Utama > Sapédah Gravel > Setélan sapédah gravel - kumaha cara méréskeun

Setélan sapédah gravel - kumaha cara méréskeun

Naon anu anjeun pasang dina sapédah kerikil?

Sapédahset-up na gear
  • Tekanan ban. Roda sareng ban mangrupikeun potongan peralatan anu paling penting dina asapédah kerikil.
  • Ban tubeless. Kanggokerikiltunggang gunung, setelan ban tanpa tubo idéal.
  • Sapatu sareng pedalan.
  • Kandang botol.
  • Ingetan ranté.
  • Perbaikan datar, pakakas, sareng suplai darurat.
  • Bersantai sareng rata.
  • Milih garis.



Nyetir kana kerikil cemerlang. Jauh tina tarmac, jauh tina mobil, sareng ngan nambihan sakedik rempah pikeun nyetir anjeun. Nanging, éta pantes dikumpulkeun tip atanapi dua pikeun leres-leres ngamangpaatkeunana (musik rock) Upami anjeun parantos nyetir jalan salami hirup, maka hayu kuring nyiapkeun anjeun sareng hiji kanyataan anu penting: nyetir dina kerikil langkung sesah.

Ayeuna ngan ukur kasus tarik deui tina permukaan sareng éta sababna hartosna anjeun tungtungna bakal laun. Éta henteu hartosna yén nyetir kerikil henteu pikaresepeun, sabalikna, éta sering jauh langkung narik ati, tapi anjeun kedah waspada éta ku alesan anu penting pisan sareng anu hartosna, upami anjeun ngarencanakeun kerikil naek, anjeun moal tiasa Pindah ka jauh sakumaha anu anjeun tarmac dina waktos anu sami. Meureun jarak 65 atanapi 70%, sanaos gumantung pisan kana jenis jalan karikil anu anjeun nyetir. (musik éléktronik) Ah, leres, sabab henteu sadayana kerikil sami.

Anjeun bakal gancang diajar mikawanoh jinis anu aya: kerikil kacang polong, leueur dina kurva sareng nalika ngerem, upami henteu ogé. Keusik, beueus sareng kompak - rupa, garing - sesah dibéngkokeun, jero - paling saé dijauhkeun. Kerikil, henteu lésot, saé.

sapédah nganggo ban ageung



Batu, cekelan alit, résiko rusak, hindarkeun upami tiasa. Masing-masing jinis ngagaduhan ciri nyetir anu béda-béda, tapi aturan emas nyaéta teras-terasan milari kerikil anu paling kuat sareng lemes pikeun disetir. Éta bakal gancang, éta bakal langkung raoseun, sareng éta ogé bakal masihan anjeun langkung cekelan nalika ngeunaan sudut sareng pengereman.

Ayeuna sakabeh jalan panginten sapertos kieu, bisi anjeun tiasa ngubaranana sapertos aspal atanapi jalan sipil, permukaanna henteu saluyu atanapi leupas, anjeun kedah nyaluyukeun gaya nyetir anjeun pikeun adaptasi sareng éta. (musik éléktronik) Salawasna scan payun pikeun mastikeun yén anjeun numpak kana permukaan anu pangsaéna. Sacara umum, ieu bakal janten rute anu paling sering di perjalanan, naha ku mobil atanapi motor atanapi bahkan jalan-jalan; beuki loba lalu lintas anu ngagulung di dinya, langkung kamungkinan permukaanna bakal ditémbak bebas tina batu leupas, masihan anjeun langkung cekelan sareng kontrol langkung masihan.

Ayeuna anjeun moal ngan ukur milarian bagian anu langkung cekelan, tapi ogé langkung gampang ningali bahaya sapertos liang atanapi bahkan batu. Nya, dina hal dimana anjeun leres-leres hoyong katingali, hindari ningali teuing caket roda payun anjeun ku cara éta anjeun moal gaduh waktos cekap kanggo ngaréaksikeun hal anu anjeun tingali, kumaha ogé, jarak anu pasti bakal béda-béda, gumantung kana sakumaha gancang anjeun anu nyetir. Janten tibatan mikir tina segi jumlah anu mutlak, naha henteu mikir dina waktos? Janten, tingali jalan dihareupeun anjeun dina dua detik sareng éta hartosna anjeun henteu kedah ngapalkeun teuing upami anjeun leres-leres jalan, tapi éta masihan anjeun cekap waktos kanggo ngaréaksikeun, ngarobih garis, sareng ngalambatkeun janten. (Musik jogét) Milari bagian anu paling lemes, paling grippy ngagaduhan pangaruh yén anjeun moal tiasa ngalangkungan garis anu biasa ngalangkungan kurva, ngajantenkeun garis idéal, mimitian lega, motong puncak, teras angkat jauh di jalan kaluar, sareng éta sabab anjeun tiasa mendakan yén anjeun kedah ngalangkungan kerikil anu leres-leres leupas upami anjeun leres-leres sudut, leres pisan, anu ogé hartosna ngumbah tungtung payun atanapi jalan jauh di jalan kaluar.



