Utama > Latihan > Parabot latihan interval - kamungkinan solusi

Parabot latihan interval - kamungkinan solusi

Peralatan naon anu diperyogikeun pikeun latihan interval?

Parabot Pelatihan interval

Anjeun ogé kedah ngémutan nganggo beurat bébas sareng band résistansi pikeun nambihan kakuatanpalatihanka anjeunintervalsési sareng ningkatkeun intensitasna. Pita résistansi gunana pikeun digunakeun di sakuliling suku anjeun, sareng beurat gratis anu saé pikeun latihan awak luhur. Aranjeunna malah tiasadipakédina waktos anu sasarengan.



Wilujeng sumping kana artikel Thenx anu sanés, dinten ieu kami nunjukkeun latihan 10 menit pikeun ngagentosan treadmill anjeun. (Musik optimis) treadmill mangrupikeun alat anu saé anu seueur anu resep dianggo, tapi leres-leres cara anu paling épéktip, éfisién sareng merenah pikeun ngabakar kalori dina waktos anu paling pondok? Jumlah kalori anu kaduruk nalika latihan sok beda-beda sababaraha taun, kana umur, jenis kelamin, jangkungna, beurat sareng inténsitas kagiatan anjeun, olahraga anjeun, tapi umumna mah, upami anjeun ngajalankeun treadmill kalayan kecepatan dua dugi tilu mil per jam kanggo 10 menit anjeun bakalan 35 dugi 40 kalori. Di sisi séjén, latihan interval intensitas tinggi, atanapi latihan hiit anu tiasa dilakukeun tanpa alat, ngabakar 150 kalori atanapi langkung dina jumlah waktos anu sami.

Éta langkung ti tilu kali jumlah kalori anjeun bakal kaduruk dina waktos anu sami upami anjeun ngalakukeun ieu Paké treadmill kalayan latihan interval intensitas tinggi, anjeun moal ngan ukur ngaduruk langkung seueur kalori, tapi anjeun ogé bakal ngawangun langkung otot sareng ningkatkeun atletik anjeun sacara gembleng dibandingkeun sareng treadmill, ngabakar kalori anu langkung sakedik sareng ngawangun sakedik teu aya otot dina waktos anu sami, sareng latihan anu sengit bakal gaduh pangaruh saatosna anu ngamungkinkeun anjeun tetep ngaduruk kalori tambahan sadidinten bahkan saatos anjeun parantos bérés rutin latihan anjeun, ngajantenkeun latihan hiit sacara umum langkung épéktip, épisién sareng langkung merenah tibatan treadmill pikeun ngabakar kalori sareng langkung sapertos ngawangun otot dina waktos anu sami. Éta tiasa paling merenah nalika anjeun siap ngamimitian latihan ieu, pastikeun anjeun parantos ngaunduh aplikasi Thenx ti App Store atanapi Google Play Store. Buka bagian latihan YouTube, anjeun kedah milarian rutin ieu sareng kami siap angkat, program latihan ieu dirancang sapertos luncat kana treadmill.

Urang mimitian ku anu leres-leres enteng anu ngamungkinkeun awak urang haneut teras turun naek. Kami tuang intensitas tinggi sareng sedeng saatos unggal latihan. Ayeuna urang bakal ngalakukeun unggal latihan salami 45 detik kalayan istirahat 15 detik di antawisna.



Ieu bakal ngamungkinkeun urang ngalatih dina interval intensitas tinggi pikeun nyiptakeun pangaruh saatos kabakar. Latihan ieu tiasa dilakukeun salaku pamula lengkep atanapi atlit maju. Anu nangtoskeun tingkat kasulitan latihan ieu nyaéta inténsitas naon anu anjeun lakukeun.

Janten lakukeun dina waktos anjeun nyalira, daripada fokus kana sabaraha anu anjeun laksanakeun, pokuskeun kana kumaha anjeun ngalaksanakeunana sareng nalika anjeun ngaraos capé atanapi karaos anjeun kedah lirén dina waktos naon waé, cobian Tarékah anu pangsaéna nyaéta ngalambatkeun teras angkat sakumaha jero anjeun tiasa, tapi tangtosna ulah coba eureun. Candak sakedap kanggo narik napas anjeun, teras langsung ngaluncat deui. Anjeun leres-leres hoyong ngahémat istirahat anjeun pikeun istirahat 15 detik anu aya diantara unggal latihan, sareng sapertos anu kuring carioskeun, kami ngalakukeun unggal latihan salami 45 detik.

