Utama > Beurat > Beurat normal otak - patarosan umum

Beurat normal otak - patarosan umum

Naon beurat otak manusa dina KG?

Anu déwasaotak manusabeuratna rata-rata sakitar 1,5kg(3,3 pon). Di lalaki rata-ratabeuratnyaéta sakitar 1370 g sareng di awéwé sakitar 1200 g.



Mitos anu tetep nyarios yén urang ngan ukur nganggo 10% otak urang, anu sanés 90% teu dianggurkeun pikeun kapasitas gratis. Hucksters parantos janji pikeun muka konci poténsial anu disumputkeun ieu nganggo metode dumasar kana neurosains, tapi anu aranjeunna leres-leres muka konci nyaéta dompét umum anjeun sareng ampir satengah guru élmu kaliru percanten mitos 10%. Dina 1890an, William James, bapak psikologi Amérika, nyarios, 'Kaseueuran urang aya dina poténsial inteléktual.' James hartosna ieu salaku tantangan, sanés muatan rendah-ngagunakeun otak.

Tapi salah paham tetep. Lila-lila, élmuwan henteu tiasa terang naon dipakéna lobus frontal masif urang atanapi daérah ageung tina lobus parietal. Karuksakan henteu nyababkeun defisit motor atanapi indrawi, janten pihak berwenang henteu ngalakukeun nanaon.

Mangtaun-taun mangpuluh-puluh bagian ieu disebat daérah anu jempé, fungsina sesah dicekel. Kami saprak parantos terang yén aranjeunna ngaguratkeun kamampuan éksékutip sareng integratif anu tanpa kami boro-boro janten manusa. Aranjeunna kritis kana pamikiran abstrak, perencanaan, nyandak kaputusan, sareng adaptasi kalayan fleksibel kana kaayaan.

anjeun kedah kiat mékanika



Gagasan yén 9/10 uteuk anjeun dumuk cicing dina tangkorak anjeun katingali konyol nalika urang ngitung kumaha uteuk ngagunakeun énergi. Rodéncén - sareng otak anjing nyéépkeun 5% tina total énergi awak. Otak monyét meakeun 10%.

Otak manusa déwasa, anu ngan ukur 2% tina massa awak, meakeun 20% glukosa diduruk unggal dinten. Di barudak éta 50% sareng murangkalih 60%. Ieu jauh pisan tibatan anu diarepkeun pikeun ukuran otak relatifna, anu skala saimbang sareng jangkungna na.

Manusa beuratna 1,5kg, uteuk gajah 5kg, sareng otak paus 9kg, tapi per beuratna, manusa ngarangkep langkung seueur neuron tibatan spésiés anu sanés. Bungkus padet ieu anu ngajantenkeun urang pinter pisan; aya perdagangan antara ukuran awak sareng jumlah neuron primata, kalebet urang, tiasa tuang.



Kera 25kg kedah tuang 8 jam sadinten kanggo ngadamel otak 53 milyar Ngajaga neuron. Penemuan masak, sareng satengah juta taun ka pengker, masihan kami kauntungan anu saé. Kadaharan anu diasakan janten lemes sareng dicerna di luar awak.

Usus urang nyerep énergi na langkung gampang. Masak ngahémat waktos sareng nyayogikeun langkung énergi tibatan tuang kadaharan atah, ngamungkinkeun urang nyayogikeun uteuk urang pikeun 86 milyar neuron anu padet, 40% langkung seueur tibatan monyét. Ieu kumaha jalanna.

Satengah tina kalori anu kaduruk ku uteuk ngajaga struktur tetep gembleng ku ngompa natrium sareng ion kalium dina mémbran pikeun ngajaga muatan listrik. Pikeun ngalakukeun ieu, uteuk kedah janten babi énergi. Éta nyéépkeun 3,4 x 10 ^ 21 molekul ATP anu endah per menit, ATP mangrupikeun areng tina tungku awak.



