Utama > Ngabuburit > Kram leg saatos bersepeda - kumaha mutuskeun

Kram leg saatos bersepeda - kumaha mutuskeun

Naon anu ngabantosan kram leg saatos bersepeda?



Hai sadayana, éta Dokter Jo, sareng dinten ieu kuring bade nunjukkeun lima cara pikeun nyegah kram anak sapi. Janten hayu urang mimitian. Janten sering sareng keram anak sapi éta tiasa muncul dina tilu otot ageung dina suku. éta tiasa lumangsung dina anak sapi, éta tiasa lumangsung dina quad, sareng éta ogé tiasa lumangsung dina hamstrings. urang leres-leres ngan ukur badé manjangan aranjeunna, sareng ieu ogé tiasa dianggo pikeun meredakeun kram.

Janten upami anjeun gaduh kram aktif, anjeun ogé tiasa ngalaksanakeun manjang. sareng kuring bakal nyarioskeun perkawis pangobatan anu sanés, janten anu pangpayunna ngan ukur kanggo anak sapi anu nuju leres ngalahirkeun. Janten kuring resep balap lumpat, utamina nalika anjeun nangtung, éta gampang pisan dilakukeun.

Janten upami kuring hoyong manteng anak sapi kuring di sisi ieu, kuring nunda deui ka tukang. anu sanésna ngan ukur bakal payun. Anjeun tiasa ngalawan témbok, ngalawan countertop, atanapi ngalawan korsi, ngan ukur hal anu stabil pikeun dicekel kusabab anjeun hoyong gaduh kasaimbangan anjeun sahingga anjeun tiasa fokus kana régangna. suku di tukang, anjeun hoyong keuneung anjeun janten sadayana jalan ka handap sareng anjeun hoyong jari-jari anjeun pikeun nunjuk ka hareup.



Kadang-kadang seueur jalma ngalieurkeun suku ka luar ku cara kieu. Maka anjeun moal manteng otot anak sapi, maka pastikeun kaki anjeun nunjuk ka hareup sareng keuneung anjeun ka handap. Ngajaga keuneung anjeun turun sadaya waktos, teras ngan ngagulung payun sareng tuur payun anjeun dugi ka ngaraos manteng ngalangkungan otot anak sapi di ditu. terus anjeun nahan manteng éta salami 30 detik.

Janten saatos anjeun ngalaksanakeun 30 detik éta, sakedik istirahat, guncang, teras anjeun bakal ngalakukeun ieu tilu kali total. Kitu deui ku keuneung anjeun ka handap, jari-jari anjeun nunjuk ka payun, ngabengkokkeun tuur payun anjeun supados manteng di ditu, teras tahan salami 30 detik. teras anu salajengna asup kana régang tendon Achilles.

Deui, aya seueur cara anu béda pikeun manjangan sadaya otot ieu, janten upami ieu henteu dianggo pikeun anjeun, anjeun tiasa ngalaksanakeunnana ngagolér dina lantai, anjeun tiasa ngalaksanakeunana bari linggih dina korsi, sareng anjeun tiasa nonton sadayana ieu dina tulisan kuring. tapi ngan ukur prop deui nalika anjeun nangtung. Anjeun panginten terang naha aya korsi atanapi tai anu tiasa anjeun pasang di lantai, tapi pikeun manteng diri anjeun rada hadé, anjeun kedah gaduhna di payuneun anjeun.



Coba tetep tuur anjeun lempeng, ieu anu leres-leres manteng hamstrings éta. Upami anjeun hoyong sakedik langkung manteng, anjeun tiasa narik jari-jari anjeun ka luhur supados abdi tiasa manteng anak sapi ogé. Tapi konci pikeun ieu nyaéta yén anjeun hoyong pinggul anjeun nunjuk ka payun.

Janten anjeun henteu hoyong dipulas sareng manteng sapertos kitu, anjeun leres-leres hoyong pingping éta ka payun. sareng anjeun ngan ukur bakal ngagulung dina cangkéng. anjeun ngagantung payun.

Anjeun nuju henteu ngagulung ka handap dimana kuring tiasa gampang némpél jempol sabab kuring henteu manjang hamstrings kuring. Janten anjeun hoyong ngabengkokkeun cangkéng sareng ngajantenkeun tonggong lempeng. janten hamstrings kuring anu manjang kuring langkung seueur di dieu tibatan upami kuring panahan deui sareng nyobian noél jempol.