Tapi upami anjeun pemula lengkep, anjeun ngan ukur tiasa ngamimitian ku unggal latihan salami 20 detik, 3 0, atanapi bahkan 40 detik per latihan. Intina nyaéta yén langkung anjeun ngalakukeun éta, beuki anjeun kamajuan, sareng upami nalika latihan anjeun mendakan latihan anu anjeun panginten sesah teuing, tong hariwang, kuring bakal salawasna masihan anjeun kamajuan. Janten nalika anjeun siap ngamimitian, latihan anu pangpayunna bakal janten latihan pemanasan.



Urang bakal leumpang tuur luhur salami 45 detik. Urang bakalan tuur kana siku hayu urang angkat (musik anu luhur) di dieu urang angkat dua, lima, opat, tilu, dua sareng hiji deui, candak sadetik pikeun mendingan, urang bakal murag kana lantai, anu salajengna latihan, anu urang badé mimitian badé janten pendaki gunung. hayu urang kana posisi push-up, émut upami anjeun hoyong angkat dina waktos anjeun sareng jaga bentuk tuur anu sampurna saluhur mungkin, mundur, silih ganti.

inuman recovery bersepeda

Janten upami anjeun parantos ngaraos capé, anjeun tiasa maju sareng ngalambatkeun. anjeun masih raoseun seger, soak intensitasna. (musik optimis) Kuring sok nyarios éta, tapi penting pisan pikeun ngalakukeunana.

Pasti, anjeun ngatur napas anjeun, nghirupan ngalangkungan irung anjeun teras ngaluarkeun napas tina sungut anjeun, lalaunan sareng dina cara dikontrol, opat detik kaluar dina lima detik. (Senang musik) Hayu urang angkat, pasangan tukang repetisi lima, opat, tilu, dua sareng hiji. Oke, hayu urang angkat deui, dina latihan salajengna urang angkat ka burpees tanpa luncat.



Upami anjeun ningali sareng ngalaman masalah éta Upami anjeun gaduh burpee atanapi anjeun henteu tiasa ngalakukeun push-up, kantun posisi push-up, anjeun tiasa luncat, atanapi anjeun tiasa nempatkeun dina hiji suku dina hiji waktos, kéngingkeun nepi teras angkat deui ka posisi push-up, hayu batur ngalakukeun push-up, bangun. (Musik kabungahan) Émut pikeun mindahkeun diri, laksanakeun sakumaha sampurna mungkin. Unggal rep kedah katingali sami sareng anu munggaran anjeun. (Senang musik) Teraskeun, pasangan pangulangan anu terakhir lima, opat, tilu, dua, hiji.

Baiklah, urang badé latihan salajengna, papan sisi luhur naék, janten hayu urang balik deui ka posisi push-up (musik upbeat), angkat di sisi anjeun, urang bakal ngalakukeun 22 detik pikeun unggal sisi, janten anjeun gaduh sadetik kanggo narjamahkeun dina total 45 detik. (musik optimis) Hayu urang angkat, lima, opat, tilu, dua, hiji, sadayana ka handap, dugi ka luhur. Pastikeun anjeun gaduh cekelan anu pageuh dina taneuh, peres inti anjeun.

Ayeuna ieu henteu seteruk latihan terakhir, tapi anjeun pasti ngaduruk kalori sareng sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun sésa aktip, tapi kami tetep ngajaga intensitasna. Kami masih obah, ieu waktos na urang ngawangun otot sareng ngencarkeun langkung otot dina waktos anu sami. Latihan salajengna anu bade urang laksanakeun nyaéta corak Rusia.

Janten hayu urang teraskeun sareng nyandak korsi. Urang bakal angkat suku urang ka luhur, ankles dihijikeun sareng, suku lempeng, batang awak pageuh nyentuh hiji sisi, némpél ka anu sanésna. Teruskeun, upami hésé teuing ngajaga lempeng anjeun, anjeun tiasa nyobian béngkokeun.

Tapi beuki ketat cangkéng anjeun, beuki aktipitas anjeun dina inti anjeun. Kami satengahna, tetep. Hayu urang angkat 10 detik terakhir, 10, salapan, dalapan, tujuh, genep, lima, opat, tilu, dua sareng hiji. hayu urang gugah deui, pikeun latihan salajengna urang bakal ngamimitian ningkatkeun intensitas ku lunges bolak-balik.

Ayeuna ieu latihan plyo, anu hartosna urang bakal ngaluncatan, silih gentosan antara lunges urang, janten upami anjeun teu tiasa luncat anjeun tiasa teras-terasan maju deui, kaluarkeun pikeun anu sanés kuring hoyong anjeun ngalih. (Senang musik) Pegang inti anjeun, angkat ka luhur. (Senang musik) Hayu urang angkat lima, opat, tilu, dua, hiji sadayana leres, hayu urang balik kana lantai.