Biaya anu luhur ngajaga poténsial istirahat dina sadaya 86 milyar neuron hartosna aya sakedik tanaga kénca pikeun nyandak sinyal ngalangkungan akon sareng sinapsis, sél saraf anu leres-leres tiasa dibéréskeun. Upami bahkan perséntase alit tina neuron hurung dina waktos anu sami di daérah anu tangtu, beban énergi tina nyiptakeun paku sapanjang otak moal sustainable. Ieu dimana épéktasi énergi maénkeun.

Sinyal f-s iraha waé dina waktosna, katelah jarang coding, nyéépkeun sakedik tanaga tapi gaduh inpormasi paling ageung. Kusabab sajumlah leutik sinyal ngagaduhan rébuan kamungkinan jalur anu ngalangkungan éta. Salah sahiji kakurangan coding jarang dina sajumlah ageung neuron nyaéta harga na.

Goréngna ogé, upami bagian ageung sél henteu pernah kahuruan, maka sipatna kaleuleuwihi sareng épolusi kedahna ngalungkeunana jauh-jauh teuing. Solusina nyaéta pikeun milarian proporsi sél anu optimal yén uteuk tiasa aktip dina waktos anu sami. Pikeun épisiénsi maksimum antara 1% sareng 16% sél kedah aktif sepanjang waktos.

Ieu mangrupikeun wates énergi anu urang kedah cicing dina jero pikeun bahkan sadar. Kebutuhan pikeun ngalestarikeun sumber daya sababna kaseueuran operasi otak kedah dilumangsungkeun di luar pikiran sadar. Naha multitasking bodo.

Urang ngan ukur teu gaduh tanaga pikeun ngalakukeun dua hal dina waktos anu sami, sumawonna tilu atanapi lima. Upami urang nyobian, urang ngalakukeun unggal pancén kirang langkung saé tibatan lamun urang parantos merhatoskeun pisan. Jumlahna nyarios ngalawan urang.

Leres, otak urang parantos calakan sareng sakti. Kuat pisan ngabutuhkeun pisan kakuatan pikeun tetep kuat. Sareng calakan éta ngagaduhan rencana épisiénsi énergi anu diwangun.

Janten ulah salah tina mitos licik ngeunaan otak anjeun anu disangka teu puguh. Ngaraos salah bakal janten runtah tanaga. Saatos sadayana ieu, anjeun henteu terang yén miceun énergi méntal téh bodo? Anjeun gaduh milyaran kakuatan neuron anu lapar pikeun dijaga.

Naon beurat rata otak dina umur 2?

Nalika lahir, étauteuknyaéta sakitar 25 persén déwasa nabeuratsareng ieu henteu leres pikeun bagian awak anu sanés. Kuumur 2, éta atos 75 persén déwasa nabeurat, dina 95 persén kuumur6 sareng dina 100 persén kuumur7 taun.

Siap-siap pikeun tés warna anu tiasa nyaritakeun umur méntal Anjeun, kuring dina masalah sering uteuk anjeun langkung raoseun langkung ngora atanapi langkung lami tibatan anjeun anu disebat umur mental.

Hoyong terang milik anjeun? Saé kanggo Anjeun ! Bright Page parantos ngagabungkeun tés saderhana anu bakal ngabantosan anjeun pikeun terang naha anjeun budak anu teu paduli, jalma bijaksana anu lami atanapi sacara rohani sakumaha sepuh anjeun

Ngan waleran patarosan kami, nyerat poin anjeun pikeun masing-masing waleran, tambihan Tambihkeun sadayana sareng kéngingkeun hasil anjeun, tapi cekap ngobrol, hayu urang mimitian Pertanyaan nomer hiji: Tingali gambar ieu dina pendapat anjeun, warna naon anu dominan di dieu? Anjeun gaduh lima pilihan di dieu, ABCD atanapi E, upami anjeun milih A, éta opat poin, waleran B sami sareng lima poin, upami anjeun nganggo C salaku warna anu dominan, éta mangrupikeun hiji titik Warna D masihan anjeun dua poin, sareng E hartosna tilu poin, patarosan dua, didieu urang gaduh lima warna pink anu pikaresepeun Kanggo anjeun anu anjeun paling resep? Upami anjeun langkung resep ngiuhan A, tambahkeun tilu poin ngiuhan B. Tinggalkeun dua poin, upami anjeun paling resep C anjeun kéngingkeun hiji titik naungan D. Sarua sareng lima poin anu saé pikeun E.

