Utama > Latihan > Mangpaat otak tina latihan - kaputusan praktis

Mangpaat otak tina latihan - kaputusan praktis

Naon 3 alesan latihan anu manpaat pikeun uteuk anjeun?

Themanpaat latihandatangna langsung tina kamampuanna pikeun ngirangan résistansi insulin, ngirangan peradangan,jeungngarangsang pelepasantinafaktor-faktor pertumbuhan dinauteukanu mangaruhan kaséhatantina uteuksél, tumuhnatinapembuluh getih anyar dinauteuk,jeungmalah kaayaananajeungsalamettinaanyaruteuksél.09.04.2014



Kunaon Latihan Kritik Pikeun Brain Sehat sareng Olahraga Awak Kabugaran Awak Ngalangkungan Olahraga mangrupikeun Saran Anu Paling umum Ti Profesional Podomoro Di Sakuliling Dunya Kabugaran Ngurangan Kabugaran Awak Sareng Tekanan Tekanan Artikel ieu museur kana sababaraha kauntungan langsung latihan dina uteuk sareng awak, sahingga latihan sareng uteuk duanana langsung sareng henteu langsung ngadukung uteuk, numutkeun hiji tulisan dina blog kaséhatan Harvard. Aktivitas fisik ngirangan peradangan résistansi insulin sareng ngarangsang pelepasan faktor pertumbuhan dina uteuk anu mangaruhan tumuhna sél getih énggal faktor pertumbuhan ieu ogé ngamajukeun kaayaanana sareng salamet sél getih énggal sareng sacara teu langsung ngajaga otak séhat mood sareng bobo sareng ngirangan masalah setrés sareng kahariwang janten fisik Exertion Ise parantos kabuktosan gaduh sababaraha épék ieu: Nomer hiji, studi mémori anu dilakukeun dina hippocampus di murangkalih, déwasa, sareng sepuh nunjukkeun yén struktur otak tumuh saatos latihan aérobik. Hippocampus mangrupikeun bagian tina uteuk anu nahan ingetan sahingga kritis pikeun diajar nomer dua.

Ningkatkeun konsentrasi Latihan ningkatkeun kamampuan fokus dina tugas Ngalirékeun gangguan sareng ogé nyepeng sareng ngamanipulasi inpormasi Latihan aerobik Ngaronjatkeun beungkeutan murid sahingga kritis pikeun murangkalih déwasa sareng lansia ogé nomer tilu pamutahiran kaséhatan méntal panguat haté anu ngagedékeun paséa latihan nyaéta nyata sareng kedah dianggo salaku panangtoskeun setrés alternatif. Panilitian dalapan minggu ti taun 2010 nunjukkeun panurunan anu signifikan dina d'leh saatos yoga sareng Meditasi Anu Ngalangkungan Kahariwang Stres Kahariwang sareng Kahariwang Nomer 4 Ngalambatkeun Turun Kognitif Nolak Kegiatan fisik nyangsang mimiti ngagem psikologis sareng luh dina pikun, utamina di sepuh. Situs pikeun latihan kahirupan mimiti pikeun nyingkahan panyakit méntal anu aya ku umur.

Anjeunna nyebarkeun panilitian ngeunaan neurologi nunjukkeun yén awéwé anu sacara fisik dina yuswa tengahna ngagaduhan kasempetan langkung dalapan puluh% tina katerap pikukuh tibatan réncangna anu pasna sacara moral mangrupikeun épék kabugaran dina barudak anu gendut Nomer Genep Ngajagi Awak tina Pakait Umur Nolak Numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina Journal of Aging Research, éta nunjukkeun yén kagiatan fisik anu didukung saumur hirup pakait sareng résiko anu langkung handap pikeun ngembangkeun panyakit kronis sapertos kanker Diabetes kardiovaskular sareng panyakit arteri koronér anu aya hubunganana sareng sepuh kronologis nomer tujuh ningkat kaséhatan jantung sareng paru-paru kalayan kagiatan fisik anu biasa, duanana sedeng sareng sengit, nurunkeun résiko katerap panyakit arteri koronér. Olahraga rutin nguatkeun otot jantung sareng kamampuanna pikeun ngompa getih. Paru-paru dina sésa awak - bayah sacara otomatis gancang pikeun ngajaga latihan sareng janten langkung kuat.