Teraskeun sareng nyandak sakedap kanggo narik napas anjeun. Urang bakal silih push silih sisi. Janten teras-terasan napas kana irung anjeun sareng liwat sungut anjeun kadua kalina.

Hayu urang kana posisi push-up, do push-up di sisi anu sanésna, ngalakukeun push-up, sareng sajabina, upami anjeun henteu tiasa ngalakukeun push-up, mung ngalih ti sisi ka sisi. Anjeun tiasa ogé ngalakukeun ieu dina permukaan anu diangkat upami anjeun badé nyorong, tapi tetep kuring henteu gaduh kakuatan. (musik bagja) Nalika anjeun ngawangun kakuatan anjeun, anjeun tiasa nurunkeun permukaan diangkat kana lantai sapertos kitu. (musik bagja) 10 detik deui (musik bagja) lima, opat, tilu, dua, hiji Abdi parantos baseuh ku kesang latihan salajengna urang mimitian janten jack jumping (musik senang) teras urang ngan ukur gaduh dua latihan deui.

Janten tetep, hayu urang maénkeun sababaraha jack jumping dina waktos anjeun. (Joy music) Hayu urang angkat, 10, salapan, dalapan, tujuh, genep, lima, opat, tilu, dua sareng hiji. Oke, salajengna urang gaduh sareng mareuman teras latihan terakhir. (Joy music) Hayu urang kana posisi push-up, anjeun bakal luncat, anjeun bakal luncat kaluar.

Upami anjeun nembé ngamimitian, lakukeun sakedik jumpslet salami 45 detik, sadaya anu anjeun ngagaduhan nyaéta memeres inti anjeun, mereskeun panangan anjeun, ngencet cekelan anjeun kana lantai. (Kabagjaan musik) Hayu urang angkat 10, salapan, dalapan, tujuh, genep, lima, opat, tilu, dua sareng hiji, teu kunanaon, urang aya dina latihan terakhir sareng terakhir, éta bakal janten squats jump. (musik bagja) Upami anjeun mangrupikeun pemula anu lengkep anjeun tiasa maju sareng gaduh dulur anu ngangkleung sasarengan Kuring gaduh sagala anu anjeun (musik gumbira), tangtosna upami anjeun ngaraos capé anjeun tiasa luncat kirang, mumbul deui. (musik gumbira) Hayu urang angkat 10, salapan, dalapan, tujuh, genep, lima, opat, tilu, dua sareng hiji.

Kami ngamimitian dimandian ku kesang sareng ngaduruk langkung seueur kalori ti treadmill ngan 10 menit sareng ngawangun otot dina waktos anu sami. Sareng kusabab urang parantos latihan interval intensitas tinggi, urang bakal ngaduruk kalori tambahan sadidinten, bahkan saatos urang parantos laksanakeun, urang ngaraos langkung seueur unggal dinten sareng langkung caket kana tujuan urang. Janten upami anjeun resep kana tulisan éta, pastikeun pikeun ngabantingkeun tombol like, tinggalkeun koméntar ieu di handap, hayu atuh terang naon anu bakal dijantenkeun tulisan salajengna, bagikeun tulisan ieu sareng rerencangan anu badé ngagarap treadmill, émut pikeun kéngingkeun latihan ieu dina telepon anjeun sareng seueur deui pikeun nyandak anjeun dina bentuk anu paling saé dina kahirupan anjeun.

Buka thenx.com, daptar sareng janten anggota sareng kéngingkeun aksés lengkep pikeun sadaya program latihan urang, panduan téhnik sareng latihan sadidinten janten anjeun dina bentuk anu paling saé pikeun kahirupan anjeun sareng pastikeun anjeun ngagaduhan aplikasi Thenx dina Unduh Aplikasi Simpen pikeun nyandak latihan urang sareng anjeun dimana waé anjeun angkat sareng ngiringan jutaan atlit Thenx sanés di dunya. Upami anjeun henteu acan ngalanggan kana saluran, pastikeun anjeun pencét tombol Langgan ayeuna.

Kami posting unggal dinten Minggu tabuh 8:00 wengi. Waktos Wétan sareng upami anjeun masihan koméntar dina 30 menit mimiti unggah anjeun teras ngagaduhan kasempetan pikeun menangkeun sababaraha Freex Gear Gratis sareng kanggo langkung seueur kontén abdi salami saminggu, tuturkeun saluran blog abdi anu youtube.com/chrisharia sareng tuturkeun kuring dina Instagram ampir unggal postingan kuring sok ngadamel sababaraha jenis hadiah Janten bagian tina éta, pastikeun anjeun nuturkeun kuring di IG sareng anu diémutan, ningali anjeun dinten Minggu payun, gélo, cinta, perdamaian. (musik optimis)

Naha anjeun peryogi alat naon waé pikeun latihan HIIT?