Anjeun peryogi opat poin nyerat patarosan tilu ningali poto anu saé ieu, kami ngan ukur gaduh hiji patarosan kanggo anjeun, gambar ieu hideung bodas, upami anjeun pikir éta f 5 poin upami teu aya anu nambihan lalaki Mugi moal ageung debat sapertos pakéan Begin biru sareng bodas ieu. Émut deui? Atoh, patarosan sanés ngantosan anjeun? Patarosan kaopat: Kuring miharep anjeun mikaresep matahari terbenam, sapertos kuring? Ieu mangrupikeun opat gambar tina sababaraha matahari terbenam anu paling indah anu pernah aya, pilih hiji, upami matahari terbenam anu munggaran sapertos kieu, tambahkeun tilu poin, upami anu kadua anjeun teuing ngaganggu, anjeun bakal kéngingkeun dua poin. Pilihan katilu anu saé masihan anjeun opat poin, sareng pamustunganana, nomer surup nomer opat nyayogikeun anjeun tina patarosan lima deui Ayeuna urang parantos réngsé kalayan nada pink, hayu urang ngalakukeun hal anu sami sareng nada biru, anu mana anu anjeun paling resep? Hue A masihan anjeun dua poin ngalamun B. pakait sareng opat poin pikeun C Tulis tilu poin dina D singkatan tina lima poin sareng E hartosna

Leres, hiji titik. Patarosan genep: Ieu mangrupikeun pandangan usum anu indah, anu warna dina gambar ieu anu anjeun tingali heula? Bodas masihan anjeun hiji poin Pilihan B nyaéta opat poin, upami anjeun milih C tambihan lima poin D sareng E hartosna tilu sareng dua titik p masing-masing soal tujuh damel sakedik gampang pilih warna cai upami héjo A nyaéta karesep anjeun, tulis dua titik dina konéng B masihan anjeun opat poin, pinkie C mangrupikeun lima poin, beureum D daun anjeun biru kalayan hiji titik, F nambihan tilu poin pikeun nomer anjeun ayeuna Patarosan dalapan: Tingali gambar ieu pikeun ningali warna naon anu paling cerah di dieu? Upami anjeun milih pilihan A opat poin kanggo anjeun B masihan anjeun dua poin Beureum C nyaéta pikeun hiji titik sedengkeun D masihan anjeun lima poin sadayana pamustunganana E sami sareng tilu poin, sareng éta anu terakhir waktos nambihan sadaya poin anjeun upami anjeun hoyong pikeun milarian terang ngeunaan diri anjeun. Tingali tés anu sanés di dieu, éta bakal ngungkabkeun bebeneran anu paling jero ngeunaan karakter anjeun, tapi balik deui kana tés urang hasilna tungtungna aya di dieu.

Upami anjeun ngagaduhan tujuh dugi ka dua belas poin, anjeun umurna umurna sahandapeun 20 taun. Henteu janten masalah naon anu di paspor anjeun, anjeun mangrupikeun nonoman anu teu ati-ati nalika anjeun langkung sepuh ti 20. Salam.

Anjeun parantos tiasa nyandak perasaan antusias sareng semangat anu tetep pikeun hirup sapanjang taun. Terus bersinar upami skor anjeun 13 dugi ka 20, anjeun umur 20 dugi 29 taun, anjeun aktip Kreatif sareng pinuh hirup tapi anjeun parantos tiasa nyebat diri nyauran sawawa umur Budak sareng umur rumaja parantos langkung tapi anjeun parantos nyandak anu pangsaéna diantarana sareng kénca kumaha waé anu teu diperyogikeun di tukangeun Anjeun, Nanging, henteu hartosna anjeun henteu senang, hirup anjeun sami pikaresepeun sapertos éta Upami sadaya poin anjeun nambihan dugi ka 21, 28 poin, umur mental anjeun 30 dugi 39 taun, Anjeun masih aktip sareng panasaran ngeunaan hal-hal sareng ideu anyar, tapi anjeun parantos tanggel waler sareng bijaksana, upami anjeun ngémutanana, kasaimbangan anu sampurna antara joie de vivre murangkalih sareng kamerdekaan déwasa mangrupikeun hartosna emas paling saé upami total anjeun skorna 29 nepi ka 35, anjeun umur 40 nepi ka 49 taun Anu sepuh Anjeun déwasa sareng berpengalaman sareng terang persis kumaha ngajalankeun kahirupan anjeun Teu gaduh waktos pikeun omong kosong Anjeun tunggal pikiran Ngartos naon anu anjeun pikahoyong sareng kumaha cara éta tetep janten inspirasi anu leres pikeun dulur di sakuriling urang. 36 dugi 40 poin hartosna umur spiritual anjeun langkung ti 50 taun.