Nomer dalapan ningkatkeun latihan sareng kakuatan frékuénsi luhur latihan frékuénsi handap dina latihan frékuénsi low duanana kerang kusabab ningkatna massa timbal sareng kakuatan dina latihan kakuatan lalaki sareng awéwé ogé ngabantosan parobihan metabolisme Kanaékan kapadetan tulang ngirangan résiko cilaka bahkan ngawangun deui otot anu leungit Ngawangun otot diperyogikeun pikeun nyegah istirahat tingkat metabolisme anu nyababkeun latihan frékuénsi luhur obesitas sareng latihan frékuénsi low duanana ngabantosan ningkatkeun massa sareng kakuatan d pikeun lalaki sareng awéwé nomer salapan tingkat koléstérol ningkat aktivitas fisik rutin sareng latihan tingkat koléstérol darah handap, sahingga nyegah ayana arteri koronér Panyakit jantung serangan jantung sareng stroke Dokter nyarankeun latihan aérobik atanapi beurat pikeun mastikeun éta tingkat koléstérol sehat ngahontal Nomer 10 Pencegahan sareng Pangaturan Diabetes Latihan Biasa k Tiasa ngabantosan atanapi nyegah pamekaran diabetes tipe 2 ku 60 % kagiatan fisik sapopoé Aérobik atanapi résistansi latihan nyegah gula getih ngawangun-up sensitipitas Insulin ningkat sareng awak tiasa ningkatkeun glukosa nalika sareng saatos aktipitas Naon waé bentuk kagiatan fisik anu ngabantosan awak ngabakar kalori, sapertos. B.

Leumpang, beberesih, ngaji, olahraga aya manpaatna sareng kedah dilebetkeun kana rutinitas sapopoé. Ami awak Kanggo murangkalih, déwasa sareng sepuh, janten penting pikeun ngalebetkeun latihan rutin dina kahirupan urang sadidinten pikeun ngajaga awak séhat sareng ogé panyakit gaya hirup pikeun nyegah

bersepeda puerto rico

Latihan anu mana anu paling cocog pikeun uteuk?

Aérobiklatihan, sapertos ngaji sareng ngojay, sigana mahpangsaéna pikeun uteukkasihatan. Éta kusabab éta ningkatkeun laju jantung hiji jalma, anu hartosna awak ngompa langkung seueur getih kauteuk, saur Okonkwo. Tapi latihan kakuatan, sapertos angkat beurat, ogé tiasa nguntungkeunuteukku ningkatkeun laju jantung.05.07.2017



Nyatana, latihan mangrupikeun cara anu pang produktifna pikeun ngirangan beurat awak. Upami anjeun mikir kaleungitan beurat, latihan kedah janten hal anu terakhir dina daptar tugas anjeun.

Kusabab olahraga sigana pangaruhna béda pisan tibatan anu urang panginten. Dina buku anu disebut Spark, diterbitkeun taun 2008 ku John Ratey, éta kabuktosan yén latihan langkung seueur pangaruh dina uteuk anjeun tibatan bagian sanés awak anjeun. Malah kuring éta nalika kuring maca buku.

Olahraga janten resep rahasia pikeun ningkatkeun motivasi, fokus, sareng ingetan anjeun. Éta ibarat pil ajaib anu langsung ningkatkeun katerampilan otak anjeun. Nyatana, latihan ningkatkeun kamampuan méntal anjeun langkung seueur tibatan ubar sapertos Zoloft, anu ngagaduhan pangaruh anu signifikan pikeun kamampuan méntal anjeun.



Kumaha? Tambih Deui, anjeun moal ninggali tulisan deui. Mimiti, hayu urang ngartos kumaha uteuk jalan dina munggaran! Otak anjeun sanés organ padet anu teu tiasa dirobih, éta mangrupikeun organ adaptasi anu robih sapertos otot sanés dina awak anjeun, iraha anjeun angkat beurat, contona, anjeun nguatkeun panangan. Langkung seueur ngagunakeunana, beuki kuat sareng langkung fleksibel.

Beda sareng otot panangan anjeun, émut yén uteuk anjeun mangrupikeun organ anu paling penting dina awak anjeun. Sagala hal anu urang lakukeun, pikirkeun, sareng rasakeun gumantung kana kumaha sél otak urang atanapi neuron saling terhubung. Sareng naon anu aranjeunna sambungkeun nyaéta neurotransmitter.