Kitu deui kantun maju, teraskeun tonggong lempeng, jaga tuur lempeng. Kuring bahkan tiasa ngaraos manteng di dieu sabab hamstrings éta meuntas tuur ieu turun ka handap. Janten anjeun tahan deui salami 30 detik. anjeun ngalakukeun éta tilu kali.

Upami anjeun ngagaduhan keram dina dua suku, perhatoskeun sareng lakukeun dina dua sisi. Perlakuan anu sanés pikeun nyegah atanapi bahkan ngaleungitkeun keram anak sapi nganggo stoking komprési, sareng rayat di Dovava Sports ngintunkeun ka stoking komprési tegalan garing Dovava na. sareng sothey mangrupikeun kaos kaki olahraga anu éndah.

Janten nganggo stoking komprési bakal ngabantosan cairan tina leg anjeun deui. Janten nalika anjeun gaduh kram sareng otot anjeun henteu leres-leres ngalakukeun anu sakuduna, stocking komprési sering damel hadé pikeun ningkatkeun aliran getih ka daérah éta, sabab éta leres-leres saé. anu salajengna ngan bakal janten regangan quad pikeun otot quad éta.

Kadang-kadang jalma terang kuda Charley ieu dina otot quad na, sareng deui aya seueur cara anu béda pikeun mantengkeunana. Nalika anjeun nangtung, utamina nalika anjeun terang yén anjeun badé ngajalankeun atanapi nyiapkeun ngaji sareng anjeun hoyong nyobian nyegah kram ieu, ngan ukur aya anu tiasa dicekel. Deui, pastikeun anjeun tetep forbalance.

Ku cara ieu, anjeun henteu kedah fokus kana kasaimbangan anjeun nalika manjang. terus anjeun ngan nyekel tukang sampéan anjeun. sareng anjeun tiasa sumping ka dieu sareng nyandak heula, tapi anjeun leres-leres hoyong bagian luhur suku anjeun lempeng ka handap.

Janten nalika kuring ningali ka handap, tuur kuring nunjuk ka lantai. Nalika éta maju sapertos kieu, kuring henteu leres-leres kéngingkeun quad ieu manjang. Abdi hoyong mastikeun yén nalika anjeun ningali ka kuring ti gigir, kadua pingping sakitar jangkungna sami. terus anjeun narik keuneung anjeun dugi ka anjeun tiasa.

Anjeun panginten moal dugi ka kuring, henteu kunanaon, kuring unggal dinten manteng. sareng upami anjeun hoyong sakedik manteng, anjeun tiasa ngatasi éta sareng éta bakal kéngingkeun sakedik flexor hip anjeun ogé. hususna dina dua sisi nalika kadua suku dikramut. terus anu terakhir bener-bener ngan ukur terhidrasi.

Dehidrasi sigana mangrupikeun sabab anu paling umum tina keram suku, tapi upami anjeun tetep terhidrasi sareng ngalaksanakeun latihan sareng latihan anjeun sareng masih tetep keram anjeun, anjeun terang nalika jalma kram nalika wengi, utamina dina wengi. Upami teu aya bantosan ieu, pastikeun pikeun ningali dokter anjeun sabab seueur kram anak sapi anu nunjukkeun hal-hal sapertos kalium rendah, bahkan beusi handap. éta tiasa janten tanda yén anjeun anémik. éta tiasa janten tanda yén diabetes aya, atanapi bahkan sapertos neuropati periferal.

Janten upami éta henteu gampang dibéréskeun, upami ieu henteu jalan, éta tiasa janten hal anu anjeun terang sanés mangrupikeun gejala anu langkung serius. jadi pastikeun sareng tingali dokter anjeun. sareng upami anjeun resep mésér kaos kaki pencét tautan di luhur sareng tong hilap ngalanggan ku ngaklik aya di handap ieu. sareng émut, pastikeun, seneng-seneng sareng ngarep-arep anjeun gancang waé.

Naon anu nyababkeun kram leg parah saatos latihan?

Nalika ngeunaan pangobatankeram otot, teu aya kakurangan ubar masarakat. Solusi anu populér diantarana nginum jus acar, tuang cau, ngonsumsi mustard, manjang, ngalakukeun péometometrik, atanapi ngan ngalaunan. Tangtosna, anjeun ogé tiasa nyobian nyandak kalsium, uyah, magnesium, atanapi bahkan kina (ubar pikeun malaria).12. 2020.