Anjeunhenteuperyogi peralatan naon waépikeun ngalaksanakeunana. Ku Amy Eisinger, M.A., C.P.T. sareng Christa Sgobba, C.P.T. UpamiAnjeun hoyongpikeun kéngingkeun sakilo padamelan dina waktos anu henteu-seueur teuing, aLatihan HIITbisa jadi tambahan padet pikeun anjeunlatihanrutinitas.

Naon pakakas latihan HIIT?

Alat HIIT- Awak-Padet. Body-Solid's S2CCO Cable Crossover, mangrupikeun alat panyalindungan awak anu dinamis anu ngajantenkeun tambahan anu pantes pikeun anu mana waélatihanrohangan atanapi fasilitas.

Sateuacan urang mimitian, kuring hoyong sakedap nyebatkeun yén kuring masihan sakumpulan palang LebertEqualizer. Sareng waktos ieu pemirsa internasional ogé tiasa ilubiung dina kompetisi! Anggo tautan dina pedaran kompetisi dugi ka 15 Méi. Kabeneran kaleungitan beurat sering nyandak seueur waktos pikeun ngalakukeun jinis latihan khusus: cardio.

Pasti, sabagian tiasa ngirangan beurat badan kalayan saé diét, tapi kardio paling sering disarankeun nalika tuangeun sorangan henteu ngalakukeun padamelan. Sareng cardio dipilih ku alesan anu hadé. Gampang didamel sareng ngaduruk jumlah kalori anu cukup padet.

Tapi sakumaha seueur urang tiasa ngabuktoskeun, cardio janten bosen lumayan gancang. Dina sapuluh taun ka pengker, alternatif anu kirang pikaboseneun parantos muncul sareng kasuksésan anu hébat: Latihan Inténsitas Interval Tinggi, atanapi HIIT singgetna. Upami anjeun resep kana detil detil HIIT, asa bébas parios tulisan kuring anu sanés dina HIIT.

Pikeun anjeun anu ningali ayeuna, anggap tulisan ieu salaku sababaraha pembaruan. Nya, kapungkur kuring gaduh. panggunaan disebut-sebut latihan interval inténsitas luhur ngalawan low-inténsitas cardio kaayaan mantep sapertos jogging.

Alesan utama, sajauh ieu, sabab HIIT konon nyababkeun beurat awak sareng kaleungitan gajih anu langkung ageung nalika nyandak bagian tina waktos. Di dunya ayeuna dimana waktos pasti pisan intina, ieu bakal ageung pisan. Singkatna, klaim éta sigana ngagaduhan beurat, utamina nalika anjeun ningali métrik sapertos gajih diduruk per menit latihan.

A meta-analysis 2019 diukur ngan éta, sareng mendakan yén State Cardio ngahontal kasarna 'leungitna gajih per menit' 0,0026% dibandingkeun sareng 0,005% ti HIIT.

Janten, dina hiji cara, HIIT ngagaduhan kaunggulan waktos. Nyarios kauntunganna, éta henteu liren waé. HIIT ogé kabuktosan langkung saé tibatan kardio biasa dina ningkatkeun seueur ukuran kabugaran kortiorespiratori, kalebet VO2max, total waktos ka kacapean, puncak kinerja, sareng ningkat uji coba waktos.

Dina kaayaan klinis tangtu, sapertos anu ngagaduhan diabetes atanapi tekanan darah tinggi, HIIT tiasa langkung saé ningkatkeun faktor sapertos kontrol glikemik sareng tekanan darah diastolik. Tina sudut pandang kasihatan sareng kabugaran atletis umum, HIIT sigana langkung unggul tibatan latihan kardio standar. Tapi nalika urang ningali sacara langkung caket kana gajih sareng beurat awak, manpaatna henteu jelas sakumaha anu urang panginten.

Pasti, nalika ngeunaan leungitna gajih per menit latihan, HIIT nyababkeun jalan. Tapi urang kedah ngaku yén urang tiasa ngalakukeun kardio kaayaan ajeg langkung gampang pikeun waktos anu langkung lami, anu tiasa dilakukeun gancang ku sababaraha waktos sareng anu ngabédakeun sadaya leungitna gajih sareng pembakaran kalori. Ayeuna, panyokong HIIT, kalebet kuring, bakal nyarios yén henteu janten masalah sabab HIIT ogé ningkatkeun anu katelah EPOC, kaleuleuwihan konsumsi oksigén pasca latihan.