Aya seueur jinis neurotransmitter dina uteuk anjeun, tapi anu kami sasaran Fokus dina tulisan ieu nyaéta dopamin, serotonin sareng norépinéfrin Kuring terang éta sora rada rumit, tapi kuring janji kuring bakal saderhana sakumaha mungkin. Anu kahiji nyaéta dopamin, neurotransmitter anu tanggung jawab ngajaga motivasi anjeun. Anjeunna milarian sareng ngajantenkeun hadiah pikeun ngajantenkeun anjeun ngalih.

Éta masihan anjeun motivasi pikeun ngalakukeun sababaraha hal. Upami anjeun kantos hoyong mésér, diajar, atanapi menangkeun sababaraha hal. Sadayana kusabab dopamin, éta milari hadiah poténsial anu anjeun tiasa kéngingkeun tina éta anu ngadorong anjeun ngalakukeun hal ieu sahingga anjeun tiasa kéngingkeun pahala éta.

Kalayan kecap séjén, anjeun henteu termotivasi kusabab tingkat dopamin anjeun rendah. Nyatana, panaliti nyobian ékspérimén sareng mareuman reséptor dopamin dina otak beurit, sareng hasilna endah pisan. Beurit janten Pisan yén éta kalaparan pati sareng moal ngalih dahar tuang sanaos tuangeun éta dina kandang sabab éta henteu aya motivasi deui.

Sareng otak manusa jalanna sami. Dopamin anjeun nangtoskeun tingkat motivasi anjeun. Sareng warta anu hadé nyaéta éta.

Panilitian parantos nunjukkeun yén latihan sacara instan sareng sacara signifikan ningkatkeun tingkat dopamin anjeun, anu hartosna anjeun bakal karaos instan termotivasi. Upami anjeun naros sabaraha lami anjeun kedah latihan pikeun kéngingkeun éta pikeun ngahontal dorongan dopamin. Tong hariwang, urang bakal nyarioskeun sakedap.

Neurotransmitter anu kadua nyaéta serotonin. Dasar na mah cop otak anjeun. Éta mangaruhan suasana haté anjeun, amarah, sareng agrésip sareng ngabantosan kagiatan otak anjeun dina kadali.

Istilah sanésna, upami anjeun ngaraos hariwang sareng déprési atanapi setrés, éta sigana kusabab tingkat serotonin anjeun kirang. Sareng éta sababna sadaya antidepresan dirancang pikeun ningkatkeun tingkat serotonin anjeun sabab éta anu nyandak anjeun kaluar tina déprési sareng ngirangan setrés anjeun. Naon deui ?! Panilitian parantos nunjukkeun yén latihan ngagaduhan pangaruh langsung kana kadar serotonin anjeun, anu hartosna yén ubar anu paling saé pikeun déprési nyaéta ngan saukur olahraga.

Neurotransmitter akhir nyaéta norépinéfrin. Anjeunna anu jaga perhatian anjeun. Tetep fokus, langkung dipikaresep kusabab tingkat norépinéfrin anu handap.

krim olahraga pikeun otot nyeri

Éta tiasa dianggo sapertos 2 neurotransmitter anu sanés anu urang nyarioskeun. Tingkat luhur ngasah waspada anjeun, sareng tingkat anu handap ngajantenkeun hésé pokus. Ampir kabéh ubar mangaruhan neurotransmitter ieu.

Kokain, salaku conto, ningkatkeun tingkat dopamin anjeun, janten anjeun raos pisan. Bayangkeun upami anjeun tiasa ningkatkeun sadayana neurotransmitter ieu dina waktos anu sareng tanpa pangobatan. Ieu pisan olahraga pikeun.

Éta sababna panulis buku nyauran éta - pil ajaib. Tapi éta henteu sadayana carita. Aya anu sanés.

Olahraga ogé ningkatkeun memori sareng katerampilan diajar anjeun kusabab éta protéin anu disebat otak-faktor neurotrofik atanapi BDNF pondokna, anu nunjukkeun ngandung BDNF dina bagian otak anjeun anu tanggung jawab pikeun mémori sareng diajar anjeun. Bagéan ageung tina éta BDNF dileupaskeun nalika getih urang ngompa, ngajantenkeun sél otak anjeun tumuh sareng ningkatkeun kamampuan anjeun pikeun diajar. Kalayan kecap séjén, latihan tiasa langsung ningkatkeun mémori anjeun.