Spasms otot anu aya hubunganana sareng latihan diartikeun kontraksi spasmodic sareng teu sukarela tina otot tulang anu lumangsung nalika atanapi langsung saatos latihan sareng anu henteu ngagaduhan patologis metabolisme, neurologis atanapi endokrin. Kekeuhan otot ogé janten masalah dina olahraga intensitas luhur anu sanés. Ti saprak ayeuna parantos dipercaya yén kram kusabab dehidrasi atanapi éléktrolit Téori anu aya di tukangeun ieu nyaéta kontrak kompartemen cairan ékstrasél, ngabalukarkeun kaleungitan volume interstitial.

Defisit duanana épék ieu mangrupikeun alesan pikeun deformasi mékanis tina tungtung saraf sareng paningkatan dina ion sakitar sareng konsentrasi neurotransmitter, anu mot langkung teu kapake. tungtung timah atanapi saraf sareng pelepasan spontan, nanging, sadaya panilitian anu ngadukung téori ieu henteu nunjukkeun hubungan sabab-akibat, teu aya pamilon dina panilitian anu ngadukung ngagaduhan kejang sanaos aranjeunna ngagaduhan karugian éléktrolit sérum atanapi kesang sareng naha konvulsi ngan ukur lumangsung dimana aranjeunna damel otot sareng anu manjang tiasa ngaraoskeun keram? Kasadaran sadayana langsung nyebarkeun ide yén konvulsi kajantenan kusabab mékanisme kontrol réfléks anu diréaksikeun salaku réspon tina kacapean neuromuskular, khususna kaleuleusan otot sareng kacapean sareng génder, henteu saimbangna kaluaran kana drive Tory tina spindles otot sareng drive hambatan kana neuron motor alfa, anu pamustunganana dilokalisir salah saurang Krabbe ngahasilkeun hipotesa ieu ngagaduhan dukungan eksperimen. Kusabab kacapean otot rangka parantos kabuktosan pikeun ngirangan input hambatan ka neuron motor alfa tina aparat tendon Golgi sareng ningkatkeun input anu ngagumbirakeun tina spindles otot dina modél sato, éta ogé parantos nunjukkeun yén otot leutik dina a.

protéin tutuwuhan vs protéin sato

Aya sinyal déprési ti GTO, ngajelaskeun yén nalika manjang mangrupikeun pangobatan anu paling populér sareng épéktip pikeun EI-Mcs ageung. Naon faktor résiko pikeun ngarobih kontrol neuromuskular? konvulsi anu aya hubunganana sareng latihan sigana faktor résiko pangluhurna pikeun konvulsi anu bakal datang, sanaos panilitian siga anu teu jelas yén riwayat kulawarga kejang ogé gén culligan khusus tiasa nyumbang, ditambah, lalaki siga anu langkung rentan kana kejang anu diinduksi ku olahraga tibatan awéwé , Anu langkung luhur Persentase serat fasttwitch dina otot lokomotor di Lastschwa Badal parantos ngabuktikeun yén intensitas latihan sareng durasi anu langkung tinggi ngakibatkeun résiko keram anu langkung luhur. Mping atlit kumaha urang tiasa ngubaran kram kusabab keterbatasan ti téori éléktrolit sareng hidrasi sareng nyegah tablet uyah sareng suplement magnésium Nalika seueur dianggo, aya kurangna bukti yén panggunaan Ki9 parantos kabuktosan pikeun ngirangan kajadian peuting sareng idiopatik. konvulsi, tapi henteu kénging deui di Amérika Serikat sabab tiasa ngakibatkeun? Dina tingkat trombosit anu rendah NelsonAdal ngalaporkeun sababaraha strategi anu ngajangjikeun pikeun kejang otot anu diinduksi ku latihan, sanaos studi kualitas luhur henteu acan ngabuktikeun efektivitasna.