Janten panginten alternatipna tiasa motong bagian jero sapanjang jalan, anu pastina janten pilihan anu paling gampang atanapi, langkung maju, leres-leres nyandak beban tina sapédah ku jalan ngalangkungan bagian anu kendor pisan, anu hartosna anjeun maksimalkeun maksimal daya tarik anu sayogi pikeun anjeun nangtung nalika beurat anjeun kadorong deui. Prinsip anu sami diterapkeun dina nanjak, kecuali yén sanés nganggo cekelan pikeun ngahurungkeun atanapi marake, urang kedah cekelan pikeun leres-leres maju. Nyingkahan bagian anu langkung leueur mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian, tapi anjeun ogé kedah mikirkeun téknik saleresna anjeun dina sapédah.

Bédana dina cekelan anjeun kéngingkeun antara nanjak lebet sareng kaluar tina pelana leres-leres penting janten hindari kaluar tina éta naék kana pelana dimana anjeun tiasa. Sabalikna, anjeun hoyong jaga sakumaha beuratna di luhur ban tukang sakumaha anjeun tiasa, sanaos anjeun tiasa mendakan yén dina tanjakan anu luhur pisan roda hareup anjeun bakal mimiti angkat; upami anjeun ngagaduhan masalah tetep ujung payuneun handap ngan ngabengkokkeun siku kana gado sakumaha caket bar anu tiasa, teras angkat beurat anjeun maju dina pelana. Kami henteu acan némpél alat-alatna, tapi kuring mendakan mangrupikeun salah sahiji kasus dimana kuring leres-leres resep ngagaduhan tapak suku dina ban kuring.

Kuring henteu leres-leres mikiran, bahkan dina slick pinuh, tapi upami anjeun nyobian langkung cekelan pikeun maju maka aya anu dina ban anjeun pasti bakal nguntungkeun. Sanaos éta ngan ukur profil file sapertos anu kuring lakukeun ku semislicks Continental ieu. (musik éléktronik) Oh, peryogi sakedik deui pikeun ngalambatkeun anjeun nurunkeun Gravel mangrupikeun résiko anu leres pisan yén anjeun bakal kéngingkeun slip roda tukang atanapi kanyataanna roda payun ogé bakal ngéser.



Ayeuna urang salawasna mamatahan pikeun henteu pegat nalika ditikung kana aspal, sareng éta langkung penting dina kerikil. Anjeun bakal mendakan gancang-gancang yén buritan anjeun tiasa najong, masihan anjeun langkung seueur teuing, atanapi langkung parah, tungtung payun anjeun ogé dikumbah, janten aturan emas tina ngarecah gravel nyaéta ngalakukeun éta dina garis lempeng sareng ngalakukeun éta taliti Sabenerna, saha urang anu ngabodor? Kadang-kadang éta saé, meunang tungtung tukang, lumpatna cool, lumpat pasti sanés pikeun murangkalih. (Musik Dubstep) Punten geser sacara responsif, ngan ukur geser di daérah anu henteu peka lingkungan atanapi géologis, émut kanggo ngagentos kerikil saatos luncur anjeun Salah sahiji aspék alat parantos dipilih ban anjeun, tapi nurunkeun tekanan dina Batin ogé masihan anjeun langkung seueur cekelan sareng ningkatkeun kanyamanan anjeun.

Nanging, anjeun kedah nimbangkeun masang ban anu langkung ageung upami jalan anu anjeun tumpak khususna kasar anjeun bakal kaserang karusakan. Nyupiran tubeless sok janten pilihan anu saé, bahkan dina gravel. Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta gearshift, urang nyebatkeun di awal yén nyetir di jalan gravel condong langkung laun, sareng anjeun ogé bakal perhatoskeun éta.

Nyatana, pendakian ogé bakal langkung steep, sabab éta henteu jalan anu maju, jalan anu maju leres dijalankeun. Pikeun ngatasi ieu, anjeun panginten badé nambihan kasét anu langkung ageung ka tukang, dugi ka 36, ​​panginten? bahkan 42, sareng ogé ngémutan nganggo kit ranté super kompak di payun. Janten, anu ieu mangrupikeun 48/32 tapi anjeun tiasa langkung alit tibatan 46/30 komo bahkan 28 dina ring, sadaya tulisan ieu ngeunaan numpak kerikil sareng alesan anu langkung seueur anu ngagaleuh sapédah kerikil nyaéta adegan balap gravel anu ngembang, tapi anjeun henteu kedah ngaraos anu kedah diperyogikeun nyaéta numpak gravel.

Jauh ti éta. Nyatana, unggal permukaan aya buruan anu adil, naha éta kokotor padet atanapi jukut sareng tangtosna trotoar. Sanaos kuring bakal nyarios upami anjeun kéngingkeun super, sareng leres éta mangrupikeun kecap, anjeun panginten langkung saé kana sapédah gunung.