Kapercayaan yén HIIT kuat pisan éta bakal peryogi langkung oksigén sareng énergi Sateuacan latihan, ogé katelah EPOC, kanggo pulih tina. Kaduruk énergi tambahan ieu konon bakal ngawangun salami waktos anu langkung pondok. Sanaos leres yén HIIT nambihan EPOC langkung seueur, panilitian nunjukkeun yén éta henteu saéstuna hartosna.

Panilitian 2016 mendakan yén HIIT saleresna ngahasilkeun EPOC langkung luhur 110 kalori dina 3 jam latihan, dibandingkeun sareng 64 kalori kardio kaayaan anu ajeg. Nanging, tingkat EPOC diturunkeun salami jam katilu. Tapi anu langkung penting, HIIT ragrag pondok upami anjeun kalebetkeun kalori anu diduruk tina latihan éta nyalira.

Kalayan latihan plus EPOC, HIIT ngabeuleum rata-rata 271 kalori lawan 348 dina kaayaan anu ajeg. Ayeuna, balik deui ka leungitna gajih, anu meta-analisis 2019 anu disebut tadi saéstuna mendakan yén HIIT ngungkulan cardio-state steady-state dina 15 studi ngeunaan leungitna gajih mutlak. Nanging, upami urang ningali total gajih awak ngalangkungan 36 studi, aranjeunna duaan ngahontal rugi persén persén anu sami.

Ayeuna alesan naha leungitna lemak mutlak langkung luhur henteu lengkep jelas. Tapi nyatana, relatif, naon anu bakal dicarioskeun ku batur, duanana sigana ngalakukeun padamelan éta. Sareng pamustunganana, urang teuleum kana titik penting anu sanés: Sual patuh, von de Freude, sering dikaca nalika mutuskeun pilihan kabugaran anu pangsaéna, sanaos seueur anu parantos nyerah tujuanana kusabab kurang patuh.

Urang tiasa ningali deui ieu nganggo meta-analysis ti 2018, anu nyorot ukuran kanikmatan nganggo tilu skala kanikmatan anu béda. Tina tilu skala, ngan hiji, skala kasenangan latihan, mendakan yén mata pelajaran langkung milih HIIT sedeng tibatan latihan kardio standar. Nanging, dua anu sanésna, anu dianggo ku seueur langkung seueur sareng kumpulan studi anu langkung beragam, mendakan yén mata pelajaran ngarobih HIIT ku a. pikaresep gelar langkung handap, ampir pikeun duanana.

Sareng ieu perasaan anu ampir sarua tina pelesir anu kedah diperhatoskeun. Pondokna, nalika ngeunaan kaatuhan, kardio kaayaan ajeg sanés kanggo sadayana, ogé henteu latihan interval intensitas luhur: naha HIIT saleresna langkung saé tibatan kardio cicing? Sakumaha sateuacanna, kuring masih bakal nyarios leres. Nalika anjeun ningali unggal aspék anu dua, saé sareng anu goréng, HIIT sigana sakedik saluhureun kardio standar.

Kardio kaayaan ajeg masih pilihan anu hadé. Éta kirang sengit, anu tiasa nguntungkeun pikeun jalma anu henteu ngaréspon kalayan hadé kana kardio anu intensitas luhur. Nyatana, panilitian nunjukkeun yén HIIT tiasa nyababkeun langkung épisode seueul, utah, sareng kantun.

Cardio ogé saé pikeun pemula anu kedah ngerjakeun koordinasi sareng kabugaran umum heula sateuacan pencét témbok ku bal. Catet yén HIIT tiasa meryogikeun langkung waktos pamulihan kusabab intensitasna. Kalayan faktor ieu kumisan, Nanging, HIIT ngagaduhan ujung sareng atlit pasti kedah ngémutan HIIT.

Malah anu pondok dina waktosna bakal nguntungkeun tina sési HIIT 10 dugi 20 menit kalebet jam jogging. Upami anjeun hoyong ningkatkeun faktor kaséhatan cardiometabolic tangtu sapertos tekanan darah sareng denyut jantung, maka HIIT tiasa ogé ngalakukeun éta. Émut, tapi, yén seueur kasuksésan HIIT dina studi gumantung pisan kana mata pelajaran anu diajarkeun.

Janten upami anjeun rada énggal pikeun HIIT, anjeun panginten bakal nguntungkeun bantosan profesional sapertos palatih pribadi pikeun ngabimbing anjeun. Tapi dina nutupna, hal anu paling penting nyaéta milih saha waé anu anjeun pikaresep sareng anjeun tiasa tetep anu pangalusna. Hayu atuh terang dina koméntar di handap ieu naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan HIIT lawan kardio, parios Lebert Equalizer Giveaway kuring ngalangkungan tautan dina katerangan éta.