Aliran sareng tekanan pangirangan dina mékanoréptéptor Terapi pijat parantos nunjukkeun hasil ékstréatip - sareng hyperventilation dipercaya ngahasilkeun acidosis pernapasan Anu nyumbang kana kejang otot nyegah jus bonténg sakitar mililiter per kilo beurat awak, anu ngandung konsentrasi tinggi uyah sasarengan asam asétat, anu dipercaya nyababkeun herreflux anu ningkatkeun kagiatan ngahambat neurotransmitter sareng akhirna ngramut otot, ngahambat réfléksi aférén dina neuron motor alfa Entong ragu ékspérimén sareng sababaraha pilihan ieu sareng hayu urang terang naon anu ngabantosan anjeun

Kumaha kuring nyantai suku saatos bersepeda?

Sigana mah étalatihan-dihasilkeunkerampaling dipikaresep kajadian nalika otot anjeun capé atanapi capé. Anu sanésna, ideu anu langkung lami nyaéta étakeramdisababkeun ku déhidrasi, atanapi tingkat handap rupa-rupa bahan kimia (éléktrolit) dina awak.

carita leungitna beurat siklus

(musik sepi) - Aya seueur rutinitas anu béda-béda. Sareng jujur, milik kuring anu pangsaéna. Hei opie. - Yo, jujur, kuring henteu yakin pisan.

Janten dina tulisan ieu di, kami bakal nyaritakeun dos sareng anu teu kedah dilakukeun pikeun rutin anu sampurna saatos naek. (Logo booming) (musik hirup) - Oh sobat, éta mangrupikeun perjalanan anu sesah. Sareng kuring leres-leres kalaparan janten naha kuring tiasa mesen roti pondok jutawan? , sapotong karamel, salah sahiji roti pondok sareng panginten scone? - Kami henteu nyarankeun éta pisan.

Tapi anu kami nyarankeun, nyaéta anjeun ngamimitian prosés pamulihan ku inuman pamulihan sareng samangkok buah sareng sayuran anu tos aya dina waktos 20 menit mimiti uih deui tina latihan latihan anjeun sahingga anjeun tiasa leres-leres ngamimitian prosés ieu sareng janten kuat. (Musik anu pikaresepeun) Éta saé yén anjeunna bobo di dinya sareng éta saé pikeun pamulihan anjeun bobo gancang, tapi henteu nganggo peralatan sapédah anjeun sareng henteu nalika anjeun henteu acan tuang leres. Janten waktosna kanggo kuring kanggo masak tuang siang sareng nalika tuang siang abdi masak teras angkat sareng manjang. (Ngorok) (musik sepi) Nalika Hank saré di cafe, kuring mutuskeun balik ka bumi sareng ngamimitian pamulihan ku sakedik busa ngagulung sareng manteng, anu saé pikeun ngerjakeun sababaraha kalemahan éta kuring saatos latihan dina otot suku kuring énjing, tapi éta ogé saé pikeun ningkatkeun kalenturan kuring anu ngabantosan posisi kuring dina sapédah.

Abdi gaduh satengah jam sateuacan peryogi pikeun masak, anu waktosna sampurna. (musik sepi) Oh James, James, James, iraha anjeun badé diajar? Henteu aya jalan pikeun anjeun tiasa ngamimitian cageur dugi sadayana padamelan anjeun réngsé sadidinten sareng kuring terang pasti sapédah anjeun sakumaha kotor sapertos sapédah kuring. Janten anjeun langkung saé hudang pas sareng kaluar ti dieu sareng gosok waé.

Barina ogé, anjeun parantos nguping paribasa yén sapédah anu bersih mangrupikeun sapédah gancang. (musik sepi) - Nya, kafe ngusir kuring kaluar, janten kuring kira waktuna balik ka imah. (Musik meriah) Leres, kuring nunda cukup lila, sigana éta teuing kuring kedah mandi, whoa, kuring leres-leres haus, sareng éta bakal cukup.

Bir siga anu pikaresepeun sareng enya, kuring resep sapertos éta henteu cara anu paling saé pikeun ngeusian suluh saatos latihan anu saé; tibatan, tuangeun anu bergizi anu saé sareng kasaimbangan protein sareng karbohidrat anu saé sareng sababaraha sayuran anu séhat bakal ngabantosan awak anjeun langkung saé. Barina ogé, anjeun naon anu anjeun tuang. Dinten ieu kuring resep ngalakukeun naon waé sareng endog sareng nasi. - Nya, hartosna abdi, panginten sanés kanggo raos, tapi inuman éléktrolit bakal langkung seueur pikeun ngahémat hidrasi saatos latihan anu tangguh.