Pokokna, balik deui kana kerikil, aturan emas ieu anu urang carioskeun dina tulisan ieu dilarapkeun henteu masalah jenis kerikil anu anjeun anggo. Anjeun kedah teras-terasan ningali payun, milari jalur anu paling lemes, panggancangna, paling gampang sareng siap pikeun leres-leres ngarobah téknik nyetir anjeun tina naon anu anjeun lakukeun dina aspal, naha éta dijuru, ngerem, atanapi naék anu anjeun nonton tulisan ieu Masihan jempol ageung lamun anjeun resep nyetir dina gravel, sareng ogé masihan koméntar. Caritakeun naon eusi karikil anu anjeun hoyong tingali.

Sareng upami anjeun aya di pasar pikeun tulisan anu sanés ayeuna, naha henteu nyobian anu sanés deui, ngaboncéng di Maroko.

Sabaraha gear gaduh sapédah gravel?

Sapédah gravelanu over-geared. Kaluar tina kotak, has anjeunsapédah kerikilngagaduhan ranté 50/34 sareng kasét 11-32, masihan sajumlahgearséta henteu kunanaon di jalan kacuali upami anjeun naék tempat anu bukit pisan, tapi ku pangwatesan anjeun gancang pisan nyerang nalika anjeun ngumbara di jalan. Handapeun étapakakasjauh teuing.

(musik lemes) - Nalika mésér kawat gravel, anjeun sigana bakal dipasihan pilihan naha badé milih ranté ganda atanapi ranté tunggal. Boh dua atanapi hiji. Ayeuna yén Shimano nembé ngaluncurkeun pilihan kasus-per-kasus na anu pangpayunna salaku bagian tina kisaran GRX énggal, kami pikir éta waktosna waktos pikeun netelakeun kaunggulan relatif unggal sistem teras milarian anu mana anu langkung pas kana jinis sistem Nyupiran rék dilakukeun. (musik lemes) Kahiji, katerangan singget.

Upami anjeun hoyong gaduh sadayana hal diberesihan pikeun hiji atanapi dua hal. Ayeuna, cukup gampang, hiji-rod-dua-rod ngarujuk kana jumlah ranté anu anjeun gaduh dina sapédah anjeun, naha hiji atanapi dua. Éta hurung saderhana sareng éta, tapi aya hiji atanapi dua hal anu anjeun kedah terang.

Pikeun ngajalankeun setélan ranté tunggal, anjeun peryogi ranté khusus pikeun ngajalankeun ranténa, anu sanésna janten masalah upami anjeun miceun derailleur payun anjeun heula. Cara dimana ieu kahontal ku pabrik beda-beda, tapi anu langkung lega jinis ranté ieu disebat chainring lega sempit sareng tautan lega dina ranténa. Sareng éta saéstuna épéktip yén nalika sapédah ieu gaduh panangkap rantai, abdi moal ngaganggu, sareng sajabina, anjeun ngan saukur ngantep ranté ngalir sakaligus nalika anjeun henteu tiasa mareumanana.

Salaku tambahan kana ranté anu khusus, anjeun ogé bakal hoyong derailleur tukang sareng mékanisme kopling. Ayeuna hal-hal leutik anu palinter ieu tiasa épéktip sareng tahan panangan derailleur dina arah perjalanan anu maju. Ieu dasarna nyegah ranté tina ngaluncat sareng kamungkinan ricocheting.

Produk sampingan ieu nyaéta anu ngajantenkeun sapédah langkung sepi bahkan dina medan anu raheut, kumargi kamungkinan ranté ngajentrekeun langkung kirang ngalawan pigura, sareng épéktipna ogé disetél ka dua-by- pilihan grup. Nya, sigana mah éta tiasa disada saderhana pikeun seueur jalma. Tapi saur kuring sigana éta kusabab urang derailleurs payun parantos aya dina balap motor salami 70 taun ayeuna, tapi tangtosna bakal langkung rumit nalika anjeun gaduh derailleur payun, anjeun gaduh shifter tambahan, anjeun ogé gaduh kabel tambahan pikeun sambungkeun dua pikeun nyambung plus anjeun gaduh ranté tambahan tangtosna.

Ayeuna, nalika anjeun terang kumaha derailleur super gampang dipasang sareng dianggo sampurna, tapi seueur jalma siga anu kersa nampi anu kirang disaluyukeun anu hartosna aranjeunna henteu tiasa ngalih ogé anu kedahna, kantun kéngingkeun sakedik rubrik derailleur dina ranté anjeun ngajantenkeun ribut saeutik. (musik lemes) Hayu urang henteu asup kana éta sabab, sakumaha ceuk kuring, nalika derailleur ampir disaluyukeun, éta bakal tiasa dianggo sampurna. Naon kaunggulanana? teras diatur ku dua liwat? Nya kalolobaanana, éta kecuali pikeun babandingan gear Aranjeunna gaduh dua kali jumlah roda gigi sareng dua sét dibandingkeun sareng hiji per setting tangtosna.