Sareng éta henteu goréng pisan, sabalikna, anjeun wijaksana sareng tenang. Anjeun kéngingkeun perkawis kahirupan sareng anjeun ngahargaan kanyamanan, anjeun jalma anu ditingali ku saréréa pikeun nasihat sareng anjeun tiasa ngandelkeun éta kahirupan. Ieu sababaraha sipat langka ayeuna janten babaturan anjeun kedah ngajagaan anjeun sadayana.

Janten sabaraha umur umur spiritual anjeun sareng kumaha caketna sareng umur nyata anjeun? dina bagian koméntar ieu di handap tong hilap pencét tombol 'like' sareng bagikeun tulisan ieu ka sadaya réréncangan anjeun pikeun ningali kumaha umur spiritualna nyaéta sisi kahirupan anu caang

Kumaha cara ngarobah beurat otak ku umur?

Turunna progresif dinabeurat otakdimimitian sakitar 45 dugi 50 taun tiumursareng ngahontal nilai panghandapna saatosumur86 taun, ku waktos éta hartosnabeurat otakparantos turun sakitar 11% relatif ka maksimumbeurat otakkahontal dina déwasa ngora (sakitar 19 taunumur).

Dina pertengahan abad ka-16, urang Itali kapikat ku saurang jinis penyanyi lalaki, anu rentang anu luar biasa ngandung catetan anu saacanna dianggap mustahil pikeun lalaki déwasa. Nanging, kado ieu mahal. Pikeun ngajantenkeun soantenna henteu tereh, penyanyi ieu dikastikeun sateuacan pubertas, ngeureunkeun prosés hormonal anu bakal ningkatkeun sora aranjeunna.

Cahaya, sora malaikatna, katelah castrati, dipikaterang di panjuru Éropah dugi ka prosedur anu pikasieuneun anu nyababkeun aranjeunna dilarang dina abad ka-19. Sanaos kamekaran vokal anu stunted tiasa ngahasilkeun lébar musik anu luar biasa, sora-sora anu mekar sacara alami parantos sanggup bhinéka anu luar biasa. Sareng kalayan umur, awak urang ngaliwat dua parobihan utama anu ngajalajah daérah ieu.

Kumaha persisna kotak sora urang tiasa dianggo sareng naon anu nyababkeun pergeseran basa ieu? Sora khusus sora nyarios mangrupikeun hasil tina seueur variabel anatomis, tapi utamina ditangtoskeun ku umur sareng kaséhatan pita sora urang sareng ukuran laring urang. Laring mangrupikeun sistem otot sareng kartilago anu rumit anu ngadukung sareng mindahkeun pita sora, atanapi, langkung tepatna, pita sora. Dua otot ieu, aya di antara tiroid sareng kartilago arytenoid, ngawangun kordén elastis anu muka kana pipa angin sareng nutup tabung anu mawa hawa ngalangkungan tikoro.

Tilepan tiasa janten pisah nalika urang ngambekan, tapi nalika urang nyarios, éta mogok. Paru-paru urang ngadorong hawa kana lipatan anu ditutup, ngagelebug, sareng ngageter jaringan pikeun nyiptakeun sora anu fokus, diperyogikeun pikeun maénkeun alat éksternal, urang kalayan gampang ngarobih catetan nalika nyarios. Ku ngadorong hawa langkung gancang atanapi langkung laun, urang ngarobih frékuénsi sareng amplitudo geter ieu, anu masing-masing dipindahkeun kana nada sareng volume sora urang.