Éta bakal dugi ka 15 Méi janten anjeun gaduh waktos, tapi langkung saé ti payun. Upami anjeun resep kana tulisan ieu, punten pasihan jempol kardio sareng bagikeun ka réréncangan anu anjeunasih HIIT. Sakumaha biasa, hatur nuhun kanggo nonton sareng Meunangkeun PROTEIN Anjeun!

Naon conto latihan interval?

Latihan intervalngan saukur silih ganti bursts pondok (sakitar 30 detik) kagiatan sengit sareng langkung lamiinterval(sakitar 1 dugi ka 2 menit) tina kagiatan anu kirang kuat. Salaku conto, upami latihan anjeun jalan sareng anjeun dina kaayaan anu saé, anjeun panginten nambihan semburan pondok tina jogging kana jalan biasa anjeun.2. 3. 2020.

Tulisan ieu dumasarkeun kana naon anu parantos kami pelajari sajauh dina tulisan maca musik, tandatangan utama sareng ngawangun skala. Janten upami anjeun henteu kantos ningali ieu sateuacanna, mangga tingali heula aranjeunna. Tautan aya dina katerangan.

Dina musik, interval mangrupikeun hubungan antara dua catetan. Nami interpalna diwangun ku dua bagian. Mimiti, jinis interval sareng, kadua, jarak antara dua catetan.

Pikeun milarian jarak antara dua catetan, cacah garis sareng spasi dina staf anu misahkeun dua catetan, kalebet garis atanapi rohangan catetan anu munggaran. Salaku conto, upami urang ngagaduhan F sareng C ieu dina clef treble, urang ngitung F - Space janten hiji, garis G janten dua, garis A janten tilu, garis B janten opat sareng garis C janten lima. Jarak antara dua catetan ieu janten anu kalima.

Hayu urang ngadamel conto sanés dina clef bass waktos ieu. Nalika urang ngagaduhan B sareng D ieu, urang ngitung garis B salaku hiji, rohangan C janten dua, sareng garis D janten tilu. Janten jarak antara dua catetan ieu nyaéta 3.

ngabahekeun beurat kaleuwihan beurat

Prakték sorangan pikeun milari rohangan antara dua catetan ku ngitung garis sareng rohangan di antawisna supados langkung kenal sareng prosés na. Nalika sababaraha guru mimiti diajar ngeunaan interval, sababaraha guru ngan ukur hoyong jarak ti waktosna sanés jinisna. Janten pastikeun latihan heula kumaha mendakan jarak interval.

Gigireun jinis interval. Ayeuna pikeun bagian kadua nami interval: jinisna. Jinis interval tiasa dijelaskeun ku sababaraha ngaran anu béda-béda diantarana: utama, minor, sampurna, nambahan, sareng ngaleutikan, nunjukkeun yén sadaya nami ieu ogé ngagaduhan singkatan.

Mayor mangrupikeun modal 'M', minor mangrupikeun huruf leutik 'm'. Sampurna mangrupikeun modal 'P', 'Augmented mangrupikeun modal' A 'atanapi tanda' + 'sareng anu suda janten' redup 'atanapi bunderan pondok anu disingkat. Hayu urang nyandak skala utama C ieu salaku conto pikeun nangtukeun jarak interval antara tonik sareng sésana skala.

Selang anu munggaran nyaéta tina obat kuat kana obat kuat. Anjeun pikir kami bakal nelepon jarak ieu anu munggaran, tapi éta ngagaduhan nami khusus. Jarak antara dua catetan anu sami disebut unison.

Ieu unison, ieu unison, sareng sadayana ieu unison antara C sareng D. Upami urang ngitung garis C salaku hiji sareng spasi D janten dua, ieu jarak 2. Salajengna jarak antara C sareng E.

C-line hiji, D-space dua, sareng E-line tilu. Janten jarak ieu katilu. Urang tiasa ngulang prosés ieu dugi ka gelar katujuh skala, kalayan jarak antara C sareng B janten: hiji, dua, tilu, opat, lima, genep, tujuh.

Janten urang bakal nyebat jarak ieu 7. Jeda terakhir, ti handap C dugi ka luhur C, ogé ngagaduhan nami khusus. Jarak ieu disebat oktaf.

Oktaf mangrupikeun jarak tina catetan kana catetan anu sami anu langkung luhur atanapi langkung handap pikeun stafna. Ieu oktaf, ieu oktaf, sareng sadayana ieu oktaf. Ayeuna urang terang jarakna, hayu urang namkeun jinisna pikeun masing-masing interval.