Sanaos pikaresepeun atanapi meureun henteu kuring ngantepkeun mutuskeun yén anjeun leres-leres henteu kéngingkeun dua kali lipat babandingan gear, sareng éta sabab aya sakedik tindih antara dua rantai éta. Anjeun gaduh rentang gir ageung anu saleresna langkung ageung tibatan ranté GRX 810 ieu nalika pendatang Shimano anu sanésna nyiptakeun 17 sela waos antara ranté 48-31. Sugan paling penting, tapi anjeun kéngingkeun luncat anu langkung alit diantara roda gigi anu biasana anjeun mésér sareng éta sabab anjeun tiasa mundur kartrid kalayan rasio anu langkung ketat.

Janten dina hal ieu urang ngagaduhan 11 ka 34 sareng éta saé sabab langkung gancang gancangna panginten aspal atanapi kerikil leueur, anjeun tiasa langkung raoseun sareng bahkan langkung éfisién sabab anjeun langkung dipikaresep mendakan sirkuit anu optimal pikeun irama anjeun pikeun éta pas tinangtu pas. Tapi teras anjeun henteu kedah hariwang macét kalayan henteu nganggo gear alit sabab tangtosna anjeun gaduh ranté leutik di payun, dina hal ieu 31, anu tiasa dianggo kalayan saéna langkung laun dikaitkeun sareng jalan kaluar jalan. Pamustunganana, aman pikeun nyatakeun yén téknologi ieu parantos disaring dina 70 taun ka pengker, éta kabuktosan saé pisan.

Dua tina panyiapanna tiasa dianggo, sareng éta tiasa dianggo saé pisan. (Musik lemes) Kumaha upami hiji dugi ka dinya, naon kaunggulanana, naha nyingkirkeun satengah tina gear anjeun? Nya éta patarosan anu saé sabab pikeun seueur urang, éta panginten janten sabalikna. Kuring badé mimitian ku anu pribadi, tapi kuring resep pisan kana éstétika.

bédana antara seuneu sareng lonjakan

Sareng éta leres-leres penting. Jigana upami urang sadayana ngaku, sahenteuna bagian tina alesan urang milih sepédah anu aya di Pastis nyaéta kusabab urang resep tampilanana. Janten tong nganggap enteng pentingna éta.

Sareng kuring henteu ngan ukur ngarujuk kana panempoan sapédah dina profil nalika kuring nyandak poto kolong sapédah, ogé. Naon anu kuring hartosna, nalika anjeun nyetir sareng anjeun ningali kana suku anjeun sareng éta katingalina bersih pisan, kuring resep, maka panginten anjeun resep ogé. Tapi panginten henteu, éta kaputusan anu pribadi pisan.

Ayeuna pikeun kauntungan kinerja, tangtosna, sabab anjeun miceun derailleur payun anjeun sareng salah sahiji ranté. Éta henteu seueur teuing ribut, panginten 250 gram nalika anjeun ngempelkeun kabel anu tiasa disingkirkeun ogé. Nyatana, salah sahiji kaunggulan anu paling penting, sareng anu henteu dibagikeun sareng balap motor, nyaéta upami anjeun miceun derailleur anjeun tiasa nyocogkeun ban anu langkung lega.

Malah ku GRX, dimana derailleur sareng ranté anu sanésna rada jauh, masih aya wates lébar ban resmi 42 milimeter - upami anjeun ngaleungitkeun éta, pabrikan pigura tiasa lebet kana ban anu langkung lega. Dina titik ieu, seueur diantara anjeun anu parantos nyebatkeun yén upami waktos parobihan anjeun cekap panjang, anjeun masih tiasa nyocogkeun ban anu lega sareng derailleur. Tapi ieu hal anu pastina bakal robih, bahkan kalayan ban anu langkung ageung, sapédah éta raoseun langkung hirup sareng langkung responsif.

Sareng éta naha éta mangrupikeun aspek anu cukup penting. Ngaleupaskeun derailleur ngébaskeun sadayana désainer tina sapédah gunung, sareng anu sami ogé pikeun gravel ogé, sanaos éta henteu penting. Tungtungna anjeun ayeuna tiasa nganggo shifter kénca anjeun pikeun ngalakukeun hal-hal sanés sapertos ngaktipkeun tulisan dropper (musik lemes) Sacara serius, enya, maksud kuring, saleresna mah aya tulisan dropper di gunung kuring ayeuna sareng kuring resep, tapi sacara pribadi kuring henteu tingali kabutuhan sapédah jalan, tapi kuring nyarioskeun yén ngeunaan sepédah gunung sareng ayeuna kuring moal ngiringan éta, janten yeuh, muhun yeuh, uih deui ka kuring dina opat taun sareng kuring sigana anjeun panginten henteu lambat dina rékaman sapertos abdi. (musik lemes) Oke, hayu urang ngobrolkeun babandingan gear.