Geter gancang sareng alit ngahasilkeun nada tinggi, sepi, bari laun, geter ageung ngahasilkeun gempungan anu jero, ngaguruh. Tungtungna, ku mindahkeun otot laring antara tulang rawan, urang tiasa sacara intuitif manjang sareng ngontrak tilepan ieu. Maénkeun alat jero urang.

Prosés ieu sami tina kecap munggaran anjeun dugi ka tukang, tapi sakumaha umur anjeun, kitu ogé laring anjeun. Salila pubertas, parobihan ageung mimiti dimimitian nalika sora anjeun beuki jero. Ieu kajantenan nalika laring anjeun ageung, manjangan lipatan vokal, sareng muka langkung seueur rohangan pikeun aranjeunna ngageter.

Tilepan anu langkung panjang ieu gaduh geter anu langkung laun, langkung ageung, hasilna nada dasar anu langkung handap. Tumuwuhna ieu khususna dramatis dina seueur lalaki anu kadar téstostéron na luhur ngarah heula. retakan vokal teras langkung jero, sora anu ngageleger sareng tonjolan laringn disebat serat apel Adam sareng lapisan luar mémbran mukosa.

Lapisan ieu nambihan nuansa sareng jero sora sareng masihan timbre anu béda anu ngabédakeunana tina nada prepubescent na. Salila pubertas, sora jalma réa tetep kurang leuwih sarua kurang leuwih 50 taun. Tapi urang sadayana nganggo sora urang anu béda sareng antukna ngalaman gejala anu pakait sareng sepuh dina laring anu katelah presbyphonia.

Mimiti, kolagén dina keriput urang kaku sareng serat elastin sakitar atrofi sareng karusakan. Kalenturan turun ieu ningkatkeun nada sora anu langkung lami. Tapi pikeun jalma anu ngalaman épék hormon tina ménopause, nada anu langkung luhur diimbangi sareng katémbong ku tali vokal anu ngabareuhan.

Jisim kisut anu ningkat ngalambatkeun geterna, ngahasilkeun sora anu langkung jero. Sadaya gejala ieu diperparah ku ayana tungtung saraf laring anu kirang séhat, anu ngirangan kontrol otot anu tepat sareng nyababkeun sora anu napas atanapi kasar. Pamustunganana, parobihan anatomi ieu mangrupikeun sababaraha faktor anu tiasa mangaruhan sora anjeun.

Tapi nalika dijaga dina kaayaan anu saé, kotak vokal anjeun mangrupikeun alat anu hadé pikeun nyusun opera arias, monolog atmosfir, sareng pidato anu ngahudangkeun.

kartu kiridit sapédah

Naha otak langkung pinter langkung beurat?

Theuteuktina genius sapertos Albert Einstein parantos diukur, tapi henteu aya hubungan sareng ukuran atanapi beurat anu dipendakan. Hiji panilitian ngungkabkeun yén Einstein ngagaduhan langkung sél glial tibatan rata-rata.

Upami anjeun kantos ningali kartun Pinky sareng Brain, anjeun parantos terang yén otak anu langkung ageung langkung saé. Sareng upami para ilmuwan éta ngadamel otak beurit ieu sakedik ageung, panginten tiasa leres-leres ngambil alih dunya. * ngahuleng * Tapi tétéla kartunna ngabohong ka kami.

Ngareureuwas kuring terang Dina kahirupan nyata, hal-hal langkung rumit sareng ukuranana henteu sadayana - atanapi bahkan seueur, leres-leres, upami ngeunaan intél intél yén ukuran uteuk leres-leres penting sabab éta mangrupikeun hal anu ngajantenkeun kami menonjol. Patali sareng awak urang, uteuk urang langkung ageung tibatan otak primata sanés. Sareng aranjeunna langkung ageung ngalangkungan waktos - otak urang lami Homo habilis hada otak, anu sapertilu ukuran urang, contona.

