareng kuring sieun geser tuur moal ngabantosan didinya - Tapi upami anjeun kénging waé di dieu - Henteu, henteu, henteu, hilap deui - anjeun pasti? - hilapkeun waé. - Oké. Jaga sareng bersenang-senang sareng kabeneran kalayan operasi dengkul anjeun. - Hatur nuhun parantos nonton.

Naha biking nguatkeun ACL?

Mangpaat Pangaruh Rendah tinaNgabuburit

Milih siklustiasa ningkatkeunkaséhatan Anjeun sacara umum tanpa halangan tinggi pikeun asupna.Ngabuburit tiasaogé ngabantosan ngamajukeun kaséhatan tulang rawan tuur sareng ngadukung prosés penyembuhan di pasién anu ligament cruciate anterior (ACL) cimata.
13 Agustus 2015

Sakumaha lami saatos operasi ACL Dupi anjeun jalan?

Pasénleumpanghenteu dibantosan dina 2-4 minggu, tapi kanggo waktos anu pondok.Saatos10-12 minggu, ngarepkeun gancangleumpang, jogging ringan, komo olahraga plyometric. PinuhpamulihanasupRekonstruksi ACLnyaéta 6-12 bulan, atanapi langkung ku terapi fisik.

Naha sapédah cicing pikeun ACL rehab?

Sapédah latihan

Ieulatihantiasa dimimitian langsung saatos sangsara anTatu ACL. Koncina pikeun nahan gerak tuur. Nalika linggih dinasapédahpenting pikeun nyetél jangkungna korsi pikeun berpungsi dina duanana extension tuur (straightening) sareng flexion (bending).

Naha bersepeda henteu kénging ku meniskus robek?

Sapédah. Numpak cicingsapédahbisa jadi komponén penting tuur anjeunmeniskus cimataprogram latihan.Sapédahtunggang tiasa gaduh seueur manpaat, diantarana: Éta tiasa ningkatkeun gerak sababaraha tuur.

Sabaraha lami istirahat ranjang saatos operasi ACL?

Ngaso: Nol dugi ka Dua MingguSaatos Bedah ACL

Pikeun sababaraha minggu kahijisaatos operasianjeun bakal kedahistirahatsareng miara situs sayatan. Prop leg anjeun - dina anak sapi atanapi ankle - dina sababaraha bantal opat dugi genep kali sapoé.
16 Apr 2015

Sabaraha lami dugi ka anjeun tiasa ngabengkokkeun tuur saatos operasi ACL?

Irahasing sabartiasangendalikeun kisaran kamajuan gerakna, ancaman anu dirawatna dikirangan sareng gerak sering langkung gampang.Tuurflexion disimpen deui laun, sakitar 90 derajat kahontal dina 1 minggu sareng pinuhtuurflexion laun maju sareng kahontal ku minggu 4-6.3 Juni. 2021

Naha anjeun tiasa nganggo sapédah saatos operasi ACL?

Kana waktosna, anjeun tiasa ngarep-ngarep tungtungna naék sapédah biasa deui di luar pas dokter masihan idin, sanaos biking gunung saatos operasi ACL kedah ngantosan. Sakali anjeun ngawitan nganggo sapédah luar, cobi hindari jalur anu gaduh bukit anu jumlahna ageung, sabab naék naék tiasa nambihan galur dina tuur anjeun.

Naha aman pikeun ngajalankeun saatos operasi ACL?

Numutkeun ka statistik, sakitar 1 ti 1.700 jalma bakal ngalaman cilaka ACL dina hiji waktos atanapi dina kahirupan aranjeunna. Olahraga kalebet ngaji mangrupikeun résiko paling tinggi pikeun cilaka ACL. (1) Upami anjeun parantos dioperasi ACL, anjeun kedah langkung ati-ati sateuacan balik ngajalankeun.

Naon anu kudu dilakukeun saatos ACL robih dina tuur?

Saatos ACL robek, anjeun tiasa ngalebetkeun program rehabilitasi pikeun ngirangan nyeri sareng mulangkeun fungsi kana tuur anjeun. Ngagunakeun sapédah latihan cicing saatos rekonstruksi ACL tiasa ningkatkeun kisaran gerak dina sendi tuur, numutkeun ka Rumah Sakit Olahraga Umum Massachusetts.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Sapédah kabugaran pangsaéna - ngawalon patarosan

Naon sapédah latihan anu paling saé pikeun artos? Sapédah latihan anu pangsaéna ngabagi sababaraha kualitas dasar. Éta kedah didamel saé, awét sareng cukup tangguh pikeun nahan panggunaan sapopoé. Pilihan umum utama kami nyaéta sunny Health & Fitness Indoor bike, anu ngagem pigura baja anu mantep sareng flywheel beurat 49-pound.25. 2021.

Sapédah angkatan - pituduh pamungkas

Naha batch mangrupikeun mérek sapédah anu saé? Batch Commuter mangrupikeun pilihan anu idéal pikeun jalma anu hoyong motor anu tiasa diandelkeun, didamelna saé sareng saé tanpa biaya anu pakait sareng motor sapertos kitu.

Pipa bingkai sapédah - cara ngungkulan

Naon tabung standar pikeun pigura sapédah? Standar pikeun sadaya tilu standar nyaéta 1 1/8. 9 /. 6 tabung korsi berkeping tunggal, tapi aya sababaraha variasi anu sayogi. Kandel témbok tina.

State bicycle co.review - how to fix

Naha sapédah kaayaan saé? The State Bicycle Co. Sacara umum, sapédah ieu katémbong salaku nilaina hébat. Éta mangrupikeun pilihan potongan harga sareng komponén pertengahan sareng beurat anu pikaresepeun. Ieu sanés motor anu luhur.

Sapédah pangpanjangna sadunya - waleran umum

Naon siklus pangbadagna di dunya? Didi Senft: Velo Designer And Devil of the Tour de France Didi Senft parantos ngawangun sapédah panggedéna di dunya sareng langkung ti 100 sapédah anu henteu biasa sareng ngarekam catetan anu sanés. Sapédah anu pangageungna diwangun ku Didi Senft ti Kolpin (Jerman). Éta 7,8 m (8 yd 1 ft 7 in) panjang sareng 3,7 m (4 yd 2 in) jangkungna.

Sapédah Van rysel - didaptarkeun patarosan sareng waleran

Sapédah gravel anu mana? Kami diuji sapédah gravel ieuBrandModelPriceMeridaSilex + 6000Test letter2949 EuroTiticiA-GR 012990 EuroRoseBackroad GRX RX8102999 Euro * StorckGrix ProTest letter2,999 Euro