Teras pasang heula suku anjeun, naon éta? - Nya, éta dumuk sareng santai.- Anjeun parantos robih ti saprak jaman baheula. Aranjeunna langkung propésional.

Sareng hal anu sanés ngeunaan alkohol nyaéta yén éta tiasa ngahambat pamulihan anjeun dugi ka 25%. Abdi henteu tiasa ngungkabkeun seueur éta. Hiji hal anu tiasa ngabantosan pamulihan anjeun nyaéta nyaéta anjeun kedah naékkeun suku di luhur haté anjeun.

Sareng tiasa kitu? Sanés élmu anu aya di tukangeun ieu, tapi asa resep nyegerkeun otot anjeun ku ngantepkeun sadaya getih ngalir deui kana awak anjeun. Candak tilem upami tiasa. (musik sepi) Henteu aya anu ngaluarkeun kakuatan 10 menit.

Éta saé pikeun pelepasan hormon pikeun ngabantosan recovery anjeun. Upami anjeun resep kana tulisan ieu sareng mendakan tip kami aya gunana, pasihan jempol sareng kanggo kiat pamulihan anu langkung lengkep, mangga tambihan kana kotak koméntar di handap. Hank miskin, anjeunna terang kumaha angkat, sanés? Kanggo langkung seueur tulisan tulisan klik di dieu.

Naha pengendara motor kram?

Kumaha CageurSaatoskaNgabuburitRas
  1. Tiis sateuacan dieureunkeun.Saatosbalapan anjeun bérés, luangkeun lima menit kanggo neraskeun puteran lalaunan.
  2. Tetep ngalih pas anjeun kaluar anjeunsapédah.
  3. Tetep tetep hidrasi.
  4. Kuatkeun pamulihan anjeun ku protéin.
  5. Coba kaos kaki komprési.
  6. Meunang masagi.
  7. Reset kalayan seueur sésana.
9. 2021.

Naha nempatkeun sabun sabun dina ranjang nyegah kram leg?

Diantara tip na: Bobo sareng asabunhandapeun lambaranana dipasang. Sakumaha teu biasa disada, éta mungkin épéktip, saur ahli saraf sareng ahli bobo, Jessica Vensel-Rundo, MD. Ieu kusabab sababarahasabunngandung magnésium, anu ngagaduhanototpasipatan santai sareng tiasa betah guligahsukugejala.

Kumaha anjeun ngeureunkeun kram kaki gancang?

Larapkeun panas atanapi tiis.

Anggo anduk haneut atanapi pemanasan dina otot anu tegang atanapi ketang. Mandi haneut atanapi ngarahkeun aliran pancuran panas kana otot anu sempit ogé tiasa ngabantosan. Alternatipna, masagi otot anu sempit sareng és tiasa ngaleungitkeun nyeri.

Naha suku kuring karaos ketat pisan saatos bersepeda?

Thekamungkinan panyabab tinasuku siklusnyeri

Alesan umum pikeun sapatemonsuku siklusnyerinyaétakusabab ayaunan asam laktat. Nalika anjeunanu bersepeda tehawak ngagunakeun oksigén pikeun ngabéréskeun glukosa pikeun énergi. Upamiétainténsitas latihanteuingteuing anu anjeun kengingkeun oksigénieuprosés.
2. 3. 2018.

Naha suku kuring asa anéh saatos bersepeda?

Ieu katelah pangaruh latihan, ngamungkinkeun kamajuan - pengendara beuki kuat sareng gancang. Cimata, dihijikeun sareng produk limbah résidu anu ngawangunsaatoslatihan, nyaétanaon ngajadikeunanjeunsuku karasakaku,beuratsareng nyeri nuturkeun latihan.

Naon vitamin pangsaéna pikeun kram leg?

Magnésium mangrupikeun mineral kaopat anu paling loba dina awak sareng penting pikeun ngatur fungsi awak anjeun. Éta kalebet kana langkung ti 300 prosés biokimia awak anjeun, kalebetototkontraksi sareng transmisi saraf. Magnésium mangrupikeun ubar anu seueur dianggo pikeunkram suku.8. 2019.

Naha cuka ngeureunkeun kram leg?