Janten anjeun panginten panginten yén jalma-jalma anu ngagaduhan uteuk panggedéna ogé paling pinter. Tapi sanaos leres, spésiés urang parantos ngembangkeun uteuk langkung ageung salami dua juta taun ka pengker pertumbuhan éta lirén nalika urang ogé ngembangkeun batu.

Sareng ti saprak éta, otak urang leres-leres ngaleutikan. Salami 20.000 taun ka pengker, otak urang ngaleutikan 10% - éta ampir ukuran baseball, anu seueur otak leungit. Sareng

Maksad abdi

Upami ukuranana sadayana, éta hartosna urang ayeuna beuki lieur. Tapi kami henteu

Leres? Sareng éta leres-leres raos nalika ningali kana panilitian anu langkung anyar dina uteuk sareng intél. Janten, seueur psikolog sareng neurosainsis parantos nyobian hubungan antara ukuran uteuk - biasana volume atanapi beurat - sareng kecerdasan, sakumaha diukur ku tés IQ atanapi tés standarisasi anu sanés. Sareng aranjeunna ngan ukur henteu acan mendakan hubungan anu padet.

Salaku conto, analisis meta 2015 ngagabungkeun hasil tina 88 panilitian kana langkung ti 8.000 uteuk sareng mendakan ukuran éta ngan sakedik kirang ti 6% tina variasi IQ antara jalma. Aranjeunna ogé mendakan yén panilitian sateuacanna nyebarkeun korélasi anu langkung luhur antara ukuran uteuk sareng IQ boh hartosna yén hubungan antara akal sareng ukuran parantos ngaleungit tina waktos atanapi yén panilitian sateuacanna bias ngalawan nyebarkeun hasil négatip.

Paduli, para ilmuwan sigana henteu satuju yén ukuran leres-leres penting. Sareng lalaunan tapi pastina, faktor-faktor séjén muncul. Panilitian anyar nunjukkeun yén ukuran henteu pati penting tibatan hubungan, contona.

Sareng henteu sapertos anu anjeun ngarepkeun, sabab neuron anu nyambung pisan henteu ngajantenkeun anjeun langkung pinter. Sabalikna, kirang langkungna. Konéksi ieu tiasa diukur ku ningali naon anu disebut ilmuwan salaku arborization dina uteuk.

Éta jumlah sareng bentuk dendrites - neuron dahan panjang sareng spindly anggo pikeun nyambung ka neuron anu sanés - anu élmuwan tiasa perkirakeun nganggo dispersi orientasi neurit sareng pencitraan kapadetan, singgetna disingget jadi NODDI - langkung sambungan saraf, langkung kakuatan Komputasi, leres? Tapi nalika para ilmuwan nalungtik uteuk 259 pamilon dina pangajaran 2017, aranjeunna mendakan sabalikna.

Aya korélasi négatip lemah tapi signifikan antara jumlah dendrites sareng hasil tés. Sareng éta nunjukkeun yén épisiénsi langkung saé tibatan kuantitas - anu henteu heran sakumaha panginten panginten nalika anjeun mikir ku cara kieu: Bayangkeun sobat anjeun nembé ngalih sareng anjeun nyobian jalan ka tempat anyarna Milarian. Upami aya sajuta jalan anu anjeun tiasa jalan-jalan ka ditu, anjeun bakal nyandak anjeun salamina pikeun milarian anu leres sareng anjeun miceunan waktos sareng upami ngan aya hiji jalur langsung ka panto na, anjeun bakal aya dina waktos anu lami.

Hal anu sami sigana leres pikeun neuron. Cabang dendritik pangsaeutikna aya, langkung gampang uteuk tiasa ngabakar séri neuron anu leres. Sareng pamustunganana hartosna langkung gancang, langkung éfisién pamikiran.

Tapi nalika ngeunaan kabel, kesederhanaan sanés hiji-hijina konci. Lengkep sareng analogi moro imah ieu, langkung gampang pikeun sumping ka tempat anu aya di lingkungan anjeun tibatan dua kota di ditu. Ngan aya kurang kamungkinan anjeun musna upami perjalanan pondok.