Bayangkeun kumaha dinten anjeun upami anjeun langsung tiasa naekeun motivasi, wanda, sareng waspada unggal énjing - ogé, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngamimitian poé anjeun ku latihan, tapi sabaraha jam anjeun kedah latihan? Numutkeun ka panulis buku, 6 jam saminggu parantos cekap, éta tiasa ngajaga neurotransmitter anjeun sadidinten. Tapi langkung saé pisan upami anjeun olahraga sateuacan sateuacan diajar atanapi damel. Kusabab dina waktos éta neurotransmitter anjeun aya dina tingkat paling luhur sareng BDNF ngan saukur dileupaskeun.

Éta sababna anjeun ngarasa énergi, motivasi sareng inspirasi saatos jogging énjing. Janten sateuacan anjeun damel dina proyék ieu, laksanakeun sareng latihan pikeun sakitar 5 dugi 10 menit. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan uteuk sareng kumaha latihan mangaruhan éta, parios buku Spark.

Kuring ninggalkeun tautan kana pedaran tulisan. Upami anjeun resep tulisan ieu maka tong hilap pencét tombol langganan. Hatur nuhun pikeun nonton sareng urang bakal ningali anjeun salajengna.

Naon kajadian dina uteuk nalika anjeun olahraga?

Irahaanjeun olahraga,anjeunnyayogikeun dosis rendah pikeunotak urangpusat pahala sistem tinauteukanu ngabantosananjeunantisipasi kasenangan, karaos motivasi, sareng jaga pangharepan. Kana waktos, rutinlatihanngarombak sistem pahala, ngarah kana tingkat sirkulasi luhur dopamin sareng reséptor dopamin langkung sayogi.06.01.2020

Naon 2 manpaat latihan awak pikiran?

Panilitian nunjukkeunpikiran-latihan awaktiasa ngabantosan kahariwang sareng nyeri, ningkatkeun bobo, sareng nguatkeun pamilon, ningkatkeun karaharjaan. Musikalitas kelas sareng fokus kana napas janten tenang sareng ngareureuhkeun pamilon. Seueur anu ningali tingkat denyut jantung turun dina sababaraha menit saatos napas.

Naha anjeun tiasa ngalaksanakeun uteuk?

Fisiklatihan.

'Latihannambahan kagiatan dina bagéanuteukanu kedahngalakukeunkalayan fungsi éksékutip sareng mémori sareng ngamajukeun kamekaran énggaluteuksél.

Naha latihan penting?

Aktivitas fisik rutin tiasa ningkatkeun kakuatan otot anjeun sareng naekeun daya tahan anjeun.Latihannganteurkeun oksigén sareng nutrisi kana jaringan anjeun sareng ngabantosan sistem kardiovaskular anjeun damel langkung épisién. Sareng nalika kaséhatan jantung sareng paru-paru anjeun ningkat, anjeun gaduh langkung seueur tanaga pikeun ngungkulan padamelan sadidinten.

Naha penting pikeun ngalatih pipikiran sareng awak?

Aya seueur cara sanés pikeun latihan anjeunuteuk, tapi naha anjeun terang yén kagiatan fisik sapertos résistansipalatihanogé tiasa ngabantosan ningkatkeun mémori anjeun? Panilitian nunjukkeun yén gaya hirup anjeun tiasa mangaruhan parobihan kognitif anu sumping ku sepuh. Olahraga mangrupikeun cara anu hadé pikeun ngajagaduananaanjeunpikiranjeungawakfit sareng séhat.11.28.2018

Naon manpaat latihan unggal dinten?

Latihannguatkeun haté anjeun sareng ningkatkeun sirkulasi anjeun. Ngaronjatna aliran getih naékkeun tingkat oksigén dina awak anjeun. Ieu ngabantosan nurunkeun résiko anjeun panyakit jantung sapertos koléstérol tinggi, panyakit arteri koronér, sareng serangan jantung. Biasalatihanogé tiasa nurunkeun tekanan darah sareng tingkat trigliserida anjeun.17 2021.

Naon peran latihan dina hubungan awak pikiran?

Ngaronjatkeun wandaAktivitas fisikparantos kabuktosan ningkatkeun mood sareng perasaan bagja.Latihanmicu endorphins, neurotransmitter otak 'feel-good'. Endorphins ningkatkeun haté anjeun sareng ngabantosan anjeun bersantai.

Naha latihan penting pisan?