Cukasigana tiasa ngabahekeun refleks ieu. Élmuwan curiga yén rasa haseum tina cai bonténg acar nyababkeun reséptor dina sungut ngirim sinyal saraf kana uteuk. Otot teras dikontrol sacara béda sareng salaku hasilna,keramgancang ngaleungit deui atanapingalakukeunmalah henteu kajadian.11.07.2019

Naha kuring kénging kram nalika nuju Naék Sapédah kuring?

Nyababkeun Kram Kaki Nalika Ngabuburit. Aya tilu téori utama anu nyababkeun Keramahan otot Pakait (EAMC): Sugan alesan anu paling sering dicutat pikeun keram leg nalika bersepédah nyaéta dehidrasi saderhana sareng leungitna éléktrolit vial kusabab ngesang teuing.

Naon anu kedah dilakukeun nalika anjeun gaduh kram dina suku anjeun?

Et voila - cramp. Peregangan nyiptakeun tegangan dina otot, sareng najong GTO kana tindakan. Niup nyarios: 'Kram pikeun pengendara sepeda biasana dimimitian dina anak sapi nalika jempol anu nunjuk nalika stroke, janten muragkeun keuneung, mantengkeun suku sareng ngantepkeun éta pulih ngabantosan sababaraha beban sareng penting jangka pondok.'

Saha pengendara anu keram suku?

Fred Matheny parantos kakurangan tina kram leg sapanjang karir bersepeda na. Iraha anjeunna nyebatkeun yén dina buletin RoadBikeRider.com - sakumaha anu anjeunna lakukeun saatos crampfest na dina numpak epik Epic - RBR bakal nampi seueur ubar tina palanggan.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Kali Slovenia - leyuran praktis

Naha Slovenia aman pisan? Slovenia leres-leres aman didatangan, bahkan aya ogé anu nyebatkeun yén nagara éta paling aman di Éropa Wétan. Tingkat kajahatan umumna lemah sareng perhatian anjeun anu paling ageung nyaéta maling alit atanapi kantong rebutan di jalan. Kejahatan telenges umumna lemah pisan sareng turunna acan. Masalah sanés di Slovenia nyaéta mobil-mobil sareng maling.

Brandon lyons - kumaha ngalereskeun

Naon anu lumangsung sareng Brandon Lyons? Anjeunna lumpuh. Lyons patah tulang burst dina T5 na T6 vertebrae, ngantepkeun anjeunna lumpuh tina dada ka handap. Aranjeunna kedah kaluar sareng nyarios ka kami yén anjeunna ngagaduhan kasempetan kirang ti persén pikeun jalan deui, saur Bennie.

Bir sésa - kaputusan praktis

Naon anu anjeun tiasa lakukeun ku sésa bir? Ieu cara favorit kami pikeun nganggo sésa bir: Minuman campuran. Pasihan bir anjeun hirup anu kadua sareng nginum deui. Fondue. Bir Tiasa Hayam. Daging dibakar. Sayuran héjo. Lauk digoréng. Kerang kukus. Daging asin.

Peregangan adductor pondok - waleran sareng patarosan anu biasa

Naha addictor kuring ketat pisan? Osteitis Pubis berkembang nalika biomekanik anu goréng, pola sareng cara anjeun mindahkeun awak anjeun, overload sareng ngagaleuh tambihan anjeun. Addéktor anjeun anu padamelan teuing janten capé sareng teu kedah dianggo. Ketah anu ningkat ieu narik kana lampiran otot dina tulang pubic, anu nyababkeun degenerasi symphysis pubic.

Pamajikan George hincapie - kumaha anjeun ngajawab

Naha George Hincapie sareng Lance Armstrong masih babaturan? Armstrong nyerang Hincapie anu diidolifikasi sanaos duanana ngadopé. Lance Armstrong parantos nyuarakeun prustasi na dina cara anjeunna ngahinakeun kusabab anjeunna nyayogikeun pangendara anu sanés anu ogé nginum narkoba, kalebet tilas réncang tim sareng sobat dalitna George Hincapie, teu mayar harga anu sami. 28 2020.

Séréal pikeun atlit - leyuran awét

Naha séréal saé pikeun atlit? Mangkok séréal séréal séhat salaku inuman olahraga pikeun pulih saatos latihan. Panilitian parantos nunjukkeun yén tuangeun sarapan anu sayogi sayogi sareng murah henteu sami sakumaha efektifna sapertos 'inuman olahraga' anu basis, karbohidrat. '15 мая 2009 г.