Dina uteuk anjeun, lingkungan ieu didamel ku lipatan dina permukaan anu katelah gyri sareng sulci - gyri nyaéta bukit sareng sulci mangrupikeun celah. Lipatan ieu aya supados urang tiasa nempatkeun langkung uteuk dina tangkorak urang, sapertos ngacungkupkeun sacewir kertas supados pas dina wadah anu langkung alit. Sareng sacara merenah, lipatan ieu ngamungkinkeun neuron kalayan fungsi anu sami dikelompokkeun langkung caket.

Daripada kudu manjangan koneksi dina permukaan anu rata, neuron tiasa langkung gampang ngobrol sareng tatangga anu dikomprés dina gyrus anu sami atanapi caket dieu. Sareng aya buktos yén variasi dina bentuk sulci sareng gyri aya hubunganana sareng kamampuan kognitif manusa umum. Hiji studi 2016 anu diterbitkeun dina Biology Ayeuna nyawang otak sareng kamampuan kognitif 440 déwasa sareng 662 murangkalih.

Imaging struktural résolusi luhur digunakeun pikeun ngitung indéks gyrification lokal, atanapi LGI - ukuran tina ekstrim tina tilepan otak. Dibandingkeun sareng kumaha pamilon dilakukeun dina tés pikeun nganilai kamampuan kognitif, panaliti mendakan yén tingkat tilepan langkung ekstrim pakait sareng hasil anu langkung saé boh déwasa boh murangkalih. Nyatana, struktur kerutan prediksi sakitar 12% tina varian kamampuan kognitif dina salah sahiji sampelna.

Panaliti anu jawab panilitian nunjukkeun yén ieu utamina akibat tina tilepan di daérah uteuk anu multimodal - fungsi dimana seueur fungsi dilakukeun dina daérah alit. Daérah-daérah ieu langkung saé tiasa komunikasi inpormasi sareng prosés ku ngadeukeutkeun neuron konci. Tapi bahkan upami urang faktor dina lipatan uteuk sareng hal-hal sapertos percabaan dendrites, masih seueur seueur bédana intél anu henteu dipedar kalayan saé tapi pastina - ukuranana ngan ukur sakedik teka-teki.

Untungna, aya seueur aspék séjén dina uteuk urang anu élmuwan tiasa diajar pikeun mendakan naon anu ngajantenkeun urang pinter. Hatur nuhun pikeun nonton episode ieu SciShow Psych! Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan uteuk anjeun sareng kumaha jalanna, tetep diteruskeun Saluran ieu sadayana ngeunaan nalungtik élmu pikiran. Sareng anjeun tiasa kéngingkeun épisode énggal langsung kana feed langganan YouTube anjeun ku ngaklik tombol langganan ieu!

Naon beurat otak manusa?

Rata-ratabeurat otakti jalu dewasa nyaéta 1336 gr; pikeun awéwé awéwé 1198 gr. Kalayan nambahan umur,beurat otakturun tina 2,7 gr lalaki, sareng 2.2 gr awéwé awéwé per taun.

Saha anu ngagaduhan uteuk panggedéna?

Fakta Pikaresepeun. Paus spérmangagaduhan uteuk panggedénatina sagala jinis sato, beuratna dugi ka 20 pon (7 dugi ka 9 kilogram).

Bagian otak anjeun anu mana anu ngontrol ingetan anjeun?

Thebagian utama tinauteukaub sarengingetannyaétaétaamygdala,étahippocampus,étacerebellum,jeungkorteks prefrontal ().Theamygdala kalebet kasieunanjeungsieunkenangan.Thehippocampus aya hubunganana sareng déklaratifjeungepisodikingetanogé pangakuaningetan.

bil walton Ngabuburit

Naon beurat otak lalaki jeung awéwé?

Rata-ratabeurat otaktina déwasalalakiéta 1336 gr; pikeun jalma déwasabikangna1198 gr. Kalayan nambahan umur,beurat otakturun tina 2,7 gr dijahat, sareng ku 2,2 gr dibikangnaper taun. Per centimeter jangkungna awakbeurat otaknaek bebas tina kelamin ku rata-rata sakitar 3,7 gr.

Naha uteuk ningkatkeun beurat?