Kumaha jalanna nalika anjeun miceun satengah tina gir anjeun? Kaset langkung ageung di tukangna. Janten dina hal ieu kuring gaduh sapédah gunung 11to 42 nyetél kalayan GRX anjeun peryogi derailleur tukang khusus pikeun nampung kasét anu lega sapertos kitu. Pikeun cyclocross éta moal janten anu penting tapi pikeun gravel anjeun pasti peryogi ieu pakakas saderhana hoyong upami daérah nungtut éta, sabab turun sareng lumpat dina sapédah henteu pikaresepeun di luar balapan silang.

Sareng upami urang jujur, éta henteu pikaresepeun teuing dina pacuan silang ogé. Sareng 11 dugi ka 42 kasét sapertos anu nganggo ranté ieu hartosna anjeun badé bébérés sakitar 60K per jam, sabalikna 70 kilométer per jam nganggo 48 cincin waos. Éta henteu sapertos anu penting, saleresna, upami kuring kantos nyarios sateuacanna, tapi kuring condong liren sakitar 60K sajam dinten-dinten ieu.

Nanging, kuring terang seueur jalma hariwang ngeunaan ieu. Di tungtung spéktrum anu sanés, kombinasi 31-34 tiasa ngamungkinkeun anjeun tetep dina jalur - sapédah éta ngumbara sakitar tilu dugi ka lima kilométer sajam sabalikna lima dugi ka tujuh kilométer sajam pikeun 42-42. Dina hal luncat antara babandingan roda gigi di jalan, éta tiasa karaos lumayan penting, utamina nalika anjeun naék grup sareng leungeun kénca anjeun netepkeun henteu atanapi henteu.

Tapi perlu diémutan titik anu urang taroskeun tadi, nyaéta ku 22-speed dua-set anjeun saleresna nembongan gaduh sakitar 14 babandingan gir béda. Nanging, nalika tunggang jalan sareng kecepatan umumna langkung laun anjeun bakal mendakan yén luncatan anu langkung ageung di antawisna roda gigi leres-leres aya anu disambut, éta mangrupikeun hal anu positip, upami henteu anjeun bakal nyéépkeun kahirupan anjeun pikeun pindah ka kuring éta 16. Sareng kuring ' parantos nyimpen salamina pikeun kasét gancang-gancang.

Sapédah gunung kuring sabab panginten éta bakal ngajantenkeun kuring langkung gancang nalika kanyataanana kuring ngan saukur nyéépkeun unggal balapan terus-terusan mindahkeun gigi sabab kuring henteu pernah mendakan anu leres, sanés anu saé, tapi éta leres. Janten upami éta perks masing-masing, kumaha anjeun terang anu kedah dipilih? Nya, upami anjeun hoyong sapédah kerikil anu responsif sareng ban anu lega pisan, anjeun bakal kedah kitu ogé. Janten pilihan tiasa dicandak ti anjeun.

Teras upami anjeun resep ideu kesederhanaan, pangirangan beurat sakedik teras kamungkinan sakedik langkung kuat, hiji demi hiji pasti payun. Teras tangtosna aya patarosan penting éstétika, sadayana sacara pribadi, tapi dua jauh tina maot, sabalikna. Éta parantos kabuktosan, éta langkung canggih ti kantos, sareng salami pilihan ban sareng bingkai anjeun henteu ngahalangan, éta mangrupikeun pilihan anu hadé.

meungpeung puasa

Saur kuring seueur jalma masih bakal dipangaruhan ku jelema anu luncat langkung alit antara roda gigi, tapi tetep kéngingkeun babandingan gir anu langkung lega sumebar sacara umum. Pastikeun anjeun masihan kami pikiran ngeunaan pilihan anjeun atanapi naon anu janten pilihan anjeun. sareng hayu urang terang dina bagian koméntar di handap ieu naha masihan tulisan ieu jempol sareng upami anjeun hoyong ningali anu sanés ngeunaan pilihan dina sapédah gravel anjeun anjeun tiasa pencét pikeun pindah ka anu ieu dina layar ayeuna.

Dupi abdi tiasa ngarobih sapédah gravel kuring janten motor jalan?

JAWABAN: Anjeuntiasapasti nganggo asapédah kerikilgaduh hijisapédah jalan. Ku sababaraha cara éta jauh langkung raoseun tibatan tradisionalsapédah jalan, sabab anjeuntiasaanggo ban anu langkung lega dina tekanan anu langkung handap pikeun masihan bantalan anu hadé. Anjeun ogé bakal langkung saé lirén sarengngalieukkakuatan tina langkung karét dinajalan.

Kumaha kuring terang naon ukuranana kerikil pikeun sapédah kuring?

Upami anjeun mendakan diri anjeun antawisukuran, grab anu langkung ageung upami anjeun badé ngalakukeun perjalanan panjang atanapi multi-dinten, anu langkung alit upami seuseueurna anjeun ngarencanakeun numpak pondok sareng gancang. Teu aya alesan pikeun henteu gaduhsapédah kerikil.