Dina unggal skala utama, unison nyaéta ka-4, ka-5 sareng oktaf sampurna, sareng sésana interval anu utama. Janten urang ngagaduhan Perfect Unison (PU), Major 2nd (M2), a Major 3rd (M3), a Perfect 4th (P4), a Perfect 5th (P5), Major 6 (M6), Major 7 (M7) sareng oktaf sampurna (P8). Selang ieu sami dina unggal skala utama.

Ayeuna hayu urang tingali dina skala minor. Upami anjeun perhatoskeun jarakna bakal tetep sami. Anjeun tiasa parios ieu ku ngitung garis sareng rohangan.

Nanging, sababaraha jinis interval robih. Unison, 4th, 5th, sareng oktaf tetep sampurna, tapi anu ka-3, ka-6, sareng ka-7 ayeuna minor sabab interval minor mangrupikeun semitone langkung alit tibatan interval utama. Ieu daun ka-2.

Detik gedé tetep sabab jumlah semitone dina interval tina skala utama nepi ka skala minor henteu acan robih. Janten urang gaduh unison sampurna (PU), ka-2 ageung (M2), ka-3 alit (m3), ka-4 sampurna (P4), ka-5 sampurna (P5), ka-6 alit (m6), ka-7 minor (m7 ) sareng oktaf sampurna (p8). Selang ieu sami dina unggal skala minor alam.

Upami urang ngabandingkeun interval timbangan utama sareng minor, urang tiasa ningali yén katilu kagenep sareng katujuh mangrupikeun hiji-hijina interval anu ngarobih jinisna ti jurusan ka minor; sésa interval tetep sami. Kumaha upami interval anu ngalegaan sareng turun? Nya, émut yén interval anu langkung alit mangrupikeun semitone langkung alit tibatan interval ageung, sareng upami urang ngagaduhan Mi. entong ngajantenkeun interval satengah undak langkung alit, éta dikirangan.

Upami urang balik kana interval utama anu aslina sareng ngajantenkeun satengah undak langkung ageung, éta bakal dilegaan. Rada béda-béda pikeun interval anu sampurna. Henteu aya anu sapertos versi minor tina interval anu sampurna, upami urang ngadamel interval anu sampurna satengah léngkah langkung alit janten langkung alit, sareng upami urang ngadamel interval anu sampurna satengah léngkah langkung ageung éta bakal dilegakeun, kuring terang aya seueur pisan dina épisode ieu aya padamelan anu kedah dilakukeun, tapi upami anjeun ngamimitian latihan mendakan jarak interval sateuacan neraskeun ngaidentipikasi jinisna, éta matak ngamudahkeun tibatan nyobian diajar sakaligus.

Upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan tulisan dinten ieu, atanapi ngagaduhan ideu pikeun artikel téori musik kahareup, punten wartosan kuring dina koméntar ieu di handap. Hatur nuhun parantos nonton. Upami anjeun resep kana tulisanna, punten masihan jempol sareng pencét tombol Ngalanggan upami teu acan.

Pencét di dieu pikeun ningali langkung seueur tulisan tiori musik. Sareng upami anjeun hoyong ngadukung saluranna, parios deui anjeun punten link Patreon ogé. Hatur nuhun.

Naha perlengkapan penting dina latihan?

Éta ngatur jalur gerak

Dasarna ieu meryogikeun individu pikeun ngalakukeun sababaraha gerakan pikeun optimal sareng ngagunakeun sajumlah sendi awak. Kusabab mesin ieu napakakaskontrol arah anjeun sareng jalur latihan anjeun, aranjeunna ngabantosan anjeun nargétkeun tempat anu leres sareng nerapkeun kakuatan dina masing-masing daérah otot anjeun.

Peralatan naon anu ngabantosan gancangna?

Pilihan-pilihan urang tinakagancanganjeung latihan agilitypakakaskalebet pelatih anu langkung saé,kagancanganchutes, palatih résistansi, sleds latihan sarengkagancangan/ tangga agility.

siklus nyeri pigeulang

Anu HIIT langkung saé atanapi elips?

Kalayan hijielipsanjeun tiasa mundur sareng kéngingkeun gerak-gerak langkung gaya. Nanging kuHIITpalatih anjeun bakal ngagaduhan gerakan pendakian anu langkung épéktip (sareng pembakaran kalori langkung luhur). Tambih Deui butuh kirang tempat anu saé pikeun daérah latihan anu langkung alit. Janten dina akhir dinten éta leres-leres turun kana naon anu anjeun pikaresep.18.10.2018

Naha mesin Hiit pantes?