Aktivitas fisik rutin tiasa ningkatkeun kakuatan otot anjeun sareng naekeun daya tahan anjeun.Latihannganteurkeun oksigén sareng nutrisi kana jaringan anjeun sareng ngabantosan sistem kardiovaskular anjeun damel langkung épisién. Sareng nalika kaséhatan jantung sareng paru-paru anjeun ningkat, anjeun gaduh langkung seueur tanaga pikeun ngungkulan padamelan sadidinten.

Kumaha latihan mangaruhan kaséhatan otak?

Olahraga ogé nyababkeun sékrési protéin anu nguntungkeun dina uteuk. Protéin anu ngandung gisi ieu ngajaga sél otak (ogé katelah neuron) séhat, sareng ngamajukeun tumuhna neuron énggal. Neuron mangrupikeun blok ngawangun otak. Hasilna, kasihatan neuron masing-masing penting pikeun kaséhatan uteuk sacara umum.

Anu langkung saé pikeun Brain, Latihan atanapi latihan résistansi anjeun?

Janten samentawis éta, sigana ti saprak latihan aérobik, latihan résistansi, sareng latihan pikiran-awak sadayana aya hubunganana sareng buktos anu khusus ngadukung manpaat pikeun kaséhatan otak, anjeun kedah ngajaga prakték anu beragam, ngagunakeun latihan ieu salaku blok ngawangun rézim anjeun. Sareng kamana élmu ngeunaan olahraga sareng kaséhatan otak?

Kumaha latihan ningkatkeun mémori beurit?

Olahraga ningkatkeun mémori seueurna kusabab kanyataan yén éta ningkatkeun faktor neurotrofik turunan otak (BDNF) - protéin anu berperan penting dina formasi ingetan sareng ingetan. Malah saatos 2 minggu saatos latihan, beurit masih nunjukkeun manpaat méntal tina latihanana dua minggu sateuacanna.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Ngabuburit saatos operasi acl - solusi anu tiasa dilakukeun

Naha bersepeda saé saatos operasi ACL? Ngabuburit ogé cara anu saé pisan nguatkeun tuur dina tahap ieu. Dimimitian ku sapédah statis di gim, dimimitian ku 5 menit dina résistansi anu rendah sareng maju sacara wajar.

Ngabuburit grup - Manual lengkep

Naon Siklus Grup? Ngabuburit grup mangrupikeun kelas kabugaran kelompok anu dipimpin ku instruktur anu populér anu tiasa disayogikeun kanggo sadayana. Anjeun bakal numpak sapédah cicing di studio kabugaran kami barengan instruktur motivasi kami sareng soundtrack anu saé!

Ngabuburit sapédah - kumaha cara ngungkulanana

Naha Gore mérek bersepeda anu saé? Pakean sapédah Gore parantos kasohor ku performa tinggi, cuaca ngéléhkeun-gear salami mangtaun-taun kalayan seueur mérek sapédah sanés anu nganggo rupa-rupa lawon Gore-Tex, Windstopper sareng Shakedry ogé. Kami parantos milih karesep kami tapi pastikeun anjeun gaduh browsing anu hadé di www.gorewear.com pikeun ningali pilihan lengkep.

Ngabuburit kulawarga - waleran sareng patarosan anu biasa

Naon bersepeda kulawarga? Naon biking kulawarga? Sacara sederhana, éta nalika sababaraha atanapi sadaya anggota kulawarga naék sapédah babarengan, sering janten transportasi. Barudak sering dibawa dina sapédah déwasa, sakapeung dina sapédah kargo. Barudak ogé tiasa numpak sasarengan kana roda masing-masing. 7 2018.

Bar énergi bersepeda pangsaéna - kumaha cara ngatur

Naha bar énergi saé pikeun muter? Langkung laun pikeun ngaleupaskeun énergi, batang ogé langkung handap gula tibatan gél sahingga biasana langkung saé pikeun usus sareng huntu anjeun. Aranjeunna meryogikeun putus sareng mamah, sareng kitu langkung cocog sareng rides ketahanan.

Kaos kaki bersepeda - solusi pikeun masalah

Naon anu istiméwa ngeunaan kaos kaki bersepeda? Sacara umum, kaos kaki sapédah gaduh fitur sapertos ieu: Kaos kaki dédéngéan ipis sareng pas pisan sabab sapatu sapédah pas sareng teu nyaman nampung kaos kaki anu kandel sareng leueur. Kaos kaki bersepeda, sapertos kaos kaki pikeun kaseueuran kagiatan aérobik, didamel tina bahan wicking anu garing garing pikeun ngirangan ngarareunah nalika suku anjeun ngesang.