Nalika ngeunaan mésér sapédah énggal, milih ukuran anu pas penting pisan. Aya seueur setelan anu tiasa dilakukeun dina sapédah anjeun sapertos bobot, sadel, bahkan pos korsi atanapi panjang engkol - pangaluyuan anu béda anu dilakukeun dina sapédah anjeun bakal mangaruhan kinerja sareng anu karaos. Mésér sapédah anu leutik teuing atanapi bahkan ageung teuing moal raoseun leres.

Kami bakal ngabantosan anjeun milih ukuran sapédah anu sampurna pikeun anjeun. (Joy musik éléktronik) - Sateuacan urang mimitian, hayu atuh ngajelaskeun ukuranana. Kusabab éta henteu gampang pikeun nangtukeun sapédah dumasar kana sabaraha jangkungna anjeun.

hacks zwift

Kaseueuran pabrikna bakal labél sapédah na dina ukuran alit, sedeng, ageung, sareng sanésna. Nanging anu sanésna ogé bakal labél ku nomer ogé. Ieu umumna aya ti 48 dugi ka 62, sareng éta sami sareng ukuran inci tina kurung handap anu aya di dieu dugi ka luhur tabung luhur.

Nanging, teu aya anu konsisten ngeunaan cara pengendara ngukur roda na. Ngan kusabab anjeun kantos gaduh 54 ti hiji mérek sanés hartosna 54 ti mérek anu sanés bakal cocog sareng anjeun. Panjang tabung korsi anu épéktip mangrupikeun salah sahiji tina tilu cara anu penting pisan pikeun ngukur sapédah anjeun salajengna.

Dua cara séjén pikeun ngukur sapédah anjeun katelah jangkauan sareng tumpukan, sareng ieu standar anu diakui sacara internasional. Jangkauanna ngarujuk kana garis tengah tina kurung handapeun kana garis tengah tabung sirah. Sareng tumpukan anjeun aya hubunganana sareng tingkat anu sami pisan. tapi teras ogé kalebet jangkungna sapédah.

Éta panginten rada rumit, tapi mugia grafik dina layar anjeun bakal ngabantosan. Ibarat ngagaleuh sapasang calana. Calana datang kalayan ukuran cangkéng, tapi éta ogé ngagaduhan ukuran panjang.

Sareng, sami sareng ngagaleuh calana, anjeun kedah nyobian sababaraha pasang atanapi numpak sapédah anu sanés pikeun milari pas anu pas pikeun anjeun - tapi sateuacan urang lebet kana éta, hayu urang parios heula. Éta marios heula titik anu saderhana tapi dasar. Nya, naon jangkungna sadel kami sareng kumaha urang mendakanana? Ayeuna gampang pisan mendakan témbok sapertos kitu, naék kana sapédah, pasang dua tangan dina setang, pencét pedal dugi ka tabuh 6. Ayeuna pasang keuneung anjeun dina pedal.

Anjeun ayeuna kedah mendakan suku lempeng. Teras saatos anjeun masangkeunana sareng masangkeunana kana posisi normalna, anjeun bakal mendakan yén suku anjeun rada ngagulung. Gampang pisan tapi épéktip pisan dina milarian jangkungna sadél anu pas pikeun anjeun - Milarian jangkungna pelana anu pas relatif gampang sareng éta kusabab anjeun gaduh seueur kabébasan pikeun nyaluyukeun.

Nalika ngeunaan nyaluyukeun jangkauan anjeun, kumaha ogé, anjeun langkung kawates dina pangaluyuan anu tiasa anjeun buat, sanaos panginten langkung penting pikeun kanyamanan anjeun dina sapédah. Ayeuna kisaran sapédah anu bénten-bénten beda-beda dina pabrikan, tapi ogé ti mérek ka mérek sareng ieu gumantung kana jinis numpak sapédah anu didesain, tapi ogé kana ukuran sapédah anjeun d. tingali e Perancis umumna panjang pisan sareng lemah pisan.

Sedengkeun sapédah gravel rada pondok sareng jangkung. Angka-angka anu aya hubunganana sareng kumaha damelna sapédah disebut Stack and Reach, upami anjeun émut kana siklus sateuacanna, anjeun relatif langkung santai ngeunaan tunggang gunung, atanapi rada kirang fleksibel, anjeun sigana bakal resep anu langkung pondok sareng jangkung. Di sisi anu sanésna, upami anjeun balap, anjeun sigana bakal resep anu langkung panjang sareng langkung handap.

Salaku conto, tina tipena béda géométri, Canyon parantos ngabagi tilu sapédah na kana kategori anu béda, Pro, Pro Sport, sareng Sport Geometry. Janten kumaha anjeun badé mutuskeun dimana kétang anjeun kedah angkat? Nya éta bakal gumantung kana sababaraha hal. Upami anjeun gaduh panangan panjang sareng tonggong panjang, sareng anjeun fleksibel pisan, anjeun panginten tiasa kana posisi anu langkung panjang sareng langkung handap.