Beurat otakngahontal nilai déwasa (sakitar 1,45 kg) antara umur 10 sareng 12 taun. Tumuh panggancangna lumangsung salami 3 taun mimiti hirup sahingga ku yuswa 5 taun orokuteukbeuratna sakitar 90% tina nilai déwasa (Dekaban, 1978).

Naon sepuh otak normal?

Sepuh normalaya hubunganana sareng kagoréngan fungsi kognitif sareng akumulasi lesi neuropatologis anu ogé tiasa lumangsung dina panyawat Alzheimer (AD).16. 2018.

Naon beurat otak normal déwasa?

Dumasar kana langkung ti 8000 otopsi pasién lalaki sareng awéwé tanpa panyakit uteuk beurat uteuk normal lalaki sareng awéwé déwasa dina hubungan séks, umur, beurat awak, sareng awak-jangkung ogé Body Mass Index diitung. Beurat otak rata-rata lalaki jalu nyaéta 1336 gr; pikeun awéwé awéwé 1198 gr.

Sakumaha ageung otak manusa dina gram?

Dina watesan panjang, otak rata-rata panjangna sakitar 15 séntiméter. Pikeun babandingan, uteuk orok manusa anu anyar lahir beuratna sakitar 350 dugi 400 gram atanapi tilu perempat pon. Asalna Diwaler: Naon beurat otak manusa dina kilogram?

Sabaraha beurat kuda sareng otak?

Awak Beurat Awak Beurat Kuda 521 655 Monyét kentang 10 115 Ucing 3.3 25.6 Jerapah 529 680 23 baris langkung

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Tip numpak abad - rujukan komprehensif

Naon waktos numpak abad anu saé? Ilaharna, saurang pengendara sapédah rata-rata tiasa ngarengsekeun perjalanan abad ka 7-8 jam, sanaos éta tetep beda-beda dina tingkat kaparigelan anjeun sareng sabaraha waktos anjeun nyéépkeun sapédah salami siang.

Botol cai - solusi pikeun

Naha kuring peryogi rompi hidrasi? Anjeun kedah milih sabuk hidrasi / sabuk ngaji upami lumpatna langkung pondok sareng anjeun henteu kedah nyandak langkung ti 250-500 ml cairan. Upami anjeun badé ngajalankeun jangka panjang sareng peryogi langkung cair atanapi kedah nyandak baju tambahan atanapi pakakas, maka anjeun kedahna nganggap rompi hidrasi atanapi ransel anu ngaji.17.06.2020

Robot balap - Manual lengkep

Naon Robot Racing? Roborace mangrupikeun platform balap sareng pengembangan pikeun mobil balap otonom. Intina mangrupikeun sapasang tungtunan sareng spésifikasi pakakas anu tiasa dimekarkeun ku perusahaan.

Candak saminggu istirahat ti damel - rujukan lengkep

Naha saé nyandak cuti saminggu ti damel? Nyandak saminggu angkat tina angkat moal ngarusak massa otot anjeun, sareng mangtaun-taun kauntungan anu diusahakeun aman aman. Éta ogé tiasa ngabantosan ku ngantep cilaka anu ngagorowok pikeun dudung. Waktos ieu ogé berharga pikeun otot tapis sareng overworked anu meryogikeun waktos istirahat sareng waras. г.

Dimana lance armstrong - solusi inovatif

Dimana Lance Armstrong ayeuna 2020? Dimana Lance Armstrong Ayeuna? Saatos ragrag tina rahmat, Armstrong ngabagi waktosna antara Austin, Texas, sareng Aspen, Colorado. Anjeunna ti Plano tapi parantos cicing di Austin ti saprak 1990.24 Mei 2020 г.

Ban palatih Vittoria - kumaha anjeun ngarengsekeun

Naha ban palatih hargana? Ban pelatih sapédah awét, sepi, tahan panas, nyayogikeun résistansi tambihan, sareng anjeun panginten kéngingkeun kana warna karesep anjeun. Éta ogé gampang dipasang (sareng anjeun ngan ukur bakalan ngalakukeun sakali henteu sapertos ban biasa anu teras-terasan lungse), aranjeunna ngagaduhan daya tarik anu langkung saé sareng gawat.