HIITlatihan parantos janten super populér akhir-akhir ieu kusabab éta ngabantosan anjeun ngabakar langkung seueur kalori sareng ngirangan beurat bari ningkatkeun kakuatan, daya tahan, sareng kakuatan.HIITlatihan tiasa dilakukeun sacara épéktip ti bumi tanpa peralatan, tapi nganggo kabugaranmesinpasti tiasa nambihan latihan anjeun sareng ngajantenkeun aranjeunna langkung narik.10.07.2018

Dupi abdi tiasa ngalakukeun HIIT dina elips?

HIIT tiasa dilakukeundina mesin kardio naon waé anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih kagancangan atanapi résistansi anjeun. Upami anjeuntiasa dongkapsahenteuna 30 menit kagiatan kardiovaskular anu handap dugi ka sedeng dina salah sahiji mesin kardio, maka anjeun parantos siapHIITlatihan ieu,elipsgaya.

Sabaraha rencana kulawarga iFit?

Kumahaseueurngalakukeunbiaya iFit? Éta gumantung kanarencanasareng frékuénsi tagihan pikaresep anjeun. Aya tilu pilihan: taunanRencana Kulawargapikeun $ 396 / thn, BulananRencana Kulawargapikeun $ 39 / bulan, sareng Individu TahunanRencanapikeun $ 180 / thn.

Anu latihan anu pangsaéna pikeun latihan interval?

Tali luncat mangrupikeun alat anu ringan anu tiasa anjeun bawa dimana waé. Éta, sareng catetan na janten latihan kondisioner lintas-disiplin anu hadé, ngajantenkeun alat anu saé pikeun latihan interval. Anggo salaku latihan lengkep atanapi salaku pemanasan. Luncat tali pikeun hiji dugi ka tilu menit, gumantung kana tingkat kabugaran anjeun.

Naon anu anjeun hartosna ku latihan interval intensitas tinggi?

Pelatihan interval, ogé katelah latihan interval intensitas tinggi (HIIT), mangrupikeun bentuk latihan anu ngagabungkeun période padamelan anu intens sareng période kagiatan tingkat handap atanapi istirahat pikeun ningkatkeun daya tahan, kagancangan, sareng ngabeuleum gajih anjeun. Ampir sagala jinis latihan tiasa dijantenkeun latihan interval ku milih

Naha latihan interval saé pikeun mesin ngadayung?

Langkung seueur anu ngalaksanakeun latihan interval mesin dayung sabab parantos nunjukkeun janten épéktip pisan pikeun latihan kardiovaskular, ngawangun kakuatan sareng leungitna beurat. Tambih Deui, anjeun tiasa ngalaksanakeun latihan anjeun langkung gancang! Latihan interval intina kalebet bursts sprint gancang di antara sési recovery laun.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Dennis france - buku komprehensif

Sakumaha harga Berni Franz? Keuntungan sareng gajihna Dennis Franz: Dennis Franz mangrupikeun palaku Amérika anu ngagaduhan nilai bersih $ 16 juta. Dennis Franz sigana paling kasohor pikeun maénkeun Ole Andy Sipowicz dina serial televisi NYPD Blue anu lami.

Michael matthews tour de france - solusi pikeun

Saha anu nyababkeun kacilakaan Tour de France? Tapi pikeun Tur janten hasil, hormat kasalametan pengendara! Kacilakaan anu disababkeun ku tanda penonton éta ngan ukur mimiti mimiti dinten dibuka. Pengendara sepeda Jerman Jasha Suetterlin mangrupikeun pengendara anu mimiti ngantep balapan saatos kacilakaan sareng kacilakaan anu kadua nyababkeun sababaraha anu sanés, ngalaporkeun Reuters.29. 2021.

Juara wisata de France Perancis - rujukan lengkep

Saha anu meunang Tour de France ayeuna? Pengendara Tour de France kalayan seueur kameunangan dugi ka taun 2020 meunang gelar dina bulan Agustus 1998, kalebet tujuh kameunangan sacara umum di Tour de France, sareng ngalarang Armstrong saumur hirup. Di Tour de France di 2020, Slovenia Tadej Pogacar muncul anu unggul - éta kameunangan Tour de France kahijina.

Peter sagan tour de france 2016 - kumaha ngabéréskeun

Saha anu meunang Tour de France 2016? Tour de France 2016 / juara

Dinten istirahat Tour de france - Manual lengkep

Sabaraha dinten istirahat di Tour de France? 2021 Tour de France panjangna 23 dinten. Bakal aya hiji tahap anu diperebutkeun per dinten sareng dua dinten istirahat.1

Pinot tour de france - kumaha carana ngahontal

Saha anu meunang Tour de France ayeuna? Tour de France 2021 - ranking sadayana saatos 13 ti 21 tahap