Upami anjeun kirang fleksibel, atanapi gaduh tonggong sareng panangan anu langkung pondok, maka sabalikna tangtosna ogé kitu. Tungtungna, jenis tunggang gunung anjeun ogé bakal ngalakukeun; Nanging, upami sadel dina posisi anu leres, taktak kana sudut hip kedah 40 dugi 45 derajat ka horisontal handapeun roda, kalayan panangan anjeun 80 dugi 90 derajat saluhureun bar Anjeun kedah ngaluyukeun jangkungna kutub anjeun, ieu relatif gancang sareng gampang ku nyaluyukeun jarak, ngagugulung aranjeunna sareng nempatkeunana dina handapeun naékkeun kutub anjeun atanapi sabalikna pikeun nurunkeunana. Tapi upami anjeun kedah ngarobih jajaran, éta bakal janten sakedik langkung sesah.

Anjeun panginten kedah mésér bobot anyar atanapi, upami kuring, gentoskeun sadayana setélan setang. Nanging, upami anjeun kedah ngaluyukeun bobot anjeun langkung ti dua atanapi langkung inci, anjeun panginten kedah gaduh ukuran pigura anu sanés. Sareng nalika anjeun tiasa ngagésér sadél anjeun bulak-balik sababaraha inci, éta henteu kedah ngalakukeun éta pikeun ngirangan jangkauan anjeun.

Sadel anjeun ngan ukur kedah didikte ku suku anjeun, maka lebetkeun kana posisi anu leres sareng tinggalkeun dimana éta. (musik éléktronik anu bagja) - Janten anjeun parantos mendakan sepédah anu anjeun cinta pisan, tapi anjeun aya di antawis ukuranana. Meureun éta mangrupikeun 54 atanapi 56, medium atanapi anu ageung.

Ayeuna bédana antara sapédah ieu nyaéta tumpukan sareng jajaran. Kisaranana kieu, sareng tumpukanna aya di dieu. Upami anjeun pangendara anu langkung jangkung anjeun bakal ngagaduhan postingan korsi anu langkung ageung, hartosna anjeun peryogi setang sakedik langkung luhur, maka tumpukanana, tapi upami anjeun hoyong sapédah anu raoseun sareng raos anu raos, seuseueurna pengendara bakal milih sapédah anu langkung alit sareng tambahkeun gagang langkung panjang.

Nanging, upami anjeun hoyong posisi anu langkung stabil sareng nangtung dina sapédah maka angkat pikeun sapédah anu langkung ageung ku tumpukan anu langkung luhur ieu. Pamustunganana, anjeun tiasa milih ukuran bingkai dumasar ukur kana jangkungna sareng jangkungna sadél anjeun, tapi anjeun leres-leres kedah nangtoskeun naon jinis pigura anu anjeun pikahoyong. Naha anjeun hoyong panjang sareng handap atanapi anjeun hoyong jejeg? Upami anjeun resep tulisan ieu, maka paskeun jempol ageung sareng kanggo langkung seueur tulisan kumaha, naha henteu anjeun pencét kuring?

Kumaha carana abdi tiasa ngadamel sapédah gravel kuring langkung gancang?

Sugan éta bakal dianggo pikeun sababaraha pengendara. Sésa urang terang yén ngaganti anu beurat, kaku 'kerikilban pikeun sapasang lentong,gancangban -rolling bakalngadamelanjeunsapédah kerikilsigagancangsalaku jalansapédah.

Naha sapédah gravel tunggal speed?

Salsa Siklus pangénggalnasapédah kerikil, Stormchaser, nyaétasapédah gravel tunggaldirancang pikeun aranjeunna anu resep tantangan, tapi ogé kesederhanaan mutlak, low-running-cost sareng efisiensi perasaan langsung anu ngan ukur hijisapédahkalayan abujangpakakas tiasa nyayogikeun.03/16/2020

Naha sapédah gravel gaduh 1x?

TO1xranté drive ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun ban anu langkung ageung. Tanpa derailleur payun pikeun ngawatesan clearances, piguratiasajadi dirancang kalayan chainstays rélatif pondok. Ieu ngajantenkeun perjalanan tetep gesit, bari tetep ngamungkinkeun rohangan ban dina kisaran 42-50mm (gumantung kana naha anjeungaduh700c atanapi 650b ukuranana roda).18.08.2020

Naha kuring kedah kéngingkeun sapédah gravel atanapi sepeda jalan?

Sapédah jalanbakal ilaharnagaduha wheelbase pondok sareng sudut anu langkung steeper pikeun kualitas tunggang lincah sareng penanganan anu meriah.Sapédah jalanbakal ogégaduhjangkauan anu langkung lami, sareng tumpukan pigura anu langkung pondok sareng tabung sirah pikeun mempermudah posisi anu langkung panjang, langkung handap, langkung aero, barisapédah gravelanu langkung pondok sareng langkung jejeg.

Naha anjeun tiasa sapédah gunung sareng sapédah gravel?

Sapédah gravel tiasadirobah janten asapédah gunungdrivetrain (contona, SRAM AXS ngamungkinkeun mullet set-up nganggo 10-50tgunungkasét). Tapi palingsapédah gunungteu ngagaduhan cekap kanggo nyocogkeun ka ranté anu langkung ageungsapédah kerikildrivetrains sareng speed top-end bakal salawasna diwatesan dibandingkeunsapédah gravel.

Naha sapédah kerikil langkung luhur?

TOsapédah kerikilbiasana bakal masihan anjeunlangkung jejegposisi tunggang tibatan jalansapédahgéométri, kalayan tabung sirah anu langkung panjang sareng jangkauan anu langkung pondok. Éta kedah hasilnaTambih deuikanyamanan dina tunggang panjang sareng ogé ngamungkinkeun anjeun mindahkeun beurat anjeun pikeun nungkulan halangan sareng katurunan luar jalan.

Naon setélan anu paling saé pikeun sapédah gravel?

Dina Ngabuburit kerikil, setelan sapédah pikeun hiji acara tiasa kirang optimal pikeun anu sanés. Jalan sareng medan di Midwest Amérika Serikat sacara radikal bénten ti naon anu anjeun bakal karandapan di pagunungan Virginia Kulon sareng Karolina Kalér. Hasilna, panyetelan sapédah khusus-kursus tiasa bénten-bénten.

Kumaha parobihan ganti dina sapédah gravel?

Hal bakal robih sakedik nalika anjeun naek kana jalan gravel. Ban beuki gedé, lébar jeung jangkungna nambahan. Ieu ngarobih diaméter luar ban anu sacara langsung mangaruhan gearing anjeun. Ujug-ujug, éta 50/34 kombinasi ranté dina roda 700c anu sami janten sakedik sesah pikeun dibalikkeun.

biking deui

Naon jenis chainring kuring butuh pikeun sapédah gravel?

Dina sapédah jalan, pangaturan ranté 'kompak' anu dipikahoyong sakumaha anu dipikaterang, nyayogikeun pasangan ranté anu saimbang, utamina nalika éta cocog sareng kasét anu cocog pikeun medan anu anjeun tumpak. Panaracer Gravelking SK 700c x 38mm.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Ngabuburit telepon kasus waterproof - milarian solusi

Kumaha carana abdi tiasa ngajagi telepon nalika ngoprek? Ngajaga telepon anjeun dina saku anu misah sareng hal-hal anu lemes sareng anjeun henteu sigana peryogi pertengahan perjalanan bakal ngirangan parobihan anu teu dihaja kaluar nalika anjeun ngahontal anu sanés. Simpen telepon anjeun dina saku jauh tina tuangeun ogé supados henteu résiko kotor. г.

Zona tingkat denyut jantung - cara nanganan

Naon denyut jantung rata-rata saé nalika muter? Sapédah umur 30 taun ngagaduhan denyut jantung maksimal 190 ketukan per menit, sahingga denyut jantung rata-rata antara 95 sareng 133 ketukan per menit nalika Ngabuburit dina laju anu sedeng. Dina laju anu kuat, denyut jantung jalma anu sami antara 133 sareng 162 ketukan per menit. 12 Maret 2018 г.

Ulasan sapédah Kona - kumaha carana ngungkulan

Naha Kona mérek sapédah anu saé? Kona sanés éntitas ageung dibandingkeun sababaraha mérek sapédah global sanés, tapi éta resep statusna ikonik. Aranjeunna paling dikenal salaku perusahaan sapédah 'freeride', tapi parantos ngaji jalan sareng 'cross bikang ti saprak mimiti. Sareng motor kota na mangrupikeun pilihan anu paling kerén, paling praktis sakitar. г.

Bersepeda ka sakola - kumaha mutuskeun

Naha biking ka sakola aman? Dina tingkatan individu, leumpang sareng biking tiasa ningkatkeun kasihatan siswa, aktivitas fisik, sareng bahkan konsentrasi aranjeunna di sakola. Langkung seueur murid anu leumpang atanapi sapédah, kirang mobil dina jalan di sakuriling sakola, anu tiasa ngirangan bahaya kaamanan sareng ngirangan polusi udara.

Kumaha carana ngonci sapédah anjeun - cara nanganan

Kumaha kuring ngonci sapédah nganggo kabel? Anggo kabel sareng konci U Seueur jalma milih ngempelkeun kabel ngaliwatan roda payun sareng sakitar pigura, teras gelangkeun kabelna liwat konci U sareng roda tukang, pigura, sareng rak sapédah. Metoda ieu nyayogikeun kaamanan anu langkung seueur pikeun roda payun, sareng janten pancegahan visual pikeun maling.

Gagasan kado siklus - Manual lengkep

Naon anu anjeun mésér sapédah bikang? 21 Kado Natal pikeun Botol Cai AwéwéFabrik Botol. Henteu hoyong ngaganggu sapédah anjeun ku koper langkung? Castelli Viva Donna Headband. Témpél Stang Cinnam Mike Giant. Panaskeun Panangan Svelte. Chapeau! Calana Podium. dhb Awéwé Blok Macro Roubaix Kaos Lengan Panjang. Kaanggotaan Premium Strava.